Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu a fost diagnosticat cu trombogenită” (Răspuns pentru MIRELA D. – Craiova, F. AS nr. 838)

Foto: Shutterstock

Am o cunoștință care a rezolvat diagnosticul de trom­bo­genită (dar nu avea decât un singur cheag) prin consu­ma­rea gelului de Aloe și a altor suplimente nutritive și an­ti­oxidanți comerciali­zați în România de firma ameri­ca­nă „Forever Living Products”. Am cunoscut aceste produse deoarece eu însămi le-am consumat, fiind operată de can­cer mamar, și mi-am vindecat cu ele mâna foarte umflată.

ELENA S. – Cluj-Napoca

„Caut tratament pentru ozenă nazală” (Răspuns pentru ANCA – Sibiu, F. AS nr. 984)

Vă recomand un tratament care nu dă greș: apă de mare ușor încălzită și trasă pe nas, apoi eliminată pe gură (se trage pe nas din podul pal­mei). Tratamentul se face vre­me de 5 minute, dimineața și seara. Durează apro­xi­ma­tiv un an, dar reușita este totală. Apa de mare se procură pe­riodic și se păstrează la rece. Se spune că ozena este incu­rabilă. Eu am peste 30 de ani de la vin­decare, fără recidivă.

NICOLAE T. – București

„Am calcifieri la degetele de la ambele mâini” (Răspuns pentru IOAN T., F. AS nr. 1054)

Calcifierea la degete se datorează unui exces de acid uric, cu depuneri de urați, ceea ce a pro­vocat boala de care suferiți: guta. Nu este o boală a bătrâneții, așa cum vi s-a spus, ci este o boală a celor care abuzează de alimente gre­le, în cazul nostru carne, în detrimentul legumelor verzi și al fructelor. Aveți nevoie urgentă de o detoxifiere a organismului și o renunțare parțială – dacă nu totală – la produsele din carne.

Vă recomand următorul trata­ment: zilnic veți bea trei căni de ceai din frunze de coacăz negru, amestecate în cantitate egală cu fructe albe de cătină. Mai precis, o linguriță plină de amestec la o cană de 250 ml apă. Infuzia se face ca la orice alt ceai. Se va bea de prefe­rință după masă.

* În același timp, se vor frec­ționa falan­gele degetelor cu un extract de coada-șoricelului, ienu­păr și măghiran, sub formă de alifie, de câteva ori pe zi. Veți proteja locul masat cu o mănușă de lână. Tratamentul este de durată, iar primele efecte le veți simți chiar din prima săptămână. Alifia o veți prepara singur, după urmă­toarea rețetă: 10 g boabe uscate de ienupăr (măcinate prin râșnița de cafea), 10 g inflorescențe de coa­da-șoricelului uscate, 10 g frunze uscate și mărunțite de măghiran, 50 ml ulei de măsline presat la rece, 5 g ceară de albine. Cantitatea de ceară nu are un gramaj precis. Se folosește în funcție de consistența dorită. Amestecul de plante se pune într-un vas emailat, se amestecă continuu și se ține la foc mic nu mai mult însă de două minute. Se trage de pe foc și se lasă să se solidifice. După 24 de ore, se retopește ames­te­cul, se lasă să fiarbă tot două minute și așa fierbinte se toarnă într-o formă de plastic (savonieră, de pildă). Se va păs­tra la rece. Veți obține rezultate excelente, dar nu ui­tați: fără acel amestec de ceaiuri, alifia nu va da rezultate. Vă do­resc însănătoșire grabnică.

PAUL N. – Craiova

P.S.: Mulțumesc redacției pentru menținerea acestei ru­brici, care ne ajută și ne apropie prin sfaturi, atunci când avem mai multă nevoie unii de alții.

„Caut un leac pentru claustrofobie” (Răspuns pentru CAMELIA I., F. AS nr. 1103)

1. Vă propun să beți zilnic cel puțin o cană de infuzie de sunătoare (o linguriță de plan­tă opărită cu o cană de apă se lasă acoperită 15 mi­nute, apoi se strecoară). Este o plan­tă cu deosebite virtuți de calmare a stărilor de an­goa­să și agitație. Tratamentul ține cel puțin trei luni.

Efecte benefice are și uleiul de sună­toare, care se prepară în modul următor: 20 g de plan­tă uscată și mărunțită se pun la ume­zit, vreme de 12 ore, în 20 ml alcool. Se adaugă apoi 200 ml ulei de floarea-soarelui. Se încălzește trei ore pe baie de aburi, amestecându-se din când în când. Se lasă la mace­rat 3-4 zile. Se strecoară, se lasă să se sedimenteze și se fil­trează în sticlă închisă la culoare, astupată cu dop. Se ia câte o linguriță, după mesele principale.

RODICA – Brașov

2. Boala dvs. este intens studiată de psihologii ame­ri­cani, care recomandă:

* Eliminați dulciu­rile cu zahăr, făi­noasele albe, amidonul, orezul, băuturile cu cofeină, care induc anxietatea. Con­sumați, în schimb, multă miere.

* Din oră în oră, faceți cinci exerciții de res­pirație profundă.

* Nu purtați haine strâmte în jurul taliei și al pieptului.

* Dacă apare un gând care vă neli­niș­tește, spu­neți cu voce tare: „Stop!”.

* Altă lozincă recoman­dată de psi­hologi: „Nu-ți fie frică de frica ta!” (con­form proverbului popular „Cui pe cui se scoate”).

* Duceți-vă la biserică, spove­diți-vă, împărtă­șiți-vă și ru­ga­ți-l pe preot să vă spună ce rugăciuni se ros­tesc pentru li­niș­tea psihică. Apoi, ru­gați-vă zilnic. Milioa­ne de oameni au obținut ajutor de la Dumnezeu. Nu vă va lăsa nici pe dvs.

Prof. MARIA V. – București

„Sufăr de hiperkeratoză fisurală plan­tară” (Răspuns pentru SILVIU – Galaţi, F. AS nr. 1233)

Cred că principala cauză a acestei boli este o carență de vitamina A. Pe mine m-a ajutat mult următorul trata­ment: se ung tălpile cu margarină seara, de două-trei ori la rând, la o distanță de 5 minute, apoi se aplică o frunză de varză ușor strivită cu sucitorul și se încalță o șosetă de bumbac, care rămâne pe picior până dimineața. Deși m-am vindecat, când simt că pielea tălpilor se usucă din nou, fac ime­diat un masaj cu margarină și nu mai am nicio pro­blemă. Multă sănătate!

ADRIAN – Bacău

„S-a vindecat cineva de glosodinie pe cale naturistă?” (Răspuns pentru MIHAELA – Gent, Belgia, F. AS nr. 1349)

M-am chinuit și eu cu aceleași probleme ca dvs. și am apelat la ceaiul de salvie, făcând gar­gară de două-trei ori pe zi (se ține în gură, cald). Limba mă durea cumplit, era umflată, sistemul imunitar slă­bit, după un tratament cu antibiotice. Am primit din Germania tablete de drojdie și am luat câte trei pe zi. În locul tabletelor, puteți lua trei lingurițe de drojdie proas­pătă. În plus, vitamina A, fructe, sucuri naturale și ali­mente bogate în vitamina B. Și azi, după ce am ter­mi­nat cu acest necaz, iau zilnic tablete de droj­die, vita­mi­na B1, vita­mina B6, magneziu și mănânc zil­nic fructe. Vita­­minizați-vă organismul, iar cu ajutorul cea­iului de salvie vă veți vin­deca absolut sigur. Din suflet, cu mult drag,

ȘERBAN – Timișoara

„Fetiţa mea are ticuri” (Răspuns pentru ALEXANDRA R. – Bucureşti, F. AS nr. 1372)

1. În cea mai mare parte, ticurile membrelor supe­ri­oare sau ale feței – mai rar ale întregului corp – se mani­fes­tă mai mult ca urmare a bolilor contagioase (la copii). În tratatele de acupunc­tură, această afecțiune este descrisă ca fiind tra­tabilă, indicându-se anumite puncte cu acțiune specifică. Dar pentru ca aceste puncte să dea răs­punsul do­rit, consider că trebuie să se procedeze mai întâi la ree­chi­librarea energetică a întregului corp. Așadar, cred că acu­punctura vă oferă cele mai mari șanse de a vă trata fetița de ticuri. Vă doresc numai bine.

IOAN B.

2. Cea mai eficientă metodă pentru comba­terea ticu­ri­lor este psihoterapia (ti­curile dispar când subiectul doar­me și reapar cu ocazia unor emoții puter­nice). Pe lângă ar­se­nalul terapeutic fo­losit de spe­cialist, copilul bolnav poate be­neficia într-o mare măsură și de at­mosfera cal­dă și dragostea fami­liei, care trebuie să-l menajeze și să-l fe­rească de orice emoție. Ame­nin­țările și pedepsele riscă să agra­veze ti­cu­rile.

Iată câteva proce­dee natu­riste:

* Uz in­tern – decoct de salată (500 g la 1 l de apă), se beau două căni pe zi; infuzie de măghiran (30 g la 1 l de apă), se beau două căni pe zi.

* Uz extern: băi calde cu decoct de flori de tei sau le­vănțică (200 g la 2 l de apă). Pe cale internă, re­zultate bu­ne dă și tratamentul cu apă de argilă și suc de varză.

Un procedeu foarte folositor la adulți: se pune pe masa de lucru o oglindă. Când se pri­vește în ea, bolnavul se co­rec­tează și, cu timpul, fără să facă mare efort, ticul dis­pare. Vă doresc multă sănătate și liniște sufletească.

LUCREȚIA – Iași

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian