
Mă numesc Vasile, și acum 7 ani, când aveam vârsta de 45 de ani, am primit de la medic o veste care m-a dat peste cap – am fost diagnosticat cu cancer de colon. Nu am vrut să mă operez și nici să fac ședințele de chimioterapie recomandate de doctor. Auzisem că toate aceste proceduri (colonoscopie, operație, apoi chimioterapie) nu sunt deloc ușor de dus, și mai aveam convingerea că pe mine nu mă puteau ajuta. Printre prieteni, am auzit de revista dvs., Formula AS, și de diferitele tratamente naturale care sunt promovate, ca alternativă eficientă la medicina alopată. Mi-am dat seama pe loc că această informație era cea pe care o așteptam, o soluție care să mă ajute să scap de necazul care dăduse peste mine. Revista „F. AS” m-a ajutat să scap de această afecțiune grea, prin cura cu remediile naturiste Digestton Canadian Sweet Extract și Elixir of Youth Canadian Sweet Extract, produse de firma „Secret Herbs”, pe care le-am cumpărat de la tel. 0748/11.24.22.
Am învățat, de asemenea, cum să mănânc sănătos, să preîntâmpin alte infecții, inflamații și boli grave. Deși nu credeam vreodată că natura îmi va oferi tot ce îmi lipsea ca să mă simt bine, mărturisesc că o alimentație făcută cu cap, mai multă mișcare, ca și stăpânirea pe cât posibil a stresului nu pot decât să-mi aducă o viață mai liniștită și, în primul rând, mai sănătoasă. Am aflat și despre alți terapeuți, despre ceaiuri pe care le promovează, ce virtuți au și cum mi le pot procura. Am decis să vă scriu, întrucât voi intra în al șaptelea an de sănătate obținută prin intermediul informațiilor găsite în revista Formula AS și, în mod special, cu ajutorul remediilor naturale „Secret Herbs”. În urma investigațiilor medicale recente, rezultatele primite au fost din cele mai bune, iar bucuria aflării veștilor am ținut s-o împărtășesc cu cititorii revistei interesați de lupta cu cancerul. Vă mulțumesc pentru tot!
VASILE M. – București
„Cunoaște cineva un tratament naturist împotriva cancerului de rect?” (Răspuns pentru A. TĂNASE)
Cancerul de rect sau ano-recto-sigmoidian este foarte frecvent. Sub raportul frecvenței ocupă locul al doilea după cancerul gastric, situându-se din acest punct de vedere înaintea cancerului esofagian sau intestinal. Este mai frecvent la bărbați decât la femei și se întâlnește mai des între 40 și 70 ani. Lăsând la o parte cauza ca atare a bolii, încă necunoscută, trebuie să reținem rolul ce pare să revină unor tumori benigne (și în special polipilor) care nu sunt întotdeauna lipsite de posibilitatea de cancerizare. Pe lângă un debut cu totul șters, lent, boala poate începe în alte cazuri cu diaree, care alternează cu constipație, secreție anală muco-purulentă, prurit anal etc. În formele avansate apar hemoragii rectale (rectoragii), sângele eliminat fiind adeseori amestecat cu mucus și puroi. Ca și în alte localizări, în cancerul ano-recto-sigmoidian își pot face apariția și diferite manifestări generale (stări de oboseală, amețeli, cefalee, inapetență etc.). Complicațiile sunt date de metastaze, abcese, fistule sau tromboflebite. Diagnosticul poate fi făcut pe baza tușeului rectal, irigoscopiei și a rectoscopiei urmate de biopsie. Tratamentul este chirurgical, dar se poate încerca și radioterapia. Chimioterapia nu dă rezultate bune. Profilactic se impune ca tumorile benigne cu potențial de cancerizare să fie înlăturate.
Alimentația joacă un rol foarte important pentru a asigura un tranzit normal, pentru că 90% dintre cei ce suferă de cancer de rect se confruntă cu constipația. În primul rând, un mare rol îl au fibrele alimentare, prezente în alimentele vegetale, mai ales în coaja cerealelor integrale, care nu se digeră, în schimb stimulează tranzitul întregului tub digestiv, având rolul de „mătură” pentru intestine și fiind indispensabile în tratamentul constipației. Porția zilnică de fibre o putem lua din 3 linguri de tărâțe amestecate cu un pahar de apă, în care se lasă să macereze 6-8 ore. Se vor consuma și fulgi, cereale integrale cum ar fi orz, ovăz, secară, grâu, hrișcă, pâine integrală și salată de rădăcinoase crude. Salata de crudități, adică morcovi, pătrunjel, țelină, ridichi, broccoli, reglează activitatea enzimatică, prevenind pe termen lung constipația. Ele conțin substanțe care împiedică formarea tumorilor pe tubul digestiv. Fructele, prunele, pepenii, perele, merele, piersicile, strugurii, căpșunile, caisele, sunt un remediu laxativ. Apa este un factor esențial în tratamentul acestei afecțiuni. Zilnic 1,5-2 l de apă.
Alimente interzise. Cafeaua, ciocolata, Coca-Cola, ceaiul negru, carnea și produsele hiperproteice în general, alimentele uscate (snacks-uri, covrigei, sticks-uri), sandviciurile gata preparate, toate astea agravează constipația. La care se adaugă produsele cu aditivi alimentari gen conservanți, afânători, coloranți, care au darul de a slăbi pereții venoși, favorizând apariția tumorilor maligne. Se interzic fumatul, alcoolul, zahărul, carnea, ouăle, peștele.
Iată câteva remedii ale acestei boli: Cura cu spânz. Este o plantă foarte toxică, care se administrează doar sub supravegherea medicului. Rădăcina de spânz (Helleborus purpurascens) măcinată sub formă de pulbere, se divizează, cu ajutorul unei balanțe farmaceutice precise, în doze de 0,2 g (a cincea parte dintr-un gram). Se ia câte o asemenea doză pe zi, în cure de 20 de zile, cu 1-2 săptămâni de pauză. Fiecare doză de spânz se ia cu câte un gram de pulbere de salvie. Este un tratament dur, dar are o eficiență foarte bună. Are și efecte adverse: diaree, vărsături. Băile de șezut cu mărul-lupului. Se pun într-un litru de apă 4 linguri de plantă mărunțită, lăsându-se la macerat 5 ore, după care se filtrează. Planta rămasă după filtrare se fierbe încă un minut, în încă 1 l de apă, după care se răcește și se strecoară, amestecându-se cu maceratul la rece obținut inițial. Se fac băi calde de șezut cu o durată de minimum 40 minute. Împletiți toate acestea cu post și rugăciune, cu credință în Dumnezeu. Vă doresc multă sănătate.
ALEXA – Rădăuți
„Mama suferă de o durere la nivelul gingiei și al limbii” (Răspuns pentru ADRIANA)
Nu ați spus dacă are și eroziuni la nivelul gingiei, produse de proteză. Dacă lucrarea se adaptează bine, fără să o deranjeze, o cauză ar putea fi creasta maxilarului de pe care gingia s-a retras. La majoritatea celor care își pierd dantura intervin aceste probleme. Dacă și limba este dureroasă, motivul ar putea fi o lipsă de vitamina B complex, ce se ia patru capsule pe zi, după fiecare masă. Mai recomand gargară cu apă cu bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță rasă la 100 ml apă. Se poate face și o antibiogramă din salivă, dimineața, la sculare, înainte de igiena bucală. Se ia secreție într-o eprubetă specială de la farmacie și se duce la laborator, cu trimitere de la medicul de familie. Tratamentul cu antibiotice pe care l-a urmat ar putea să lase în urmă o dezvoltare a unor levuri (ciuperci). Acestea produc dureri și usturimi. Ele ies la analiză, dacă există. Din când în când, proteza trebuie ținută într-o soluție specială, ce se găsește în comerț. Poate materialul din care este făcută lucrarea nu e potrivit, există și antialergice. Să încerce această variantă. Vă doresc răbdare și sănătate.
VALERIA – Brașov