Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mi s-a pus diagnosticul de vezică psihogenă” (Răspuns pentru PETRONELA – Iași, F. AS nr. 1085)

Foto: Shutterstock

Am suferit și eu cumplit de vezică neu­ro­genă, dar m-am vindecat după zece zile de tratament la Clinica de Neurologie – Fundeni. Boala noastră se caracteri­zează prin faptul că vezica și-a pierdut elasticitatea și nu se mai poate contracta pentru evacua­rea urinei, fiind deteriorată rețeaua ner­voasă. În cazul meu, vin­decarea s-a produs cu in­jec­ții de Hidergin, asociate cu Miostin. Do­zarea trebuie făcută de medic, pentru că un abuz duce la scăderea tensiu­nii. Men­țio­nez că, în urma trata­mentului făcut la Fun­deni, m-am vindecat pentru totdeau­na. Au trecut de atunci 15 ani și nu mai am niciun fel de probleme. (Atenție: nu luați niciodată medica­mente de tip Lizadon sau Scobutil, deoa­rece le­nevesc și mai mult vezica uri­na­ră.) Vă do­resc sănătate.

ZOICA U. – Galați

„Ştiţi vreun leac pentru tiroidită Hashimoto?” (Răspuns pentru MAGDA V. – Timişoara, F. AS nr. 1198)

Vă recomand cu toată căldura să încercați un tratament cu propolis lichid. Se iau câte 30 de pică­turi, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, pu­se pe pâine sau cu mie­re. Concentrația pro­po­li­su­lui să fie de 30%. Tra­ta­mentul durează 30 de zile și poate fi asociat cu orice antibiotice. Dacă apar feno­mene alergice, trata­men­tul se întrerupe.

G. E. – Alba-Iulia

„Tata are o tumoră benignă la cap” (Răspuns pentru A. R., F. AS nr. 1247)

Vă indic o rețetă pentru tumori la cre­ier, încapsulate, necanceroase:

* De­coct din ramuri de corn. Se caută ra­muri tinere de corn, de grosimea unui creion, care se rup și, puse cap la cap, trebuie să aibă lun­gimea de 1,50 m. Se pun la fiert într-o oală cu 3 l de apă. Se fierb la foc mic, până când lichidul scade la jumătate. Se stre­coa­ră și se răcește (se ține la rece). În primele trei zile, se va bea din acest decoct câte 0,5 l în fiecare zi, înain­te de masa princi­pală (se va bea în­trea­ga cantitate, în­ghi­ți­tu­ră cu în­ghi­țitură, fără a intercala alte ali­mente sau lichide între înghițituri). În ur­mă­toarele 4 zile se va face câte un decoct de 1,5 l pentru fie­care zi, deci în 4 zile se vor consuma 6 l de decoct. Această can­titate de 1,5 l se va bea: fie toată, înain­te de masa prin­ci­pală, fie fracțio­nată în 3 reprize de 0,5 l fiecare, bându-se înaintea fiecărei mese. Deci, în total, în 7 zile se vor consuma 7,5 l decoct pentru care vor fi necesari 7,5 metri de ră­murele de corn.

* Infuzie din fructe de corn (se bea în conti­nua­rea tratamentului cu decoct din rămurele de corn). Timp de 7 zile, se vor bea câte 2 căni pe zi. Infuzia: la 1/4 l apă clocotită se pune 1 linguriță de fructe usca­te. Se lasă 15 minute la rece și se strecoară.

* În a treia săptămână, vreme de 7 zile: din urina de dimineață se colec­tează jetul de la mijloc într-un borcan, în care se adaugă albușuri de ou (cât mai proas­pete), după care se ames­tecă ușor și se bea astfel: în ziua întâi un albuș; în ziua a doua două albușuri; în ziua a treia, a patra și a cincea, câte trei al­bușuri, în ziua a șasea două albușuri, iar în ziua a șaptea un albuș. (În total, 15 albu­șuri.) Albușurile sunt nece­sare ca să izoleze tumora și să o scoată. Urina are putere de os­moză, iar al­bu­șul are compoziția și con­sis­tența potri­vite pentru a extrage con­ți­nutul tumorii.

* Extern, în dreptul tu­mo­rii, se va pu­ne în fiecare seară cata­plas­mă cu o ceapă coaptă, în interiorul căreia se va pune o bu­că­țică de ceară curată de al­bine. (Se pot pu­ne și cataplasme cu turtițe din spânz mă­cinat, ameste­cat cu tărâțe de grâu – to­tul înmuiat cu apă călduță – sau com­prese cu ceai mai con­centrat de spânz, sau tinctură de spânz.) Aplicarea cata­plas­me­lor sau a com­preselor se va face pe toată du­rata tra­ta­mentului.

ANTON T. – Iași

„La aproape 80 de ani, mama e chinuită de o bronşită” (Răspuns pentru VALERIA P. – Galaţi, F. AS nr. 1301)

Vă recomand următorul tratament pentru bronșită:

* Se prepară o infuzie din 4 linguri flori de plămânărică + 3 lin­guri flori de trei-frați-pătați + 2 linguri de coa­da-calului + 2 linguri plantă flori de nalbă-mare. Se beau două căni pe zi.

* Se prepară o infuzie din 4 linguri traista-cioba­nului + 3 linguri frunze de alun + 2 linguri flori de coa­da-șoricelului + 2 linguri păt­lagină. Se beau două căni pe zi. Infu­ziile de mai sus se prepară astfel: o linguriță de amestec se opă­rește timp de 10 minute cu 200 ml apă fiar­tă, apoi se filtrează. Nu se vor bea fier­binți.

* Sirop din flori de lu­mâ­­nărică (6 linguri/zi). Se pre­pară astfel: din 4 linguri cu flori de lumâ­nărică proaspete și 250 ml apă se face o infuzie concentrată. După fil­tra­re se adaugă zahăr (circa 160-180 g) și se fierbe pe baie de aburi până ce si­ropul se îngroașă bine. Atenție: florile de lu­mâ­nărică (se recoltează în lunile iulie-au­gust, de pe prun­dișul apelor curgătoare) au o durată relativ mică; este bine să se prepare o cantitate mai mare de sirop, care va fi păstrată la frigider, în sticluțe mici.

VIOREL P.

„Cum pot scăpa de oxiuri?” (Răspuns pentru CRISTINA I. – Bucureşti, F. AS nr. 1353)

Vă propun următorul tratament: di­mi­neața, pri­ma masă să fie constituită din patru linguri de orez crud. Orezul se spală, se lasă la înmuiat o oră. Se înghit boabele întregi sau se mestecă. Apoi, se con­sumă 1/2 litru apă distilată sau de izvor, timp de o oră. Nu se mai consumă nimic, cel puțin două ore. În lucrarea sa, „Cancer, leucemie”, Rudolf Breuss afirmă că nu exis­tă paraziți care să reziste orezului crud. Este un pu­ternic detoxifiant. Seara, la cul­care, se consumă 100 g semințe de do­vleac plus o cană de infuzie de cimbrișor. Ali­men­te recomandate: grâu, porumb, orez, fa­sole, legume fierte cu condi­men­te și ghim­­bir, brân­ză, ardei iute, piper negru, pa­paya, banane, castraveți, mere. Ali­mente inter­zise: fructe acre sau dulci, carne, peș­te, produse lactate (ex­cepție brânza), za­hăr, mela­să, cartofi, alimente grase, nuci, biscuiți. Rezulta­tele nu se lasă aștep­tate prea mult. Autotratamentul durează 45 de zile. (Te îm­brățișez, dragă F. AS, cu aceeași dragoste cu care îmi îmbrățișez părinții și surorile.)

FLORINA – jud. Teleorman

„Soţul meu se îneacă din cauza unei secreţii în gât” (Răspuns pentru TANIA L. – Călăraşi, F. AS nr. 1373)

1. Am 70 de ani și anul trecut am suferit și eu de ace­leași simptome pe care le are și soțul dvs. Toc­mai când ajunsesem la disperare, m-am vindecat în numai zece zile cu ceai de soc. Am băut în fiecare dimineață și seară câte o cană de ceai de soc neîn­dulcit. Prepararea cea­iului: la o cană de apă care a dat în clocot se pune o lin­gură de flori de soc și se fierbe apro­ximativ două minute. Se strecoară și se bea cât se poate de fierbinte. Bineînțeles, trata­mentul cu ceai de soc trebuie urmat până la dispariția totală a simptomelor neplăcute. Tot cu ceai de soc s-a vindecat și un prieten de familie, în vârstă de 80 de ani, care avea ace­leași neplăceri ca soțul dvs.

ELENA S. – București

2. Am suferit și eu în urmă cu mai mulți ani de o bron­șită cronică difuză su­purată, care s-a caracterizat prin aceleași simp­tome ca cele descrise de dvs., inclusiv o masivă hipersecreție. Dacă soțul dvs. a suferit de faringită cronică sau de rinită cronică, este foarte posibil ca agentul patogen să-i fi invadat traheea și arborele bronhic. Afec­țiu­nile pulmonare de natură netu­ber­cu­loasă nu sunt vizibile radioscopic, diag­nos­ticul putând fi stabilit cu precizie doar printr-o bronho­scopie, o intervenție destul de neplăcută și trauma­tizantă, dar care pre­zintă în plus și avantajul recol­tării de la fața locului a aspiratului bronhic, per­mi­țându-se astfel determinarea agentului pa­togen și a antibioticelor la care acesta este sensibil (anti­biograma). N-ar fi ex­clusă nici posibilitatea unei micoze. V-aș re­comanda să verificați dacă nu cum­va are și stări subfebrile (37,1-37,5°C), care de­notă o afecțiune cronică de natură infecțioasă, greu de stăpânit fără un tra­tament cores­punzător ca doză și durată. Soțul dvs. să își ia temperatura între orele 15.00-16.00, ți­nând bine termometrul timp de cel puțin 10-15 minute, spre a se evita obți­nerea unui rezultat eronat, sub valoarea reală a tempera­turii corpului. De aseme­nea, valo­rile peste normal ale unei analize a sânge­lui VSH (viteza de sedi­men­tare a hema­tiilor) pot pune și ele în evidență cu certi­tudine existența în organism a unui focar de infecție. În funcție de temperatura cor­pu­lui și de rezultatul VSH, ar urma să se adreseze și unui medic specialist în afec­țiuni pulmonare de natură netuberculoasă, la care se pare că nu a apelat până în pre­zent și pe care îl poate găsi în așa-numitele secții de Supurații Pulmonare care există în cadrul unor spitale de boli infecțioase. Până atunci, ceaiul anti­bron­șitic PLAFAR, care conține un amestec de plante medi­ci­nale eficient în tratamentul afec­țiunilor bron­hice, i-ar putea ameliora starea gene­rală, fără însă a distruge eventualul agent patogen. Să se ferească să consume băuturi și alimente reci, care pot întreține și agrava afecțiu­nea de care sufe­ră. Vă doresc per­se­verență pentru stabi­lirea unui diagnostic co­rect și a unui trata­ment corespun­zător.

VALERIU M. – Timișoara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian