Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Concertul premianților

Dragoș Moldovan, un pasionat de rock

• Finaliștii de la „Vocea României” cântă la Berăria H •

A devenit deja o tradiție ca finaliștii con­cursului „Vocea României” să se adune la început de an, în Berăria H, din par­cul bucureștean Herăstrău, ca să demonstreze că şi-au meritat locurile fruntaşe în clasamentul final. Dragoș Moldovan, Jasmina Răsădean, Andi Țolea și Elena Bozian, premianții din 2019, sunt pregătiți să-şi convingă auditoriul de valoarea lor.

Timişoreanul Dragoș Moldovan, în vârstă de 21 ani, marele câştigător al concursului de anul trecut, i-a adus cea de-a patra victorie antrenorului Tudor Chirilă. „Am avut poate cea mai puternică echipă din toate sezoanele. Știu, am mai spus asta, dar a fost o mare bucurie să lucrez cu toți concurenții mei. Sper că am creat niște momente pe care n-o să le uitați ușor, chiar dacă asta a însemnat și multe reproșuri pentru anumite decizii dificile. Dragoş, ai fost senzațional! Meriți din plin trofeul ăsta. Iar dumneavoastră, stimați telespectatori, vă foarte mulțumim!”, scria Tudor Chirilă pe Instagram, imediat după concurs.

Marcat, fizic, în urma unui accident care era să-l coste viața, Dragoș Moldovan s-a aruncat, cu totul, în muzică. „În 2016, am avut un accident cu ma­șina. Din neatenție, la doar două luni după ce am luat permisul, am alunecat și am lovit violent un copac. Am rămas încarcerat și am intrat în comă. A fost nevoie de două operații, una la cap și una la mână. Fața mea s-a schimbat puțin… În aceste două săptămâni în care am fost în comă, medicii au fost destul de rezervați în privința șanselor mele, dar din fericire, am reușit să le demonstrez contra­riul. Mă consider foarte norocos… Când sunt obo­sit, cânt, când sunt fericit, cânt. Cealaltă pasiune a mea este dre­sajul canin și tot ce înseamnă câi­nii”, se confesa el.

El a moştenit pasiunea pentru muzică de la bunicul lui, care a fost tenor la Opera Română din Timişoara. Nu a ales însă o­pera, ci rock-ul. Dragoş este azi student la Facul­tatea de Muzică şi Teatru a Uni­versităţii de Vest Timişoara, unde studiază chitara. El cântă de ani buni cu trei trupe, prin cluburi şi pe la festivaluri. A debutat în formaţia „Prayer” şi a fost repede cooptat ca solist de „Pandora Rock”, o trupă care a început să-şi facă loc pe scenele din vestul ţării.

„Pentru noi, 2019 a fost un an bun. După cum știți, am revenit pe scenă, am avut câteva concerte foarte bune. Poate prea puține pentru câte ne-am fi dorit, dar 2019 a fost un an câştigător pentru Pandora. Am lansat două piese care se bucură de atenția voastră. Şi cel mai important: ne-am câști­gat unul pe celălalt! Vă mulțumim pentru asta. Planuri pentru 2020? Avem. Sperăm să fim mult mai mult aproape de voi. Avem câteva con­certe pe care o să le anunțăm la momentul potrivit. Avem pregătită o pie­să nouă, cu tot cu videoclip. În 2020, ne-am propus să vă punem pe masă mult prea aș­teptatul disc «Pan­dora».

Vrem să vă mulțu­mim sincer pentru sus­­ținere, pe care am simțit-o din plin! Mulțumim! La mulţi ani! Să fiţi sănătoşi la nivel maxim!

Dragoş, Alin, Adi, Rici, Shimmy (Pan­dora)”, scriau mem­brii trupei pe pagina lor de Facebook, pe 30 decembrie.

Şi au mare încre­dere în forţele proprii, mai ales acum, după ce Dragoş a câştigat un concurs atât de important, intrând sub lumina reflectoarelor. „Când am înce­put această experiență, nu aveam nicio așteptare, îmi doream să cânt și să mă bucur de fiecare moment. Faptul că am câștigat «Vocea României» este o încununare a eforturilor mele din ultima vreme, pe plan muzical. Mă bucur foarte mult că am reușit să câștig și vreau să le mulțumesc, din suflet, celor care m-au susținut și m-au votat să ajung până aici”.

Dar pe scena Berăriei H, nu va urca doar câştigătorul cel mare al acestei ediţii de la „Vocea României”, ci şi ceilalţi trei finalişti, pe care a reuşit să-i depăşească:

Cei patru finaliști „Vocea României”: Andi Țolea, Dragoș Moldovan, Elena Bozian și Jasmina Răsădean

Andi Țolea, din echipa lui Smiley, clasat pe lo­cul doi, are 18 ani, este din Bucureşti şi se află abia la început de ca­rieră. Este elev la Co­legiul Național „Aurel Vlaicu”, iar anul aces­ta vrea să dea la Con­ser­vator. Andi a înce­put cursu­rile de canto la 9 ani, cu Silvia Du­mitrescu, iar de chitară s-a apu­cat la 13 ani, sub în­drumarea soţului cân­tă­reţei, Florin O­ches­cu.

Jasmina Răsă­dean, din echipa Iri­nei Ri­mes, care s-a clasat pe locul trei, este o tânără de 17 ani, originară din Arad, unde este elevă la Colegiul de Artă. Știe să cânte la pian și la flaut, şi a evoluat pe scenă cu Filarmonica din Arad, dând semne clare că viitorul ei este unul muzical.

Elena Bozian, din echipa Horia Bren­ciu, aflată pe locul pa­tru în clasamentul final, are 23 ani, e din Pitești și a absolvit Politehnica. Cu toate că este inginer economist la Uzina Mioveni-Dacia, Elena visează la scenă şi speră să-şi dezvolte şi o carieră muzi­cală. Iar locul obţinut în concurs, unul mai mult de­cât onorabil, pare să-i fi dat suficient curaj în aceas­tă direcţie.

(Toţi cei patru finaliști de la „Vocea României” urcă pe scena Berăriei H, pentru un megashow, sâmbăta aceasta, pe 25 ianuarie. Biletele pot fi obţi­nute din reţeaua Iabilet. Au preţul cuprins între 20 şi 50 lei)

Foto: ProTV

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian