Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de calcifieri valvulare aortice” (Răspuns pentru DANIEL A., F. AS nr. 1006)

Vă recomand următorul tratament de întreți­nere, pe care mi-l aplic mie însumi din 2004 și până în prezent:

* Di­mineața după trezire se fac Întinderea și Relaxarea (din yoga).

* Periajul corect al danturii și obligatoriu al lim­bii (seara înainte de culcare se face la fel).

* Spălarea cu apă rece până la brâu, indiferent de anotimp.

* Gim­nas­tică, maximum 10-15 minute.

* Trata­men­tul picăturilor de usturoi: 350 g us­turoi tocat foarte bine se pune în 200 ml alcool de 90° și se ține 10 zile într-o sticlă cu dop de plută. După aceea se strecoară și se lasă la limpezit 3 zile. Cu 30 de minute înaintea meselor principale se iau picături în 50 ml de lapte. În prima zi: di­mineața – 1 picătură, la prânz – 2 picături, seara – 3 picături; a doua zi: dimi­neața – 4 pică­turi, la prânz – 5 picături, seara – 6 pică­turi; a treia zi: dimineața – 7 picături, la prânz – 8 pică­turi, sea­ra – 9 picături ș.a.m.d.; a cincea zi: dimi­neața – 13 pică­turi, la prânz – 14 picături, seara – 15 picături; a șa­sea zi: dimineața – 15 picături, la prânz – 14 picături, seara – 13 picături; a șaptea zi: dimineața – 12 picături, la prânz – 11 picături, seara – 10 picături, ș.a.m.d. În ziua a 10-a, sea­ra se ajunge la 1 picătură. În ziua a 11-a se iau 25 pi­că­­turi dimineața, 25 picături la prânz și 25 picături seara. Din ziua a 12-a și până în ziua a 16-a tra­tamentul se reia ca la început. Din ziua a 17-a, se sca­de pornind de la 15 pi­cături dimineața până în ziua a 21-a când seara se ajun­ge la 1 picătură. În ziua a 22-a se iau 25 picături di­mi­neața, 25 pică­turi la prânz și 25 pi­că­turi seara. În ziua a 23-a se reia ca la început cu 1 pică­tură dimineața, 2 pi­că­turi la prânz, 3 picături seara ș.a.m.d. până-n ziua a 27-a la 15 picături seara. Din ziua a 28-a se scade (por­nind de la 15 picături dimineața până se ajunge la 1 pi­că­tură). Tratamentul se va relua după câteva luni dacă apar ameliorări. Dacă la trata­mentul cu usturoi apare ten­siune mică, se consumă 2 căni pe zi ceai din plantele: vâsc alb (macerat la rece și combinat apoi), păducel, ur­zică vie, găl­benele, coada-șorice­lu­lui și roz­marin.

* Se bea înaintea meselor, în tim­pul mese­lor sau după me­sele prin­cipale (cum suportă stoma­cul) amestecul din: 2 lin­gu­rițe oțet de mere și miere și 2 lingurițe miere po­li­floră, diluată în 200 ml apă, încet, câte o gură. Dacă totuși sto­macul nu suportă, se va trece la un­gerea între­gu­lui corp cu 2 lingurițe oțet de mere și miere, diluate în 200 ml apă. Tratament con­tinuu sau cu mici pau­ze.

* Se consumă ceai numai între mese, încet, 2-3 cești pe zi, preparat din plantele: ciu­boțica-cucului, coa­da-șo­ri­celului, coada-calului, nuc, filimică, soc, tei, ven­tri­lică, sal­vie, păpădie, ros­topască, urzică, urzică galbe­nă, topo­ra­șul-doam­nei, trei-frați-pătați. Se poate îndulci numai cu mie­re de albine. Se poate con­suma continuu sau trei săp­tămâni, cu pauză de o săptămână. Din aces­te plante se pot face și băi timp de trei săptămâni, cu 4-6 luni de pauză. Apa va fi până-n zona inimii, la tempe­ra­tura de 36°C.

* Pentru dureri la toate încheie­turile se iau 1-2 lin­gurițe de bitter suedez (cel importat din Austria, se găsește în farmacii), dimineața și seara, diluat cu puțină apă.

* În lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, fe­bruarie, mar­tie se face Moldamin intramus­cu­lar, la 2-3 săptămâni.

* Să se consume fruc­te, le­gume, polen, lăpti­șor de matcă, api­larnil, propolis.

Deoarece acest experiment îl fac doar pe mine, nu pot garanta vindecarea nimănui, cum nu cred că poate face rău cuiva. Vă doresc sănătate,

GHEORGHE L. – Satu-Mare

„Am hemoragie uterină de aproape 6 luni” (Răspuns pentru DIANA, F. AS nr. 1214)

Dragă Diana, în urmă cu 36 de ani am fost operată de un chist ovarian. După operație, mi s-a dereglat ciclul. În fie­care lună aveam probleme: ciclul dura două săptă­mâni, câteo­dată venea atât de abun­dent, încât aveam nevoie de spitali­zare. Tratamentele din spital dă­deau rezultate doar pentru câtva timp, iar la 2-3 luni o luam de la ca­păt. O doam­nă din spital m-a învățat să fac băi de șezut cu frunze de gutui. Iată rețeta: în 4-5 litri de apă, fierbeți un pumn de frunze de gutui și apoi puneți infuzia într-un lighean, cât să vă cuprindă șezutul. Baia se face cal­dă, de prefe­rință seara, înainte de cul­care, și du­rează până când infuzia se răcește. Totodată, aveți grijă să nu ră­ciți și să nu ridicați greutăți. Eu am făcut acest tratament numai de patru ori și n-am mai avut pro­ble­me. Vă doresc multă sănătate!

ELENA – Arad

„Cum se poate evita recidiva unui abces perianal?” (Răspuns pentru A. G. – Cluj, F. AS nr. 1278)

În decurs de doi ani am suferit cinci intervenții chi­rurgicale pentru abces pe­rianal, dar tot recidi­vau. Mă pregăteam pentru a șa­sea operație când am des­coperit unguentul Carpi­con, produs natural rea­lizat de firma ROMDAN – Bu­curești. Am pro­cedat la aplicarea zil­nică, seara, pe su­pra­fața umflăturii, cu Car­picon. Acest un­guent – pe care l-am numit „mi­nu­ne” – a făcut ca după doar 28 de ore abcesul să erupă și dure­rea să înce­teze. Deși ulterior me­dicul mi-a reco­mandat operația, am refu­zat, spunându-i că îl voi căuta când abcesul va reci­diva. Între timp, am conti­nuat apli­cațiile cu unguent și, în plus, am făcut băi de șezut cu tărâțe de grâu. În urma unei scrisori publicate în F. AS, am primit peste zece răs­pun­suri pe care, se­lecționându-le, am pus în aplicare doar ur­mătoarele reco­man­­dări:

* Nu mai folosiți hârtie igie­nică du­pă scaun. Există în comerț șervețele de toaletă umede sau și mai bine, dacă nu aveți posibilitatea să vă montați un bi­deu, instalați un duș pentru chiuvetă. Așa vă veți putea spăla fără să iritați zona.

* Masaj local cu apă călduță, la duș (sau în lipsă, cu apă încălzită) de circa 1-2 minute, pe locul unde a fost operația.

* Băi cu plante medicinale la șezut, după scaune.

* Evitarea constipației și a diareei, provocatoare de abcese.

* Am renunțat în pro­porție de 60% la consu­mul de brânză, pâine albă, hrean și muștar iute.

* Băi de tărâțe, care se prepară ast­fel: se face un săculeț din tifon, în care se bagă un pumn de tărâțe de grâu, se leagă la gură, după care se introduce în 4 litri de apă clo­cotită. Rămâne acolo 12 ore la macerat. Această operațiune se face de două ori pe zi: dimineața se prepară baia pentru seară și seara pentru a doua zi dimineața. Lichidul se strecoară, se lasă să se ră­cească și, când devine călduț, se pune într-un lighean și se fac băi de șe­zut de circa 5-6 minute. Se șterge locul cu un prosop curat și se unge cu Carpicon. Dacă operația este vindecată, locul se unge vreme de 10 zile, dar masajul local cu apă călduță continuă fără între­ru­pere. În final, să se pună mare accent pe igiena locală și pe rufe foarte curate.

CONSTANTIN N. – jud. Argeș

„Urinez foarte des şi pierd urină” (Răspuns pentru MARIA – Târgovişte, F. AS nr. 1337)

Vreau să vă ofer o metodă de trata­ment verifi­cată, ce a dat rezultate bune în fa­milia mea. Se pro­cură o căpă­țână de varză, de preferință proaspăt recol­tată, și se deta­șează 1-3 frunze (în funcție de mări­mea lor). Nervura princi­pală se înlătură, iar jumătățile de frunze rezultate se presează puternic cu un sucitor, până zemuiesc. Se pun 2-3 jumătăți de frunze una peste alta și se aplică pe burtă, în partea de jos a abdomenului. Ope­ra­țiunea se face seara, la culcare, și frun­zele se păs­trea­ză toată noaptea, fixate într-un chilot.

De asemenea, se mai reco­mandă:

* Băi de șezut cu ceai de coada-calului (la maxi­mum 38°C).

* Se bea ceai de cimbrișor, gălbenele, păpă­die, coada-șoricelului (toate au calități antiinfla­matorii).

* Se va purta încăl­ță­minte căl­du­roasă, pentru a feri picioarele de frig.

* Se vor elimina din alimentație, pe cât posi­bil, carnea, condimen­tele, alcoolul și cafeaua.

* Se vor consuma cât mai multe se­mințe de do­vleac crude (bogate în magneziu și zinc) sau se vor folosi ta­­blete de calciu cu magneziu și zinc (câte 1-2 pe zi). Tra­tamentul se face zilnic, până la dispa­ri­ția simp­to­­melor.

SOFIA – Arad

„Sora mea are o cicatrice cheloidă dureroasă” (Răspuns pentru CRISTI R. – Bucureşti, F. AS nr. 1378)

Și eu am avut astfel de cicatrice dureroase de che­loizi, plasate sub braț, la sân, la picioare, și le-am tratat foarte simplu și economicos cu cremă de gălbenele, procurată de la farmacia verde. (Să fie făcută cu osânză de porc, nu cu glicerină, cum se face în ultimul timp.) După o săp­tămână de apli­care în fiecare seară, cheloidele au că­zut, lăsând locul neted. Este adevărat că după câteva luni reapar, organismul meu fiind predispus gene­tic la aces­tea, dar le rezolv consecvent cu alifia de gălbenele.

CORNELIA S. – București

„Sufăr de otită purulentă și antibioticele nu au efect” (Răspuns pentru ANA A., F. AS nr. 1390)

Contra infecțiilor cu coci (care produc puroi), trebuie să vă faceți un mediu intern acid, în care cocii nu supraviețuiesc. Acest lucru este foarte simplu: beți zilnic, dimineața și seara, câte 1 pahar cu apă în care ați pus 2 lingurițe cu oțet de mere, cumpărat de la magazinele cu produse apicole.

Vă doresc sănătate!

LIVIA N. – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian