Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Licori vindecătoare

Slăbit

Oțet de mere cu apă

Foto: Shutterstock – 4

Oțet de mere • Apă.

Dacă sunteți supraponderal, încercați această bău­tură. Când vă așezați la masa de prânz, puneți în fața dvs. un pahar cu oțet de mere și apă. Doza: 1 cm de oțet de mere și restul apă.

După 2-3 îmbucături, beți câte-o înghițitură de apă cu oțet și bucatele vor fi altfel digerate.

Pentru sănătate:

ajută la slăbit

Purificare

Apă de castraveți

Castravetele este un cunoscut „remediu” îm­potriva kilogramelor în plus. Conține 96% apă și are foar­te puține ca­lorii. Apa de castraveți se pre­pară simplu: dați un castravete pe răzătoare, puneți-l într-un șer­vet și stoarceți bine zeama într-un reci­pient. Pentru o cură de epu­rare a or­ganismului se bea zea­ma unui cas­travete mare pe parcur­sul întregii zile. „Trata­men­tul” este zilnic și durează 2 săp­tămâni.

Pentru sănătate:

pentru eliminarea rezi­duurilor (sub formă de cură)

Gută, boli de piele

Suc de mere și morcovi

Suc de mere • Suc de mor­­covi

Umpleți un pahar cu cele 2 su­curi, în cantități egale, și adău­gați puțină frișcă sau câți­va stropi de ulei.

Pentru sănătate:

în caz de gută

împotriva ridurilor și a pro­blemelor pie­lii.

Amigdalită

Lapte de soc

2-3 flori de soc (um­brele) • 1/4 l lapte.

Puneți florile în lapte și lăsați-le să dea în câteva clo­cote. Lăsați apoi laptele să se „odihnească” între 15-30 de mi­nute, strecurați-l și este nu­mai bun pentru gargară. Nu se bea!

Pentru sănătate:

foarte eficient în caz de amigdale inflamate.

Stomac

Zeamă de cartofi

1 cartof crud • eventual puțin suc de fructe.

Radeți, dimineața, un cartof crud, stoar­ce­ți-l într-un șervet și beți zeama înainte de micul dejun.

Zeama de cartof nu este prea „îmbietoare”, așa că o puteți amesteca, eventual, cu suc de fructe (se recomandă, mai ales, dacă „pacien­ții” sunt copii).

Pentru sănătate:

face foarte bine la stomac.

Imunitate

Sucuri roșii

Imunitatea poate fi întărită consumând sucuri roșii: suc de soc, suc de coa­căze roșii sau suc de sfeclă roșie. Cura durează două săptă­mâni, timp în care se bea – de două ori pe zi – câte un păhărel.Cei ce suportă taninul pot bea și vin roșu. Alegeți sucul ca­re vă con­vine. Multă lume nu se prea împacă cu sucul de sfeclă, din cauza gus­tului puternic teros (pământos).

Pentru sănătate:

întărește sistemul ­imunitar

Inimă și slăbit

Băuturi cu oțet de mere

Oțet de mere • 5-6 coji de ouă.

Luați un borcan cu capac, de 500 ml, și puneți în el cojile de ouă. Tur­nați, apoi, peste ele oțe­tul de mere (nu chiar până sus), închideți bine cu capacul și scu­turați borcanul, din când în când, în zilele următoare.

După 3-4 zile, în lichid nu mai plutește decât pielița co­jilor, deoarece calcarul s-a di­zolvat în oțet, acestuia dispărându-i ast­fel și gustul acru.

Puteți bea băutura astfel prepa­rată și în timpul meselor. Puneți 3-4 cm de oțet într-un pahar și um­pleți paharul cu apă. Luați câte-o înghițitură, după 2-3 îm­bucături, și veți vedea că vă săturați mult mai repede.

Pentru sănătate:

ajută la slăbit – băut o perioadă mai lungă, în timpul mesei

bun pentru inimă

desclerozează arterele

subțiază sângele în mod natural.

Anti-tuse

Lapte de salvie

10 frunze de salvie • 1/2 l de lapte.

Tăiați mărunt frunzele de salvie și puneți-le deoparte. Lăsați laptele pe foc, până ce dă în clocot, încor­porați frunzele de salvie și lăsați-le să fiarbă câteva secunde. Luați-le de pe foc, lăsați-le să se pătrundă 10 minute, stre­curați laptele și îl puteți bea imediat.

Pentru sănătate:

calmează tusea.

Hemoroizi, stomac și intestine

Apă de coada-șoricelului

1 linguriță de coada-șoricelului (uscată) • 1 pahar de apă.

Treceți printr-o sită deasă o linguriță rasă de coada-șori­ce­lului și amestecați-o cu apa din pahar. Se bea pa­harul – re­pede – până la fund.

După ce v-ați făcut bine, pu­teți înlocui apa cu șampanie sau cu vin, dar nu dacă mai trebuie să luați me­dicamente!

Pentru sănătate:

împotriva hemoroizilor

în probleme stomacale și intestinale.

Răceală

Băutură cu vitamine

2 grapefruituri • 2 portocale • 2 lămâi • 1 lingură de rachiu sau de ceai (de tei sau de flori de soc) • 1 lingură de miere bună.

Presați fructele și încingeți su­cul, dar nu peste 60°, ca să nu dis­trugeți vitaminele. În­cor­po­rați o lingură de miere și una de rachiu și beți sucul cât mai cald cu putință (fierbinte).

Alternativă: În loc de rachiu puteți folosi ceaiul de tei sau de soc. Ambele se prepară opărind o lingură rasă de plantă cu 1/8 l de apă și lăsându-le, apoi, să se infuzeze 10 mi­nute (cu capac).

Pentru sănătate:

Când observați că vă „paște” o răceală sau o infec­ție gripală, faceți o baie cu adaos de plante și beți, apoi, sucul vitaminizant – dintr-o dată și cât mai fierbinte (dar fiți atenți să nu vă ardeți). Bă­gați-vă imediat în pat, pentru că transpirând scăpați mai repede de boală.

Atenție: Sucul conține mult acid, de aceea persoanele cu stomac sensibil n-ar trebui să-l bea, sau să bea doar jumătate.

Stomac și intestine

Lapte de ceapă

1 ceapă • 1/4 l lapte.

Se dă ceapa pe răzătoarea pentru castra­veți, se pune în lapte, se fierbe încet, la foc mic, circa 10 minute. (Fiți a­tenți să nu dea laptele în foc) și se bea încet, cu în­ghițituri mici.

Pentru sănătate:

bun pentru stomac și intestin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.