Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu, cardiac, are limfedem și ulcerații purulente la picioare”

Foto: Shutterstock

Mă numesc Elena, sunt din Vaslui, și vă rog să-mi întindeți o mână de ajutor, pentru că nu mai știu cum să re­zolv situația în care mă aflu. Soțul meu, în vârstă de 65 de ani, este cardiac și a fost pen­sionat pe caz de boa­lă, având diagnosticul car­dio­miopatie hipertrofică neob­struc­tivă, disfuncție sistolică se­veră. Anul trecut, în septembrie, i s-au umflat ambele picioare, de la genunchi până la tălpi, pul­pele i s-au întărit și-i curgea din ele un lichid subțire, incolor. Am mers la medicul de familie și ne-a reco­man­dat un unguent cu mărul-lupu­lui, cu care să se dea de două ori pe zi, în strat subțire. A făcut întocmai, dar boala a progresat. Am tot fost pe la me­dici și a luat calmante, creme, uleiuri, spray-uri… În cele din urmă, pielea s-a refăcut și câteva „găuri” s-au închis, dar tot mai are câteva, pu­ține, de unde curge acum un lichid gros, puru­lent. Picioarele sunt umflate, tari, roșiatice și foarte dureroase. Soțul meu nu mai are poftă de mâncare, este nervos, nu mai are putere să iasă din casă, amețește. Medicul dermatolog a pus diag­nosticul limfedem mem­brele inferioare, ulce­rații trofice de stază supra­infectate. A luat foarte multe pas­tile (Amoxicilin, Furosemid, Spirono­lactonă, Tramadol etc.), dar nu se mai vindecă odată. Îi rog din suflet pe cititorii care s-au con­fruntat cu boala aceasta, dar și pe specialiștii cu care cola­borați, să îmi reco­mande un leac, să îmi dea un sfat – cum pot să-mi ajut soțul? Aștept cu nerăb­dare răspunsurile dvs. Vă mulțumesc!

ELENA P. – Vaslui

„Fiica mea, la doar 16 ani, are tuberculoză”

Dragă redacție, la doar 16 ani, fiica mea a fost diag­nos­ticată cu tuberculoză, în urma bron­ho­scopiei și a examenului de spută, care au ieșit po­zitive. Acum este în spital, unde trebuie să facă un tratament de durată, se odihnește și mă­nâncă bine. Vreau să știu dacă pe lângă acest trata­ment, ajută și un trata­ment natu­rist, pentru a se reface mai repede. E­xistă stațiuni balneoclima­terice benefice pen­tru tuberculoză? Orice sfat este binevenit. Vă mulțumesc anti­cipat.

ȘTEFANIA – jud. Dolj

„Caut un leac pentru eritem nodos”

Stimați specialiști ai revistei „Formula AS”, vă rog să îmi dați mai multe detalii despre boala de care sufăr: eritem nodos. Medicul mi-a spus că este o reacție inflamatorie a țesutu­lui adipos subcutanat și se manifestă prin apariția nodulilor dureroși. Mă lupt cu această boală de aproape trei ani, și nimic. Am făcut zeci de analize și tra­tamente, inclusiv biopsie (la care nu a ieșit nimic). Vă rog frumos să îmi răspundeți și mie, să-mi recomandați un tratament. Vă mulțu­mesc!

LAURA F. – Buzău

„Cum să mă vindec de noduli calcificați la plămân?”

Dragă redacție, vă scriu cu spe­ranța că o să mă ajutați. Mă numesc Iancu, am 37 de ani și am fost diagnosticat cu noduli calcificați la plă­mânul drept. Am fost internat, externat, dar nu mi s-a recomandat niciun tratament! Mi s-a spus că nu e cancer, dar nu mi s-au dat alte detalii. Satul în care locuiesc e departe de oraș, eu am trei copii, muncesc mult să am ce le pune pe masă și nu am timp și bani să merg din doctor în doctor. Vă rog din su­flet să mă ajutați cu un leac, niște ceaiuri care să mă vindece. Aștept răs­pun­­surile dvs. în revistă. Fratele meu stă în Sla­tina și îmi ia el re­vista. Vă mul­țumesc. Doamne ajută!

IANCU G. – jud. Olt

„Am încontinuu țiuituri în urechi”

Dragă redacție, mă numesc Aura, am 31 de ani și urmăresc cu mare drag revista dvs. Vă scriu cu rugămintea să mă ajutați să găsesc re­zolvarea unei pro­bleme de sănătate care mă ma­cină și nu îi pot da de cap: în urmă cu doi ani am fost operată pentru deviație de sept. De atunci, am în­ceput să am încontinuu niște țiuituri în urechi, care mă chi­nuie și acum. Am fost la con­sult la mulți medici specia­liști, mi s-au făcut in­vesti­gații la nervii auditivi, la osul urechii, test pentru auz, RMN – toate analizele au ieșit bine. Acum fac tratament cu Ginkgo Biloba și Tana­kan picături, dar fără rezultat. Ce mai pot face? Vă mulțumesc .

AURA M. – București

„Vă rog să-mi dați un remediu pentru retenția de apă”

Dragă redacție, în ianuarie 2018 am suferit un infarct. A dat Bunul Dumnezeu să scap cu viață, dar am rămas cu sechele. Suferința inimii a dus la o acumulare de lichid în corp. Nu mai elimin apa, nici cu 3 pastile de Fu­rosemid pe zi. Mi se umflă rău picioa­rele și mă dor. În ultima lună, edemul a urcat până aproape de mijloc, mi s-a umflat zona genitală și nu mai pot res­pira bine. Cât am fost internat și mi s-a pus Furosemid în perfuzie, m-am mai dezumflat, dar după exter­nare, în numai două zile, edemul a revenit. Me­dicii mi-au spus că nu mai au ce să-mi facă ca să elimin apa. Am încercat și cu ceaiuri – cozi de cireșe, păpădie, mătase de po­rumb –, dar boala este proba­bil prea avansată, ca ceaiurile să mai dea rezultat. Dacă a trecut cineva prin aceeași suferință și s-a vindecat, îl rog să-mi spună și mie cum. Există vreun medicament miraculos? Vă doresc multă sănătate.

GHEORGHE S. – Bistrița

„Cum pot preveni recidiva unui chist pilonidal?”

Bună ziua. Sunt o fidelă cititoare a acestei reviste minunate și mă adre­­sez dvs. pentru o pro­blemă de sănătate. Am suferit o intervenție care a constat în incizia unui chist pilonidal, un fel de abces situat la coccis. După o lună mi s-a excizat și „cămașa” abcesului, pentru a nu recidiva infecția. Dar știu că sunt persoane care s-au operat și de trei-patru ori, că recidiva chisturilor pi­lonidale este foarte frecventă. În plus, recuperarea este dificilă și du­rea­ză mult. De aceea, vă rog din su­flet să-mi spuneți ce pot face pentru a nu mă mai confrunta cu această problemă. Vă mulțumesc!

r. t. – București

(Cumpărați de la Plafar tinctură de Mărul Lupului și aplicați, consecvent, comprese. Înainte, ungeți-vă cu alifie de Mărul Lupului. Sunt sfaturi apărute în F. AS.)

„Vreau să renunț la fumat, dar nu pot!”

Dragi cititori, vă rog ajutați-mă! Sunt fumător de peste 30 de ani și acum sufăr de plămâni, dar nu reușesc deloc să mă las de fumat. Am folosit cam tot ce se găsea în farmacii: plasturi, gumă, pastile – toate, apă de ploaie! Poate știți dvs. un procedeu naturist care să mă ajute să renunț la acest viciu. Vă mulțumesc.

ȘERBAN – București

„Caut un remediu naturist pentru glaucom”

Dragă redacție, apelez la dvs. cu rugămintea de a mă ajuta într-o problemă gravă de sănătate. Am 61 de ani și în urma unui control oftal­mologic, am fost diagnosticat cu atrofie parțială de nerv optic și glaucom cu unghi deschis. Me­dicul oftal­molog mi-a spus că nu pot face trata­mentul clasic pentru glaucom, cu picături care reduc tensiunea intra­ocu­lară, pentru că la mine, tensiunea este normală. Mă adresez cititorilor revistei și specialiștilor dvs., cu rugămintea de a-mi indica un tratament naturist sau orice alte recomandări care ar putea să încetinească evolu­ția glauco­mului. Vă mulțumesc pentru orice sfat!

MARIAN C. – Râmnicu Sărat

„Mi s-au depistat trei noduli pe ficat”

Stimați redactori, am vârsta de 43 de ani și vin la dumneavoastră cu următoarea rugăminte: săptămâna aceasta, în urma unui control efec­tuat, mi s-au depistat trei noduli pe ficat, de care nu știam până în prezent. Am patru copii minori și, cu lacrimi în ochi, îi rog pe oamenii care s-au mai confruntat cu această problemă să mă ajute cu un sfat, prin intermediul revistei. Doresc un tratament naturist sau chiar medicamentos. Ce trebuie să fac și unde să mă duc? Vă mulțumesc și aștept cât de repede un răspuns. Dumnezeu să ne ajute pe toți!

PETRICĂ T.

„Vă rog, ajutați-mă să-mi revin după un AVC”

Bună ziua. În noiembrie 2019, am suferit un accident vascular cerebral. Cu ajutorul exerci­țiilor și al tratamentelor de recu­pera­re, am reîn­ceput să merg aju­tat de un cadru metalic. Vă rog să-mi indicați un tratament efi­cient pentru a-mi reveni cât mai repede. Menționez că am 49 de ani și fac tratament cu Pres­ta­­rium, Olicard, Sintrom, Aspen­­ter, Omez, Gabagamma și Thio­gamma. Vă mul­țumesc mult!

GEORGE – București

„Caut tratament pentru amenoree secundară”

Dragă redacție, am 23 de ani și sunt diagnosticată cu ame­no­ree secundară. Ana­lizele au ieșit foarte bune, mai puțin estradio­lul, care este prea mic, și corti­zolul, care este prea mare. Am făcut tra­ta­mentul recoman­dat de ginecolog, cu contra­cep­tive, dar fără rezultat. Dacă aveți vreun sfat pentru mine, v-aș fi recu­nos­că­toare. Vă mulțumesc.

ALINA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian