
Vă recomand un tratament foarte simplu, dar în același timp și foarte eficient: • Luați doi pumni buni de foi de ceapă (și albă, și roșie), puneți-le la fiert 20-30 minute, cu un litru și jumătate de apă, bine acoperite. Când fiertura se răcește ușor, puneți-o într-un vas sau oliță de noapte, puneți vasul pe o scândurică în WC, ca să se mențină timp îndelungat fierbinte, și așezați-vă peste aburi, fără să vă ardeți, cât mai mult posibil. În acest timp, înfășurați-vă de jur-împrejur cu o pătură ca să nu răciți, apoi, bine îmbrăcată, vă așezați în pat. Acest tratament îl faceți seara și îl veți repeta câteva zile la rând, până la dispariția durerilor. În același timp, veți purta chiloți cu picior și o batistă pusă în ei și împăturită în patru, ca să vă fie mereu călduț. De asemenea, vă recomand obligatoriu să dormiți cu chiloți sub pijama, să purtați numai ciorapi cu chilot și, în mod cu totul deosebit, să evitați frigul la picioare. Cea mai mică senzație de frig la picioare răscolește boala. Vă rog să încercați, nu veți regreta.
• Un alt remediu: UROVAXOM – un medicament care se vinde fără rețetă, cu efect rapid. Sănătate vă doresc.
ELVIRA – Suceava
„Există tratament naturist pentru insomnie cronică?” (Răspuns pentru ELENA – București)
Cu această problemă m-am confruntat și eu. În anii epocii de aur eram maistru la o secție industrială, planul era foarte mare și nu se realiza niciodată. Timp de doi ani, nu am dormit decât 2-3 ore, la 2-3 zile. Eram o epavă. Am fost internat în spital cu diagnosticul insomnie cronică, dar fără rezultat. Un prieten apropiat mi-a recomandat să merg în altă localitate, de preferință o zonă de munte cu păduri de conifere. Așa am și făcut. Seara făceam o plimbare prin sat, de 1-2 ore, mă culcam la orele 8-9, și nu mă trezeam decât a doua zi, la orele 9-10 dimineața. Dacă nu aveți această posibilitate, mergeți măcar 4-5 zile în altă localitate, de preferință la țară, unde este liniște. Înainte de culcare, spălați-vă pe picioare cu apă rece. Frecționați-le bine. Beți un pahar cu lapte rece (nu de la frigider). Pe la orele 5-6 după-amiaza, consumați 2-3 cepe, dacă nu le puteți asorta cu un aliment ușor, consumați-le simple, cu pâine și sare. În lipsa laptelui, puteți consuma o ceașcă cu ceai din flori de tei, puțin îndulcit. Evitați orice fel de băutură alcoolică sau cafea. Evitați filmele de la televizor și știrile stresante. Seara, înainte de culcare, întinsă pe pat, citiți o carte liniștitoare. În maximum 30 de minute veți adormi cu ea în mână.
DRAGOȘ – Piatra Neamț
„Cum mă pot vindeca de nevralgie de trigemen?” (Răspuns pentru VIORICA – Deva)
Pe la 28-30 de ani (și din când în când și mai târziu), am avut și eu această nevralgie. Aveam crize zilnice, care începeau cu regularitate pe la 9 dimineața și se terminau după 40-45 minute. În acest timp, ochii îmi lăcrimau, îmi curgea nasul și mă durea îngrozitor o venă îngroșată în regiunea tâmplei. În ziua primei apariții a durerilor, fiind duminică, eram acasă, mi-am băgat capul sub o pernă și am urlat din răsputeri. Încetul cu încetul, m-am obișnuit ca în timpul accesului de durere să ies din birou și să-mi frec tâmplele în dreptul acelei întărituri (o simțeam ca un cartilagiu) sau, acasă, apăsam tâmpla cu lama rece a unui cuțit. Am fost la mai mulți doctori, am făcut serii de injecții cu histamină și alte medicamente, însă fără rezultat. Din întâmplare, fiind în deplasare, am locuit într-o clădire veche, rece și umedă, și am început să am puternice dureri reumatice. Un coleg m-a sfătuit să mă „tratez” cu vitamina B1. În primele 2-3 zile, am înghițit 3×2 tablete, apoi am trecut la 3×1 tabletă pe zi. Nu am scăpat de reumatism, ci de crizele nevralgice ale nervului trigemen care, cu toate tratamentele, mă chinuiseră aproape 2 ani. Mi-au reapărut la distanță de câțiva ani, însă cunoșteam deja antidotul. Acum sunt bătrân și de un deceniu sau mai mult aceste dureri au dispărut. Vă doresc numai bine!
MIRCEA T. – Târgu Mureș
„Suntem doi părinți alcoolici” (Răspuns pentru MIRELA – Botoșani)
Pentru combaterea alcoolismului pot să vă recomand mai multe rețete: • Se iau 50 g pătrunjel verde sau rădăcină, coaja de la o felie de portocală și coaja de la o felie de grapefruit. Se fierb într-un litru de apă, până scade la jumătate. Se strecoară. Se îndulcește cu miere. Se administrează câte o linguriță dimineața, pe nemâncate. Se va păstra la temperatura camerei, în sticle închise la culoare. Se va bea ceai de sovârf. Un alt tratament este cu miere și aloe (arborescens). Se ia o jumătate de kilogram de miere, care se amestecă într-un mixer, cu 100 g plantă de aloe și cu 3 linguri de țuică sau coniac, până devine o pastă. Se administrează câte o lingură de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă. În perioada respectivă nu se vor mânca lapte și ouă. Cura durează minimum 14 zile și se poate relua la nevoie. • Se administrează și medicamentul homeopat Lachezis, dacă persoana este violentă și vorbește urât. Lachezis se procură de la farmacia homeopată.
CRISTINA
„Fiica mea suferă de 5 ani de depresie” (Răspuns pentru VIORICA)
Stimată doamnă, din ce relatați, suferința fiicei dvs. durează de prea mult timp ca să fie considerată o stare pasageră. Cred că sunt necesare investigații mai amănunțite. Medicația alopată nu o va ajuta niciodată prea mult, pentru că tratează doar simptomele superficiale și, în plus, poate crea dependență. Aș sfătui-o pe fiica dvs. să meargă la un psihoterapeut bun, care să o ajute să-și deschidă sufletul și să-și vindece suferința sau posibilele traume din trecut. Chiar dacă nu crede sau nu conștientizează acest lucru, este posibil ca ceva să se fi întâmplat la un moment dat, care să o facă să treacă prin toate aceste stări. Oricum, important este să caute să scoată la lumină ceea ce o apasă și să încerce să găsească soluții. O poate ajuta foarte mult și schimbarea stilului de viață, să facă mai multă mișcare zilnic, să renunțe la zahăr și cofeină, care pe termen lung îi pot accentua stările de panică. De asemenea, să încerce să aibă un regim alimentar cât mai echilibrat și sănătos, să doarmă suficient, să se gândească la lucruri frumoase și să caute compania oamenilor buni, pentru că singurătatea – ca și anturajul nepotrivit – poate accentua depresia. Se poate implica în activități de voluntariat, care o determină să iasă din casă și, mai ales, să se simtă utilă, ajutând oameni buni ca și ea. Oricum, important este ca fiica dvs. să nu se izoleze în casă sau în muncă, ci să încerce să lupte pentru a putea ieși din această stare. I-aș mai recomanda să încerce și suplimentele naturale antidepresive – extractul de sunătoare, de valeriană, ceaiurile de lavandă și tei sunt foarte eficiente. Homeopatia o poate de asemenea ajuta foarte mult. Și, nu în ultimul rând, să nu uite de rugăciune, cel mai puternic medicament dintre toate. Vă doresc multă sănătate!
DIANA