Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GELU N. – Reșița, F. AS nr. 1390: „Fac întruna infecții în gât și nu știu cauza”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Faringo-amigdalita este inflamația amigdalelor și a mucoasei faringiene. Cauzele cele mai frecvente sunt: adenovirusurile, streptococii și haemofilus influenzae, cu transmitere aerogenă. Dacă este sus­pectată o infecție streptotocică (fe­bră, depozite alb-gălbui pe amig­dale, noduli ganglionari sensibili la nivelul gâtului), medicul va confirma diag­nosticul prin testul rapid pentru streptococul grup A, beta-hemolitic, și va iniția schema de mol­da­minizare. O problemă importantă în diagnostic o reprezintă etichetarea amigda­lelor bolnave drept focar de in­fecție (pe baza unor criterii cli­nice și paraclinice), responsa­bile de unele complicații la dis­tanță: reumatism articular acut, glomerulonefrită, determinări cardiace etc. În acest caz, indi­cația operatorie (scoaterea a­mig­­dalelor) se va pune cu mult discernământ de medicul spe­cialist ORL. În cazul dvs., vă recomand corectarea limfa­tismului, a carențelor de vita­mine și imunitate, după urmă­toa­rea schemă de tratament:

* Dezobstrucție nazo-farin­giană cu instilații nazale (rețetă magistrală proprie, individuali­zată) și ulei de cătină: 3×2 picături pe zi, în nas.

* Hidratare corespunzătoare și gargară cu ceai călduț din mușețel, salvie, gălbenele.

* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau glicerină iodurată (atenție la alergia la propolis sau iod!).

* Apiterapie (miere de albine cristalizată, fa­gure de miere căpăcit sau Proposept – 3×1 tablete pe zi).

* Susținerea terenului imunologic cu Imuno­rezistan Forte sau Ceai Imunitate Fares (un extract din Echinacea purpurea).

* Tonsilotren (homeopat) – 3 x 1 tabletă pe zi.

* Decasept, tablete masticabile (conține ulei de eucalipt, cedru, cimbru și mentă) – 3×1 tablete pe zi.

* Administrarea a 10-15 ședințe de aerosoli salini, în stațiunea Ocna Sibiului, și pulverizații (inhalații) la domiciliu cu Ocnasept spray (aerosol salin natural cu extract din plante medicinale aromatice).

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

„Sunt purtător de sondă urinară şi vreau să previn infecţiile” (Răspuns pentru M. TOADER – Galaţi, F. AS nr. 1356)

Stimate domn, vă recomandăm produsele din gama Imunoinstant, deosebit de eficiente în trata­rea şi prevenirea unui număr mare de infecţii, in­clusiv celor localizate la nivel urinar. Produsele deţin efecte antimicrobiene, imunomodulatoare şi antiinflamatorii. Solicitaţi sfatul medicilor tera­peuţi ai Cabinetului de Medicină Complementară Romvac, care vă vor prescrie un protocol terapeu­tic adecvat. În cazul în care aţi efectuat analize medicale din probe de urină în care s-au identificat agenţi infecţioşi, pre­zentaţi rezultatele respectivelor ana­lize utile în prescrierea unui trata­ment ţintit. Menţionez faptul că pro­dusele Imunoinstant sunt eficiente atât în prevenirea, cât şi în tratarea diferitelor infecţii. Acestea se administrează timp îndelungat, sub îndrumarea medicului terapeut.

Multă sănătate!

„Am un deget roşu la o mână şi mă ustură tare” (Răspuns pentru DOINA – Alexandria, F. AS nr. 1356)

Stimată doamnă, în cazul afecţiunii dumnea­voas­tră, este necesar să solicitaţi în primul rând sfatul medicului dermatolog. Acesta vă va îndruma să efectuaţi o serie de analize pentru a stabili un diagnostic de certitudine pentru leziunea respec­tivă, cum ar fi examen microbiologic (identificare tulpini bacteriene şi/sau fungice), antibiogramă/ antifungigramă, eventual biopsie cutanată. Dacă nu aveţi posibilitatea de a ajunge la un dermatolog, discutaţi cu medicul dumneavoastră de familie şi solicitaţi-i îndrumarea în a efec­­tua respectivele analize. Odată ce aţi reuşit să faceți anali­zele şi să aveți un diag­nostic con­cret, puteţi cere aju­torul me­di­cilor terapeuţi apar­ţinând de Cabinetul de Me­di­cină Comple­mentară Rom­vac, care vă vor îndruma în ad­mi­nistrarea orală şi locală a unui tratament bazat pe produsele naturale Imuno­instant. Aceste produse au efec­te antiin­flamatorii, antimicro­biene şi imunomodulatorii, con­sti­tuind un real ajutor în vin­decarea res­pectivei leziuni.

Mul­tă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Cum mă pot vindeca de foliculită?” (Răspuns pentru ADRIAN – jud. Alba, F. AS nr. 1360)

Nu mai bea niciun fel de alcool, nici măcar bere, nu mai mânca ciocolată și prăjituri cu cremă de ciocolată, nu mai mânca carne de porc și deri­vate, treci la un regim preponderent vegetarian cu multe, foarte multe legume și fructe proaspete, iar zona afectată spal-o cât mai des cu apă caldă și săpun cu sulf și șterge-o cu oțet de mere și miere. Intern, folosește tinc­tură de Propolis 40%, de 3 ori pe zi, câte 30 de picături în miere de albine 15 zile, apoi 30 picături de 2 ori pe zi, alte 15 zile și în final 30 picături, o dată pe zi, 30 de zile. Alături de acest regim, pot să vă ofer un tratament specific, care să grăbească vinde­carea.

„Cum scap de o leziune micotică din vezica urinară?” (Răspuns pentru ALEXANDRA F., F. AS nr. 1359)

Printr-un regim alimentar preponderent vegeta­rian, din care trebuie scoasă definitiv carnea de porc și prin consumul de multe lichide: ceai de mătase de porumb, compoturi, supe, ciorbe de zar­zavat și multă, foarte multă apă (2 litri) zilnic. Alături de acest regim alimentar trebuie adminis­trată tinctură de propolis 40%, câte 30 picături de 3 ori pe zi, timp de 18 zile, apoi 30 picături de 2 ori pe zi, alte 18 zile, după care se continuă 3 luni la rând cu 30 de picături, o dată pe zi. Picăturile nu se amestecă decât cu 1/2 lingură de miere (inter­zis apă sau ceai). Dacă nu găsiți tinctură de pro­polis în concentrație de cel puțin 40% în localitatea dvs., sunați-mă și vă trimit eu.

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Ce pot face pentru intoleranța la lactoză?” (Răspuns pentru MIRELA – Timișoara, F. AS nr. 1305)

Intoleranța la lactoză reprezintă o sensibilitate alergică deosebită a organismului față de diverse substanțe alimentare, determinând incapacitatea acestuia de a digera zaharuri (glucidele), în special din lapte și anumite produse lactate, ca urmare a lipsei unei enzime: lactaza. Lactaza este o enzimă se­cretată de glandele intestinului subțire, care transformă lactoza (zahărul din lapte), în glucoză și galactoză în timpul digestiei.

Datorită unei mutații genetice, la unii indivizi, odată cu întreruperea alăptatului matern, activitatea enzimei lactază scade exagerat. La copii poate apărea diaree și lipsa creșterii în greutate. La adulți, apare flatulența (acumulare excesivă de gaze în stomac și intestine), greață și diaree, după ingestia (consumul) de lapte (uneori de produse lactate). Constituenții principali în care lactaza este descom­pusă sunt: glucoza – (C6H12O6) – monozaharia cu 6 atomi de carbon în moleculă, importantă sursă de energie a organismului și singura sursă de ener­gie a creierului. Glucoza este depozitată în orga­nism sub formă de glicogen. Acesta reprezintă principala formă de depozit în organism a carbo­hidraților (echivalentul amidonului din plante), aflându-se în ficat și rinichi, de unde este scindat, la nevoie, în glucoză.

Lactoza este un dizaharid compus dintr-o mole­culă de glucoză și una de galactoză, prezente doar în lapte.

Galactoza este un izomer al gluco­zei, prezent în lapte sub formă de lac­toză. În ficat, ga­lactoza se trans­formă în glucoză. Enzima nece­sa­ră acestei conversii – transferaza – lipsește la nou-născuții cu boala meta­bolică numită galactozemie.

Tratament – pentru a preîntâmpina unele com­plicații (tulburări) digestive cronice, sindrom de intestin iritabil sau colopatia funcțională, se reco­mandă evitarea consumului de alimente care conțin lactoză și aport de calciu pentru a evita carențele.

Pot fi consumate brânzeturi tari, iaurt, kefir – în funcție de toleranță – având în vedere că în aceste alimente lactoza este deja scindată ori digerată.

• Psihoterapie.

Atenție! Laxativele vor fi interzise!

Multă sănătate!

Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI – Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58, e-mail: [email protected]

„Am mâncărimi groaznice după cura cu Albendazol” (Răspuns pentru ROXANA – Brăila, F. AS nr. 1390)

Stimată doamnă, vă recomand să folosiți un­guen­tul POCO. Vă veți unge în toate locurile în care aveți mâncărimi, la nevoie sau cel puțin de 2 ori pe zi, seara și dimineața. Ungerile le veți face cel puțin 20 de zile, până la dispariția tuturor mân­cărimilor.

„Cum să vindec o rană care stă deschisă de șase luni?” (Răspuns pentru FLOAREA R. – jud. Vrancea, F. AS nr. 1390)

Stimată doamnă, vă sfătuiesc să folosiți un­gu­entul POCO. Cu ajutorul unui pansament steril pe care veți aplica puțin unguent, vă veți curăța rana deschisă. Apoi veți unge tot interiorul rănii cu un­guent, iar peste rană veți pune un alt pansament steril, pe care-l veți fixa cu câteva fâșii de leuco­plast. La fiecare două-trei zile, veți curăța rana, aplicând un alt strat de unguent, închizând rana cu alt pansament steril fixat cu leucoplast. Mâncări­mile vor înceta încă după prima aplicare pe rană a unguentului, iar după cel mult 20 de zile rana se va închide.

Unguentul POCO poate fi comandat și telefonic la tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian