Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Prințul Charles: „Nu am suficiente cuvinte să le mulțumesc românilor pentru eforturile lor. Hristos a Înviat!”

Prinţul Charles, moștenitorul coroanei Marii Britanii, ne transmite un emoționant mesaj cu ocazia Paştelui ortodox, în care mulțumește compatrioților noștri din sistemul medical britanic și promite să vină cât de curând în România.

„Doamnelor şi Domnilor,

Acum când românii de pretutindeni sărbătoresc Paştele Ortodox, doresc să vă spun cât de mult mă gândesc la dumneavoastră într-unul din cele mai sfinte momente ale anului. Paştele este de regulă momentul în care oamenii se adună, se roagă împreună şi reînnoiesc legăturile lor cu comunitatea şi religia din care fac parte. Ştiu că mulţi români din Marea Britanie au sperat să se întoarcă în România de Paşte şi să fie împreună cu familiile şi prietenii lor.

În acest an însă, în mijlocul acestei pandemii teribile care ne afectează pe noi toţi, lucrurile normale nu sunt posibile.

Ştiu că este foarte greu pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei care sunt departe de cei dragi.

În acelaşi timp, ştiu că mulţi români din Marea Britanie joacă un rol indispensabil în sistemul naţional de sănătate, în căminele de bătrâni şi în alte roluri-cheie în această criză sanitară fără precedent. Le suntem profund recunoscători şi nu am suficiente cuvinte pentru eforturile lor remarcabile, care sunt apreciate de noi toţi.

În ceea ce mă priveşte, abia aştept ca la un moment dat, în viitor, să revin în România, o ţară care are un loc atât de special în inima mea, dar şi să mă întâlnesc din nou cu membri ai comunităţii româneşti din Marea Britanie. Până atunci nu pot decât să vă doresc Paşte Fericit şi să vă spun că sunteţi în gândurile şi rugăciunile mele.

Hristos a Înviat!”

*

„Formula AS” a arătat, în premieră, arborele genealogic care dovedește descendența moștenitorului tronului britanic din familiile domnitoare românești.

Acum 3 ani, Prințul Charles a venit în Ardeal să-şi caute strămoşii români. „Formula AS” v-a prezentat, atunci, o călătorie pe urmele Prințului.

Foto: Alex Coman

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian