Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mi s-a pus diagnosticul hepatită cronică activă B și ulcer gastric”

Foto: Shutterstock

Am 54 de ani și anul a­ces­ta, la analizele anuale, trans­ami­nazele au ieșit mari. Făcând viremia și func­ția fi­catului, mi s-a stabilit diag­nos­ticul hepatită cronică ac­tivă B, ulcer gastric și ulcer duodenal bulbar. Dragi citi­tori, medici sau persoane ce ați fost în această situație, vă rog să-mi spuneți cum pot trata, cu regim și remedii na­turiste, cele două boli, de­oa­rece ce mi se permite la o boa­lă, la cealaltă mi-e inter­zis. Vă mulțumesc și vă do­resc sănătate.

MIRABELA – București

„Am dureri îngrozitoare de stomac și vărs tot ce mănânc”

Vă rog să mă ajutați și pe mine în problema de sănătate cu care mă confrunt. De ceva timp fac crize de fiere, nu pot să-mi dau seama de la ce, niciodată nu am făcut de la același aliment. Crizele se manifestă prin dureri îngrozitoare de stomac și vărs tot ce am mâncat, durează câ­teva ore, până se golește stomacul, și gata. Am fost și la medic, dar nu mi-a găsit nimic, mi-a dat trata­ment, dar tot nu trece. Ajutați-mă, vă rog!

ALEXANDRA R.

„Îmi puteți recomanda un remediu pentru osteopenie?”

Dragă redacție, am vârsta de 71 de ani și de curând, în urma testului de osteoporoză, am fost diagnosticată cu osteopenie. Aș dori un sfat din partea unui specialist care colaborează cu revista dvs., pentru un tratament naturist pe termen lung. Mi s-a propus tratament alopat, dar din cauza problemelor cu stomacul, nu pot să-l urmez. Vă mulțumesc anticipat și vă doresc sănătate.

CAMELIA G.

(În cazul dvs., specialiștii germani recomandă… dansul. Zilnic, în fața oglinzii, prin antrenarea în­tregului corp. Nu pierdeți nimic dacă încercați.)

„Sufăr de o infecție urinară cu Enterococus”

Dragi cititori, mă chinuiesc cu o problemă de doi ani de zile, și anume, usturimi la urinare, ar­suri și dureri. În urma inves­tigațiilor mi s-a des­coperit o infecție a tractului urinar cu bacteria En­terococus. Deși am urmat cu atenție tra­ta­men­tul prescris, constând din mai multe serii de anti­biotice, rezultatul a fost doar o ușoa­ră ame­liorare a usturimilor, nici pe departe vin­decarea totală. Vă rog să-mi recomandați orice tratament care mă poate vindeca în totalitate. Vă mulțu­mesc!

ANDREEA

(Adresați-vă d-nei dr. Lucica Sima de la ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Există vreun leac naturist pentru amenoree secundară?”

Dragi cititoare, problema mea este ame­no­reea secundară, absența ciclului men­strual. În urma analizelor efectuate, s-a constatat că pro­lactina este mărită. Endocri­no­logul mi-a reco­mandat tratament cu Dostinex, iar gi­necologul – cu Duphaston. Am luat pastilele conform sche­mei, însă nu au avut niciun efect. Am în­cercat și tinctura de brânca-ursului, extractul de mlă­dițe de zmeur, diferite ceaiuri… Tot degeaba. Deo­cam­dată, menstruația în­târzie să apară, de aproa­pe un an. Menționez că am 31 de ani și încerc să am un stil de viață cât mai sănătos. Vă rog să mă aju­tați cu ceva sfaturi, cu reco­mandări privind anu­miți medici spe­cialiști sau clinici la care aș putea apela. Vă mulțumesc mult.

DANIELA F.

„Mi s-a depistat stafilococul auriu în intestin”

În urmă cu doi ani m-am po­menit cu o secreție anală care îmi provoacă o mâncărime îngrozi­toare. Nici măcar nu reușeam să dorm noaptea. În urma analizelor, s-a depistat că am stafilococul auriu localizat la intestin. Am făcut mai multe tratamente cu antibiotice, dar nu am reușit să mă vindec. Vă rog să îmi recomandați un tratament naturist. Vă mulțu­mesc!

GEORGE D.

(Apelați și dvs. la d-na dr. Lucica Sima de la ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„De când sunt însărcinată, îmi crește mult păr pe corp”

Am 31 de ani și sunt însărcinată în 4 luni. Este primul meu copil, așa că nu știam la ce schim­bări să mă aștept, doar ce mai citisem, ce-mi spusese mama… Surpriza neplăcută a fost că, încă din prima lună de sarcină, mi-au apărut pe față fire de păr inestetice, iar pe restul cor­pului, chiar și pe abdomen și pe spate, pilozitatea s-a accentuat, ceea ce mă îngri­jorează foarte mult. Sunt conștientă că în corpul meu au loc schimbări hormonale, dar oare pilozitatea asta excesivă va dispărea după ce nasc? Spu­neți-mi, vă rog, există vreun tratament naturist care să mă ajute? Vă mulțumesc!

RALUCA F.

„Sora mea suferă de sindromul picioarelor neliniștite”

Dragă redacție, sora mea se chinuie de mai bine de zece ani cu sindromul picioarelor neli­niș­tite. Ne-ar interesa să aflăm mai multe despre această afecțiune și poate ne veți recomanda și câteva tratamente naturiste. Cu mii de mulțumiri,

MIRELA S.

(Consultați arhiva revistei noas­tre de pe internet. Sunt multe sfaturi legate de problema dvs.)

„Sufăr de insuficiență mitrală și hipertensiune”

Sunt o cititoare fidelă a re­vistei dvs. și aș vrea să aflu de la specialiștii cu care colaborați o alinare a suferințelor mele. Am 72 de ani și sufăr de inimă (insu­ficiență mitrală gr. III și hiper­tensiune arterială). Fac de mai mulți ani tratamentul pre­scris de cardiolog, dar am o ame­țeală con­tinuă și o mare greutate în picioare. Obosesc foarte tare dacă fac câțiva pași. Îmi puteți recomanda un tratament natu­rist? Vă mulțumesc.

NICULINA – jud. Vaslui

„Aud permanent un zgomot, ca un motor de camion”

Pentru că „Formula AS” este cea mai bună revistă din țară și își ajută cititorii în probleme de sănătate, apelez la dvs. cu următoarea pro­blemă: aud permanent (mai mult noaptea) un zgomot, ca un uruit de camion, care mă deran­jează la dormit foarte mult. Am consultat mai mulți medici ORL și n-am rezolvat nimic. Sper mult ca, prin ajutorul colaboratorilor și cititorilor dumneavoastră, să găsesc un tratament adecvat și să pot trăi normal. Menționez că sunt o per­soană de vârsta a treia și până acum nu am avut probleme me­dicale. Vă mulțumesc pentru înțele­gere.

CONSTANTINA M.

„Mă deranjează punctele de colesterol de pe pleoape”

Dragă redacție, am 47 de ani și sufăr de disli­pidemie, dar cel mai mult mă deranjează punc­tele de coles­terol care s-au format pe pleoape. Am fost la medic și, du­pă mai multe tra­tamente, punctele de co­les­terol, în loc să scadă, s-au mă­rit! Țin regim alimentar de peste un an – nu mănânc decât carne de pui fără piele, brânză de vaci degresată, multe fructe și legume proaspete. Dacă cineva s-a confruntat cu această pro­blemă sau dacă vreun medic specialist în terapii com­ple­mentare cu­noaște vreun tratament naturist pentru elimi­narea punc­te­lor de colesterol, îl rog să mă ajute. Vă mul­țumesc!

MARIAN F.

„Deși nu am infecție urinară, simt încontinuu nevoia de a urina”

Dragi cititori, scriu aceste rânduri în speranța că cineva a trecut prin aceeași suferință și mă poate ajuta. Am 23 de ani și de aproape doi ani am o problemă foarte deranjantă: simt tot timpul nevoia de a urina, uneori chiar imediat după ce urinez. E ca și cum nu reușesc să eli­min toată cantitatea, parcă ceva mă împiedică și de aceea simt această ne­voie continuă. E foarte supărător. Am fost la ginecolog, am făcut niște analize spe­cifice, iar în urma rezultatelor, mi s-au prescris niște ovule vaginale (Mac­miror) și un unguent (Lomexin). Am făcut tratamentul, dar fără niciun rezultat. Apoi am făcut analize la urină. Mi s-a spus că am o mică in­fecție, nimic grav. Am ur­mat alt tratament: antibiotice, Uricol, iarăși ace­leași ovule și un alt unguent. Ni­mic! Acum nu știu ce să mai fac pen­tru a scăpa de această pro­blemă. La ce specialist să mai merg? Ce analize să mai fac? Vă rog, ajutați-mă! Cu mul­țumiri,

SOFIA – București

„Caut piatră acră”

Am nevoie de piatră acră (alaun), pentru că îmi transpiră mâinile foarte tare. Dintre toa­te reme­diile pe care le-am încercat, doar alaunul are efect imediat și du­rabil, însă în ulti­mul timp, nu am mai găsit de cumpărat în Bu­curești. De aceea, îi rog pe citi­torii care știu de unde se poate cum­­păra această sub­stanță să-mi co­munice prin inter­me­diul re­vis­tei. Vă mul­țumesc!

SANDU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian