Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Dorim să avem și în Irlanda o mânăstire ortodoxă”

Stimată redacție a revistei „Formula AS”,

Dintru început aș dori să vă mulțumesc foarte mult pentru deschiderea dvs. de a publica această scrisoare și, în felul acesta, de a sprijini demersul nostru, al credincioșilor ortodocși din Irlanda, de a avea și pe aceste meleaguri o mânăstire orto­doxă. Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Euro­pei Occidentale și Meridionale, a binecu­vân­tat în­temeierea aici a unei mânăstiri de monahii. Ea va fi închinată Maicii Domnului (cu hramul „Izvorul Tămăduirii”), Sfântului irlandez Ciaran din Clon­macnoise (515-550 d.Hr.), precum și tuturor sfin­ților celți din Irlanda, prăznuiți în cea de-a doua du­minică după Rusalii. Mânăstirea este dedicată și acestui sfânt irlandez, deoarece locul pe care do­rim să-l cumpărăm a fost deja consacrat Sfân­tului Ciaran, cel care în sec. al VI-lea a înte­meiat, și el, o mânăstire ce a devenit un foarte im­por­tant centru duhovnicesc și cultural, unde învățământul și artele au fost înfloritoare și influente secole de-a rândul.

Românii din Irlanda au început încă de acum mai bine de zece ani să strângă fonduri pentru un astfel de proiect, însă abia anul acesta ideea s-a materializat. Proprietatea, care constă în șapte case scandinave din lemn, am­pla­sate pe un teren de circa 1 hectar, costă 300.000 de euro, pe care trebuie să-i plătim până la sfârșitul anului 2020. Încă așteptăm să semnăm contractul, moment în care o mică obște se va putea instala acolo și va începe viața comuni­tară monahală.

Românii din Irlanda au început deja să sprijine proiectul (și nu numai românii, pentru că mâ­năs­tirea va fi deschisă oricui, indiferent de vârstă, ra­să, naționalitate sau limbă); donații s-au făcut și în contul din Irlanda și în cele deschise în Ro­mânia, dar și pe platforma GoFundMe, inițiată de mo­nahia Iosifia (plat­formă inaccesibilă în România, din păcate). La momentul de față, putem spune că avem o treime din suma totală, deci ne-ar mai trebui încă 200.000 de euro.

Le mulțumim și le suntem recunoscători tu­turor celor care au bunătatea și posibilitatea să ne ajute chiar și cu o simplă rugăciune.

Încă o dată vă mulțumim, dragă „Formula AS”, cei care faceți atâtea eforturi pentru a aduce un strop de bucurie în casele românilor. Domnul să vă binecuvânteze!

Pr. Călin Florea, Protopop de Irlanda

e-mail: [email protected]; tel: +353876148140

ROMANIAN PATRIARCHATE

ROMANIAN ORTHODOX METRO­PO­LIS OF SOUTHERN AND WESTERN EUROPE

ROMANIAN ORTHODOX PARISH „THE EXALTATION OF HOLY CROSS” – DUBLIN

PATRIARHIA ROMÂNĂ

MITROPOLIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A EU­ROPEI OCCIDENTALE ȘI MERI­DIO­NA­LE

PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ „ÎNĂL­ȚA­REA SFINTEI CRUCI” – DUBLIN

St. John the Baptist Missionary Centre, Long Mile Road, Drimnagh Castle, Dublin 12, Ireland, Phone +353-1-4501567, +353-87-6148140, e-mail: [email protected]

„Fiți părtași cu noi, ctitorind această mânăstire românească în Irlanda”

Dragi români și creștini,

Facem un apel călduros la bunăvoința și ge­ne­rozitatea dvs., în scopul achizi­țio­nării locului ce va deveni – cu binecuvântarea Înaltprea­sfin­țitului Părinte Mitropolit Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale –, Mânăstirea Or­to­doxă Românească din Ir­landa.

Locația se află în chiar ini­ma Irlandei, în Shannon­bridge, într-un ținut pre­sărat cu nenu­mărate mâ­năs­tiri și sfințit, prin ne­voințele a mii de mo­nahi, în primul mileniu creștin. Locul pe care vrem să-l cum­pă­răm a fost deja o oază de ru­gă­ciune, în­tru­cât a func­ționat ca centru spi­ritual („re­treat centre”) al unei comunități mo­nahale ca­tolice. Prețul a­ces­tei pro­prietăți a fost redus de la 450.000 la 300.000 de eu­ro, tocmai în dorința ca lo­cul să ră­mână în conti­nuare de­dicat rugăciunii. Mai mult decât atât, cu multă generozitate, surorile catolice ne-au în­găduit să plătim această sumă până la sfârșitul anului 2020.

Cum nimic nu-i cu neputință la Dumnezeu și cum Dumnezeu lucrează prin oameni, vă rugăm, fiți părtași la această lucrare, fiți împreună-lucrători cu Dum­nezeu și cu noi, ctitorind această mânăstire, spre slava lui Dumnezeu.

Și chiar dacă, cu toată bunăvoința, este cu ne­pu­tință să ne ajutați financiar, primim cu toată dra­gostea inimii noastre sărace jertfa de rugăciune pe care o pu­teți aduce, după puterea și dragul fiecăruia, căci fără de aceas­ta nu puteam face nimic.

Nădăjduim ca acest strigăt de ajutor să vă întâl­nească în tainița inimii, iar Dumnezeu să meargă mai înainte acolo, și Însuși Dum­nezeu să fie Acela care Se luptă pentru noi, El, a Cărui lucrare deja am văzut-o și o simțim.

Cu multă recunoștință, pri­mim orice dar făcut cu inimă bu­nă, sinceră, și spre slava lui Dumnezeu. Iar Dum­ne­zeul milei să vă răsplătească îmbelșugat, din bogatele Sale daruri, jertfa dvs.!

MONAHIA IOSIFIA

Detaliile conturilor din România sunt ur­mă­toarele:

• Nume: Marina Brolla

• Banca: INGB Centrală

• SWIFT: INGBROBU

• BIC: INGB

• Cont RON: RO69INGB0000999904615996

• Cont EUR: RO93INGB0000999909511542

(Cu rugămintea să scrieți „Mânăstire Irlan­da”)

Detaliile contului din Irlanda sunt urmă­toarele:

• Beneficiar: Romanian Orthodox Church in Ireland

• Adresa beneficiarului: St John the Baptist Mis­sionary Centre, Drimnagh Castle, Long Mile Road, Dublin 12

• Banca: Bank of Ireland, (Adresa băncii: 6 Lower O’Connell Street, Dublin 1)

• IBAN IE98BOFI 90003324435607

• BIC: BOFIIE2D

• Contact: monahia Iosifia (m.iosifia@yahoo. co.uk, tel. 00353894831802)

(Persoanele care locuiesc într-una din ur­mătoarele țări ale Europei: Austria, Belgia, Da­nemarca, Fin­lan­da, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxem­burg, Olan­da, Norvegia, Portu­ga­lia, Spania, Sue­dia, Elveția, Ma­rea Britanie, ca și persoanele din SUA, Canada, Aus­tralia, pot dona în deplină sigu­ranță online pe platforma GoFundMe la adresa: https://www.gofundme. com/f/an-orthodox-monastery-in-ireland)

Și dacă, cu toată bunăvoința, nu ne puteți ajuta fi­nanciar, vă rugăm să fiți alături de noi în rugă­ciune, după puterea și dragul fiecăruia.

RUGĂCIUNE

„Dumnezeule, Cel fără de început și veșnic, Care pe toate câte sunt le-ai adus dintru neființă întru ființă, Cel ce locuiești întru lumina cea ne­apropiată, ascultă rugăciunea noastră în ceasul acesta și în orice zi Te vom chema; privește cu mi­lostivire asupra noastră, a celor ce cu umi­lință și cu stăruință ne închinăm Ție și bine­cu­vân­tea­ză dorința noastră sfântă de a avea, spre slava Ta și spre mântuirea noastră, o mânăstire, al cărei prag, trecându-l împreună cu toți se­menii noștri, să Te lăudăm pe Tine, Doamne.

Doamne, Cela ce, întru început, lumea prin­tr-un cuvânt ai înfăptuit, milostivește-Te spre noi și nu trece cu vederea lacrimile noastre, și dă­ru­iește nouă grabnic locaș unde să ne plecăm ge­nunchii la rugăciune și să primim pe cei ce au nevoie de întărire și primenire sufletească, căci Mânăstirea este a tuturor celor ce Te caută pe Tine, Doamne, a celor de acum și a celor în­că ne­născuți, stâlp și întărire a credinței dreptslă­vitoare.

Trimite peste noi harul întru tot Sfântului Tău Duh, izgonește dintre noi duhul viclean, înșe­lător și pricinuitor de dezbinare, unește-ne într-o inimă și într-un cuget, binecuvântează-ne întru toate, dăruiește-ne putere și tărie, îmbăr­bătare și bună sporire întru împlinirea gândului nostru, că Tu Însuți ești Cel ce binecuvântezi, Cel ce împlinești și desăvârșești toate, Dumne­zeul nostru, și Ție Slavă Îți înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Domnul să vă răsplătească îmbelșugat jertfa dumneavoastră!

Monahia Iosifia

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian