
Întrucât această boală avansează rapid, ajut-o pe sora ta să procure urgent următoarele plante (care vor fi tocate cât mai mărunt și se vor amesteca bine): 30 g mlădițe de soc, 20 g pelin, 25 g coada-șoricelului, 25 g drăgaică, 20 g ventrilică, 30 g rostopască, 30 g urzici, 30 g filimică (gălbenele), 15 g sunătoare, 20 g barba-popii, 15 g rădăcini de păpădie. Deoarece leucemia pare a fi cauzată de funcționarea defectuoasă a splinei, trebuie să bea în fiecare zi, înainte și după mesele principale, câte o linguriță de ceai din rădăcină de obligeană. Se pune 1 linguriță rasă de rădăcină de obligeană în 250 ml apă rece, se lasă de seara până dimineața, se încălzește și se strecoară. Adăugați în această cantitate 3 lingurițe de bitter suedez. Recomand insistent și comprese cu bitter suedez, timp de 4 ore, pe regiunea ficatului și splinei, precum și comprese calde cu coada-calului. Evitați pe cât posibil alimentele acide: portocalele, lămâile, grapefruitul, sucurile de fructe și fructele acrișoare; mâncărurile foarte sărate și puternic condimentate, mezelurile și carnea grasă. Consumați compot de mere în orice cantitate, precum și multă soia. Țineți un regim alimentar strict. După două luni, refaceți analizele și veți constata diferența. Hemograma va ieși nesperat de bine. Vă doresc multă sănătate!
STANCIU V. – București
„De un an am urechile înfundate” (Răspuns pentru CRISTINA B. – Arad)
Am trecut prin aceleași simptome, investigații și diagnostice ca și dvs. Vârsta mea era tot în jur de 33-35 de ani, numai că eu am acționat ceva mai repede cu tratamentul, pe care am să-l redau mai jos, sperând să vă fiu de folos. • Proceduri efectuate la un cabinet ORL pentru desfundarea urechilor. • Tratament cu Streptomicină injectabilă câteva zile, doza stabilindu-se de către medic. • Fizioterapie – inhalații la un aparat cu ioni de apă marină (apă sărată), nu caldă, care ajută și la tratarea sinusurilor bolnave. • Păstrarea igienei urechilor, pentru a nu se crea și a adera dopuri de cerumen, evitarea curentului (care în situația mea este cel ce a generat neplăcerile), evitarea de a sta mult timp cu părul umed (mai ales dacă vă vopsiți). • Cura heliomarină, plimbatul pe malul mării, inhalarea aerului încărcat cu ioni și chiar de apă sărată. Eu am avut ușoare recidive, dar le tratam cu Aspirină sau Paracetamol (Paracetamol sinus). Mare atenție să nu vă intre apă în urechi fără a fi îndepărtată imediat. Sper să vă ajute cele relatate și să aveți răbdare multă, pentru că vindecarea este treptată.
ROXANA – Ploiești
„Fratele meu are nevralgie de trigemen pe partea stângă” (Răspuns pentru IULIA – Sibiu)
1. Sunt alături de cumnatul dvs., pentru că această insuportabilă boală m-a chinuit și pe mine timp de 23 ani, și am făcut enorm de multe investigații și o diversitate de tratamente. În general, indiferent ce tratamente s-ar face, boala se poate doar ameliora, dar nu se vindecă definitiv. Îi recomand următoarele: • să facă electropunctură sau acupunctură (chinezească), pentru stimularea nervului și diminuarea crizelor; • să încerce tratamentele naturiste cu tinctură de salvie, de sunătoare, arnică granule sau ulei de arnică; • să evite stresul, frigul, curenții de aer și să se alimenteze corespunzător. Să nu dispere, pentru că au existat cazuri când bolnavii nu au putut să vorbească sau să mănânce, chiar și vreme de 6 luni, și apoi starea lor s-a ameliorat. Este foarte important să descopere cauza care a determinat declanșarea acestei afecțiuni. Vă doresc multă sănătate, speranță, iar revistei mult succes, putere de muncă și în continuare fapte bune pentru cei săraci, bătrâni, bolnavi și disperați!
MARY – Râmnicu Vâlcea
2. Este cunoscut faptul că nevralgia de trigemen, extrem de neplăcută prin manifestările ei și prin durerea acută pe care o provoacă, este destul de greu de tratat, fapt de care s-a convins și cumnatul dvs. I-aș recomanda să încerce următoarele tratamente: • cataplasme cu o soluție obținută prin fierberea în jumătate de litru de apă a 8 linguri de rădăcină de tătăneasă (Radix symphita), împreună cu 8 linguri de flori de soc (Sambuccus nigra). • Pe lângă tratamentul local menționat mai sus, îi vor putea fi de folos și ceaiurile din flori de soc, din care va trebui să bea 2-3 căni pe zi. • De asemenea, sunt utile și aplicațiile locale cu unguentul Boicil Forte, pe bază de spânz, care contribuie la calmarea durerilor și pe care îl puteți găsi în farmacii. • În cazul în care la Sibiu există și cabinete de fizioterapie, să facă și câteva ședințe de ionizări cu iodură de potasiu sau cu chinină clorhidrică. În foarte multe cazuri asemănătoare, tratamentul a dat rezultate bune. Chiar dacă rezultatele nu vor fi spectaculoase de la început, perseverând, va sesiza pe parcurs ameliorări vizibile și reducerea apreciabilă a suferințelor. Îi doresc mult succes!
VALERIU – Timișoara
„Nu-mi pot vindeca o scurgere vaginală” (Răspuns pentru FLORINA M.)
Faceți băi de șezut și irigații vaginale cu ceai de mărul-lupului și coada-șoricelului, alternativ.
DANIELA – Oradea
„Doresc un tratament naturist pentru gonartroză” (Răspuns pentru DORINA C. – Iași)
Stimată doamnă, deși afecțiunea dvs. este într-un stadiu avansat, se pot obține rezultate pozitive, în special în diminuarea durerilor. Eu vă propun un tratament naturist combinat, intern și extern.
• Intern: Folosiți extractele glicerohidroalcoolice din pin montan (Pinus montana) și viță-de-vie (Vitis vinifera), în cure de 30 de zile pe trimestru. Extractul de pin se administrează dimineața și seara, iar cel de viță-de-vie la prânz. Extractele le găsiți în farmaciile naturiste.
• Extern: Preparați un unguent din 15 g semințe de in (pisate), 20 g muguri de pin, 20 g tătăneasă, 15 g verbină și 30 g fructe de tuia. Toate ingredientele se pun într-un borcan la macerat timp de 12 ore cu 100 ml alcool de 60°. După 12 ore, se pune la fiert maceratul, pe baia de abur, cu 500 ml ulei de măsline. Se fierbe timp de 3 ore. Se mai ține la macerat 48 de ore. Se filtrează, iar separat se topesc 50 g ceară de albine și 20 g rășină de brad alb. Se combină uleiul din plante cu ceară și rășină, amestecând până se omogenizează. Se păstrează la frigider. Se fac aplicații de două ori pe zi, masând energic locurile afectate. Unguentul este util și-n poliartrită reumatoidă și, în general, în toate afecțiunile reumatismale.
FLOREA B. – Drăgănești-Olt