Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Premiul Academiei Europene, „Cadou de Crăciun” pentru Bogdan Mureșanu

Filmul româno-spaniol „Cadoul de Crăciun”, scris și regizat de Bogdan Mureșanu, a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Scurtmetraj pe 2019. „Premiul e un cadou de Crăciun venit mai repede”, a declarat regizor după primirea premiului. Acțiunea filmului, în care joacă Adrian Văncică și Ioana Flora, are loc pe 20 decembrie 1989, la câteva zile după sângeroasa represiune a demonstrațiilor de la Timișoara. 

La începutul acestui an, filmul a câștigat și competiția de la Clermont-Ferrand, un important festivat de scurtmetraje, iar anul trecut și-a adjudecat Premiul Zilelor Filmului Românesc la Festivalul Internațional de la Cluj (TIFF 2018).

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian