Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nepoțica mea are polipi nazali și răcește frecvent”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stimată redacție, sunt o cititoare fidelă a re­vistei dvs. și vă scriu cu speranța că se va găsi cineva să o ajute și pe nepoțica mea, în vârstă de un an și 5 luni. Vă rog să ne indicați un tratament naturist pentru dispariția polipilor nazali, pentru a evita operația de extirpare a acestora. Totodată, vă rog foarte mult să ne spuneți dacă la această vârstă este posibil un tratament naturist pentru întărirea imunității și stoparea răcelilor frecvente cu care se confruntă. Aștept cu ne­răbdare reco­mandările cititorilor și ale specia­liș­tilor dumnea­voastră.

Mulțumesc revistei „Formula AS” pentru că există și pentru că ajută atâția oameni în suferință. Cu respect,

MONICA – Cluj-Napoca

„Sufăr de hipertrofie benignă de prostată”

Am 59 ani, și o problemă chinuitoare de sănă­tate mă determină să solicit și eu ajutorul citito­rilor și specialiștilor revistei: hipertrofie benignă de prostată (adenom), cu un mic nodul. La toate examenele de sânge (pe care le fac anual), PSA-ul se încadrează în limitele nor­male. Acum PSA total este 0,3 ng/ml și Free PSA 0,08 ng/ml. Examenul de urină – în limite nor­male. În schimb, am dureri, în spe­cial la frig, la umezeală, urinez des, în special ziua, noaptea, de 2-3 ori. Micțiunea începe dificil, cu jet urinar slab, întrerupt, golire in­completă a ve­zicii. La ultimul con­trol ecografic s-a depistat că am o reținere de urină de până la 50%. La început am luat tratamentul prescris de medic (Celebrex, Fo­ku­sine etc.), care a ameliorat situa­ția o perioadă. Apoi am băut ceaiuri și am luat su­plimente naturiste care se folosesc pentru susține­rea prostatei. Poate mă ajută cineva cu un sfat: cum aș putea ameliora această situație, deoa­rece medicul mi-a spus că vindecare în adenom de pros­tată nu există. Menționez că la ecograf prostata a ieșit cu diametrul de 3,7 cm.

Vă mulțumesc și vă doresc succes în conti­nuare, să puteți ajuta persoanele în suferință.

DAN N. – Suceava

„Am dureri persistente în zona ombilicală”

Am 41 de ani, și de câteva luni, am o problemă căreia nu i-am găsit rezolvarea. Am dureri în zona ombilicală, care durează câ­teva ore pe zi. Uneori durerea este persistentă, alteori simt niște înțe­pături puternice, ca de cu­țit. Am fost la consultație și medicul mi-a palpat abdo­menul, care este suplu și nu prezintă alte zone dureroase, dar a găsit un mic nodul sub om­bilic. Am fost suspectat de hernie ombilicală, dar investigațiile ulte­rioare au exclus acest diagnostic. La ecografia abdominală s-au des­coperit și mici pietre la cole­cist, așa că mi s-a pus diagnosticul de cole­cistită și mi s-a prescris Ro­wachol. Acest tra­tament nu dă rezultate și durerile la nivelul ombili­cu­lui persistă. Vă rog din suflet să-mi spu­neți ce investigații să mai fac, pentru că durerile sunt uneori insuportabile. Poate a mai trecut cineva prin așa ceva și-mi poate da un sfat. Cu deosebită stimă,

ȘERBAN V. – Timișoara

„Nu vreau să surzesc la doar 30 de ani!”

Am 30 de ani și anul trecut am suferit de otită acută și micoză auriculară la urechea stângă. Am fost spitalizat și am făcut tratament cu antibiotice injectabile, apoi, după exter­nare, am luat antibio­tice pe cale orală. Mi-am revenit, dar auzul la urechea stângă mi-a scăzut treptat. Anul acesta în februarie, ambele boli au recidivat, de data asta la ure­chea dreaptă. Din martie fac tratament local cu Clo­tri­mazol solu­ție, dar nu sunt vin­decat. Me­dicul mi-a spus că mi­coza nu cedea­ză ușor. Sunt foarte îngrijorat că voi ră­mâne surd. Vă rog să-mi dați un sfat, un tra­ta­ment, orice.

Vă mulțumesc anticipat și doresc sănătate tuturor!

M. T. – Botoșani

„Sufăr de intoleranță la fructoză”

Dorind să adopt un regim de via­ță mai sănătos, toată vara a­ceas­ta am băut sucuri proaspete de fruc­te și legume, în special de mor­­covi. De atunci am început să am dureri de stomac, ba­lo­nări, dia­ree… Am fost la medic și am făcut mai multe analize. Rezultatul: in­to­leranță la fructoză. Când țin regim, simptomele se diminuează, dar aceasta în­­seamnă că nu voi mai mânca nicio­dată fructe și legume crude?! Fiindcă sunt con­strânsă să renunț la ele, sistemul meu imunitar este la pământ. Nici nu a venit încă iarna și eu stau doar cu nasul în batistă. Există vreo speranță să mă vindec de această boală? Cu mulțumiri,

LIDIA F.

„Gura îmi miroase foarte urât și medicii nu găsesc cauza”

Dragi cititori, vă rog să mă ajutați, pentru că am o problemă care, deși nu pare gravă, îmi afectează viața socială. De la un timp, dimineața, gura îmi miroase foarte urât și simt un gust amar. Deși mă spăl temeinic pe dinți, după fiecare ma­să, folosesc și ață dentară, și apă de gură, mirosul se menține și în timpul zilei. Stomatologul a spus că nu am nicio infecție, deci nu e de la dantură. Medicul de fa­milie mi-a spus că am o infecție pe căile res­piratorii și am urmat un tratament cu anti­­biotic – degeaba. Alt medic a sugerat că mi­rosul vine de la ficat și vezica biliară – am făcut eco­grafie pen­tru toată zona abdominală. Da­că aveți un sfat pentru mine vă rog să îmi răspundeți în revistă. Vă mulțumesc.

ANDREEA M.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian