Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sora mea are leucemie granulocitară cronică” (Răspuns pentru ANTONIA – București)

Foto: Shutterstock

Întrucât această boală avansează rapid, ajut-o pe sora ta să procure urgent următoarele plante (care vor fi tocate cât mai mărunt și se vor ames­teca bine): 30 g mlădițe de soc, 20 g pelin, 25 g coada-șoricelului, 25 g drăgaică, 20 g ventrilică, 30 g rostopască, 30 g urzici, 30 g filimică (găl­benele), 15 g sunătoare, 20 g barba-popii, 15 g ră­dăcini de păpădie. Deoarece leucemia pare a fi ca­uzată de funcționarea de­fec­tuoasă a splinei, trebuie să bea în fiecare zi, înainte și după mesele principale, câte o linguriță de ceai din ră­dă­cină de obligeană. Se pune 1 linguriță rasă de rădăcină de obligeană în 250 ml apă rece, se lasă de seara până dimineața, se încălzește și se strecoară. Adă­ugați în această cantitate 3 lingurițe de bitter suedez. Re­co­mand insistent și comprese cu bitter suedez, timp de 4 ore, pe regiunea ficatului și spli­nei, precum și com­pre­se calde cu coada-calului. Evi­tați pe cât posibil ali­men­tele acide: portocalele, lă­mâile, grapefruitul, su­curile de fructe și fruc­tele acri­șoare; mâncărurile foar­te sărate și puternic con­di­mentate, mezelurile și car­nea grasă. Con­sumați com­pot de mere în orice can­ti­tate, precum și multă soia. Țineți un regim ali­men­tar strict. După două luni, re­fa­ceți analizele și veți con­stata diferența. Hemograma va ieși nesperat de bi­ne. Vă doresc multă sănătate!

STANCIU V. – București

„De un an am urechile înfundate” (Răspuns pentru CRISTINA B. – Arad)

Am trecut prin aceleași simptome, investigații și diagnostice ca și dvs. Vârsta mea era tot în jur de 33-35 de ani, numai că eu am acționat ceva mai repede cu tratamentul, pe care am să-l redau mai jos, sperând să vă fiu de folos. • Pro­ceduri efectuate la un cabinet ORL pentru desfundarea urechilor. • Tra­tament cu Strep­tomicină injectabilă câteva zile, doza stabilindu-se de către medic. • Fizioterapie – inhalații la un apa­rat cu ioni de apă marină (apă să­rată), nu caldă, care ajută și la tratarea sinusurilor bolnave. • Păstrarea igie­nei urechilor, pentru a nu se crea și a adera dopuri de cerumen, evitarea curentului (care în situația mea este cel ce a generat neplăcerile), evitarea de a sta mult timp cu părul umed (mai ales dacă vă vopsiți). • Cu­ra helio­marină, plimbatul pe ma­lul mării, inha­la­rea aerului încăr­cat cu ioni și chiar de apă sărată. Eu am avut ușoare recidive, dar le tratam cu Aspirină sau Para­cetamol (Parace­tamol sinus). Ma­re atenție să nu vă intre apă în urechi fără a fi îndepărtată ime­diat. Sper să vă ajute cele relatate și să aveți răbdare multă, pentru că vindecarea este treptată.

ROXANA – Ploiești

„Fratele meu are nevralgie de trigemen pe partea stângă” (Răspuns pentru IULIA – Sibiu)

1. Sunt alături de cumnatul dvs., pentru că aceas­tă insuportabilă boală m-a chinuit și pe mine timp de 23 ani, și am făcut enorm de multe inves­tigații și o diversitate de tratamente. În general, indiferent ce tratamente s-ar face, boala se poate doar ameliora, dar nu se vindecă definitiv. Îi re­comand următoarele: • să facă electropunctură sau acupunctură (chi­ne­zeas­că), pentru stimularea nervului și diminuarea cri­ze­lor; • să încerce tra­­ta­mentele naturiste cu tinctură de salvie, de su­nă­toare, arnică granule sau ulei de arnică; • să evite stre­sul, fri­gul, curenții de aer și să se alimenteze co­res­­pun­zător. Să nu dispere, pentru că au existat ca­zuri când bolnavii nu au putut să vorbească sau să mă­nânce, chiar și vreme de 6 luni, și apoi starea lor s-a ame­liorat. Este foar­te important să desco­pere cauza care a deter­mi­nat de­clanșarea acestei afecțiuni. Vă doresc multă să­nă­tate, speranță, iar revistei mult succes, putere de mun­că și în con­ti­nuare fapte bune pentru cei săraci, bă­trâni, bol­navi și disperați!

MARY – Râmnicu Vâlcea

2. Este cunoscut faptul că nevralgia de tri­gemen, extrem de neplăcută prin manifestările ei și prin du­re­rea acută pe care o provoacă, este destul de greu de tratat, fapt de care s-a convins și cumnatul dvs. I-aș recomanda să încerce urmă­toa­rele tratamente: • ca­taplasme cu o soluție obținută prin fierberea în ju­mă­tate de litru de apă a 8 linguri de rădăcină de tă­tă­neasă (Radix symphi­ta), împreună cu 8 linguri de flori de soc (Sam­buccus nigra). • Pe lângă tratamentul local men­ționat mai sus, îi vor putea fi de folos și cea­iu­rile din flori de soc, din care va trebui să bea 2-3 căni pe zi. • De asemenea, sunt utile și aplicațiile lo­cale cu unguentul Boicil Forte, pe bază de spânz, care contribuie la calmarea durerilor și pe care îl puteți găsi în farmacii. • În cazul în care la Sibiu există și ca­bi­nete de fizioterapie, să facă și câteva șe­dințe de io­ni­zări cu iodură de potasiu sau cu chi­nină clorhidrică. În foarte multe cazuri asemă­nă­toare, tratamentul a dat rezultate bune. Chiar dacă rezultatele nu vor fi spectaculoase de la început, per­severând, va sesiza pe parcurs ameliorări vizi­bile și reducerea apreciabilă a suferințelor. Îi doresc mult succes!

VALERIU – Timișoara

„Nu-mi pot vindeca o scurgere vaginală” (Răspuns pentru FLORINA M.)

Faceți băi de șezut și irigații vaginale cu ceai de mărul-lupului și coada-șorice­lului, alternativ.

DANIELA – Oradea

„Doresc un tratament naturist pentru gonartroză” (Răspuns pentru DORINA C. – Iași)

Stimată doamnă, deși afecțiunea dvs. este într-un stadiu avansat, se pot obține rezultate pozitive, în spe­cial în diminuarea durerilor. Eu vă propun un tratament naturist combinat, intern și extern.

Intern: Folosiți extrac­tele glicerohidroal­coolice din pin montan (Pinus montana) și viță-de-vie (Vitis vinifera), în cure de 30 de zile pe trimestru. Extractul de pin se ad­minis­trea­ză dimineața și seara, iar cel de viță-de-vie la prânz. Extrac­tele le găsiți în farmaciile naturiste.

Extern: Preparați un un­guent din 15 g semințe de in (pisate), 20 g muguri de pin, 20 g tătăneasă, 15 g verbină și 30 g fructe de tuia. Toate ingredientele se pun într-un borcan la macerat timp de 12 ore cu 100 ml alcool de 60°. După 12 ore, se pune la fiert maceratul, pe baia de abur, cu 500 ml ulei de măs­­line. Se fierbe timp de 3 ore. Se mai ține la ma­­cerat 48 de ore. Se fil­trează, iar separat se to­pesc 50 g ceară de albine și 20 g rășină de brad alb. Se combină uleiul din plante cu ceară și ră­șină, amestecând până se omogenizează. Se păs­trează la frigider. Se fac aplicații de două ori pe zi, masând energic locurile afectate. Unguentul este util și-n poliartrită reumatoidă și, în general, în toate afecțiunile reumatismale.

FLOREA B. – Drăgănești-Olt

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.