
M-am confruntat și eu cu această problemă, tot în urma unei pneumonii – pe când aveam 14 ani (în prezent am 32). Am urmat un tratament medicamentos, timp de aproximativ 6 luni, sub strictă supraveghere a celor de la dispensarul TBC. Mi s-a administrat Hidrazidă și a avut eficacitate. În plus, am făcut următoarele tratamente naturiste:
• Borș de tărâțe – reînnoiește plămânul. Se bea zilnic, cât se poate de mult, chiar și în loc de apă.
• Propolis în combinație cu miere de albine. Se ține o cură de două săptămâni. Se ia de trei ori pe zi o lingură de supă cu miere și pe ea se pun aproximativ 14-20 picături propolis, pentru adulți (pentru copii, 8 picături). Înainte și după consumarea propolisului, vreme de o jumătate de oră, nu se bea apă sau orice alt lichid. Se face pauză 2-4 săptămâni, după care se reia tratamentul. Dacă organismul nu este alergic la propolis, se poate folosi un preparat mai concentrat, de exemplu, eu adaug la un borcan de 400 g între 50 ml și 100 ml propolis. Se omogenizează foarte bine (mierea poate să fie polifloră, cea curată iarna se cristalizează, sau salcâm). Din acel borcan se consumă de două ori pe zi câte o lingură mare.
• Fără țigări (în cazul în care sunteți fumătoare) și foarte mare grijă de a nu mai răci. În fiecare an, preventiv, măcar primăvara și toamna, se ia câte o lună 1 borcan de miere cu propolis.
• Laptele de capră este foarte eficient în bolile pulmonare.
Multă sănătate!
P.S. Chiar vindecându-se plămânul, sensibilitatea rămâne, din care cauză eu consum anual propolis.
MIRELA S. – Oradea
„Am menstruație o dată la 3-4 luni” (Răspuns pentru INA – Ploiești)
Problema dvs. trebuie privită cu seriozitate, mai ales că vreți să vă întemeiați o familie. De aceea, se impune un tratament susținut și de lungă durată, pentru că este început cam târziu.
Inițial, vă recomand zilnic ceai de codița-șoricelului și brânca-ursului (cel puțin 250 ml), timp de o lună de zile, asociat cu 2 capsule pe zi (câte 1 capsulă după masa de dimineață și prânz) de Premenstrual Support, timp de 2 săptămâni, apoi câte 3 capsule pe zi. În funcție de evoluție, vom completa tratamentul fie cu un remediu homeopat sau natural, sau altceva.
IULIA – București
„Am usturimi în zona genitală deși analizele sunt perfecte” (Răspuns pentru CĂTĂLINA – Mangalia)
M-am confruntat cu această problemă câțiva ani la rând. Este vorba despre o candida. După câțiva ani în care nu am avut un tratament corect, candida s-a extins prin organism, atacându-mi și gâtul. O măsură de urgență ar fi să cumpărați glicerină boraxată și să tamponați zona afectată de 4-5 ori pe zi, după ce vă spălați (nu vă speriați dacă apare senzație de căldură). În două zile, ar trebui să dispară aceste efecte neplăcute. Ca tratament oral (până vă faceți și analizele ORL), cumpărați 2 cutii de Ketonazol (Nizoral) și luați două pastile pe zi (dimineața și seara). Sper ca tratamentul să vă ajute!
ELENA – Deva
„Nepotul meu are astigmatism” (Răspuns pentru L. F. – Reghin)
Tulburările de vedere generate de astigmatism sunt relativ frecvente și se tratează prin purtarea unor ochelari pe baza rețetei eliberate ca urmare a consultației efectuate de medicul specialist oftalmolog. Chiar dacă nepoțelul dvs. are numai 8 ani nu este cazul să disperați, există mulți copii care poartă ochelari chiar de la vârste mai fragede. Sunt convins că purtând acești ochelari nepoțelul dvs. se va simți bine, iar dvs. vă veți liniști.
VALERIU – Timișoara
„Am lamblii la fiere și infecție la căile respiratorii” (Răspuns pentru ANA)
Lambliaza (giardioza) este cauzată de prezența lambliilor în organism și are ca efect greață, vărsături, dureri abdominale etc., putându-se confunda cu apendicita, ulcerul, epilepsia, ca urmare a formelor toxice produse de chisturile de lamblii. Netratată, boala duce la alte tulburări în organism. Este specifică colectivităților, lambliile găsindu-se în mediul înconjurător și infestând atât copiii, cât și adulții.
• Tratamentul medicamentos se face în felul următor: primele 10 zile se ia Metronidazol (250 mg), 30 tablete, 3×1 pe zi; Stamicin, 30 tablete, 3×1 pe zi; Furazolidon (a 100 mg), 3×1 pe zi. În fiecare zi, timp de 10 zile, cu un mic interval între ele, se iau medicamentele enumerate mai sus.
În a 11-a zi se ia tratamentul propriu-zis, de bază, cu Fasygin, 4 tablete înghițite una după alta, fără pauză, stopând ciclul de reinfestare. Periodic faceți analize de laborator, pentru a vedea ce efect a avut tratamentul.
• Obligatoriu, tratamentul se face de toți aparținătorii cu care veniți în contact, adulți și copii, altfel urmează reinfestarea și totodată reprezentați o sursă de infecție pentru cei din jur.
Atenție! În funcție de vârstă, copiii vor lua medicamentele în doză de jumătate, conform celor prescrise de medici și farmaciști.
• În timpul tratamentului nu se consumă deloc carne și dulciuri.
• Lipsa poftei de mâncare, stările de vomă, pierderea în greutate, afectarea căilor respiratorii sunt un efect al lambliazei, pe care o aveți de 15-17 ani, perioadă în care s-au acumulat chisturi ce produc toxine.
• Meteo-sensibilitatea o puteți ameliora consumând 2 linguri de oțet de mere, 1 linguriță de miere de albine la un pahar de apă; folosind comprese cu oțet de mere; ghimbir, aspirină. Cereți sfatul medicului și al farmacistului.
MARIANA – Cluj-Napoca
„Fata mea are 14 ani și are probleme psihice grave” (Răspuns pentru PETRONELA)
Atacul de panică se traduce prin sentimente de teroare care apar brusc și repetat, fără nici un semnal de alarmă prealabil și, deseori, fără nici un motiv. În timpul atacului de panică, bătăile cordului se pot accelera (tahicardie), apar transpirații, dureri precordiale, respirații superficiale, senzații de sufocare etc.
V-aș recomanda produsele IP6 OptimizerTM și StresstameTM, eficiente în stări de nervozitate, fobii, stres, migrene, anxietate, dificultate de concentrare, iritabilitate, palpitații cardiace, lipsă de speranță, incertitudine, insomnii, sindrom de picioare neliniștite, hiperexcitabilitate nervoasă etc. De un real folos sunt și remediile florale Bach. În paralel cu aceste remedii naturale, să se renunțe la cafea, zahăr și orice fel de stimulent și să se urmeze un regim de viață sănătos, cu alimente cât mai puțin procesate. De un mare ajutor ar fi și un psihoterapeut, pentru că prin psihoterapie atacurile de panică se reduc ca frecvență, până la dispariția totală. Bolnavul învață cum să elimine factorii stresanți declanșatori și își însușește strategii ce îi permit să prevină apariția lor (cam 12 ședințe trebuie pentru dispariția simptomelor). Toate acestea împletiți-le, cu post, credință și rugăciune din partea dvs. pentru fetiță, și ea se va vindeca negreșit.
preot ARCADIE B.