Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cristina Neagu, din nou cea mai bună handbalistă a lumii

Cristina Neagu

La o zi după un meci în care a impresionat din nou, prin cele 13 goluri înscrise în victoria României cu Senegal de la Mondialul din Japonia, Cristina Neagu a fost premiată, luni, de Federația Internațională de Handbal cu titlul de „Cea mai bună jucătoare a anului 2018”.

2018 a fost un an excepțional pentru românca noastră, un an în care a fost cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor (110 goluri) și a devenit golghetera „all-time” a Campionatului European (237 goluri), unde România a ajuns în semifinale.

Dacă în ultimii ani în care a primit acest titlu, el nu a fost însoțit și de o ceremonie de decernare, acum IHF i-a înmânat premiul în cadrul unei festivități care a avut loc la pauza meciului dintre Congo și Japonia, la Kumamoto, cea mai mare arenă (10.000 de locuri) a Campionatului Mondial din Japonia, în aplauzele suporterilor români.

Este a patra oară când căpitanul României a primit această distincție (după 2010, 2015 și 2016), un record pentru handbalul mondial, atât feminin cât și masculin. Anunțul a venit în martie, într-o perioadă în care handbalista se recupera după operația de refacere a ligamentului încrucișat de la genunchi, o recuperare dificilă care a ținut-o aproape întreg anul 2019 în afara terenului.

Acum, Cristina a revenit și încearcă să ajute tânăra echipă a României să facă o figură cât mai frumoasă la Campionatul Mondial din Japonia.

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian