Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot evita reapariţia episoadelor de fibrilaţie paroxistică?” (Răspuns pentru MIHAI I., F. AS nr. 1071)

Foto: Shutterstock

Și eu am avut aceleași stări ca dvs., până ce am găsit leacul, tot în „Formula AS”, unde a fost reco­mandat COENZIMA Q10, un supliment ali­mentar american, ce conține și beta­caroten, vita­mina E și seleniu. Modul de admi­nis­trare: în pri­ma săptă­mână se iau trei capsule pe zi, câte una la fiecare masă (de preferință nu­mai praful interior), în a doua săptă­mână – două capsule pe zi și în continuare, până la termina­rea flaconului, o capsulă pe zi. Eu folosesc un flacon la circa șase luni și nu mai am nici fibrilații, nici palpita­ții. În timpul tratamentului, se mănâncă puțină sare (folosiți sarea marină, care se găsește la pră­vălii), fără grăsimi animale, fără prăjeli, fără zahăr și pâine albă. În plus, beți ceai de mă­ceșe, de păducel și de talpa-gâș­tii. Acest trata­ment poa­te fi aplicat și de cei care au in­su­ficiență cardiacă compensată, cu rezultate foarte bune.

FLORENTINA B.

„Mă sufoc după îngurgitarea oricărui aliment” (Răspuns pentru R. A. – Iași, F. AS nr. 1087)

În primul rând, trebuie să respectați o se­rie de reguli în ceea ce privește alimentația, și anume:

• Țineți cont de faptul că „digestia începe în gură”. Deci, mâncarea trebuie bine mestecată. Astfel, sublingual se vor absorbi substanțele fo­lositoare. Vom mânca mult mai puțin, dar cu mai mult folos.

• Evitați să mâncați atunci când sunteți stresat. Mesele trebuie să fie servite în liniște, într-o atmo­sferă plăcută. În timpul mesei este bine să vă concentrați asupra mâncării. „Când mă­nânci, mulțumește-te să mănânci”.

• Este interzis să beți lichide în timpul mesei. Lichidele se vor bea cu în­ghi­țituri mici, după masă.

• Există un re­mediu homeo­patic, Argentum Nitricum, diluție de 7CH. Se admi­nistrează câte trei granule de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese. Granulele nu se ating cu mâna, se nu­mără neapărat în căpăcel (me­di­ca­mentul se găsește la far­ma­ciile homeopate). Sunt in­terzise ceaiu­rile de mu­șe­țel, men­tă, tei, pro­du­sele pe bază de mu­șețel, eu­ca­lipt, usturoiul și ceapa crudă. Pen­tru igiena gurii, este reco­man­dat să folosiți sarea de bucătărie, bicar­bo­natul, pasta de dinți Cristal cu fructe, praful de dinți homeo­patic ori pastă fără mentă.

• Vă reco­mand, de ase­me­nea, în paralel cu tratamentul homeo­pa­tic, și re­mediul gemoterapic din ienu­pă­r. Se ad­mi­nistrează câte 25 de picături, de trei ori pe zi, cu o oră înainte de mese, sublingual sau în puțină apă.

DORINA P.

„Copilul meu a fost diagnosticat cu dacriocistită cronică” (Răspuns pentru ANDREEA – București, F. AS nr. 1181)

Acum 20 de ani, am fost în aceeași situație. Băiatul meu, care avea atunci două luni, a suferit de aceeași boală – inflamația sacului la­crimal, adi­că a zonei situate între unghiul intern al ochiu­lui și nas. Diagnosticul lui a fost dacriocistită congenitală. Am aplicat un tratament pe care l-am considerat a fi cel mai potrivit și care a dat rezultate imediat. După un an, am reco­mandat același tratament unei vecine, al cărei băiețel avea aceeași suferință. Era dis­perată, pentru că a doua zi trebuia să meargă la poli­clinică cu copilul, să-i fie des­fundate canalele lacrimale. A urmat sfaturile noas­tre și intervenția chirurgicală nu a mai fost necesară. Iată proce­deul: faceți un ceai de mu­șețel mai concentrat (infuzie 20 mi­nute). Apoi apli­cați comprese cu pansa­mente sterile, muiate în ceaiul cât mai cald (dar nu fier­binte), pe ochii copilului. Apoi, cu o pi­petă cura­tă, umeziți perma­nent cu ceai cald com­presa. Aten­ție, ceaiul de mușețel pe care îl turnați trebuie să fie cald tot tim­pul. Dacă se răcește, mai în­căl­ziți-l. După vreo jumătate de oră, luați alte comprese sterile uscate și tamponați ușor ochii, uscând bine. Ochii nu trebuie să răcească. Repe­tați tra­tamentul până la vin­decare. Copi­lului nostru i-a trecut după o săp­­tămână de tratament perseverent. Sunt si­gură că și dvs. veți reuși.

SANDA R.

„Am un flegmon în potcoavă” (Răspuns pentru MARIAN, F. AS nr. 1208)

În urma operației de flegmon ischiorectal, pentru a evi­ta apariția unei recidive, v-aș reco­manda aplicații locale cu unguentul MIBAZON, de fa­bri­cație românească, despre care am mai men­ționat în nu­me­­rele anterioare ale „For­mulei AS” și care, datorită unui com­plex de antibio­tice, va preveni reinfectarea zonei. Unguentul poate fi găsit numai la farmaciile veterinare și este ieftin, fiind pro­dus de Fa­brica de Antibiotice Iași. Asi­gurați în același timp o igie­nă locală strictă. Vă doresc multă sănătate,

VALERIU M. – Timișoara

„Caut piatră acră” (Răspuns pentru SANDU, F. AS nr. 1400)

Deodorant cu alaun găsiți fie la farmacia Tei – de la două firme, cos­tând 13,50 sau 8 lei, fie la ma­ga­zinele DM – în care se comer­cia­lizează produse din Germania.

TATIANA M.

„Sufăr de balanită erozivă. Îmi puteți recomanda un leac?” (Răspuns pentru GEORGE, F. AS nr. 1401)

Am suferit și eu de această afec­țiune (infecție a pielii penisului). M-am tratat pe cale naturală, ca urmare a aplicării unui tratament din „Formula AS”. Am aplicat zilnic spălături cu apă călduță, în care se diluează bicarbonat de sodiu ali­mentar (cam 10 g la un pahar mare de apă). După această procedură, am folosit unguentul Nidoflor. Fără antibiotice! Trata­mentul „a dat roade” după doar câteva zile.

Vă doresc multă sănătate!

NICU – Sibiu

„Fisura anală mă face să sângerez la fiecare scaun” (Răspuns pentru MARIA F., F. AS nr. 1404)

Se cumpără tărâțe de grâu nu­mai de la magazinele cu produse naturale. Se pun la fiert 2 litri de apă și, când dau în clocot, se adaugă două mâini de tărâțe. Se stin­ge fo­cul și se lasă să se limpe­zească lichidul. Apoi se stre­coară. Se pune lichi­dul într-un lighean și se fac băi de șezut, cam 5-10 mi­nute. Lichidul să fie călduț. Băile se fac seara și dimi­neața. După baie, se unge locul cu cremă de gălbenele sau de mărul-lupului. Aceste băi sunt bune și pentru cine are prurit. Să auzim numai de bine!

IONEL DUMITRAȘCU – Buzău

„Mă enervez din orice și am insomnie” (Răspuns pentru AMALIA D., F. AS nr. 1404)

În legătură cu descrie­rea făcută, din care re­zultă mai multe suferințe, pentru ameliorarea lor îi recomand d-nei Amalia să meargă la Sa­natoriul de Nevroze din Predeal, unde se practică „tera­pie prin muzică, tera­pie ocupa­țională, tera­pie în grup”, sub îndrumarea unui psiholog.

De asemenea, se face gimnastică sub îndru­marea unui profesor de educație fizică. Se admi­nistrează și medicație, în funcție de diagnostic, de către un medic psihiatru.

De asemenea, contribuie și clima, cu aer foar­te curat, cu ioni negativi.

Pentru rezultate bune, se fac două internări pe an, primăvara și toamna. O cură durează 14 zile, cu prelungire până la 20 de zile. Camerele (2 pa­turi și 1 pat) sunt utilate cu tv, baie, toaletă. Pro­gramarea se face între orele 12-15.

Vă doresc multă sănătate!

DUMITRU SCOICĂ – D.T. Severin

„Sufăr de Zona Zoster oftalmică” (Răspuns pentru ECATERINA – Galați, F. AS nr. 1392)

Când apar primele semne ale acestei boli tre­buie să mergeți la medic ca să vă prescrie un tra­tament antiviral, pe care să-l începeți cât mai re­pede, ca durerea să nu devină insuportabilă.

Zona Zoster apare în special după o anumită vârstă (50 de ani) și mai ales la persoanele care în copilărie au suferit de varicelă. Boala apare pe anumite zone ale corpului: torace, față, gât, ochi, provocând mâncărimi, furnicături, dureri, iritație puternică. Durează între 2-3 săptămâni până la 2-3 luni sau chiar mai mult.

* Ca tratament naturist, aplicați pe zonele afectate de această boală suc de aloe vera: tăiați o frunză și, cu sucul obținut, ungeți veziculele (sau căutați în farmacii gel de aloe vera).

* Pregătiți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, și aplicați-o pe zona afectată. Aceasta usucă veziculele și ameliorează mâncărimea.

* Preparați un ceai de roiniță: 2 lingurițe de plantă uscată se pun într-o cană cu apă clocotită (250 ml). Lăsați-l să se răcească puțin și, folosind un tampon de vată sau pansament, aplicați direct pe zonele afectate.

* Alte recomandări: ungeți zonele cu ulei de trandafir sau mentă (se găsesc la plafar) sau fo­losiți oțet de mere cu miere, tamponând leziunile de 4 ori pe zi și de 2-3 ori pe noapte.

* Și laptele dulce, rece, este un calmant puternic.

Zona Zoster nu este o boală contagioasă!

Vă doresc multă sănătate!

ZAMFIR E. – Drăgășani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian