Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de amenoree secundară” (Răspuns pentru MĂDĂLINA P. – București, F. AS nr. 1002)

Foto: Shutterstock

Am trecut și eu prin această suferință și vă pot spune medicamentul pe care l-am folosit. Este natural, fa­bricat în Canada și se numește Evening primrose oil with vitamin E (Ulei de lăcrămioară cu vitamina E). Cumpărați-vă 6 cutii și luați câte 2 tablete pe zi, di­mineața și seara.

OTILIA – Bistrița

„Copilul meu suferă de angină pultacee” (Răspuns pentru S.M. – București, F. AS nr. 1030)

Din ceea ce ați relatat, am dedus că bă­ie­țelul dvs. a fost bolnav de angină pultacee. Nu păstrați în sub­conștient această informație! Copilul se sim­te bine acum, iar dvs., mama lui, tre­buie să gândiți totdeauna pozitiv, să-i trans­miteți forță, să-l con­siderați un copil sănă­tos, puternic, și să nu-i „pro­gramați” nici mă­car o mică răceală. Repe­tați tot timpul: „Copilul meu este un copil să­nătos, plin de forță, puternic!”. Îmbră­cați-l adec­vat, nu-l înfofoliți, lăsați-l să facă multă mișcare și țineți cont că temperatura corpului la copii este mai ridi­cată decât la adulți. Încercați să-l căliți, stimulați-i sis­temul imunitar. Iată câteva sfaturi pe care vi le mai pot da:

* Dați-i să bea ceai de cimbrișor de câmp. Îi va întări sistemul imu­nitar și-l va proteja împotriva even­tualilor paraziți (e bine să faceți inves­ti­gații și în acest sens pentru că, de foarte multe ori, predispoziția la astfel de afec­țiuni este mai mare la copiii parazitați). Tot pentru stimularea siste­mului imu­nitar e bine ca după baie să-i faceți „du­șuri” cu ceai de cimbrișor de câmp sau cu apă, în care ați adăugat oțet de mere.

* Uleiul vo­la­til de lavandă îl va proteja pe co­pi­lul dvs. împo­triva anginei, a amigdalitelor pul­ta­cee și a pneumoniei. Într-o infu­zie fă­cută din ceai pentru gargară (formula Pla­far), adău­gați 3-4 picături de ulei volatil de la­vandă, cu care învățați-l pe micuț să facă gargară și inhalații. Uleiul volatil de la­van­dă dis­truge în 20 de minute chiar și bacilul Koch.

* E bine să luați legătura cu un me­dic specialist în homeopatie, care vă va ajuta co­pi­lul. Există, spre exemplu, o formulă com­ple­xă PLANTEXTRACT nr. 17, pen­tru întă­rirea sistemului imunitar. Dar, repet, numai dvs., ca mamă, prin modul pozitiv în care veți gândi de acum înainte, vă veți vindeca băiatul.

DOINA P. – Iași

„Trebuie să existe un leac şi pentru mine: am sindromul picioarelor reci” (Răspuns pentru GHEORGHE P. – Pucioasa, jud. Dâmboviţa, F. AS nr. 1141)

Ani de zile m-am chinuit cu o senzație con­tinuă de frig la pi­cioare. Îmi erau ca slo­iul de gheață. Noap­tea, îmi puneam în pat sticle cu apă fier­bin­te, altfel nu reușeam să adorm. Asta, până în vara lui ‘95, când am cumpărat cartea „Remedii de medicină na­turistă”, de Sebas­tian Kneipp. Ur­mând sfa­turile preotului german, mi-am călit corpul cu apă rece și de atunci nu mai am pro­bleme de frig la picioare. Apoi, am început să merg desculță pe iarba udă, să calc apa rece în vană (1-2 minute), să fac băi cu apă rece, pornind de la laba picioarelor în sus (cu dușul), cu rotații în jurul genunchilor și tot așa, trep­tat, câte puțin în fiecare zi, până am ajuns sus, la umeri. Totul durează 1-2 minute. În fiecare dimineață, mă spăl cu apă rece de la brâu în sus. Nu am mai fost răcită de ani de zile și pot bea apă rece fără nicio frică. Baia caldă o închei cu duș rece, aplicat de jos în sus. Tratamentul cu apă rece se face doar pe corpul cald. Dacă ne e frig, ne încăl­zim mai întâi. Vă doresc căldura de care mă bucur și eu în urma folosirii apei reci.

MARIANA B. – Arad

„Îmi lipsește dorința sexuală” (Răspuns pentru TATIANA – Corabia, F. AS nr. 1148)

Această instalare bruscă a dispariției apetitului sexual nu poate avea o cauză or­ganică, ci una psihică. Analizați ce anume a declanșat această inhibiție. Fiți propria dvs. observatoare lucidă, iar dacă nu reu­șiți, adre­sați-vă unui psiholog sau psihia­tru. În niciun caz nu arătați par­tenerului frigiditatea dvs. Fiți o bună artis­tă și jucați un rol care vă va fi de folos și dvs., și partenerului.

* Vă recomand și un me­dicament de concepție naturistă – Royal Tonic-potent, care se adresează am­bilor parteneri. Pentru femei, sunt pastile roz, iar pentru partener – pastile albastre. Compoziția acestui medicament este: api­larnil, tei (efect se­dativ), ginseng, țelină și semințe de schinduf. Me­dicamentul are o acțiune energoprotectoare. Se recomandă la femei pentru frigiditate, infertilitate, iar la bărbați – pentru impotență, ejaculare precoce etc. Cura cu acest medi­cament este relativă ca timp (poate fi de ordinul luni­lor), dar în cazul în care frigiditatea dis­pare, sistați imediat medicamentația. Me­di­camentul nu are contraindicații, nici reac­­ții ad­verse. Eventual, luați și calmante ușoa­re, de genul Rudotel, Calmogen.

dr. RADU N. – Deva

„De peste 10 ani nu pot scăpa de tulburările de menopauză” (Răspuns pentru ILEANA V. – Timişoara, F. AS nr. 1311)

În anul 1996, la vârsta de 48 de ani, am supor­tat o operație la abdomen: his­terec­tomie totală. Dereglarea glandu­la­ră creată mi-a produs bufeuri de nesu­por­tat. La sfatul unei persoane în vârstă, am apelat la ceaiul de vâsc. Se prepară în felul următor: într-o cană de 1/4 l se pune o lin­gu­riță de frunze de vâsc verde, peste care se toarnă apă rece. Se lasă la ma­cerat 12 ore, după care se strecoară și se bea trep­tat, în de­curs de 1-2 ore. Se bea o singură cană pe zi timp de mai multe luni. Dacă după între­ru­perea curei bufeurile rea­par, se reia tra­ta­mentul. În ce mă privește pe mine, eu am ținut o cură de nouă luni. Bufeurile nu au mai revenit și iată că de la operație se îm­plinesc patru ani. Efectul ceaiului s-a sim­țit la mine după 5-6 zile de la în­ceperea tra­ta­mentului. După o lu­nă, am încercat să mă o­presc, dar bufeu­rile au reapă­rut. Atunci, am continuat nouă luni de zile, după care nu au mai revenit. Poa­te că în cazul dvs. va trebui să ur­mați o pe­rioadă mai scurtă.

Acum, dacă îmi per­miteți, voi da câteva sfa­turi la modul general, spre folosul tu­turor ci­ti­torilor acestei re­vis­te. Aplicarea lor i-ar scuti pe mulți din­tre ei de umblatul pe la doctori:

* Mâncați zilnic hra­nă vege­ta­riană, pe cât se poate compu­să din legume și fructe netrecute prin foc.

* Seară de sea­ră, spălatul gurii și, obliga­toriu, o clismă cu ceai de nalbă, rostopască sau pelin.

* Ulti­ma masă a zilei să fie luată cu patru ore înainte de culcare.

* Zilnic să se bea 1,5 – 2 litri de ceai de gălbenele + ur­zică + coada-șoricelului. Este o combinație antican­ceri­genă.

* Zilnic se iau șase lin­guri, în trei reprize a câte două linguri, de ceai de obli­geană (și ea este antican­ce­ri­genă). Se pre­pară în modul următor: pes­te o linguriță de plantă se pun 10 linguri de apă rece. Se lasă să stea peste noapte, a doua zi se stre­coară lichidul și se bea înain­te de mesele principale, pe sto­ma­cul gol. Eu practic con­secvent aceste minime sfaturi și la 52 de ani, cei din jur îmi dau sub 40, fără să fie un exces de politețe. Mă simt foarte bine, sunt veselă, vioaie, dis­pusă să ajut pe ori­cine are nevoie de sfatu­rile mele.

Cu mul­țumiri pentru răbdarea de a-mi fi citit rândurile, vă îmbrățișează cu drag o cititoare con­secventă.

B. ALBU – Slobozia

„Am un urcior care s-a transformat în chist” (Răspuns pentru MIRCEA F., F. AS nr. 1319)

* Dimineața se umezește chistul de câ­teva ori cu oțet din mere și miere.

* Seara, se repetă procedura, dar cu tinc­tură de propolis (să nu ajungă în ochi!).

* La cul­care, se unge locul cu unguentul Pro­polis vaso­gen.

* Cu un sfert de oră înainte de două dintre me­sele prin­cipale se beau 30 pică­turi tinctură de propolis (30%) diluate cu 60 pi­cături de apă. Du­pă circa o lună, chis­tul va dispărea.

V. ANDRIȚOIU

„Sunt operat de cancer la colon. Ce tratamente naturiste mă pot ajuta?” (Răspuns pentru VIOREL P. – loc. Ghermăneşti, jud. Ilfov, F. AS nr. 1382)

Vă recomand un tratament pe care l-am aflat de la o persoană în vârstă, ce locuia în Munții Za­randului. E vorba de bozie (Sambucus ebulus), plantă erbacee care crește prin toate locurile pă­răsite. Sea­mănă foarte bine cu socul, doar că nu ajun­ge să fie copac și are fructele negre. De la ea se folosesc frunzele, florile și chiar par­tea supe­rioară a tulpinii. Din toate cele trei părți ale plantei se face un buchet po­tri­vit, care se toacă și se fierbe în 5 litri de apă. Se lasă să se răcească, se strecoară și cu zeama călduță se fac băi de șezut.

* Apă de fasole: jumă­tate de kilogram de boabe de fasole uscată se pun seara în apă, pentru a se înmuia. A doua zi, cu aceeași apă în care s-a înmuiat, se pun la fiert. Lăsăm să fiar­bă o ju­mătate de oră, după care o stre­curăm. În lichidul obținut, când devine căl­duț, vom face baie de șezut. Se stă cât de mult. Aceeași apă se poate încălzi și se folo­sește din nou.

N. S. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian