Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

HORIA BRENCIU – „Hai să ne bucurăm de muzică și de libertatea celor 30 de ani!”

Foto: ProTV

Nici nu s-au terminat bine ecourile turneului naţional de aniversare a 25 de ani de carieră, un turneu de-a drep­tul gigant, care l-a purtat prin 16 oraşe din ţară, și Horia Brenciu e pregătit să urce iarăși pe scenă, ademenind publicul cu muzica și voioșia lui su­per­tonică. Și pentru că 2019 este an aniver­sar și pen­tru România, artistul a pregătit un spec­ta­col spe­cial, dedicat în mare parte Revoluţiei din ‘89, de la care au trecut 30 de ani. „Sunt cine vreau să fiu” se numeşte concertul pe care îl va prezenta, două seri la rând, pe 18 şi respectiv 19 decembrie, la Sala Palatului din București.

„În ‘89, aveam 17 ani. Aceste rânduri pe care le scriu acum n-ar fi existat fără acel an… La fel și prezenţa mea în București, la fel și cariera mea. Familia mea, orchestra mea, albumele mele, emisiunile la care am participat, oamenii pe care i-am cunoscut, drumurile pe care le-am făcut, concertele la care am participat, toate astea și încă multe altele, care mă înconjoară și la care țin, nu apăreau în viața mea fără eve­nimentul din 1989, căruia i-am spus: REVO­LUŢIE. Atunci am cunoscut libertatea, un con­cept pe care de 30 de ani încerc să-l înțeleg și să mă bucur de el, în cel mai onest și uman mod cu putință. Hai să ne bucurăm de libertatea celor 30 de ani. Hai să ne bucurăm de muzică, de prietenie, de iubire și de un spectacol la #30ani de libertate. Astăzi, eu unul sunt cine vreau să fiu!”, spunea el.

În cei 30 de ani de la Revoluţie, Horia Bren­ciu s-a maturizat şi a reuşit să devină unul dintre exponenții muzicii românești de valoare. Iar anul acesta a fost unul extrem de rodnic pentru el. Horia cântă în două musicaluri de succes: „My Fair Lady” şi „Mamma Mia!”, care pot fi văzute în Bucureşti, luna aceasta, pe 27 şi res­pectiv 29 decembrie, iar cu „Mamma Mia!” ajunge şi la Cluj, pe 21 decem­brie. Și, cu toată agi­tația în care trăiește, a avut timp și să se retra­gă și să com­pună, lan­sând câteva cântece noi: „Lumea mea”, „Sunt cine vreau să fiu!”, „O­chelari de soare”, cân­tat în duet cu JO (Ioana Anuța), sau „Prizo­nier” (îm­pre­ună cu Feli). Cola­bo­rarea cu Feli l-a bu­curat peste mă­su­ră. „Des­tinul mă răs­față și Feli mi-a ac­ceptat in­vitația de a co­labora la aceas­tă pie­să. Cred că îmi place tot la ea. Vo­cea ei, zâmbetul ei, am­biția ei și faptul că a de­venit mamă. E o plă­cere să faci un duet cu o per­soană care emană atâta ener­gie”, de­cla­ra el.

Iar pe lân­gă nu­me­roasele lui con­certe şi apariţii în musicaluri, Horia este și în juriul îndrăgitei emisiuni Vocea României, unde este calificat în semi­finală, cu două concurente: Elena Bo­zian și Adriana Simio­nescu. Captiv pro­iectelor lui profesionale, Horia Brenciu nu stă acasă nici măcar de Revelion, ca să petreacă în tihnă alături de soția, fetele şi de fiul său. De Revelion, are programate două concerte de început de an, la Berăria H şi ONE CLUB din Bu­cureşti.

Ca să celebreze la înălțime trecerea în 2020, alături de fani, Horia Brenciu şi HB Orchestra au pregătit un spec­ta­col inedit, în cadrul căruia vor inter­pre­ta melodii variate, de la balade senti­mentale şi până la rock’n’roll. Nu vor lipsi din program nici melodiile pro­prii, hit-uri îndră­gite, precum: „Fac ce-mi spune ini­ma” sau „Hello”.

(Biletele pentru spectacolul de Cră­ciun „Sunt cine vreau să fiu”, din 18 şi 19 decembrie, de la Sala Pala­tului, sunt aproape epuizate, aşa că va trebui să vă grăbiţi să le achiziţionaţi, dacă doriţi să-l ascultaţi pe Horia Brenciu live. Ele au preţuri cuprinse între 100 şi 200 lei şi pot fi procurate din reţeaua Iabilet.)

(Pentru spectacolele de Revelion, puteţi ob­ţine informaţii suplimentare direct de la clu­burile respective. În preţul biletelor este inclusă şi masa festivă.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian