Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

MIRABELA DAUER – „Nu mă văd făcând altceva decât muzică”

Anul Nou pe portativ

• Primele concerte din Noul An nu se lasă mult aşteptate. Nici nu se vor fi stins artificiile petrecerilor de Revelion, şi cluburile bucureştene îşi deschid din nou uşile, iar artiştii grăbiți să ia startul sunt gata încăl­ziți. În fruntea cetei se află una dintre cele mai mari și mai iubite soliste, de al cărei glas nu te poți sătura: Mirabela Dauer •

Simbol al muzicii uşoare românești, pose­soare a unei voci de excepție, poa­te cea mai bună din ultimii 50 de ani, Mira­bela a fermecat generații întregi cu melo­diile ei – „Mama”, „Fotoliul din odaie”, „Ce dor mi-a fost de ochii tăi” ori „Dormeau pe-o frunză două stele”… sunt melodii minunate, care stâr­nesc bu­curie și emoție.

Din fericire, trecerea anilor nu şi-a pus am­prenta pe vocea şi pe prezența tonică a artistei, în vârstă, azi, de 72 de ani. În peste jumătate de veac petrecut pe scenă, Mira a lansat nu mai puţin de 25 de discuri de studio, numeroase compilaţii şi a câştigat unele dintre cele mai râvnite premii ale industriei mu­zicale româneşti. Ba mai mult, ea s-a făcut remarcată şi peste ho­tare, unde a obţinut distincţii im­portante la fes­tivaluri muzi­cale din Rusia, Bulgaria, Germa­nia sau Polonia.

Şi dacă aţi crezut pentru o clipă că Mirabela a „ieşit la pensie”, v-aţi înşelat. La aproape nouă ani de la lansarea albumului „În brațele tale” (2011), Mira a găsit, în sfârşit, „materie” pentru a progresa muzical, transpusă într-un album nou, realizat peste Prut, împreună cu com­pozitorul Marian Stârcea. „Cei mai buni prieteni ai mei sunt la Chișinău: Marian Stârcea, soţia lui şi mai am câ­teva prietene bune aici”, afirma ea într-un inter­viu acordat, luna acesta, postului TV Moldova1. „Vreau să intru în Noul An cu piese noi. Vrem să mai facem un alt album împreună… Cu siguranță îi vor urma noi creații. Pentru mine, muzica nu e doar un hobby, nu e doar un mod de a câştiga bani. Eu fac totul cu mare dra­goste, cu pasiune. Iubesc foarte tare ceea ce fac. Nu ştiu să fac altceva şi nu mă văd făcând alt­ceva decât muzică”, adăuga ar­tis­ta.

Cu Marian Stâr­cea, Mirabela a mai colaborat pentru rea­lizarea albumului „Gră­dina dra­gos­tei”, lansat în 2003, la Electrecord. E un disc ce s-a bucurat de mult succes la vre­mea lui şi care conţine una dintre me­lodiile de suflet ale artistei – „Co­lind (Cântec de Cră­ciun)”, pe versurile lui Victor Eftimiu. „Este o melodie care mie îmi aduce lacrimi în ochi la fiecare interpretare. Eu, una, trebuie să simt o piesă ca s-o cânt. Recunosc, însă, că învăţ textele abia în studio. Le învăţ împreună cu compozitorul şi aşa sunt sigură că reuşesc să surprind exact ce-şi dorea şi el. Nu îmi ia mai mult de 2 ore să înregistrez 2 piese, cu învăţat cu tot”, declara Mirabela.

După o îndelungă cău­tare creatoare, în martie 2019, Mi­rabela a lansat o nouă piesă, „Atât”, urmată câteva luni mai târziu, în octombrie, de o a doua, „Unde fugi?” – ambele compuse de Marian Stârcea. Artista şi-a prezentat noile cântece în cadrul unor show-uri TV şi, nu în ulti­mul rând, pe pagina ei de Facebook, unde este foarte activă şi unde le dezvăluie admira­torilor crâmpeie din viaţa ei. De exemplu, imediat după ce şi-a împo­dobit curtea cu luminiţele de Cră­ciun, pe 2 decem­brie, le-a şi filmat şi le-a pus pe internet. „Vedete” incontes­tabile pe pagina de socializare a artistei sunt şi câinii ei, pe care îi adoră.

Mirabela preferă să-şi ţină ea însăși fanii la curent cu ceea ce face, prin in­termediul inter­netu­lui, în loc să-i lase să fie dezinformaţi de publicaţiile tabloide, veşnic în căutare de bârfuliţe şi scanda­luri.

La început de an, marți, pe 7 ianuarie, Mirabela Dauer își invită toţi fanii din Capitală la spec­ta­colul intitulat – „Ioa­ne, Ioane”, din Berăria H.

Artista va cânta cele mai îndră­gite piese din cariera ei. Şi promite că va fi o super-petrecere, cu hit-uri de colecție. Şi poate se vor strecura în program și câteva dintre cântecele pe care Mirabela le pre­găteşte pentru noul ei album.

(Biletele pentru concertul „Ioane, Ioane”, din Berăria H, au prețuri cuprinse între 38 lei – Cat. A – în fața scenei cu loc la masă şi 22 lei – Cat. B – acces general cu loc la masă, şi pot fi procurate din reţeaua Iabilet. Accesul se face la ora 19.30, iar spectacolul va începe la ora 21.30.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian