Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum poate soţul meu să scape de bătături?” (Răspuns pentru LAURA – Arad, F. AS nr. 1130)

1. Pentru bătăturile din talpă se pun seara, la culcare, frunze proaspete de pătlagină. Se fixează cu leucoplast și se încalță peste ele un ciorap. Procedeul se repetă câteva zile. Ani mulți m-am chinuit cu aceste bătături, până ce le-am vindecat în acest fel.

SMARANDA – Craiova

2. Vă recomand băi calde în fiecare seară, fre­carea tălpilor cu piatră ponce, apoi aplicații cu Rom­bal­sam 20% sau vaselină salicilată 10%. Cred că cel mai bine este să vă adresați unui medic dermatolog.

RADU V.

„De 10 ani, sufăr de cistită cronică” (Răspuns pentru VERONICA Ș. – Satu Mare, F. AS nr. 1239)

Doamna Veronica, la dumneavoastră e țara cas­ta­nelor. Se adună 500 g castane necomestibile, se dau prin mașina de tocat carne, se pun într-o sticlă închisă la culoare, și se toarnă peste ele gaz lam­pant, până ce ajunge la gura sticlei. Se ține în bu­cătărie o lună și se agită din când în când. Când e gata, se toarnă puțin lichid în căușul palmei și se frecționează partea inferioară a pântecului (atenție să nu se ajungă la organele genitale, pentru că ustură). După două-trei ședințe, durerea a dis­părut. Sănătate multă!

ANA C. – Sibiu

„Caut leac pentru gută” (Răspuns pentru ALIN – București, F. AS nr. 1311)

Iată ce am găsit într-un material preluat din sfa­turile terapeutei Djuna, privitor la curățirea arti­culațiilor de săruri (spondiloză acută, artrită, poli­artrită).

Se fierb 5 foi de dafin în 300 ml apă, timp de 5 minute, se strecoară, după care se ține lichidul într-un termos 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se consumă integral, luându-se câte o linguriță de ceai. Tratamentul durează 3 zile, însoțit de o alimentație de regim. Se poate face doar o singură dată pe an.

Alt leac: Se macerează, cu ulei de măsline, flori uscate de mușețel, care se pun într-un borcan la soare, timp de o săptămână. Se strecoară. Se fac frecții în zonele dureroase.

ANA C. – Sibiu

„De ani de zile nu pot scăpa de nisipul din rinichi” (Răspuns pentru LUMINIȚA – Galați, F. AS nr. 1369)

Pentru a elimina nisipul din rinichi, consumați cel puțin doi litri de lichid pe zi: apă, ceaiuri, sucuri. Acestea au efect depurativ, curăță și elimină toxi­nele din corp. Pe lângă apă, consumați și ceaiuri din următoarele plante: ur­zică, păr, troscot, cozi de cireșe sau vișine, mătase de porumb, coada-calului, măceșe. Acestea se prepară în amestec sau separat (o linguriță de plantă infuzată în 250 ml apă cloco­tită, timp de 1-2 minute). Se administrează neîn­dulcite sau îndulcite cu o linguriță de miere poli­floră, cu înghițituri mici. În ceai mai putem adăuga și suc de lămâie sau puțin oțet de mere cu miere. Tratamentul se face pe o durată de 2-3 luni sau chiar mai mult, când boala este cronică.

În timpul tratamentului nu consumați alimente bogate în calciu: carne roșie, lactate de niciun fel, mazăre, fasole. În schimb, cât mai mult pește! De asemenea, sporiți cantitatea de fructe și legume.

* Renunțați la cafea. Aceasta mărește cantitatea de calciu din urină și sporește formarea calculilor renali.

* Adoptați o dietă săracă în sare.

* Beți suc de lămâie, de portocale, de afine, câte 200 ml la fiecare masă.

* Cura cu ape în stațiunile Călimănești, Căciulata, Băile Olănești.

Vă doresc sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani

„Îmi cade părul după ce am ținut o cură de slăbire” (Răspuns pentru CAMELIA – Brașov, F. AS nr. 1378)

Tratamentul imbatabil împo­triva căderii părului îl reprezintă produsele Revalid, care se gă­sesc în farmacii. Șamponul revi­talizant cu proteine Revalid sti­mulează refacerea firului de păr și tonifică rădăcina. Revalid cre­mă – tratament intensiv cu ex­tracte naturale și concentrat de proteine care asigură regenera­rea părului. Revalid tonic – loțiune energizantă cu cafeină și extracte naturale, care întărește rădăcina și previne căderea firu­lui de păr.

* La persoanele sănătoase, căderea părului este cauzată de stres și de lipsa vitaminelor din com­plexul B. Pentru stoparea căderii părului, re­generarea acestuia, dar și pentru refacerea necesa­rului de vitamine și minerale din organism, reco­mand un tratament naturist cu următoarele pro­duse, luate cel puțin 3 luni: Stress Manage­ment, B Complex (sau MgB Complex), Power Mins și SuperSoya Lecithin. De asemenea, recomand fo­losirea șamponului natural „Silk and Shine” (care conține Aloe Vera și provitamina B5), deoarece majoritatea șampoanelor din comerț conțin deter­genți. „Silk and Shine” șampon protejează scal­pul, întărește rădăcina firului de păr și previne că­derea părului. Să auzim numai de bine!

IONEL DUMITRAȘCU – Buzău

„Sufăr de spondiloză anchilozantă” (Răspuns pentru DANIEL – jud. Brăila, F. AS nr. 1378)

Intern: folosiți produsul Bio-Sele­niu-Zinc, care este un antioxidant pu­ter­nic. Extern: preparați un unguent cu o formulă relativ complexă. Ingredien­tele necesare sunt: 15 g trifoi roșu, 15 g schinduf, 20 g stuf sau trestie, 10 g verbină, 20 g ienupăr, 30 g sânziene și 30 g rășină de pin alb. Toate plantele, în afară de rășină, se pun la macerat într-un borcan cu 100 ml alcool de 60°, timp de 12 ore. După macerare (12 ore) se pun la fiert, pe baia de abur, cu 500 ml ulei de măsline, timp de 3 ore. După fierbere, se acoperă vasul cu capac și se mai ține la macerat 48 de ore. Se filtrează maceratul, iar separat se topesc 40 g ceară de albine și cele 30 g rășină de pin alb. După topire, se combină cu uleiul medicinal, ames­tecând până la omogenizare. Se păs­trează la rece. Se masează ușor și cir­cular toată coloana, de două ori pe zi.

Să auzim numai de bine!

IONEL DUMITRAȘCU – Buzău

„Sufăr de o inflamație a epididimului” (Răspuns pentru ALEXANDRU – București, F. AS nr. 1385)

Și eu am avut orhiepididimită și m-am tratat cu tinctură de propolis hidro-alcoolico-glicolică 30%. Cum am procedat: am făcut un tampon de vată, l-am îmbibat cu tinctură de propolis și am acoperit cu acest tampon testiculul și epididimul bolnav, fixându-l cu un chilot strâmt, de culoare închisă (tinctura pătează). Tamponul se pune seara, la culcare, și se ține până dimineața. Se repetă de două-trei ori. Multă sănătate!

P.S. Dragă „Formula AS”, vă mulțumim că sunteți printre noi!

Gh. Constantin – Tulcea

„Gura îmi miroase foarte urât și medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru ANDREEA M., F. AS nr. 1393)

Încep prin a mulțumi „For­mulei AS” că există și că a reușit să formeze o mare familie de prieteni, din care sper că fac și eu parte. De-a lungul anilor, am găsit răspunsuri la unele din pro­blemele mele și mă simt datoare să împărtășesc și eu câte ceva din experiența acumulată în această viață.

Dragă Andreea, problema ta este destul de dificil de depistat la controale/analize uzuale, fiind vorba despre ouă și larve ale unor paraziți, chiar dacă aceștia nu se evidențiază prin analize (așa cum ți s-a întâmplat și ție), și medicii nu găsesc cauza.

Pentru a scăpa de rezultatul prezenței acestora, este necesar să urmezi un tra­tament complex pe durata a cel puțin 3 luni.

Mai jos îți prezint schema de tratament:

* 2-3 luni PARA FREEE (Organica), 2 x 2 pe zi.

* 2-3 luni, PAU D’ARCO (Remedia), 2 x 2 pe zi.

* 3 luni, ACIDOPHILUS BIO ACTIVE (Vitaking), 1 pe zi.

* 3 luni, GOLDEN SEAL (Provita), 2 pe zi.

* 3 luni, OREGANO (Dacia Plant), 2 x 2 pe zi.

Tratamentul poate fi făcut concomitent, cu toate cele 5 remedii, timp de 3 luni. În paranteză, ai numele producătorului cu cea mai bună calitate a suplimentelor ce fac parte integrantă din trata­ment.

Capsulele se iau ca în schema de lângă fiecare produs (de ex. 2 capsule, de 3 ori pe zi) și așa mai departe, cu cel puțin 1,5 pahar de apă.

La finalul tratamentului, cu siguranță nu vei mai avea mirosul urât din gură și, ce este cel mai important, sângele tău va fi iar curat și fără para­ziți.

Îți doresc răbdare și reușită deplină în urmarea tratamentului.

Cu stimă,

MANUELA R.

„Am o tumefacție inflamatorie la genunchi, în urma unei lovituri” (Răspuns pentru CONSTANȚA R., F. AS nr. 1394)

Stimată doamnă Constanța,

Cunosc aceste dureri înfiorătoare prin care treceți. Remediul verificat este procedura de infil­trație cu ozon, care cu siguranță vă va scuti de du­rere și mai ales de operația recomandată. Trebuie să alegeți cu grijă medicul care vă va face această procedură și este de dorit să aveți la dvs. un RMN al genunchiului cu probleme.

Vă doresc sănătate,

MANUELA R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian