Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mă mănâncă rău ochii și corpul, cred că sunt infestată cu un parazit”

Foto: Shutterstock

Sunteți un ajutor foarte prețios pentru mulți oameni aflați în suferință, deci vi se cuvin multe mulțu­miri. Vă scriu în speranța că poate prin intermediul dum­nea­voas­tră voi găsi și eu re­zol­vare în problema mare pe care o am. De ani de zile mă confrunt cu o mân­cărime de piele, în diferite zone ale corpului. În urmă cu 3 luni, am fost operată de cataractă la un ochi. Operația a decurs bine și la fel și vindecarea, însă după 2 luni, am început să am în ambii ochi senzația de corp străin și niște depu­neri minuscule pe gene. Me­dicul oftalmolog mi-a pus diag­nosticul de blefarită cu un parazit. Mi-a re­comandat să fac toaleta ochi­lor cu șer­vețele Ble­phrademodex. În pliantul pe care l-am primit scrie că la oameni se întâlnesc două specii de demodex: demodex brevis și demodex folicu­lorum. Paraziții ies din pori sau foliculi pe timpul nopții și populează pielea, pentru a se reproduce. Problema mea este că am aceste manifestări și în zona brațelor, toracelui și a pi­cioarelor și nimeni nu mă crede, inclusiv medicii zic că nu au auzit să existe demodex decât în zona feței. În zona gambei unui picior am ulcer varicos, dar mani­festările sunt la am­bele pi­cioare. Nu am o igienă precară, însă am o imuni­tate foarte scăzută. Noap­tea, când am sen­zația de mâncărime foarte puternică, urmăresc cu lupa și văd cum apar mici puncte albe, așa ca ciupercile după ploaie. Rog din suflet, dacă vreo persoană s-a confruntat cu asemenea necaz, să-mi dea re­lații prin interme­diul ziarului. Am citit pe inter­net că uleiul de arbore de ceai îi distruge, dar am nevoie și de un tratament intern, deoarece infes­ta­rea este foarte puternică.

În eventualitatea unui răspuns, rog să mi se spună și dacă e nevoie de un regim alimentar etc.

În speranța că poate o să găsesc un leac, vă mulțumesc!

IOANA C. – Sibiu

„Sufăr de insuficiență renală și am chisturi pe rinichi”

Vă solicit ajutorul pentru o afecțiune la care tratamentul medicamentos prescris de medic nu a dat rezultate. Sufăr de insuficiență renală gra­dul II și am chisturi pe rinichi. Îi rog pe cei care și-au ameliorat această boală cu tratamente naturiste să-mi spună și mie ce au folosit. Sau poate îmi recomandă cineva un medic cu rezul­tate bune în tratarea acestei boli. Vă mulțumesc anticipat și aștept cu nerăbdare un răspuns în paginile revistei. Poate îmi vor răspunde și spe­cialiștii cu care colaborați. Cu stimă,

ANDREI F. – București

„Am un prurit sâcâitor, care nu-mi trece cu nimic”

Mă numesc Valeria, am vârsta de 89 de ani și sunt medic pediatru pensionar. Sufăr de TA și cardiopatie ischemică. Iau Propafenonă, Xarelto, Lacipil, Nitropector, Tenaxum, Atacand, trata­ment pe care-l suport bine. De 4 luni însă, am un prurit care mă chinuie îndeosebi în cursul nopții. Odată cu pruritul mi-au apărut mici formațiuni, unele cât un bob de grâu, altele mai mari.

Mâncărimile se manifestă mai mult pe spate, și cu mare dificultate pot să le potolesc prin scărpinare, deoarece nu ajung.

Locuind în Brăila, am luat de la Farmacia „Faltis”, la indicația medicului de familie, Xe­rolys, cu care mă ung cu mare dificultate. Am fost ajutată de câteva ori de o cunoștință, dar pruritul nu a cedat, continuând să am nopți în care scărpinatul îmi este necesar.

Pentru mine, „Formula AS” este o bucurie și în fiecare săptămână o aștept cu nerăbdare. Vă mulțumesc pentru aju­torul ce mi-l veți da și indicațiile ce le voi primi, citind minunata dvs. „For­mula AS”.

Vă doresc ca anul 2020 să vă aducă sănătate și aștept răspunsul dvs.

VALERIA M. – Brăila

(Ungeți-vă, de trei ori pe zi, locurile bolnave, cu tinctură de Mă­rul-lupului, alternativ cu tinctură de Thuia. Am publicat scrisori de cititori care le certifică eficiența.)

„Sufăr de balanită erozivă. Îmi puteți recomanda un leac?”

Am 41 de ani și, nu știu din ce cauză, am ajuns în situația de a avea o infecție a pielii peni­sului. Diagnosticul: balanită erozivă. Me­dicul derma­tolog mi-a prescris un tratament cu anti­biotice și unguentul Triderm. Am urmat tra­ta­men­tul, dar pro­blema nu s-a rezolvat total. Aș dori să întreb cititorii revistei dvs. care s-au con­fruntat cu această afec­țiune, dacă au cunoștință de un tra­tament na­turist. Vă mulțumesc!

GEORGE

„Am prolaps rectal și nu vreau să mă operez”

În urma investigațiilor, am fost diagnosticată cu prolaps rectal. Îi rog pe cititorii revistei să mă sfătuiască ce tratament eficace pot aplica pentru înlă­turarea lui. Nu sângerează, dar îmi creează o stare de disconfort și uneori am dureri. „Gâlma” se simte la palpat și uneori se infla­mează. Aș prefera un tratament naturist, pentru a evita să ajung la bisturiu. Doamne ajută!

R. T. – București

„Sufăr de sindrom hipoanabolic și deproteinizare”

Vă scriu aceste rânduri pentru că am mare nevoie de ajutorul dvs. Am 29 de ani și, la înălțimea de 1,74 m, am doar 42 kg. Sunt peri­oade lungi de timp în care nu asimilez mâncarea. Nu mai am deloc strat adipos, iar mucoa­sele sunt uscate. Scăderea în greutate a fost progresivă, însoțită de ab­sența ci­clului menstrual, și a de­butat în urmă cu trei ani. Am fă­cut analize pentru depistarea HIV, Epstein-Barr, he­patitele B și C, citome­ga­lovirus și toxo­plas­ma gondii – toate au ieșit ne­gative. Nici la tomografiile com­pu­terizate nu s-a evi­dențiat vreo problemă. Singurele analize care nu au ieșit bine sunt: valorile scă­zute ale leucoci­telor, globule­lor roșii, hemoglobinei, tri-iodo-ti­ro­­ninei și pro­lac­tinei. În plus, am și tensiune oscilantă, iar sa­turația în oxigen a sângelui e mai mică decât nor­mal. Diagnos­ticul pus de medici este sindrom hipo­anabolic, deproteinizare. Vă rog din suflet să mă ajutați!

LAURA

„Tatăl meu suferă de trombocitemie esențială”

Tatăl meu, în vârstă de 81 de ani, a fost diag­nos­ticat cu trombocitemie esențială (numărul de trom­bocite a depășit 1.000.000). Are dureri de picioare, dureri și amorțeli în brațe, amețeli și o stare generală proastă. În plus, orice medicament pe care îl ia îi produce sân­gerări gingivale sau sublinguale. Dacă cineva cunoaște un tratament naturist pentru aceste afecțiuni, mai ales pentru scă­derea numărului trombocitelor, îl rog din suflet să ne ajute. Vă mulțumesc.

LOREDANA D.

„Vinișoarele sparte mi se extind rapid pe pi­cioare”

Am 36 de ani și de aproape un an mă con­frunt cu problema vinișoarelor sparte de pe pi­cioare, localizate pe coapse și gambe. Pe lângă aspectul inestetic creat de aceste vase sparte, care se extind rapid ca niște păienjenișuri viola­cee, am și dureri în picioare, senzații de amor­țeală și disconfort. Menționez că nu am alte pro­bleme de sănătate, fac regulat sport și am grijă la alimentație. Medicul de familie mi-a recoman­dat doar unguentul Vasofort, care con­ține multe ex­tracte și uleiuri din plante. În prezent, consum zilnic sirop de cătină, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale, și îmi fac ma­saj regulat al picioarelor. Nu am obser­vat îmbu­nă­tățiri, dure­rile sau amorțeala se ameliorează în urma masa­ju­lui, dar venele sparte se extind tot mai mult pe picioare și asta mă îngrijorează. Vă rog din suflet să-mi indicați un medic de spe­cialitate sau o terapie prin care aș pu­tea cel puțin stopa evoluția bolii. Cu mulțumiri,

RUXANDRA

(Adresați-vă d-lui dr. Lucian Russu, șeful Cli­nicii BIO-MEDICA din București. Tel. 021/311.77.93.)

„Caut remediu pentru Helicobacter pylori”

Am 46 de ani și locuiesc în județul Iași. Sunt doi ani de când sunt bolnav, iar la ultima in­ternare în spital, m-a sfătuit un vecin de salon să scriu la revista dvs., poate îmi re­co­mandă cineva un leac natural pen­tru boala de care sufăr: sunt in­fectat cu Heli­cobacter pylori. Am făcut trata­ment cu antibiotice și iau pansa­mente gastrice, dar aș vrea din tot sufletul să găsesc și un leac natu­ral. Vă mulțumesc și sper că îmi va răs­pun­de cineva!

AUREL – jud. Iași

(Luați ulei esențial de oregano, conform prospectului – nu mai mult de trei picături pe zi. Bate, la pu­tere, antibioticele.)

„Am început de glaucom”

De curând am fost la un control la o clinică oftal­mologică, pentru că simțeam că am nevoie de oche­lari. Diagnosticul a fost surprin­zător: început de glaucom. Pentru că am și tensiunea intra­oculară cam mare, medicul mi-a spus că ar fi indicate reme­dii și produse natu­riste. Îmi puteți spune ce să încerc? Vă mulțumesc!

CARMEN S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian