Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sora mea are micozis fungoid” (Răspuns pentru ADELA – Arad)

Foto: Shutterstock

Adresați-vă de urgență unui medic aler­golog. Simp­tomele pe care le-ați descris sunt foarte ase­mănătoare cu o boală de natură atopică, alergică, care prezintă pe­ricol de asfixiere, când sunt afectate căile respi­ratorii.

* Timp de 3-4 săptămâni, înlăturați orice factor care ar putea să vă producă aler­gie: praful, acarienii (din per­nele cu puf), părul de la animale, îmbrăcă­min­­tea sintetică sau din lână; deter­genții, balsamul de rufe, cosmeti­ca­lele, săpu­nul (excep­ție cel medicinal), car­nea, produsele din grâu, produsele ali­men­tare care con­țin aditivi sintetici și co­loranți, E-uri. Notați zilnic tot ce ați fo­losit, precum și starea dvs. de sănătate.

* Timp de 3-4 săptămâni, aplicați o dietă bazată în special pe legume și fructe; zilnic, beți 3-4 pahare cu suc de morcovi; luați capsule cu ulei de pește și de trei ori pe săptămână mân­cați pește oceanic; Omega 3 (1000 mg) – 1 capsulă pe zi.

* Pentru ridicarea imunității și cu efect în tratarea bolilor de piele folosiți cartilaj de rechin, 740 mg (100 capsu­le, 4 pe zi) sau forma îmbu­nă­tățită, cu re­zultate mai bune în bolile dermato­logice „Zheo-Shark”, produs de firma „Herbagetica” Brașov, care conține pe lângă cartilaj de rechin și Spirulină, Ginseng siberian și Zeolit – 4-8 capsu­le pe zi, timp de trei luni.

* Pentru combaterea uscăciunii pielii și a crăpă­turilor, precum și a rănilor întinse pe tot corpul, folosiți cremele din plante, cu acțiune calmantă și emolientă, preparate chiar de dvs., după următoarele rețete: • Ali­fie de gălbenele (Calendula officinalis) – 200 g untură de porc se pun într-un vas la foc potrivit, până când sfârâie. Se trage vasul de pe foc, se adaugă 2 grămezi de gălbenele (planta întreagă, fără rădăcină) sau numai florile. Preparatul se lasă sub capac până a doua zi, apoi se încălzește ușor, se strecoară și se păstrează în frigider. • Alifia din coada-șoricelului se prepară ca mai sus, numai din flori (Achillea millefolium).

* Pătlagina îngustă (Plantago lanceolata) are un efect deosebit când este presărată pe răni sau în ames­tec cu cremă de gălbenele. (Vara, plantele se folosesc ime­­diat după recoltare, iarna se procu­ră de la Pla­far. Au efect deosebit frunzele proas­pete, zdrobite. Alifia de găl­benele se pune în strat gros pe un pansament ste­ril și se aplică pe răni. Se schimbă de 2-3 ori pe zi.)

* Comprese: se prepară un ceai concentrat, la ale­gere, din următoarele plante: rădăcină de brusture (ma­cerat la rece din 2 linguri de plan­tă la 250 ml apă rece); pulbere de cimbru (infuzie din 2 linguri de plantă la 250 ml apă); flori de coada-șorice­lului, frunze de frasin – infuzie, ca mai sus. Cea­­iul se lasă sub capac, se aplică pe răni, schim­bând pansa­mentul de 2-3 ori pe zi (ceaiul de brusture doar se încălzește puțin di­minea­ța).

* Băi generale, cu plantele de mai sus, preparând un ceai con­centrat, la alegere.

* Intern, se folosesc zilnic 3-4 căni de ceai pe zi (în loc de apă) din una din plantele de mai sus, o linguriță plantă la o cană cu apă clocotită. De prefe­rință, se va bea același tip de ceai ca și cel folosit pen­tru comprese și baia generală din ziua respectivă.

* Dacă rănile încep să supureze, înseamnă că este o suprainfecție cu streptococi sau stafilococi, impu­nân­du-se un tratament cu antibiotice, timp de 10 zile, după sfatul medicului. Sper ca aceste remedii naturiste să aline suferința surorii dvs.

MARIANA – Cluj-Napoca

„Fiul meu are ganglionii limfatici măriți” (Răspuns pentru ELENA)

Pe lângă tratamentul prescris de medic, pe care nu trebuie să-l întrerupeți, vă recomand un trata­ment pe bază de plante, cu efect remarcabil de eli­minare a toxinelor acumulate în limfă și de întă­rire a sis­te­mului imunitar. Cumpărați de la Plafar rădăcină de brus­ture, drăgaică, gălbenele, soc și ros­topască, iar din­tr-un parc aflat într-o zonă ne­poluată, luați câteva ră­murele de tuia, pe care le spălați, le mărunțiți și le uscați la tem­peratura camerei. Luați aceste plante (în afară de brusture) și ames­tecați-le cât mai omogen. Puneți la fiert 1,250 l apă, în care adăugați o lingură de brus­ture. După ce a fiert timp de 10 minute, se adaugă două linguri din amestecul de plante, se acoperă vasul și se ia de pe foc. Cantitatea de ceai re­zultată se bea în decursul unei zile, după fiecare masă. Pe lân­gă acest ceai, dați-i bă­iatului în fie­ca­re zi câte o capsulă de Echinacea și 15 pi­că­turi de tinctură de pro­polis ames­te­cată cu puțină miere. Ali­men­tația trebuie să fie bogată în le­gu­me și fructe proas­pete. Eli­minați gră­simile de origine ani­mală, in­clusiv untul, carnea de porc, me­ze­lurile, pâinea albă și re­du­ceți pe cât posibil pro­du­sele lac­tate (în primul rând laptele), pen­tru că pro­­duce mult mu­cus, care întârzie eli­mi­na­rea toxine­lor din limfă. În limita supor­ta­bi­li­tății, con­di­mentați mân­căru­rile cu usturoi, care are un efect de elimi­nare a toxinelor. Pentru dina­mi­zarea lim­fei, băiatul va trebui să facă zilnic, timp de 5-10 mi­nute, exerciții de periere a pielii cu o perie de haine cu păr na­tural, prin mișcări de jos în sus (sen­sul cir­culației venoase), insistând asupra zo­nelor nodulare (gât, axile, piept și genunchi). Du­pă primele 2-3 săp­tă­mâni de tratament vor începe să apară efectele be­ne­fice.

ADRIAN S. – București

„Migrenele mele au devenit insuportabile” (Răspuns pentru LAURA – București)

Migrenele sunt caracte­rizate prin dureri mari de cap însoțite de grețuri, vărsături, sensibilitate la zgomote, la lumină sau probleme de vedere. Ele apar din cauza dilatării vaselor de sânge de la nivelul capului, care furni­zează sânge creierului. Alți factori care favorizează de­clanșarea acestor dureri sunt: sensibilitatea la anumite ali­mente, stresul, sensibilitatea la lumină, schimbări bruște de temperatură, presiunea atmosferică. Migrenele sunt mai frecvente la femei. Evitați alimentele gre­le cum ar fi: carnea procesată (mezeluri, câr­nați), brânze­turi fermentate, ciocolată, vinul roșu. Ca tratament, folosiți: uleiurile esențiale de men­tă, levănțică, eucalipt. Faceți masaj pe frunte cu unul din aceste uleiuri, aroma acestora relaxează nervii care pro­voacă durerea.

*l Puneți pe frunte, timp de cinci minute, două pliculețe umezite de ceai de mentă.

* Pe un șervețel sau pe o batistă puneți câteva picături de ulei de mentă sau de levănțică și inha­lați de câteva ori.

* Beți o cană de ceai de rozmarin sau ceai negru, în care adăugați câteva cuișoare zdrobite.

* Luați masa la ore regulate.

* Consumați legume și fructe proaspete, cereale, carne albă, pește.

* Ca remediu pentru durerile de cap reco­mand și ghimbirul, care are pro­prietăți antiinfla­matorii și ajută și la controlul stărilor de greață provocate de migrene.

* Faceți multă mișcare!

Sănătate și numai bine!

E. ZAMFIR – Drăgășani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.