Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de cistită rebelă la antibiotice” (Răspuns pentru IOANA – Tulcea)

Foto: Shutterstock

Vă recomand un tratament foarte simplu, dar în același timp și foarte eficient: • Luați doi pumni buni de foi de ceapă (și albă, și roșie), puneți-le la fiert 20-30 minute, cu un litru și jumătate de apă, bi­ne acope­rite. Când fiertura se răcește ușor, pu­neți-o într-un vas sau oliță de noapte, puneți vasul pe o scândurică în WC, ca să se mențină timp în­delungat fierbinte, și așezați-vă peste aburi, fără să vă ardeți, cât mai mult posibil. În acest timp, înfășurați-vă de jur-împrejur cu o pătură ca să nu răciți, apoi, bine îmbră­cată, vă așezați în pat. Acest tratament îl faceți seara și îl veți repeta câteva zile la rând, până la dispariția durerilor. În același timp, veți purta chiloți cu picior și o batistă pusă în ei și împăturită în patru, ca să vă fie mereu călduț. De asemenea, vă recomand obligatoriu să dormiți cu chi­loți sub pijama, să purtați numai ciorapi cu chi­lot și, în mod cu totul deosebit, să evitați frigul la picioare. Cea mai mică senzație de frig la picioare răs­colește boala. Vă rog să încercați, nu veți regreta.

• Un alt remediu: UROVAXOM – un medi­cament care se vinde fără rețetă, cu efect rapid. Să­nătate vă doresc.

ELVIRA – Suceava

„Există tratament naturist pentru insomnie cronică?” (Răspuns pentru ELENA – București)

Cu această problemă m-am confruntat și eu. În anii epocii de aur eram maistru la o secție indus­trială, planul era foarte mare și nu se realiza nicio­dată. Timp de doi ani, nu am dormit decât 2-3 ore, la 2-3 zile. Eram o epavă. Am fost internat în spital cu diag­nosticul insomnie cronică, dar fără rezultat. Un prieten apropiat mi-a recomandat să merg în altă localitate, de preferință o zonă de munte cu păduri de conifere. Așa am și făcut. Seara făceam o plimbare prin sat, de 1-2 ore, mă culcam la orele 8-9, și nu mă tre­zeam decât a doua zi, la orele 9-10 dimi­neața. Dacă nu aveți această posi­bilitate, mergeți măcar 4-5 zile în altă localitate, de pre­ferință la țară, unde este liniște. Înainte de culcare, spălați-vă pe picioare cu apă rece. Frecționați-le bine. Beți un pahar cu lapte rece (nu de la frigider). Pe la orele 5-6 după-amiaza, consu­mați 2-3 cepe, dacă nu le puteți asorta cu un aliment ușor, consumați-le sim­ple, cu pâine și sare. În lipsa laptelui, puteți consu­ma o ceașcă cu ceai din flori de tei, puțin îndulcit. Evitați orice fel de băutură alcoolică sau cafea. Evi­tați fil­mele de la televizor și știrile stre­­sante. Seara, înainte de culcare, întinsă pe pat, citiți o carte liniști­toare. În ma­ximum 30 de minute veți adormi cu ea în mână.

DRAGOȘ – Piatra Neamț

„Cum mă pot vindeca de nevralgie de trigemen?” (Răspuns pentru VIORICA – Deva)

Pe la 28-30 de ani (și din când în când și mai târziu), am avut și eu aceas­­tă ne­vralgie. Aveam crize zil­nice, care începeau cu regulari­tate pe la 9 dimi­neața și se ter­minau după 40-45 minute. În acest timp, ochii îmi lăcri­mau, îmi curgea nasul și mă du­rea îngrozitor o venă îngroșată în re­giu­nea tâmplei. În ziua primei apariții a dure­rilor, fiind duminică, eram acasă, mi-am băgat capul sub o per­nă și am urlat din răs­pu­teri. Încetul cu încetul, m-am obișnuit ca în timpul accesului de durere să ies din birou și să-mi frec tâmplele în dreptul ace­lei întărituri (o sim­țeam ca un cartilagiu) sau, acasă, apăsam tâmpla cu lama rece a unui cuțit. Am fost la mai mulți doctori, am făcut serii de in­jecții cu histamină și alte medicamente, însă fără rezul­tat. Din întâmplare, fiind în deplasare, am locuit într-o clădire veche, rece și umedă, și am început să am pu­ternice dureri reumatice. Un coleg m-a sfătuit să mă „tratez” cu vitamina B1. În primele 2-3 zile, am în­ghi­țit 3×2 tablete, apoi am trecut la 3×1 tabletă pe zi. Nu am scăpat de reumatism, ci de crizele nevral­gice ale ner­vului trigemen care, cu toate tratamen­tele, mă chi­nuiseră aproape 2 ani. Mi-au reapărut la distanță de câțiva ani, însă cu­noșteam deja anti­do­tul. Acum sunt bătrân și de un deceniu sau mai mult aceste dureri au dispărut. Vă doresc numai bine!

MIRCEA T. – Târgu Mureș

„Suntem doi părinți alcoolici” (Răspuns pentru MIRELA – Botoșani)

Pentru combaterea alcoolismului pot să vă reco­mand mai multe rețete: • Se iau 50 g pătrunjel ver­de sau rădăcină, coaja de la o felie de portocală și coaja de la o felie de grapefruit. Se fierb într-un li­tru de apă, până scade la jumătate. Se strecoară. Se îndulcește cu miere. Se administrează câte o lin­guriță dimineața, pe nemâncate. Se va păstra la tem­peratura camerei, în sti­cle închise la culoare. Se va bea ceai de sovârf. Un alt tratament este cu mie­re și aloe (arborescens). Se ia o jumătate de kilo­gram de miere, care se amestecă într-un mi­xer, cu 100 g plan­tă de aloe și cu 3 linguri de țuică sau co­niac, pâ­nă devine o pastă. Se administrează câte o lin­gură de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de fie­care masă. În perioada respectivă nu se vor mânca lapte și ouă. Cura durează minimum 14 zile și se poate relua la nevoie. • Se administrează și me­dicamen­tul homeopat Lachezis, dacă persoana este violentă și vorbește urât. Lachezis se procură de la farmacia homeopată.

CRISTINA

„Fiica mea suferă de 5 ani de depresie” (Răspuns pentru VIORICA)

Stimată doamnă, din ce relatați, suferința fiicei dvs. durează de prea mult timp ca să fie considerată o stare pasageră. Cred că sunt necesare in­ves­tigații mai amă­nunțite. Medicația alopată nu o va ajuta ni­ciodată prea mult, pentru că tratează doar simpto­mele superfi­ciale și, în plus, poate crea depen­dență. Aș sfătui-o pe fiica dvs. să meargă la un psiho­te­rapeut bun, care să o aju­te să-și des­chidă su­fle­tul și să-și vindece sufe­rința sau posibi­lele traume din tre­cut. Chiar dacă nu cre­de sau nu con­ști­entizează acest lu­cru, este posibil ca ceva să se fi în­tâm­plat la un mo­ment dat, care să o facă să treacă prin toate aceste stări. Oricum, im­por­tant este să caute să scoată la lu­mină ceea ce o apasă și să încerce să găseas­că soluții. O poa­te ajuta foarte mult și schim­ba­rea stilului de viață, să fa­că mai multă mișcare zilnic, să re­nunțe la zahăr și cofeină, care pe termen lung îi pot ac­cen­tua stările de panică. De asemenea, să încerce să aibă un re­gim alimentar cât mai echilibrat și sănătos, să doarmă su­ficient, să se gândească la lucruri fru­moase și să caute compania oa­me­nilor buni, pen­tru că singurătatea – ca și antura­jul ne­po­trivit – poate accentua de­pre­sia. Se poate im­plica în activități de vo­luntariat, care o determină să iasă din casă și, mai ales, să se simtă uti­lă, aju­tând oa­meni buni ca și ea. Ori­cum, impor­tant este ca fiica dvs. să nu se izoleze în casă sau în muncă, ci să încerce să lupte pentru a pu­tea ieși din această stare. I-aș mai re­co­manda să în­cerce și su­plimentele naturale antide­pre­­sive – ex­trac­tul de su­nătoare, de valeriană, ceaiurile de la­vandă și tei sunt foarte eficiente. Homeopatia o poate de aseme­nea ajuta foarte mult. Și, nu în ul­timul rând, să nu uite de rugăciune, cel mai puternic medica­ment dintre toate. Vă doresc multă sănătate!

DIANA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.