Slăbit
Oțet de mere cu apă

• Oțet de mere • Apă.
Dacă sunteți supraponderal, încercați această băutură. Când vă așezați la masa de prânz, puneți în fața dvs. un pahar cu oțet de mere și apă. Doza: 1 cm de oțet de mere și restul apă.
După 2-3 îmbucături, beți câte-o înghițitură de apă cu oțet și bucatele vor fi altfel digerate.
Pentru sănătate:
• ajută la slăbit
Purificare
Apă de castraveți
Castravetele este un cunoscut „remediu” împotriva kilogramelor în plus. Conține 96% apă și are foarte puține calorii. Apa de castraveți se prepară simplu: dați un castravete pe răzătoare, puneți-l într-un șervet și stoarceți bine zeama într-un recipient. Pentru o cură de epurare a organismului se bea zeama unui castravete mare pe parcursul întregii zile. „Tratamentul” este zilnic și durează 2 săptămâni.
Pentru sănătate:
• pentru eliminarea reziduurilor (sub formă de cură)
Gută, boli de piele
Suc de mere și morcovi
• Suc de mere • Suc de morcovi
Umpleți un pahar cu cele 2 sucuri, în cantități egale, și adăugați puțină frișcă sau câțiva stropi de ulei.
Pentru sănătate:
• în caz de gută
• împotriva ridurilor și a problemelor pielii.
Amigdalită
Lapte de soc
• 2-3 flori de soc (umbrele) • 1/4 l lapte.
Puneți florile în lapte și lăsați-le să dea în câteva clocote. Lăsați apoi laptele să se „odihnească” între 15-30 de minute, strecurați-l și este numai bun pentru gargară. Nu se bea!
Pentru sănătate:
• foarte eficient în caz de amigdale inflamate.
Stomac
Zeamă de cartofi
• 1 cartof crud • eventual puțin suc de fructe.
Radeți, dimineața, un cartof crud, stoarceți-l într-un șervet și beți zeama înainte de micul dejun.
Zeama de cartof nu este prea „îmbietoare”, așa că o puteți amesteca, eventual, cu suc de fructe (se recomandă, mai ales, dacă „pacienții” sunt copii).
Pentru sănătate:
• face foarte bine la stomac.
Imunitate
Sucuri roșii
Imunitatea poate fi întărită consumând sucuri roșii: suc de soc, suc de coacăze roșii sau suc de sfeclă roșie. Cura durează două săptămâni, timp în care se bea – de două ori pe zi – câte un păhărel.Cei ce suportă taninul pot bea și vin roșu. Alegeți sucul care vă convine. Multă lume nu se prea împacă cu sucul de sfeclă, din cauza gustului puternic teros (pământos).
Pentru sănătate:
• întărește sistemul imunitar
Inimă și slăbit
Băuturi cu oțet de mere
• Oțet de mere • 5-6 coji de ouă.
Luați un borcan cu capac, de 500 ml, și puneți în el cojile de ouă. Turnați, apoi, peste ele oțetul de mere (nu chiar până sus), închideți bine cu capacul și scuturați borcanul, din când în când, în zilele următoare.
După 3-4 zile, în lichid nu mai plutește decât pielița cojilor, deoarece calcarul s-a dizolvat în oțet, acestuia dispărându-i astfel și gustul acru.
Puteți bea băutura astfel preparată și în timpul meselor. Puneți 3-4 cm de oțet într-un pahar și umpleți paharul cu apă. Luați câte-o înghițitură, după 2-3 îmbucături, și veți vedea că vă săturați mult mai repede.
Pentru sănătate:
• ajută la slăbit – băut o perioadă mai lungă, în timpul mesei
• bun pentru inimă
• desclerozează arterele
• subțiază sângele în mod natural.
Anti-tuse
Lapte de salvie
• 10 frunze de salvie • 1/2 l de lapte.
Tăiați mărunt frunzele de salvie și puneți-le deoparte. Lăsați laptele pe foc, până ce dă în clocot, încorporați frunzele de salvie și lăsați-le să fiarbă câteva secunde. Luați-le de pe foc, lăsați-le să se pătrundă 10 minute, strecurați laptele și îl puteți bea imediat.
Pentru sănătate:
• calmează tusea.
Hemoroizi, stomac și intestine
Apă de coada-șoricelului
• 1 linguriță de coada-șoricelului (uscată) • 1 pahar de apă.
Treceți printr-o sită deasă o linguriță rasă de coada-șoricelului și amestecați-o cu apa din pahar. Se bea paharul – repede – până la fund.
După ce v-ați făcut bine, puteți înlocui apa cu șampanie sau cu vin, dar nu dacă mai trebuie să luați medicamente!
Pentru sănătate:
• împotriva hemoroizilor
• în probleme stomacale și intestinale.
Răceală
Băutură cu vitamine
• 2 grapefruituri • 2 portocale • 2 lămâi • 1 lingură de rachiu sau de ceai (de tei sau de flori de soc) • 1 lingură de miere bună.
Presați fructele și încingeți sucul, dar nu peste 60°, ca să nu distrugeți vitaminele. Încorporați o lingură de miere și una de rachiu și beți sucul cât mai cald cu putință (fierbinte).
Alternativă: În loc de rachiu puteți folosi ceaiul de tei sau de soc. Ambele se prepară opărind o lingură rasă de plantă cu 1/8 l de apă și lăsându-le, apoi, să se infuzeze 10 minute (cu capac).
Pentru sănătate:
Când observați că vă „paște” o răceală sau o infecție gripală, faceți o baie cu adaos de plante și beți, apoi, sucul vitaminizant – dintr-o dată și cât mai fierbinte (dar fiți atenți să nu vă ardeți). Băgați-vă imediat în pat, pentru că transpirând scăpați mai repede de boală.
Atenție: Sucul conține mult acid, de aceea persoanele cu stomac sensibil n-ar trebui să-l bea, sau să bea doar jumătate.
Stomac și intestine
Lapte de ceapă
• 1 ceapă • 1/4 l lapte.
Se dă ceapa pe răzătoarea pentru castraveți, se pune în lapte, se fierbe încet, la foc mic, circa 10 minute. (Fiți atenți să nu dea laptele în foc) și se bea încet, cu înghițituri mici.
Pentru sănătate:
• bun pentru stomac și intestin.