Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dr. CRISTINA NEGRU: „Medicamentele naturiste pot stimula organismul să lupte foarte eficient cu virozele, care sunt periculoase, dar nu de netratat!”

Virozele și tratamentele naturale

Trăim într-o vreme în care amenințarea războaielor e pusă în umbră de atacurile gripale. Chiar acum asistăm la un sce­nariu apocaliptic, cu un nume înfricoșător: coro­na­virus: trenuri blocate la granițe și pasagerii de­barcați, călători cărora li se ia temperatura în aeroporturi, zone de carantină, orașe cu oameni mascați, drone dând ordine cu voci metalice locui­torilor speriați. Chiar dacă, deocamdată, în Româ­nia, temutul virus încă nu a ajuns, avem mii de cazuri de gripă „normală” și numărul deceselor crește în fiecare zi. Oare pe lângă demersurile dis­perate ale medicinei științifice, medicina naturistă ar putea, și ea, ajuta, cu ceva? Am solicitat răspuns la aceas­tă întrebare d-nei dr. Cristina Negru, membru al echipei științifice a DVR Pharm.

Mască de protecție și săpun

– Stimată doamnă, am vrea, pentru început, să aflăm dacă ne putem proteja de noul corona­virus, care ar putea ajunge și în România.

– Măsurile primare de protecție pentru corona­virus sunt aceleași ca la virusul gripal. Și totul înce­pe cu purtarea corectă a măștii de protecție, atunci când ne aflăm în spații publice, dar și cu spălatul mâinilor cu apă și săpun. Pun un accent deosebit pe purtarea măștii chirurgicale, deoarece principa­lul vector de transmisie sunt picăturile de salivă infectate cu viruși. Aceste picături sunt dispersate în aer de către cei infectați atunci când tușesc, strănută sau vorbesc, fiind inhalate de ceilalți și fi­xându-se pe mucoasa respiratorie sau digestivă.

– Ce înseamnă să folosim corect masca chi­rurgicală?

– În primul rând, masca se poartă deasupra nărilor, cu banda superioară fixată, prin îndoire, pe nas. Apoi, masca nu trebuie scoasă ori coborâtă deloc, atunci când ne aflăm în locuri publice aglo­merate sau în spații închise, alături de alte persoa­ne. Un lucru puțin cunoscut, dar foarte important, e faptul că eficiența măștii chirurgicale crește spre 100% atunci când se pun pe țesătura din dreptul nasului 2-3 picături de ulei esențial integral, cu efect dezinfectant.

– Ce fel de uleiuri trebuie picurate pe masca chirurgicală pentru a asigura o protecție completă?

– Subliniez termenul de ulei volatil esențial inte­gral, deoarece el conține toate substanțele dezinfectante naturale și este foarte bine tolerat de organism. Eu recomand uleiul dintr-o specie mai puțin cunoscută, numită Ravintsara. Este o rudă foarte apropiată a scorțișoarei, având proprietățile antivirale și antibiotice ale acesteia, dar mirosul fiind similar cu cel al camforului. Câte 2-3 picături de Ravintsara aplicate pe mască asigură protecția contra infecției și mai face ceva foarte important: stimulează respirația. Cine încă nu a purtat o astfel de mască trebuie să știe că este destul de incomodă și dă un sentiment de sufocare destul de pregnant, după ce respiră prin ea câteva zeci de minute. Ei bine, uleiul de Ravintsara stimulează centrul respirator din creier și astfel vom putea respira mult mai bine. Efect stimulent respirator au și uleiurile volatile integrale de Mentă piperată și Eucalipt, dar efectul antiinfecțios este mai slab.

Propolis în miere pentru sistemul imunitar

– Se știe că virozele sunt favorizate de un sis­tem imunitar scăzut. Ce metode de prevenție na­turală îl ajută să funcționeze mai bine?

– În organismul nostru, toate porțile de intrare pentru coronaviruși sau virușii gripali sunt păzite de sistemul imunitar. Când sunt sănătoase, mucoa­sa nazală, bucală sau faringiană au la suprafață ce­lule care anihilează orice microorganism patogen. Eu recomand propolisul în miere, pentru menți­ne­rea sănătății și capacității lor imunitare. Atât propo­lisul, cât și mierea, sunt regenerante uimitoare ale acestor țesuturi și activatoare ale imunității. Mai ales în perioada epidemiilor, le recomand adulților câte o jumătate de linguriță de propolis în miere (12%), de două ori pe zi. Pentru cei mici, recomand propolisul în miere (6%), care este mai blând. La copiii între 1 și 5 ani, doza este de un sfert de linguriță, de patru ori pe zi, iar la cei între 5-14 ani – câte o jumătate de linguriță, de patru ori pe zi.

– Să fie propolisul un remediu „etern”, cu putere asupra tuturor virușilor noi care apar, ca de pildă Coronavirus?

– Lucrurile nu sunt chiar atât de noi precum par. Coronavirușii, în general, nu sunt o noutate absolută. În fiecare sezon, tulpinile de coronaviruși stau la baza a una din trei răceli, fiind sensibile la diverși dezinfectanți naturali, inclusiv la propolis. Diferența este că noua tulpină de coronavirus este mult mai agresivă și are o perioadă de incubație mai lungă, timp în care purtătorul este deja conta­gios pentru cei din jur. De aceea, riscul de epidemie este foarte mare. Pe de altă parte, medica­mentele naturiste pot stimula organismul să lupte foarte eficient cu virozele, care sunt pericu­loase, dar nu de netra­tat!

– Propolisul în miere poa­te fi re­co­mandat și odată ce infecția gripală s-a instalat?

– De la primele simp­tome, cum ar fi durerile în gât, curge­rea nasului sau frisoane­le, se ia câte un sfert de linguriță de pro­polis în miere, din oră în oră sau chiar mai des. Nu se în­ghite imediat, ci se lasă să alu­nece pe gât, ast­fel încât să-și exercite efec­­tele antivirale și anti­biotice direct. Am văzut mul­te ca­zuri la care viroza res­pira­torie a devenit asimp­toma­tică după doar câteva ore de tratament. Pacienții spun că, în mai puțin de 24 de ore de folo­sire intensivă, durerile de gât se dimi­nuează și apoi dispar, la fel și curgerea na­sului sau inflamația la nivelul sinusurilor.

Reglarea imunitară: TELOM-R

image description

– Cea mai gravă complicație a virozelor este pneumonia. Putem evita asemenea complicații, potențial fatale, cu ajutorul remediilor naturale?

– Totul ține de reacția sistemului imunitar. Până de curând, se credea că un sistem imunitar foarte puternic ne pune la adăpost de complicațiile infec­țiilor respiratorii. În ultimii ani se pune însă accen­tul pe reglarea imunitară, pentru că s-a observat că un sistem imunitar dezechilibrat poate fi mai peri­culos chiar decât viroza în sine. Iar în domeniul re­glării imunitare, cel mai bun produs pe care îl cu­nosc în prezent este TELOM-R capsule, despre care am mai vorbit în paginile revistei. Acest pro­dus conține mai multe ingrediente cu efect puternic asupra imunității, cum ar fi extractele concentrate de Astragalus sau lăptișorul de matcă. Telom-R, între altele, stimulează sistemul imunitar să produ­că anticorpii sau, altfel spus, armele chimice cu care organismul inactivează virușii.

– Cât timp trebuie luat Telom-R și în ce can­ti­tăți, pentru a preveni și a trata eficient compli­cațiile virozelor?

– Dacă e luat în scop preventiv, curele de creștere a imunității trebuie să dureze minimum 28 de zile. Adulții și copiii de peste 12 ani vor lua în acest interval de timp câte o capsulă de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de mese. La copiii între 5 și 12 ani, o singură capsulă pe zi, luată dimi­neața, dă rezultate foarte bune în prevenirea ră­ce­lilor. Acest tratament nu interacționează cu medi­ca­­ția alopată antiinfecțioasă, ci o ajută și o completează!

– De la ce vârstă se poate administra acest pro­dus?

– În primul rând, vreau să subliniez faptul că Telom-R este recomandat nu doar pentru preve­nirea virozelor, ci și ca suport pentru a fi vindecate rapid și fără complicații. Nu recomand admi­nis­trarea capsulelor Telom-R la copiii cu vârsta sub cinci ani din simplul motiv că au dificultăți la în­ghițire și există pericolul de a se îneca. Totuși, pen­tru copiii cu vârsta de peste 1 an, când începe di­ver­sificarea alimentației, am realizat Siropul TELOM-R pentru copii, care are același rol de re­glare și stimulare a imunității. Pe de altă parte, cu Siropul Telom-R pen­tru copii am obținut re­zultate foarte bune, ca su­port în vinde­ca­rea răcelii și gripei. Spre exemplu, foarte mulți părinți ne-au mulțumit pentru ex­cep­țio­nalul efect al aces­tui produs împotriva tusei.

– Discutăm despre epidemii care înspăi­mân­tă lumea, iar dvs. vorbiți cu mult calm des­pre pro­po­lis, uleiuri esențiale sau Telom-R. Chiar cre­deți că medicina natu­ris­tă poate face față unei aseme­nea pro­vocări?

– Desigur, în cazul virozelor cu manifestări deosebit de agresive sau al pacienților cu grad de risc ridicat, spitalizarea și intervenția me­dicului tre­buie făcute fără ezitare, încă de la pri­mele simp­tome. Dar, până atunci, prevenirea cu mijloa­ce naturale și îmbunătățirea imunității cu produse naturale poate salva vieți. Adevărul științi­fic este că imunitatea organismului uman poate în­vinge infecția. În momentul în care discutăm, zeci de mii de oameni au învins deja virusul gripal și cel puțin câteva sute coronavi­rusul, așa cum s-a vă­zut și în transmisiile televizate din China. Așadar, viața are re­surse nebănuite, care trebuie doar activate!

Produsele din gama TELOM-R fabricate de Laboratoarele DVR Pharm pot fi comandate la tel. 0736/27.09.98, 0268.990 sau pe www.dvrpharm.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian