Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Bucuria are nevoie de stomac sănătos

• La fel ca și dragostea, starea noastră de bine trece drept prin stomac. Cea mai mică arsură, durere de burtă sau vomă cre­ează indispoziție. De ce să ne adumbrim zilele, când na­tura aflată acum în plină expansiune are leacuri-minune, care să înlăture acest neajuns? •

Mic dejun probiotic

În cazul unor tulburări ale florei intestinale

Foto: Shutterstock – 3

Pentru un început de zi condimentat: ustu­roiul, gălbenelele, măghiranul și busuio­cul combat agenții patogeni și sti­mulează digestia. În plus, elimină toxinele din tractul digestiv. Aloe vera cal­mează și întărește sis­temul imu­nitar și flora intes­tinală.

Ingrediente necesare (o porție):

• 1 cățel mare de usturoi • câte 1 lingură de frun­ze de mărar și flori de gălbenele proaspete • câte 2 lingurițe de măghiran și cimbru (proas­pete) • 20 ml suc de aloe vera • 500 g iaurt pro­biotic.

Prepararea:

• Se curăță usturoiul, se toacă mărunt îm­preună cu plantele și se amestecă cu sucul de aloe vera și iaurtul.

Utilizare:

Savurați zilnic, la micul dejun, gustul plăcut al acestui iaurt. Dacă vreți să vă „pro­tejați” colegii de muncă de mirosul neplăcut al ustu­roiului, puteți consuma mi­cul dejun probiotic doar la sfârșit de săp­tă­mână.

Alte remedii:

• De 2-3 ori pe zi, beți ceai de ana­son, mu­șețel, cim­bru, echinacea sau ghimbir.

Bine de știut!

Plantele asigură o floră intestinală să­nă­toa­să și combat bacte­riile și ciu­percile ce se pot sta­bili în intestin, după tra­­ta­men­te cu an­tibio­tice.

Ceai calmant

În caz de intestin și colon iritabil

Foto: ShutterstockAceastă combinație de plante stimulează digestia, calmează intestinul, relaxează muscu­la­tura, potolește durerile și este antiin­fla­ma­toare. În plus, mușețelul, menta, cimbrul și roinița restabilesc echilibrul natural al florei intestinale.

Ingrediente nece­sa­re:

• Câte 2 lingurițe de mușețel, mentă, cimbru, turiță-mare și roiniță proaspete (doar 1 lin­guriță, dacă sunt uscate) • 1 1/4 l apă clocotită.

Rezultă circa 1 1/4 l de ceai.

Prepararea:

1. Se pun plantele într-o cană pentru ceai și se toarnă peste ele apa clocotită.

2. Se lasă să se infuzeze 10-15 minute, după care se strecoară.

Utilizare:

Se bea, de 3-6 ori pe zi, câte o ceașcă de ceai, cu înghițiuri mici.

Alte remedii:

Renunțați temporar la ceai negru, cafea, pro­duse lactate, zahăr, grâu și gluten.

Bine de știut!

Cimbrul este bogat în uleiuri eterice dez­infectante, care men­țin o floră intesti­na­lă să­nătoasă.

Calmant pentru stomac

Împotriva stării de greață și a vomei

Băutura aromată pe care v-o reco­man­dăm în cele ce urmează este foarte eficientă pentru com­baterea grețurilor și a vo­mei. Roinița și mărarul sunt ex­celente în cazul nea­junsurilor provocate de stres, menta cal­mează stomacul, mai ales când apar gre­țurile, iar nalba-mare liniștește mu­coa­sa stomacală iritată.

Ingrediente necesare:

• 3 lingurițe frunze proaspete de roiniță (sau 1 linguriță de frunze uscate) • 3 lingurițe mentă • 3 lingurițe mărar • 3 lingurițe nalbă-mare • 1 1/4 l apă cloco­tită.

Rezultă 1 1/4 l de ceai calmant pen­tru stomac.

Prepararea:

1. Se pun plantele într-o ca­nă și se opă­resc cu apa clo­cotită.

2. Se acoperă și se lasă să se infuzeze peste noapte.

Utilizare:

Se bea ceaiul cu înghițituri mici, pe tot parcursul zilei, până la dispariția simpto­melor. Până la 6 cești pe zi.

Bine de știut!

Menta este unul din cele mai bune remedii pentru afecțiunile stoma­ca­le. Are un efect anti­spas­modic, calmant și antiinflamator.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.