Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

DAN ALBUȚ, fitoterapeut din Munții Apuseni, sat Poienii de jos, jud. Bihor: „Moții se apără de boală păstrând obiceiurile străvechi”

– Faceți parte dintre celebrii fitoterapeuți din Munții Apuseni, ale căror produse din plante se vând ca pâinea caldă în România. Prima întrebare ar fi: cum reacționează moții dv. la molima produsă de coronavirus? Au intrat și ei în panica generală?

– Arta vindecării unei boli cu ajutorul plan­telor medicinale are în țara noas­tră o veche și bogată tradiție, iar la noi, în Munții Apuseni, a fost moștenită din moși-strămoși. Și eu, de mic copil, mergeam cu bunicul la recoltarea plantelor medicinale, bucuros să-l ajut. Tra­diția vindecării cu plante e foarte veche la noi. De la buni­cul am învățat toate secretele și, bi­neînțeles, rețetele pe care, cu tre­cerea timpului, le-am dezvol­tat. Înain­te de culesul plantelor, buni­cul meu spunea „Tatăl nostru” și mai rostea câte un descântec pentru fiecare plantă în parte, ritua­luri pe care și eu le urmez. Sunt printre cei mai vechi fitoterapeuți din zonă, reușind să duc aceas­tă moștenire mai depar­te. Preparatele noas­tre, pre­zente în farmacii și plafaruri, sunt aprobate oficial.

În legătură cu coronavirusul, zona noastră a fost ferită până în momentul actual, totuși, toată lumea ia măsuri de precauție pentru a evita îm­bolnăvirea în masă…

– Cum se apără moții când îi amenință boli grele?

– Datorită faptului că trăim într-o zonă nepo­luată, zona Munților Apuseni, putem spune că avem un mare avantaj în privința îmbolnăvirilor. În această zonă, aerul este foarte curat, iar oamenii mai păstrează obiceiurile stră­vechi, alimentația fiind sănătoasă, fiind produsă de ei. În plus, fiecare post, cum este acesta, al Paș­tilor, e respectat, și ferirea de boli se face cu cea­iuri și tot felul de remedii verificate din străve­chime.

– Zonele vizate cu precădere de coronavirus sunt gura, gâtul, plămânii și, ca reflex secundar, inima. Care dintre preparatele dvs. credeți că ne-ar fi de ajutor?

– În această perioadă de pandemie este bine să acționăm pe toate căile pentru a ne proteja. Vă putem ajuta și noi cu câteva pre­parate din plante.

Remedii cu efect pozitiv asupra apara­tului respirator:

* Ceaiul pulmonarplant Albuț (un amestec din mai multe plante medicinale). Acționează benefic asupra aparatului respi­rator, susținând buna funcționare a acestuia. Este dezinfectant și antiinflamator puternic.

* Tinctura pulmonarplant Albuț – acțio­nează la degajarea căilor respiratorii; contribuie la eli­minarea secrețiilor bronșice; are un efect calmant asupra gâtului, faringelui și a corzilor vo­cale; susține imunitatea.

* Siropul din muguri de pin, pătlagină și cimbrișor – este expec­torant, antiseptic, antiinfla­mator și dezinfectant.

* Siropul din cătină și mă­ceșe – ar trebui să fie nelipsit din toate casele, în această perioadă. Foarte bogat în vitamina C, este vi­taminizant, minerali­zant, imuno­sti­mulent, adju­vant în gripă, astenie, anemie.

În aceasta perioadă stresantă ne mai putem ajuta și de o cură de de­toxifiere, care de fapt ar trebui fă­cută în fiecare primăvară cu:

* Tinctura de leurdă Albuț – acționează be­nefic la menținerea funcționării normale a inimii și a va­selor de sânge; susține funcția circulatorie și venoasă; contribuie la reglarea metabolismului și a colesterolului; sus­ține procesul de detoxifiere a organismului.

Un imunostimulent foarte puternic este :

* Bitterul Poieni Albuț (42 de plante) – acționează benefic la îmbunătățirea stării gene­rale și a rezistenței organismului; contribuie la reducerea stărilor de oboseală și a surmenajului; întărește imunitatea și crește capacitatea de autoa­părare a organismului; susține digestia și reglează tranzitul intestinal. Mai sunt și alte preparate despre care vă puteți informa de pe site-ul nostru: www.poieniplant.ro sau ne găsiți la numerele de telefon: 0742/09.27.17 sau 0754/70.18.84, de unde puteți obține toate detaliile.

– Personal, aveți un sfat pentru cititorii noștri?

– În această perioadă de criză pot să spun ci­titorilor să fie chibzuiți, calmi și răbdători, că o să vină și rezolvarea. Să încerce să stea acasă pro­fitând de aceste zile de repaus. Părerea mea este că, pe lângă produsele naturiste, regimul și cre­dința sunt lucruri sfinte. Personal, eu mă feresc de acest virus, consumând produsele mele și, pe lân­gă ele, consum dimineața, pe stomacul gol, usturoi (antibiotic natural) și câte 50 g de palincă, care este un dezinfectant natural.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian