Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu suferă de tetralogie Fallot” (Răspuns pentru A. M. – jud. Bacău, F. AS nr. 1134)

Foto: Shutterstock

Eu am un băiat în vârstă de 19 ani, cu același diag­nostic. Am mers cu el la me­dici de la vârsta de 3 luni, dar până în prezent, niciun doctor nu ne-a dat vreo șan­să. Toți spuneau că va muri. Bunul Dum­nezeu l-a ținut în viață până acum, deși boala s-a agravat foarte mult, fiind­­că băiatul a crescut și gaura din inimă s-a mărit. Acum, pen­tru el, singura șan­să este trans­plantul de ini­­mă. În prezent, suntem în aș­teptarea unei inimi pen­tru ca zi­lele lui Adrian să fie mai bune. De aceea, vă reco­mand să faceți totul ca fiul dvs. să nu ajungă în aceas­tă situație. Mergeți la Târgu Mureș, acolo sunt cardiologi de excepție. Cu siguranță, fiul dvs. va fi inter­nat, investigat și operat, iar boala va rămâne de do­me­niul tre­cu­tului. Rețineți: timpul trece și este în defa­voa­rea lui. Nu vreau să mai aud că vreun părinte tre­­ce prin aceste clipe prin care trec eu. Vă doresc sănătate multă! Dum­nezeu să vă aibă în pază!

ELENA V. – București

„Caut un tratament naturist pentru cardiopatie ischemică” (Răspuns pentru TINCA – jud. Galaţi, F. AS nr. 1347)

1. Pentru boala dvs., deosebit de eficient este următorul tratament: se pregătește un ceai din 1 lingură cu măceșe, 1 lingură cu păducel, 5-6 bucăți pericarp de nuci (adică pereții lemnoși care separă miejii). Se spală bine toate și se pun la macerat timp de 12 ore în 1/2 l apă, apoi se fierb 10 minute la foc domol, cu vasul acoperit. Se lasă la răcit, iar după jumătate de oră se strecoară. Se bea cu înghițituri mici, câte 1/2 pahar de 3 ori pe zi, pri­mul pe stomacul gol. Se poate îndulci cu miere de albine.

AURELIA V. – jud. Mureș

2. Se prepară un sirop din 500 g fructe uscate de coacăz negru la 1 l de apă. Se fierbe 15 minute, se stre­coară, se stoarce prin tifon. Se adaugă 250 g zahăr și se fierbe până la consistența unui sirop. Se ia câte 1 lingu­riță la 2 ore. Vă doresc multă sănătate!

ANA C. – Sibiu

„Am radiodermită cronică erozivă” (Răspuns pentru FLORI – Iaşi, F. AS nr. 1361)

De aceeași boală am suferit și eu, din cauza ope­rației făcute asupra unei tumori la mâna dreaptă și ra­dioterapiei reco­man­date. Singurul medicament care m-a vindecat a fost un praf – Debrisan. Se găsea în far­macii. Se curăță rana cu ceai de mușețel și gălbenele sau Rivanol și se acoperă cu acest praf, apoi se pan­sează. (Atenție la mâini, să fie cu­rate și dezin­fectate!) Pansamentul se schimbă o dată la două zile și are rolul de a distruge focarul de infecție și de a ajuta țesutul să se regenereze. Dumne­zeu să vă ajute!

MARIA T. – Brăila

„Sufăr de pleurită şi am dureri mari la omoplatul stâng” (Răspuns pentru STANCA – Bucureşti, F. AS nr. 1361)

1. Cu mulți ani în urmă, am avut și eu o răceală, în urma căreia m-a durut mult timp o porțiune din spate, pe partea dreaptă. Având into­leranță medica­mentoasă, sunt o adeptă a trata­mentelor naturiste. M-am vindecat, așadar, cu un remediu natural – bitter suedez. Bitterul suedez vindecă toate bolile. Chiar și în caz de tuber­culoză pulmonară are efecte miraculoase. Zilnic se consumă câte o lingură dimineața și una seara, înainte de mese, timp de șase săptămâni. De aseme­nea, se vor bea zilnic (cu înghițituri mici) 4 cești cu ceai de coa­da-șoricelului (in­fuzie). Di­mi­neața, pe stomacul gol, și seara, cu jumă­tate de oră înainte de cină, se poate dilua în ceai și bitterul suedez. În răceli, dureri de spate sau reu­­matice, trebuie băut ceai de coada-șoricelului în canti­tăți mari și cât se poa­te de fierbinte. Multă sănă­tate!

ANTONIA D.

2. Am suferit și eu multă vreme de astfel de dureri, în urma unei viroze puternice. După aproape doi ani am încercat să-mi fac frecție cu bitter suedez original, din 32 de plante (Original Schwedenbitter Aus 32 Kräutern – se găsește în farmacii). Am masat locurile dureroase cu bitter seara, înainte de culcare, apoi am îmbrăcat o bluză din bumbac. După câteva zile, durerile au dispărut. Bitte­­rul este foarte bun în caz de răcea­lă. Dacă la primele simp­to­me se face frecție cu bitter, orice formă de răceală dispare.

Frecțiile cu bitter suedez sunt, de asemenea, un calmant foarte bun pentru durerile osoase. Mulțu­mesc „Formulei AS” pentru munca depusă și extra­ordi­narul efort de solidaritate cu cei aflați în suferință.

VIORELA – Pitești

„Cum să-mi protejez fetiţa de sindromul morţii subite?” (Răspuns pentru ALEXANDRA F., F. AS nr. 1361)

1. Și eu am trecut de două ori prin aceste groaznice expe­riențe. Primul copil mi-a murit la două luni. Un copil per­fect sănătos! De al doilea copil – o fetiță – am avut o grijă exa­gerat de mare, având în spate experiența dra­ma­tică trăită an­terior. Mergeam des la Pedia­trie, îi făceam consultații și, cu toate că era perfect sănătoasă și a cres­cut normal până la 10 luni, a murit subit în somn. Chiar acesta a fost și diag­nos­ticul: sindromul de moarte subită. O înțeleg perfect pe d-na Szabo prin ce griji trece, deoa­re­ce toți copiii pot pre­zenta iregularități în respirație până la vârsta de un an. Au trecut 8 ani de când eu mi-am pier­dut copilul și m-am bucu­rat când am văzut la tele­vi­zor că pe piața medicală a apărut un aparat care moni­to­ri­zează respirația nou-născutului. Dacă se în­tâmplă să i se opreas­că copilului res­pirația, apara­tul declanșează o alar­mă sonoră și astfel copilul poate fi salvat. M-aș bucu­ra enorm să aflu că am ajutat părinții interesați să-și știe copiii în sigu­ran­ță.

ANA P. – Galați

2. Nu disperați. Simpla coincidență face ca acum 19 ani să mă fi aflat în situația dvs. Băie­țelul meu a avut la naștere 3,200 kg și m-am speriat de crizele respiratorii pe care le făcea. Am luat imediat legătura cu doctorul pediatru curant și prin acest om de bine am ajuns la Bu­cu­rești, la o clinică universitară, unde i s-a făcut băiatului imediat EKG, punându-i-se pe loc diagnosti­cul: hipocalcemie. I s-a recomandat următorul trata­ment: 15 zile – câte o fiolă de calciu (băută în ceai), 15 zile pauză, timp de trei luni. Când copilul a împlinit un an, am fost cu el la control, i s-a efectuat un nou EKG, iar funcțiile lui erau foarte normale. Nu a mai făcut crize. Ca dovadă, a crescut, a învățat și acum este stu­dent. Cu dragoste și evlavie o să reușiți să vă salvați băiețelul.

SIMONA C. – Sibiu

„Am un chist renal” (Răspuns pentru LILIANA, F. AS nr. 1362)

Pentru chisturile renale, vă recomand un trata­ment foarte eficient, care în cazul unui cunoscut a dat rezultate uimitoare. Bolnavul trebuie să facă băi cu mărul-lupului, paie de ovăz și coada-calului. Câte 70 g din fiecare plantă se pun într-un tifon, se leagă și se fierb circa 15 minute în 5-6 l de apă. Se lasă la răcit până ajun­ge la o tem­peratură suportabilă, apoi se pune într-un lighean, iar bol­navul va face băi de șezut. Aceas­tă soluție se poate folosi de mai multe ori. Să auzim numai de bine!

GHEORGHE C. – Făgăraș

„Sora mea are o cicatrice cheloidă dureroasă” (Răspuns pentru CRISTI R. – Bucureşti F. AS nr. 1378)

Fetița mea s-a lovit destul de tare cu racheta de tenis la buză. În urma rănii, i-a apărut o cica­trice groasă de 2-3 mm, albicioasă, care era foarte vizibilă atunci când râdea sau vorbea. Ea râdea, dar gu­rița ei parcă plângea, iar inima mea de mamă sângera văzând-o. După vreun an am fost la Ocna Sibiului și în curtea hotelului unde am locuit am văzut multă pătla­gină (în­gustă). Mi-am adus aminte că este bună pentru vindecarea rănilor și în cele 5 zile cât am stat acolo i-am tam­ponat cicatricea cu frunze sfărâ­mate între degete, câteva minute, de mai multe ori pe zi. După vreo două săptămâni, am realizat că nu mai avea nicio urmă de cicatrice. Deși am fost tot timpul îm­preună, nu știu când a dispărut. Căutați pătlagină îngustă, spălați-o, apoi tam­ponați cicatricea cu frunze sfărâmate între degete. Frunzele trebuie folo­site pe loc, altfel își pierd seva.

Și alifia de găl­be­ne­le este foarte bună în tratarea cicatricelor.

P.S. Vreau să vă mulțumesc și să vă felicit pentru al­că­tuirea acestei minunate „formule”, cu care pătrundeți săptămână de săptămână în inima și sufletul atâtor ro­mâni, mult mai nu­meroși decât expresia în cifre a tira­jului re­vis­tei. Doresc multă sănătate cititorilor „Formulei AS” și tuturor celor din redacția ei.

IOANA M. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian