Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea are insuficiență vasculară cerebrală” (Răspuns pentru SILVIA – Iași, F. AS nr. 1416)

Foto: Shutterstock

Căutați ferigă de la munte (este folosită de florărese pentru ornat buchetele de flori). Feriga, da­torită sporilor de pe fața dorsală a frunzei, are proprietatea de a ioniza negativ și ajută circulația sanguină la nivel cerebral. 5-6 frunze de ferigă, mari, se vor usca în prealabil pe file de ziar așezate pe un loc plat, respectiv pe o măsuță. După câteva zile, cu frunzele uscate, umpleți o față de puișor de pernă, având grijă să introduceți și praful uscat de spori.

Fiica dumneavoastră va dormi pe această pernă „vie”, noapte de noapte, și se va simți mai bine.

Recomand, de asemenea, un supliment ali­mentar – Calciu, magneziu, Zinc+D3, pe care îl găsiți la MEDICER (www.medicer.ro).

Să auzim vești fericite!

DANA – București

„Am hepatită autoimună” (Răspuns pentru S.L., F. AS nr. 1416)

Vă recomand să folosiți o cură de dezintoxicare hepatică care se practică în Caucaz. Într-un borcan de 1 l, se introduc 40 g de rostopască – rădăcină, tulpină, frunze, flori, plantă proaspătă. Se spală în prealabil, se scutură de picăturile de apă rămase. Peste plantă turnați 400 ml vin alb demisec. Apoi borcanul se închide și se așează la soare pentru doar o oră și 30 minute. Agitați ușor conținutul, strecurați și introduceți maceratul rezultat într-o sticlă. Această cură se ține o singură dată într-un an, 3 zile. Se ia o lingură de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă. Pentru întreținere, vă recomand ca după 12 zile să începeți un tratament cu tinctură de obligeană, de la Plafar, 30 zile, apoi pauză 10 zile și reveniți.

Cu mult drag,

DANA – București

„Am hernie de disc L3-L4 și nu vreau să mă operez din nou” (Răspuns pentru SORIN – Brașov, F. AS nr. 1417)

La vârsta de 44 de ani am fost și eu diagnosticat cu hernie de disc lombară L4-L5. Am ajuns în fața medicilor neuro­chirurgi în urma unor dureri cum­plite, atât la nivelul coloanei, cât și la nivelul picioarelor. După investi­gații amănunțite, medicii mi-au ex­plicat că singura soluție de trata­ment în cazul meu este operația. Din cauza listei lungi de persoane care așteptau să fie operate, am fost programat peste două săptămâni. Nu mai știam ce să mă fac din cauza durerii și, în acest răstimp, am încercat tot felul de tratamente, de la medicamente care acționau asu­pra sistemului nervos central, până la leacuri băbești.

Mi-am comandat cărți de spe­cia­litate din Franța și m-am docu­mentat asupra cauzelor care pot ge­nera hernia de disc și asupra posi­bilelor tratamente naturale. Salva­rea mea a venit însă din România, din Munții Apuseni, de la oameni simpli, care foloseau din timpuri străvechi pulberea de muguri de brad pentru durerile de spate. Am luat pulberea de muguri de brad de trei ori pe zi, câte o linguriță, înainte de masă. După doar câteva zile de tratament, am simțit că durerile cedează, devin suportabile și pot să trăiesc și eu ca oamenii. Am continuat tratamentul, simțindu-mă din ce în ce mai bine, și am renunţat la operație. Mă chinuia însă gândul că problema mea nu e rezolvată, chiar dacă nu mai aveam dureri. După circa un an, am re­făcut toate investigațiile la clinica de neuro­chirurgie și l-am rugat pe medicul specialist să-mi spună ce s-a întâmplat cu hernia mea de disc. Mi-a spus, lipsit de entuziasm, că hernia s-a resorbit parțial și locul s-a fibrozat. Nu m-a întrebat ce tratament am urmat și m-a avertizat că n-o să am mobilitate suficientă, iar hernia poate recidiva oricând.

Acum am 63 de ani, locuiesc la ţară și lucrez fizic de dimineața până seara, fără să mă doară ceva. În fie­care dimineață iau pe stomacul gol câte o linguriță de pulbere de muguri de brad. Sunt con­vins că mugurii de brad rege­nerează țesutul osos și con­junc­tiv, întăresc dinții, fortifică vasele de sânge și împiedică organismul să îmbătrânească.

Pulberea mineralizată de muguri de brad este produsă de Alimente Geriatrice S.R.L., Poiana Horea, și poate fi co­mandată la tel. 0729/66.81.08, sau online, pe site-ul www.alimente-geriatrice.ro.

GHEORGHE NEAG – loc. Aiton, jud. Cluj, e-mail: [email protected]

„Am colesterolul mărit și sufăr de palpitații” (Răspuns pentru DUMITRU V. – jud. Dolj, F. AS nr. 1418)

Stimate cititor, solicitați ajutor pentru îmbu­nătățirea stării dvs de sănătate, fără a spune nimic despre cauzele medicale care v-au adus aici. Era bine să o faceți, deoarece cauze diverse pot duce la același rezultat. În continuare, voi încerca să vă dau niște sfaturi generale, cu speranța că vă vor ajuta. În primul rând, să controlați dieta zilnică, evitând grăsimile saturate.

– Pentru colesterolul mă­rit vă recomand să luaţi Omega 3 Forte 1000 mg (de la LYSI), 1 capsulă pe zi dimineața, în paralel cu tratamentul alopat. Să vă controlați valorile colesterolului lunar, și după ce vedeți scăderea lor, să începeți să scădeți doza de medicament până la eliminare to­tală. În paralel, vă recomand să luati și Anghinare Forte (de la „Remedia”) conform pros­pectului, minimum o lună. Dacă apar efecte adverse (dia­ree), întrerupeți tratamentul 2-3 zile și reluați. Înseamnă că sunt multe rezi­duuri de eliminat. Acest remediu îm­bu­nătățește funcționarea bilei și a fica­tului. Vă mai recomand să beți ceai de Ventrilică (3 căni/zi) neîndulcit.

– Pen­tru palpitații cu cauze necu­noscute ar fi bine să luați tinctură de sunătoare (de la Hofigal) și Dexocalm (de la „FarmaClass”), conform pros­pectului.

În speranța că cele de mai sus vă vor fi de ajutor, vă doresc sănătate.

MANUELA R.

„Nu mai pot dormi deloc, nici ziua, nici noaptea” (Răspuns pentru CAMELIA – București, F. AS nr. 1418)

Stimată d-nă Camelia, în primul rând, ar trebui să vă analizați puțin viața și să încercați să diminuați, pe cât posibil, orice cauză de stres. Vă recomand ca masa de seară să fie cel mai târziu la ora 18. În paralel, vă recomand cu căldură următorul tratament: zilnic să luati Dexocalm (de la „FarmaClass”) și CBD 100 (de la „Parafharm”) conform prospectului. În fiecare seară, înainte de culcare, să beți o cană de ceai concentrat din flori de tei și mușețel (ceaiul să fie la vrac, nu la pliculețe). Mai puteți lua și capsule cu Valeriană (de la „Favisan”), 2 bucăți, seara. În câteva zile, veți constata că tratamentul va da roade și vă veți putea odihni. Dacă vreți, peste o lună, va rog să îmi comunicați prin redacția revistei ce efecte au avut sfaturile mele.
Vă doresc sănătate și somn liniștit,

MANUELA R.

„Caut leac pentru eczematide micotice” (Răspuns pentru MONA – Iași, F. AS 1418)

Stimată d-nă Mona, bolile de piele sunt destul de greu de tratat, chiar dacă afecțiunile au fost catalogate. Încercaţi să ob­servați dacă apariția mâncă­rimilor este legată de o anumită mâncare și încercaţi să o evi­tați. Eu vă propun să vă ungeți cu Ozonated Olive Oil Bio (de la „HempMed Pharma”), și ca gel pentru duș să utilizaţi Natural Olive (de la „Ziaja”). Ar fi bine să completați trata­mentul și cu Dexocalm (de la „FarmaClass”), luat ca în pros­pect, care chiar dacă nu se adre­sează direct afecțiunii, are un efect benefic general.

Vă doresc sănătate,

MANUELA R.

„Mama a fost operată de tumoră pe creier, cum se poate evita recidiva?” (Răspuns pentru CRISTINA – Galați, F. AS 1417)

Doamnă Cristina, citind despre cazul mamei dumneavoastră, m-am hotărât să vă scriu, deoarece și eu am trecut prin aceeași situație cu prietena mea.

Când am aflat rezultatul biopsiei, anume de glioblastom cu celule gigant, acum trei ani, am căutat tot felul de remedii pentru a o putea salva, iar remediile le-am găsit în paginile revistei „For­mula AS”.

Mergând pe la tot felul de specialiști în dome­niu, niciun medic nu mi-a oferit vreo șansă în privința ei, însă la îndrumarea cititorilor din revista „Formula AS”, am încercat un remediu naturist, recomandat de un medic specialist în terapii com­ple­mentare, și anume doamna dr. Elena Spânu, care, spre uimirea noastră, chiar a dat rezultate imediate.

În urma consultațiilor, i s-a recomandat un regim alimentar personalizat, întocmit cu multă atenție, o schemă de tratament naturist compusă din micelii de ciuperci japoneze și un anumit număr de terapii de tip saună cu ozon și electro­terapie.

Mă bucur să vă pot fi de ajutor.

D-na dr. Elena Spânu poate fi găsită la tel. 0744/87.01.94

ELENA MIHAI

„Mamei i-a ieșit un nodul la sân, după o lovitură” (Răspuns pentru MIRELA – Brăila, F. AS 1417)

Anul trecut am căzut de pe un scaun cu sânul în muchia mesei de bucătărie. A fost crunt… Mi s-a întâmplat cam la fel cu ce povestește Mirela. O doctoriță pediatră, căreia îi mulțumesc, mi-a spus să pun jumătăți de cartof crud pe zona afectată. Schimbam cartofii cam la cinci ore, zi, noapte. Am simțit ameliorare imediat! Totuși, până mi s-au retras nodulii de tot, a durat cam trei săptămâni. Să dea Dumnezeu să vă fie de leac! Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți! Vă mulțumesc!

ANTONELA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian