Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mă confrunt cu amorțeli în picioare, mâini și buze”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, sunt o cititoare fidelă a revistei, chiar de la primele apariții. Am vârsta de 77 de ani și vă scriu despre problemele mele de sănătate, în speranța că voi putea fi ajutată. De mai bine de două luni, mă confrunt cu amorțeli în picioare, mâini și buze. Am senzație de vomă, un tremur și un vâjâit în tot corpul, o stare de neliniște. Nu pot ieși din casă. Am luat Metoclopramid, Periferisan, Actovegin, Lomotil M, dar fără niciun efect. Dacă cineva mă poate ajuta cu un sfat din experiența personală, îi mulțumesc anticipat. Cu deosebită stimă,

MARIA A.

„Am o infecție cu stafi­lococ auriu rezistent în sinusuri”

Bună ziua! În noiembrie 2017 am fost la sto­matolog pentru extracția unui molar, unde m-am infectat cu stafilococ auriu. Am făcut apoi și o intervenție chirurgicală la sinus, la Spitalul „Sfânta Maria”, în urma consultației la Clinica Sarafoleanu (și consultații la mai mulţi doctori ORL) și, din cauza picăturilor recoman­date după aceea, mi-a fost afectată și mucoasa nazală. Am folosit unguent Bactroban, dar nu mi-a trecut. Acum boala s-a agra­vat. Am aler­gie la toate mirosurile, mă umflu în zona ochilor și mă doare îngro­zitor în nas. Din cauza unui reflux gas­tric, nu pot înghiți pastile. Vă rog să mă informați dacă știți vreun medic care tratează până la vinde­care infecția cu stafi­lococ auriu rezistent în sinusuri. Sau poate îmi recomandați alte leacuri. Vă mulțu­mesc,

GEORGETA

(Luați legătura cu dr. Lucica Sima de la Clinica ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Am fost diagnosticat cu mielopatie vasculară”

Stimată redacție, aș dori și eu niște sfaturi de la cititorii dvs., în legătură cu diagnosticul meu: mielo­patie vasculară. Medicul mi-a explicat că anumite rădăcini nervoase nu se mai pot ali­menta cu sânge, ceea ce îmi provoacă para­pa­reză, neuropatie, dureri de torace și constipație. Orice sfat despre tratarea acestei boli este bine­venit. Vă mulțumesc.

SORIN P. – București

„Am mâinile reci și simt o tensiune în ele”

Dragă redacție, de câteva luni am mâinile roșii până aproape de coate. Dimineața, când mă trezesc, am degetele puțin tari. Îmi frec mâinile între ele și după 10 minute îmi trece. În plus, simt o tensiune în mâini și – mai rar – o durere ușoa­ră. Întrebarea mea este: ce pot să fac să-mi revină mâinile la normal? De câtva timp am dege­tele, palmele și dosul pal­melor reci (nu în permanență). Probabil mi-a fost afectată circulația. Men­ționez că folosesc un robi­net electric care încălzește in­stant apa rece. Poate avea vreo le­gă­tură cu simptomele mele? Vă mulțumesc foarte, foarte mult.

COSMIN – Brașov

„Sufăr de înțepături și dureri la limbă”

De aproape un an, sufăr de o boală în privința căreia medicii nu se pot pronunța. Am înțe­pături și jun­ghiuri în limbă, pe partea dreap­tă. Une­ori acestea sunt atât de puternice, încât limba începe să-mi sângereze. Vă rog din suflet să mă aju­tați cu un tratament naturist sau, dacă se află prin­tre cititorii dvs. cineva ca­re mă poate ajuta cu un sfat, aștept cu nerăb­dare răspunsul în revista dvs. Vă mul­țumesc!

DUMITRU T. – jud. Bacău

„Vă rog, ajutați-mă! Respirația mea miroase a canal”

Bună ziua! Vă scriu pentru că afecțiunea de care sufăr îmi face viața un calvar. Am 21 de ani, sunt studentă și am mare grijă de igiena zilnică. Cu toate astea, respirația mea are un miros ca de canal. Mă spăl pe dinți și de zece ori pe zi, dar după cinci-zece minute mirosul revine. Am fost la stomatolog și nu am nicio carie, am făcut și radiografie panoramică și nu este nimic în neregulă la dantură. Am fost apoi la ORL, la gastroen­tero­log, dar nici la sistemul diges­tiv nu am pro­bleme. În privința halenei, mi s-au recomandat… apă de gură și gumă de mes­tecat. Nu pot să accept așa ceva, nu este normal și știu că nu e fără leac. Dacă cineva mă poate ajuta, îl rog din suflet să îmi scrie pe adresa redacției. Aștept cu nerăbdare un sfat, o adresă, orice. Cu mulțumiri,

ANA-MARIA

„Ce pot face împotriva crizelor migrenoase?”

Dragă redacție, am 32 de ani și de circa cinci ani sufăr de mi­grene, localizate mai ales la tâm­ple. Am făcut mai multe analize și diagnosticul medicilor a fost cefalee de cauză migrenoasă. Menționez că o criză durează o zi întreagă și este însoțită de stări de greață. Până în prezent, nu am găsit un remediu la această problemă de sănătate care îmi afectează viața. Fac apel la cititorii revistei pentru găsirea unui leac. Vă mulțumesc!

LAVINIA D. – Buzău

„Nu reușesc să scap de o infecție genitală”

De mulți ani sufăr de o infecție genitală, care se manifestă prin usturime foarte puternică și înroșire. Acum patru ani, la ana­lize îmi ieșea Can­dida (am făcut trata­ment cu Ni­zoral, Di­flu­can și ovule). Acum doi ani, mi-a ieșit și stafilo­coc auriu. A­cum am și kleb­siella. Numai anul a­cesta am luat anti­bio­tice de trei ori: Cipro­floxa­cin, Do­xi­­ciclină, Augmen­tin… Toate antibio­ticele au fost pre­scrise de gine­colog în urma an­ti­­biogramei. Men­țio­nez că de la debu­tul infec­ției, simpto­me­le au fost ace­leași, chiar dacă rezul­tatele ana­li­zelor au fost diferite. Sper să mă aju­tați cu un sfat. Vă mul­țumesc!

C. T.

(Apelați și dvs. la dr. Lucica Sima de la Clinica ROMVAC – tel. 0799/31.33.32.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian