Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de prurigo cronic exacerbat”

Foto: Shutterstock

Am încredere că semeni de omenie îmi vor trimite un leac pentru boala de care sufăr: prurigo cronic exacerbat. Am mâncărimi insuportabile! Am încercat unguentul POCO, dar la mine nu a dat rezultate. Vă doresc tuturor sărbători cu sănă­tate și voie bună!

COSTINA – Drobeta Turnu-Severin

„Caut un remediu naturist pentru adenomioze uterine”

Dragă redacție, am 34 de ani și anul trecut am fost diagnosticată cu adenomioze uterine. Am dureri groaznice, dar nu sunt de acord cu soluția propusă de medic – histerec­tomia –, pentru că nu am copii și îmi doresc foarte mult să devin mamă. Această soluție radicală mi-ar ucide visul. Dacă vreo doamnă a reușit să se vindece de această boală printr-un trata­ment naturist, o rog din tot sufletul să mă ajute și pe mine. La mulți ani!

C. T. – București

„Urinez foarte des, mai ales iarna”

Stimată redacție, vă scriu cu rugămintea să mă ajutați să mă vindec de boala care mă chinuie: urinez des, atât noaptea (de două-trei ori), cât și ziua (de 10-12 ori). Am observat că asta se întâmplă mai ales în anotimpul rece. Mă poate ajuta cineva cu un tratament sau cu un leac din bătrâni? Poate specialiștii cu care colaborați îmi pot oferi o soluție. Cu mulțumiri,

COSTIN C. – Craiova, tel. 0770.933.445

„Mi s-a depistat un chist seros pe capul pancreasului”

Acum un an am suferit o colecistectomie și pentru că de la o vreme nu mă simțeam prea bine (mă tot balonam, îmi simțeam ficatul greu), am făcut o ecografie. Spre surprinderea mea, ficatul e bine, dar mi s-a depistat un chist seros pe capul pancreasului, cu diametrul de aprox 3 cm. Mi s-a recomandat să mi se facă puncție, dar am refu­zat. Îi rog pe specialiștii dvs., în special pe d-l dr. Mircea Peia, să-mi spună care sunt cauzele apa­riției acestui chist, ce riscuri implică și ce am de făcut. Chiar dacă avem medici buni în țară, la capitolul „comunicare cu pacienții” sunt repe­tenți. Vă mulțumesc și vă urez – atât redacției, cât și cititorilor revistei – La mulți ani!

LAURA I. – Iași

„Mi-au apărut niște pete pe limbă, care îmi dau senzația de arsură”

Mă numesc Cătălin, am 38 de ani și în vară mi-au apărut pe lim­bă niște pete de culoare roșie, cu margini albe, care îmi dădeau o senzație de arsură. Acolo unde au apărut pete­le, limba a crăpat. Am consultat doi medici specialiști. Primul mi-a spus că am stoma­tită, celălalt – candidoză bucală. Analizele medicale au ieșit în limite normale. Am urmat trata­mentele prescrise de medici, cu glicerină boraxată cu Stamicin, Nizoral, Orun­gal, Ketonazol, dar nu am observat vreo ame­liorare. Am constatat că atunci când mănânc fruc­te sau beau bău­turi car­bo­gazoase, starea se a­gra­vea­ză: petele roșii de­vin mai evidente, limba se crapă și senzația de arsură devine insuportabilă. Vă rog să mă ajutați cu un tratament care să îmi re­zolve această problemă. Vă mulțumesc pentru orice ajutor! Multă sănătate!

CĂTĂLIN F.

„Sufăr de glaucom primitiv cu unghi deschis”

Vă rog din tot sufletul să mă aju­tați și pe mine. Sufăr de glaucom primitiv cu unghi deschis și cataractă. Văd din ce în ce mai rău și mi-e teamă că în scurt timp voi orbi. Vă rog să-mi reco­mandați un specialist bun și un tratament naturist pentru stoparea evoluției bolii. Cu nădejdea că mă veți ajuta să-mi păstrez ve­derea, vă mulțumesc anticipat!

EUGEN T. – Galați

„Am colită cronică ulcerativă”

În martie 2017 am fost diag­nos­ticat cu colită cronică ulcerativă. Medicul mi-a prescris tratament cu Salofalk 500 mg și mi-a spus că trebuie să iau pastilele timp de doi ani. Din păcate, pentru că mă simțeam mai bine, am renunțat la tratament după doar un an, iar acum simptomele au revenit. Știe ci­neva un tra­tament naturist pentru aceas­tă boală? Vă mulțu­mesc anticipat!

D. T. – Botoșani

„Din cauza unei fisuri anale, sângerez la fiecare scaun”

Dragă redacție, în luna mai am suferit o operație de fisură anală și cu toate că a trecut atâta timp, fisura sângerează la fiecare scaun. Este adevărat că sufăr de constipație, dar pentru asta consum multe fructe, fibre, prune uscate și chiar dacă scaunul este mai moale, tot sân­gerez. Am încer­cat tot felul de ceaiuri și de unguente, dar totul a fost în za­dar. Ce tratamente m-ar mai putea ajuta? Vă mul­țumesc anticipat pentru orice sfa­t mi-ați da. La mulți ani!

CAMELIA F.

„Sufăr de acnee inflamatorie”

Am 17 ani și sufăr de acnee inflamatorie. Am încercat mai multe tratamente, dar fără re­zul­tat. Ce să mai fac? Mă afec­tează foarte mult. Fața mi-e plină de coșuri albe, negre, pete roșii mari. De fapt, e o infecție pu­ter­nică și con­tinuă a feței. Mi-e și rușine să ies din casă. Nici nu pot să mă dau cu fond de ten, să mai acopăr din semne. Vă rog, ajutați-mă cu un sfat!

C. R.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian