Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu frunze verzi

Foto: Shutterstock

• Proaspete și fragede, verdețurile primăverii sunt izvoare nesecate de vitali­ta­te. Îngrijiți-vă obrazul cu ele și timpul se va opri în loc •

Urzica

Loţiune tonică

Ingrediente: 3 linguri cu urzici, o cană de apă.

Peste urzicile mărunţite se toarnă o cană cu apă clocotită. Se acoperă şi se lasă să stea 20 de minute, apoi se strecoară. Pentru ten uscat sau sen­sibil, se amestecă ceaiul obţinut cu o jumătate de linguriţă cu miere poli­floră sau de pădure şi se şterge obra­zul în fiecare dimineaţă şi seară. Pen­tru tenul gras, mixt și normal, se adau­gă o parte oţet de mere la 3 părţi de infuzie de urzici. Se șterge tenul dimineaţa şi seara. Loţiunea se păs­trează la rece nu mai mult de 3-4 zile. Are ca efecte împrospătarea şi frăge­zirea tenului.

Tratament pentru păr

Ingrediente: 100 grame urzici, un li­tru de apă.

Clătitul părului cu decoct de urzici re­generează, înde­seşte părul şi îi o­preşte căderea. Re­zul­tatele se văd de la o săptămână la alta. Puneţi urzicile la fiert, într-un litru de apă rece. Lă­sați să fiarbă 5 minute, stingeți focul și lăsaţi vasul să stea o oră aco­perit, apoi strecurați. Turnaţi prepa­ratul la rădăcina părului proaspăt spălat, şi colectaţi apa în lighean. Tur­naţi fier­tura din nou la rădăcina părului, a­vând grijă să o colectaţi în li­ghean. Repetaţi de câteva ori.

Păpădia

Loțiune tonică

Ingrediente: 3 linguri frunze de păpădie, o cană de apă.

Turnați o cană cu apă clocotită peste frunzele de păpădie mărunțite, lăsați vasul acoperit 30 minute, apoi strecurați. Lichidul se păstrează la rece maximum 4 zile. Curățați-vă te­nul dimineața și seara cu infuzia de pă­pădie. Este ideală pentru tenul gras, acneic, pentru ștergerea petelor, pentru calmarea tenului iritat și în­roșit.

Mască împotriva tenului obosit și ofilit

Ingrediente: 3 linguri cu tărâțe de grâu fine, infuzie concentrată de pă­pădie, o lingură cu miere.

Amestecați tărâțele cu mierea și infuzia de păpădie pâ­nă când obțineți o pastă con­sistentă. În­tindeți-o pe față, lă­sați-o să acțio­neze 30 de minute, apoi clă­tiți. Masca stimulează circulația sângelui și redă elasticitatea pielii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian