Am suferit și eu cumplit de vezică neurogenă, dar m-am vindecat după zece zile de tratament la Clinica de Neurologie – Fundeni. Boala noastră se caracterizează prin faptul că vezica și-a pierdut elasticitatea și nu se mai poate contracta pentru evacuarea urinei, fiind deteriorată rețeaua nervoasă. În cazul meu, vindecarea s-a produs cu injecții de Hidergin, asociate cu Miostin. Dozarea trebuie făcută de medic, pentru că un abuz duce la scăderea tensiunii. Menționez că, în urma tratamentului făcut la Fundeni, m-am vindecat pentru totdeauna. Au trecut de atunci 15 ani și nu mai am niciun fel de probleme. (Atenție: nu luați niciodată medicamente de tip Lizadon sau Scobutil, deoarece lenevesc și mai mult vezica urinară.) Vă doresc sănătate.
ZOICA U. – Galați
„Ştiţi vreun leac pentru tiroidită Hashimoto?” (Răspuns pentru MAGDA V. – Timişoara, F. AS nr. 1198)
Vă recomand cu toată căldura să încercați un tratament cu propolis lichid. Se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, puse pe pâine sau cu miere. Concentrația propolisului să fie de 30%. Tratamentul durează 30 de zile și poate fi asociat cu orice antibiotice. Dacă apar fenomene alergice, tratamentul se întrerupe.
G. E. – Alba-Iulia
„Tata are o tumoră benignă la cap” (Răspuns pentru A. R., F. AS nr. 1247)
Vă indic o rețetă pentru tumori la creier, încapsulate, necanceroase:
* Decoct din ramuri de corn. Se caută ramuri tinere de corn, de grosimea unui creion, care se rup și, puse cap la cap, trebuie să aibă lungimea de 1,50 m. Se pun la fiert într-o oală cu 3 l de apă. Se fierb la foc mic, până când lichidul scade la jumătate. Se strecoară și se răcește (se ține la rece). În primele trei zile, se va bea din acest decoct câte 0,5 l în fiecare zi, înainte de masa principală (se va bea întreaga cantitate, înghițitură cu înghițitură, fără a intercala alte alimente sau lichide între înghițituri). În următoarele 4 zile se va face câte un decoct de 1,5 l pentru fiecare zi, deci în 4 zile se vor consuma 6 l de decoct. Această cantitate de 1,5 l se va bea: fie toată, înainte de masa principală, fie fracționată în 3 reprize de 0,5 l fiecare, bându-se înaintea fiecărei mese. Deci, în total, în 7 zile se vor consuma 7,5 l decoct pentru care vor fi necesari 7,5 metri de rămurele de corn.
* Infuzie din fructe de corn (se bea în continuarea tratamentului cu decoct din rămurele de corn). Timp de 7 zile, se vor bea câte 2 căni pe zi. Infuzia: la 1/4 l apă clocotită se pune 1 linguriță de fructe uscate. Se lasă 15 minute la rece și se strecoară.
* În a treia săptămână, vreme de 7 zile: din urina de dimineață se colectează jetul de la mijloc într-un borcan, în care se adaugă albușuri de ou (cât mai proaspete), după care se amestecă ușor și se bea astfel: în ziua întâi un albuș; în ziua a doua două albușuri; în ziua a treia, a patra și a cincea, câte trei albușuri, în ziua a șasea două albușuri, iar în ziua a șaptea un albuș. (În total, 15 albușuri.) Albușurile sunt necesare ca să izoleze tumora și să o scoată. Urina are putere de osmoză, iar albușul are compoziția și consistența potrivite pentru a extrage conținutul tumorii.
* Extern, în dreptul tumorii, se va pune în fiecare seară cataplasmă cu o ceapă coaptă, în interiorul căreia se va pune o bucățică de ceară curată de albine. (Se pot pune și cataplasme cu turtițe din spânz măcinat, amestecat cu tărâțe de grâu – totul înmuiat cu apă călduță – sau comprese cu ceai mai concentrat de spânz, sau tinctură de spânz.) Aplicarea cataplasmelor sau a compreselor se va face pe toată durata tratamentului.
ANTON T. – Iași
„La aproape 80 de ani, mama e chinuită de o bronşită” (Răspuns pentru VALERIA P. – Galaţi, F. AS nr. 1301)
Vă recomand următorul tratament pentru bronșită:
* Se prepară o infuzie din 4 linguri flori de plămânărică + 3 linguri flori de trei-frați-pătați + 2 linguri de coada-calului + 2 linguri plantă flori de nalbă-mare. Se beau două căni pe zi.
* Se prepară o infuzie din 4 linguri traista-ciobanului + 3 linguri frunze de alun + 2 linguri flori de coada-șoricelului + 2 linguri pătlagină. Se beau două căni pe zi. Infuziile de mai sus se prepară astfel: o linguriță de amestec se opărește timp de 10 minute cu 200 ml apă fiartă, apoi se filtrează. Nu se vor bea fierbinți.
* Sirop din flori de lumânărică (6 linguri/zi). Se prepară astfel: din 4 linguri cu flori de lumânărică proaspete și 250 ml apă se face o infuzie concentrată. După filtrare se adaugă zahăr (circa 160-180 g) și se fierbe pe baie de aburi până ce siropul se îngroașă bine. Atenție: florile de lumânărică (se recoltează în lunile iulie-august, de pe prundișul apelor curgătoare) au o durată relativ mică; este bine să se prepare o cantitate mai mare de sirop, care va fi păstrată la frigider, în sticluțe mici.
VIOREL P.
„Cum pot scăpa de oxiuri?” (Răspuns pentru CRISTINA I. – Bucureşti, F. AS nr. 1353)
Vă propun următorul tratament: dimineața, prima masă să fie constituită din patru linguri de orez crud. Orezul se spală, se lasă la înmuiat o oră. Se înghit boabele întregi sau se mestecă. Apoi, se consumă 1/2 litru apă distilată sau de izvor, timp de o oră. Nu se mai consumă nimic, cel puțin două ore. În lucrarea sa, „Cancer, leucemie”, Rudolf Breuss afirmă că nu există paraziți care să reziste orezului crud. Este un puternic detoxifiant. Seara, la culcare, se consumă 100 g semințe de dovleac plus o cană de infuzie de cimbrișor. Alimente recomandate: grâu, porumb, orez, fasole, legume fierte cu condimente și ghimbir, brânză, ardei iute, piper negru, papaya, banane, castraveți, mere. Alimente interzise: fructe acre sau dulci, carne, pește, produse lactate (excepție brânza), zahăr, melasă, cartofi, alimente grase, nuci, biscuiți. Rezultatele nu se lasă așteptate prea mult. Autotratamentul durează 45 de zile. (Te îmbrățișez, dragă F. AS, cu aceeași dragoste cu care îmi îmbrățișez părinții și surorile.)
FLORINA – jud. Teleorman
„Soţul meu se îneacă din cauza unei secreţii în gât” (Răspuns pentru TANIA L. – Călăraşi, F. AS nr. 1373)
1. Am 70 de ani și anul trecut am suferit și eu de aceleași simptome pe care le are și soțul dvs. Tocmai când ajunsesem la disperare, m-am vindecat în numai zece zile cu ceai de soc. Am băut în fiecare dimineață și seară câte o cană de ceai de soc neîndulcit. Prepararea ceaiului: la o cană de apă care a dat în clocot se pune o lingură de flori de soc și se fierbe aproximativ două minute. Se strecoară și se bea cât se poate de fierbinte. Bineînțeles, tratamentul cu ceai de soc trebuie urmat până la dispariția totală a simptomelor neplăcute. Tot cu ceai de soc s-a vindecat și un prieten de familie, în vârstă de 80 de ani, care avea aceleași neplăceri ca soțul dvs.
ELENA S. – București
2. Am suferit și eu în urmă cu mai mulți ani de o bronșită cronică difuză supurată, care s-a caracterizat prin aceleași simptome ca cele descrise de dvs., inclusiv o masivă hipersecreție. Dacă soțul dvs. a suferit de faringită cronică sau de rinită cronică, este foarte posibil ca agentul patogen să-i fi invadat traheea și arborele bronhic. Afecțiunile pulmonare de natură netuberculoasă nu sunt vizibile radioscopic, diagnosticul putând fi stabilit cu precizie doar printr-o bronhoscopie, o intervenție destul de neplăcută și traumatizantă, dar care prezintă în plus și avantajul recoltării de la fața locului a aspiratului bronhic, permițându-se astfel determinarea agentului patogen și a antibioticelor la care acesta este sensibil (antibiograma). N-ar fi exclusă nici posibilitatea unei micoze. V-aș recomanda să verificați dacă nu cumva are și stări subfebrile (37,1-37,5°C), care denotă o afecțiune cronică de natură infecțioasă, greu de stăpânit fără un tratament corespunzător ca doză și durată. Soțul dvs. să își ia temperatura între orele 15.00-16.00, ținând bine termometrul timp de cel puțin 10-15 minute, spre a se evita obținerea unui rezultat eronat, sub valoarea reală a temperaturii corpului. De asemenea, valorile peste normal ale unei analize a sângelui VSH (viteza de sedimentare a hematiilor) pot pune și ele în evidență cu certitudine existența în organism a unui focar de infecție. În funcție de temperatura corpului și de rezultatul VSH, ar urma să se adreseze și unui medic specialist în afecțiuni pulmonare de natură netuberculoasă, la care se pare că nu a apelat până în prezent și pe care îl poate găsi în așa-numitele secții de Supurații Pulmonare care există în cadrul unor spitale de boli infecțioase. Până atunci, ceaiul antibronșitic PLAFAR, care conține un amestec de plante medicinale eficient în tratamentul afecțiunilor bronhice, i-ar putea ameliora starea generală, fără însă a distruge eventualul agent patogen. Să se ferească să consume băuturi și alimente reci, care pot întreține și agrava afecțiunea de care suferă. Vă doresc perseverență pentru stabilirea unui diagnostic corect și a unui tratament corespunzător.
VALERIU M. – Timișoara