Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Tata a fost diagnosticat cu leucemie acută” (Răspuns pentru CĂTĂLIN, F. AS nr. 1037)

Foto: Shutterstock

1. Puteți încerca următorul tratament naturist: luați boabe de grâu, porumb, secară, ovăz, mei (Atenție, netratate chimic!) Se pune la fiert într-un litru de apă câte o lin­gu­ră din fiecare fel de boabe. În tim­pul fierberii se adaugă apa evaporată, astfel ca la final să fie aceeași can­ti­tate de lichid ca la început. Fiertura obți­nută se bea, câte două-trei căni pe zi. Pri­mele semne de însănătoșire se ob­servă încă din prima lună de trata­ment, prin scă­derea numărului leucocitelor. Trata­mentul se face până la în­să­nă­toșirea completă și încă două-trei luni în con­ti­nuare. Vă doresc multă, multă sănătate și toate cele bune.

LIDIA C. – București

2. Fiica mea are 7 ani și suferă de aceeași boa­lă. A urmat doi ani tratament chimio-terapeutic, dar rezul­tatele nu au fost cele așteptate decât pentru o perioadă scurtă de timp. De peste trei luni urmează tratamentul naturist al măicuței Veroni­ca – numele după călugărie, al măicuței Violeta Mo­canu din Bârsești-Vrancea (tel. 0742.11.81.64). Se simte foarte bine, nu mai acuză dureri, are poftă de mân­care, este foarte vioaie. Dumnezeu să-i dea să­nă­tate măicuței!

GEORGETA

„Caut un tratament naturist pentru otomicoză” (Răspuns pentru VASILE – Bacău, F. AS nr. 1064)

1. Vă sfătuiesc să încercați unguentul Nidoflor, care se aplică pe o bucățică de vată fixată la capă­tul unui bețișor. Se introduce în interiorul urechii o dată sau de două ori pe zi. Sper să vă ajute.

Petre – București

2. Uleiul de usturoi este deosebit de eficient în otomicoză. Se prepară astfel (du­pă farmacistul Ovidiu Bojor): 10-15 căței de usturoi bine pisați se pun în 10-15 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline (ar fi bine să fie presate la rece). Mace­ra­rea durează șase săptămâni, dar se poate începe tratamentul și după patru săp­tă­mâni. Se folo­sește un bețișor pentru curățatul urechii (se găsesc în comerț) care se înmoaie în uleiul de usturoi, se introduce în ure­chea afectată, ast­fel încât să ajungă cât mai adânc. Operația se face în fie­care seară, timp de o săptămână.

SERGIU B.

„Sufăr de obezitate și am indurație pe coloană” (Răspuns pentru S. R. – București, F. AS nr. 1097)

1. Încercați cu următorul trata­ment: într-o stre­cu­ră­toare, puneți o mână de coada-calului. Puneți o oală cu apă să fiarbă și când încep să se for­meze aburi, pu­neți deasupra lor strecurătoarea, fără ca planta din ea să se ude. Când apa începe să fiarbă, dați oala deoparte și puneți peste strecură­toare un capac. Din când în când, umeziți cu puțină fiertură coa­da-calu­lui. Când planta începe să se ră­cească (trebuie fo­losită cât suportați de fier­binte), scoa­teți-o afară și vârâți-o în­tr-o bu­cată de pânză, apoi aplicați-o pe lo­cul bol­nav. Deasupra puneți o bu­ca­tă de plastic și peste el un fular. Ca­ta­plasma tre­buie să ră­mâ­nă pe spate toată noaptea. După înlă­tu­rarea ei, ma­sați locul bolnav ușor, în sensul acelor de ceasornic, cu cre­mă de gălbenele. Repe­tați procedeul cel puțin o săp­tămână. Eu am urmat acest tratament într-o boală ase­mă­nătoare și după patru zile am simțit o ameliorare, iar după 10 zile m-am vindecat total, după o suferință de un an.

SILVIA – Sibiu

2. Stimată d-nă, eu mi-am vin­decat o pisică para­lizată din cauza unei vertebre dislocate cu comprese fier­binți cu bitter de plante. I le-am apli­cat pe locul cu pri­cina de două-trei ori pe zi, făcându-i în plus și șe­dințe cu raze reci (există apa­rate co­mer­cializate de firma Zep­ter). Con­dam­nată la moar­te de medicii ve­te­rinari, care au vrut să-i facă o in­jecție letală, spre a nu se mai chinui, pi­si­cuța e azi să­nătoasă și merge din nou. De folos i-au fost și ru­gă­ciu­nile mele fier­binți, adresate Măi­cuței Domnului. În­tru­­cât tratamen­tul reco­mandat nu pre­zintă niciun fel de pericole, eu zic să îl încercați.

AURORA – București

„Caut tratament pentru polimiozită nodulară” (Răspuns pentru MAGDALENA – Slatina, F. AS nr. 1164)

În stațiunea Vâlcele din jud. Covasna există un spi­tal unde se tratează afecțiunile muș­chi­lor cu succes. Am fost in­ter­nată acolo cu alt diag­nos­tic, dar am văzut că medici pro­fe­sio­niști tratează afec­țiunile muș­chi­lor, așa cum are și fiica dvs. Erau aco­lo bolnavi din toate ju­dețele țării și erau foarte mulțumiți de tratamentul făcut. Se poate ajun­ge cu autobuzul din Brașov sau Sfântul Gheor­ghe. Vă doresc sănătate și Dum­nezeu să aju­te pe toată lu­mea!

ILEANA F. – Brașov

„Caut tratament pentru colită colagenoasă”(Răspuns pentru LUCICA P. – Galaţi, F. AS nr. 1262)

Am citit apelul dvs. disperat și, deoarece m-am con­frun­tat cu aceeași situație, vreau să vă ofer o rețetă sigură. Fe­tița mea, care atunci avea trei ani și jumătate, a contrac­tat un microb și a făcut o gastroenterită acută. Tot ceea ce mân­­ca elimina prin scaune foarte dese și nedigerate, pline de mucozități. Am tratat-o la nu mai știu câți doctori, dar starea ei era din ce în ce mai proas­tă. Îmi prescriau tot fe­lul de me­dicamente și antibiotice, care nu au făcut altceva decât că i-au distrus flo­ra microbiană din intestinul gros. O hrăneam numai cu pesmet și brânză de vaci cal­cică, deoa­rece refuza ore­zul și morcovul. Nimic nu a dat re­zultate și am avut senzația că o pierd. Timp de șase luni de zile m-am chi­nuit așa, după care am în­tâlnit o doam­nă asistentă, căreia îi voi rămâne recunoscătoare toa­tă viața mea, pen­tru că mi-a dat lea­cul care mi-a salvat co­pilul și pe care vi-l ofer și dvs., în spe­ranța că vă va pune capăt chi­nu­rilor. Leacul constă în folo­sirea chea­gului de oaie în alimentația dvs. Fe­tiței mele i-am dat de trei ori pe zi câte o linguriță de cheag natural de oaie, amestecat în brânză de vaci cal­cică, du­pă care a înce­put să facă scau­ne le­ga­te și digerate. Cred că dvs., fiind adultă, ar trebui să luați câte o lingură, dar atenție, amestecată cu mâncare (de pre­fe­rință brânză de vaci calcică). A­ceasta se prepară în mo­dul următor: fier­beți un litru de lapte, pe care îl ames­­tecați după fierbere, la foc încet, cu 8 pastile de calciu lac­tic, până se taie laptele. Apoi se trece prin sită și ră­mâne brânza. Aceasta este singura brânză nefermen­tată. Luați câteva linguri de brânză proaspătă și le ames­tecați cu o lingură de cheag, apoi le mâncați. În plus, mân­cați și orez fiert fără sare, morcov fiert, pâine uscată în cup­tor. În ge­ne­ral, mân­cați mâncare de regim, fiartă. Nu mân­cați pră­jeli, carne grasă, salamuri, tocături. Mâncați numai fier­turi și pâine fă­cută pesmet. Repetați administrarea brân­zei cu cheag și a regimului alimentar până vedeți că scau­nul se leagă și nu mai este nedigerat. Puteți să mân­cați și puțin iaurt, pentru a se forma la loc mucoasa in­testinală. Mă rog lui Dumne­zeu să vă însănătoșiți, așa cum a făcut și fetița mea. Vă urez multă sănătate.

B. F. – Galați

„Nu reuşesc să mă vindec de onicomicoză” (Răspuns pentru A. T. – Bucureşti, F. AS nr. 1315)

1. Eu însămi am avut onico­micoză, de care m-am tratat cam doi ani cu medicamente, fără niciun rezultat. Dar o bătrână m-a învățat să folosesc benzina. Se pune benzină într-un borcan cu capac și, de mai multe ori pe zi, desfaci capacul și înmoi un­ghiile în benzină, când o mână, când cea­laltă, apoi lași să se zvân­te, fără a te spăla. După apro­xi­mativ 10 zile, ciuperca dispare.

Dr. ELENA V. – București

2. Tot în revista „Formula AS” am găsit un tratament care în aproximativ șase luni m-a vin­decat de o micoză la unghiile pi­cioarelor. Am folosit urmă­toarele tincturi de la Plafar: tinctură de tătăneasă, de ros­topască, de propolis, la care am adăugat oțet de mere. Le-am amestecat în propor­ții egale și seara, înainte de culcare, sau dimineața, se unge cu o pi­petă unghia afectată (marginea ei). Am luat și Nizoral (1 tabletă/zi). Să­nătate!

GHEORGHE G. – Târgu-Mureș

3. Cu câțiva ani în urmă, am avut și eu o mico­ză cu supurații purulente, în urma căreia mi-au căzut unghiile de la două degete. Dacă aveți dege­tele roșii, umflate, dure­roa­se, înseamnă că sub un­ghii se află o infecție ce trebuie eliminată. Iată cum veți proceda: seara, după terminarea treburilor gos­­podărești, aplicați în jurul degetului și al un­ghiilor bolnave o fâșioară de slănină proaspătă de porc. Acoperiți-o cu o folie de plastic și fixați-o cu o bandă ade­zivă. Schimbați fâșia de slănină la 12 ore. În cel mult 24 de ore, va începe să colec­teze. Ajutați procesul de eliminare sto­r­când bine de­getul, chiar dacă vă doare. Con­tinuați să aplicați slănină timp de 6-7 zile, chiar în con­dițiile când nu mai colec­tea­ză. După această perioadă, înce­peți tra­tamentul cu Exode­ril (se găsește în farma­cii), păs­trând o igienă riguroasă a mâinilor și a instrumentelor pe care le veți folosi. Înainte de culcare, apli­cați o fâșioară sub­țire de vată pe un­ghia bolnavă. Tur­nați pe vată câteva picături de Exode­ril și, cu un in­stru­ment din trusa de ma­ni­chiură (fiert în prea­la­bil), in­tro­du­ceți vata astfel îmbibată sub unghie, cât mai pro­fund. Aco­periți cu o folie de plastic și fixați cu leuco­plast. Ope­rațiunea se repetă la 12 ore, degetul rămânând perma­nent protejat. Pentru treburile gospodărești folosiți mănuși de plastic, astfel ca nimic să nu afec­teze degetele în perioada tra­tamentului, care poate dura 3-4 săptămâni, în funcție de vechi­mea bolii. Nu întrerupeți trata­men­tul de­cât atunci când unghia moale, bolnavă, va fi com­plet elimi­nată de unghia sănătoasă, care va începe să creas­că. În caz contrar, riscați să recidiveze și tratamentul va fi mult mai com­plicat. Vă do­resc multă sănătate!

IOANA – București

4. Pentru onicomicoză se face un preparat din 3/4 unt proaspăt și 1/4 sulfat de cupru (piatră vânătă). Se ames­tecă bine aceste produse, apoi se ung părțile afectate, până la completa vindecare.

P. N. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian