Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiul meu are o infecție la ombilic” (Răspuns pentru MIHAELA, F. AS nr. 1132)

Foto: Shutterstock

1. Mama a avut o problemă cu o asemenea infecție și s-a vin­de­cat în modul următor: se dezin­fectează foarte bine locul cu Ri­vanol, apoi se așază peste ombilic frunze de rostopască spă­late bine și strivite cu sucitorul, peste care se aplică un ban­daj și se leagă. Se schimbă frunzele de trei ori pe zi, până la vindecare. În același timp, se ține și regim alimentar și se beau la alegere ceaiuri de tătăneasă, mușețel, coada-șorice­lu­lui. Maria Tre­ben recomandă ca pentru orice boală să se bea doi litri de ceai pe zi din următorul amestec: 300 g gălbenele, 100 g coada-șoricelului, 100 g urzică vie. Se prepară o infuzie cu o linguriță de amestec la o cană de ceai.

Vă doresc însănă­to­șire grabnică!

MARIA I. – București

2. Am un nepoțel care a suferit de aceeași boală. Vă recomand:

* Să mă­nânce mai mult lapte, brânză, ouă și multe fructe și zar­zavaturi.

* Cumpărați o sticlă de bitter suedez (Plafar sau farmacie), din care dimineața îi admi­nis­trați o lingură diluat în ceai, pe stomacul gol, iar de două ori pe zi îl ștergeți pe ombilic cu un tifon îmbibat în soluție.

* O dată pe zi să-i stoarceți pe om­bilic ros­topască proaspătă (se află pe toate drumurile). Puneți două-trei pică­turi de suc galben și lăsați locul să se usuce.

* Înain­te de culcare, să-i ungeți buricul cu alifie de găl­be­nele (se găsește la orice farmacie). Cu multă încredere în Dumnezeu, după cel mult o lună de tratament, totul va fi bine și va părea doar un vis urât.

GEORGETA – București

„Am probleme cu vezica biliară” (Răspuns pentru VICTOR B., F. AS nr. 1335)

Vă transmit câteva sfaturi pe care le-am urmat eu și care m-au făcut să mă simt mult mai bine:

* Dimineața, pe stoma­cul gol, se ia o lingură de ulei de măsli­ne, urmată de câteva înghițituri de apă minerală, cu cel puțin jumătate de oră înaintea micului dejun.

* Se ține regim alimentar fără pră­jeli, grăsimi și alcool.

* Se beau pe zi cel puțin doi litri de lichide (apă plată sau ceaiuri de plante).

* O dată la 2-3 luni se face o cură de 10-15 zile cu ceai de rosto­pască, o ca­nă pe zi, preparat sub formă de infuzie, după cum ur­mea­ză: 1/2 linguriță rosto­pască uscată se opărește cu 250 ml apă fiartă, se acoperă două minute și se stre­coa­ră. Acest ceai se consumă pe tot par­cursul zilei, câte o în­ghi­țitură, din când în când.

* Dintre legume, trebuie evi­ta­te vi­ne­te­le, varza și spa­na­cul. Vă doresc în­sănătoșire grabnică.

LUCREȚIA – București

„Caut leac pentru uretro-prostatită” (Răspuns pentru VASILE G., F. AS nr. 1363)

La vârsta de 61 de ani, am suferit de aceeași boală ca dvs. Dar în urma unui tratament de circa 3-4 săptămâni, bazat pe ceaiul de ghimpe (nu spin), m-am vindecat. La controlul ecografic făcut după o lună, doctorul mi-a spus: „Acum nu mai este nevoie de operație”. În prezent mă simt complet sănătos și nu-mi vine a crede că am fost bolnav. Am băut câte trei căni pe zi (fără zahăr), cu 20 de minute înainte de mesele prin­cipale. La trei litri de apă se pune o inflo­rescență de spin și ceaiul trebuie să fie de cu­loarea berii (auriu și nu maroniu). Dumnezeu să vă dea încre­dere în ceea ce vă scriu și să-mi urmați sfatul. Multă sănătate!

M. T. – jud. Bihor

„Sora mea are o cicatrice cheloidă dureroasă” (Răspuns pentru CRISTI R. – Bucureşti, F. AS nr. 1378)

Adunați rășina ce se scurge din coaja conife­relor și, în cantitate egală, amestecați-o cu ceară de albine. Topiți-le îm­pre­ună pe baie de aburi. Cu crema obținută masați zilnic, ușor, zona afec­tată. Aveți răbdare și rezultatul va fi spec­ta­culos.

MIHAI C. – București

„Fratele meu are Parkinson. Aștept ajutorul dvs.” (Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 1380)

În atenția tuturor bolnavilor de Parkinson! La Deva s-a în­ființat și funcționează fără între­rupere de 14 ani Asociația Anti­parkinson, creată cu ajutorul medicului Bogdan Popescu și al „Formulei AS”, de către Dan Răican.

Adresa de contact este Răican Dan – B-dul Dacia, bl. 29, sc. A, et. 1, ap. 7, tel. 0745/23.11.53, e-mail: [email protected] care vă ajută cu sfaturi, cărți, alcătuire dosar de handicap, trata­mente naturiste, gimnastică, logopedie, dispunând de o bază modernă.

DAN R.

„Am fost diagnosticat cu artroză tibiotarsiană” (Răspuns pentru CORNEL D., F. AS nr. 1381)

Pentru problema dvs. vă sfătuiesc să încercați să purtați gleznieră elastică (firma SANA) și de la farmacia veterinară să cumpărați crema numită Osteocicatridin. Atenție și la greutate! Sănătate!

G. SIBOTEANU

„Am vreo șansă să mă vindec de psoriazis?” (Răspuns pentru LAURENȚIU – Târgu Jiu, F. AS nr. 1381)

1. Sper ca soluția mea să vă fie de folos așa cum i-a fost soțului meu. Dați-vă pe cap și pe zonele afectate cu Bitter suedez (dr. Racz), cumpărat de la farmacie. Faceți cărări prin păr și puneți Bitter cu un tam­pon din vată. Stați așa uns cât puteți de mult (de seara până dimineața sau mai multe zile și nopți la rând) cu un fes pe cap. Ungeți și zonele afectate de pe corp. Repetați opera­ția aceasta până la vindecare. Noi am folosit câteva sticle de 1,5 litri, până la rezultatul final.

Sper din suflet să vă fie de folos. Știu prin ce chin treceți.

MARIANA – Huedin

2. Dragă d-le Laurențiu, curaj! Eu am vinde­cat-o de psoriazis pe soția mea într-o lună. Am găsit în Asul Verde o informație potrivit căreia produsele realizate din lapte de iapă (cremă, săpun etc.) vindecă psoriazisul. Aceste produse se fabrică într-o fermă din sud-vestul Franței. Am aflat adre­sa pe internet. În câteva zile, mi-au sosit prin cu­rier (de la reprezentanța din România) produsele necesare (cost, circa 200 lei) și în circa o lună, toate bubele de pe tot corpul au dispărut. Toată lumea care a aflat (medici, asistente) a fost uimită și mi-a cerut informații pe care le-am dat cu drag. Recent, am aflat că și cercetătorii de la Romvac România au descoperit un produs la fel de eficient, din gălbenuș de ou. Să vă sprijine Dumnezeu pentru însănă­toșire rapidă!

Cu drag,

GAVRILĂ PANFIL

3. Și eu am avut psoriazis în zona scalpului și am scăpat cu ulei volatil de Sovârv (Origanum vulgare).

MARIA R. – Deva

„Îmi puteți recomanda un tratament pentru osteomielită?” (Răspuns pentru PAULA – București, F. AS nr. 1383)

Am avut și eu osteomielită la femur, la 14 ani, tratată de dr. Alex. Pesamosca, la Spi­talul „Grigore Alexandrescu” din București. Tratamentul a durat 6 luni, timp în care am avut un ghips pe tot piciorul. Mușchii s-au atrofiat dar s-au recuperat ulterior. Tratamentul a constat în antibiotic injec­tabil de 3 ori pe zi, timp de 3 luni, și cu calciu lactic (echi­valentul probioticelor de azi), plus calciu preparat acasă din coajă de ou, ulei de pește, vitamine. La două săptămâni se schim­ba tipul de antibiotic, se alternau. Unii pa­cienți cu os­teomielită făceau puroi la genunchi, care se scotea printr-o incizie pe viu, că nu prea erau anestezice pe atunci. Din a patra lună, luam antibiotic și sub formă de pastile, de 3 ori pe zi, două săptămâni, urmate de pauză, iar injectabil, făceam antibiotice două săptămâni, pauză de 2 săptămâni. Luam și antibiotic pastile, două săptă­mâni, urmate de o pau­ză de două săptămâni, și tot așa, până în a șasea lună inclusiv, după care s-a scos ghipsul definitiv și am fost declarat vindecat. Infecțiile pe os se tra­tează foarte greu.

Altă variantă care mi se pare interesantă sunt anticorpii specifici făcuți de ROMVAC, persona­lizați pe microbul pe care îl aveți pe femur. Tre­buie discutat cu medicii de acolo, ce posibilități sunt, ce costuri și cât ar dura un tratament complet. Apelați la d-na doctor Lucica Sima, care răspunde la „Pagina specialiștilor” în „Formula AS”, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09.

Cu stimă,

VASILE B.

„Mi se usucă gura și-mi amorțesc palmele” (Răspuns pentru I.V. – Cluj, F. AS nr. 1386)

Și eu m-am confruntat cu această boală (sin­drom de tunel carpian). Mi s-a recomandat opera­ția. Cum am procedat: la recomandarea unui me­dic ortoped, am făcut infiltrații cu ozon (în înche­ietura mâinilor și în zona cervicală). Durerile și amorțelile s-au diminuat spectaculos. Am conti­nuat cu câte 1 tabletă pe zi de B1 (250 mg), B 6 (100 mg), B12 (100 ug), timp de trei luni. Am re­fă­cut electromiograma, care a ieșit foarte bine.

În legătură cu uscăciunea din gură, ar fi de dorit să vă faceți analiza glicemiei, și în funcție de rezultat, să consultați un medic de specialitate.

MANUELA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian