
Vara ne expunem mai mult din piele. În această perioadă, zona delicată dintre gât și piept nu mai e acoperită de textile, ci intră în contact cu soarele și cu aerul. Îngrijit corespunzător, decolteul va deveni punctul principal al seducției dvs.
1. Peeling cu sare
Putem prepara rapid o soluție naturală de peeling, din sare și ulei din sâmburi de caise sau de struguri. Amestecați într-un bol mic 1 lingură de ulei vegetal cu 2 linguri de sare de mare, nu prea grunjoasă, și adăugați trei picături de ulei esențial. Aplicați peeling-ul pe pielea decolteului. Lăsați să acționeze câteva minute și clătiți apoi cu apă caldă. Celulele moarte sunt îndepărtate, iar pielea devine minunat de catifelată.
2. Mască cu brânză de vaci
O combinație perfectă pentru pielea sensibilă a decolteului este cea din brânză de vaci, care are efect hidratant, iaurt bogat în proteine și banane, care conțin cantități mari de vitamina E și potasiu. Amestecați: 1 banană coaptă, 1 gălbenuș de ou, 4 linguri de iaurt natural și 4 linguri de brânză de vaci cu conținut integral de grăsime pentru a prepara o pastă cremoasă. Întindeți-o pe întreaga zonă a decolteului. Lăsați masca să acționeze timp de 30 de minute și clătiți bine.
3. Alternanță cald-rece
Fibrele de colagen și elastină din piele devin mai laxe odată cu trecerea anilor, în vreme ce țesutul adipos capătă o pondere tot mai mare: pentru a combate acest proces, putem apela la dușurile alternante, care stimulează circulația sângelui și redau fermitatea țesutului conjunctiv. Dați-vă mai întâi cu apă caldă pe decolteu, iar apoi cu apă rece. Repetați de 3 ori, încheind cu apă rece.
4. O soluție de urgență: cuburile de gheață
Pentru un lifting temporar, însă foarte eficient, puneți pur și simplu câteva cuburi de gheață pe un prosop subțire de bucătărie. Strângeți-l ca pe un săculeț și tamponați-vă decolteul, făcând mișcări circulare. Frigul îi dă pielii un aspect proaspăt, trandafiriu și ferm. În zilele fierbinți de vară, acest truc are de asemenea un minunat efect răcoritor.
5. Cum putem scăpa de celulele moarte
Periajul uscat înlătură celulele moarte ale pielii și-i stimulează regenerarea. Utilizați o perie moale de duș și masați-vă decolteul, făcând mișcări circulare, în formă de opt. Ungeți-vă apoi cu cremă sau cu ulei.
6. Menajați-vă decolteul atunci când dormiți
Când vă uitați dimineața în oglindă, observați că decolteul arată cam șifonat? Nu e obligatoriu: cei care dorm pe spate se trezesc având o piele mai netedă în zona decolteului. Asta, deoarece dormitul pe burtă sau pe o parte poate favoriza formarea ridurilor – inclusiv pe față. E de asemenea bine să renunțăm la pernele înalte: dacă ceafa stă prea sus, bărbia ne cade spre piept și pielea se lasă.
7. Atenție la ținută!
Poziția capului influențează și decolteul, deoarece pieptul este direct legat de un mușchi care se află în partea din față a gâtului. Puteți simți acest lucru atunci când deschideți gura larg și împingeți maxilarul de jos înainte. Pentru a avea o piele mai fermă în această zonă, repetați zilnic acest exercițiu.
Dacă țineți o carte în echilibru pe cap obțineți un efect similar.