Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am mâna umflată în urma unei operaţii la sânul stâng” (Răspuns pentru AURELIA – Târgu-Mureş, F. AS nr. 1030)

Foto: Shutterstock

Apelați de urgență la o persoană calificată pen­tru un masaj de drenaj limfatic postmastectomie.

* De asemenea, consumați cât mai mult ceai de gălbenele și coada-calului (drenor ganglionar) – o linguriță de amestec la o cană de apă.

* Faceți băi cu nalbă (de preferință proaspătă) – două mâini de plantă se lasă peste noapte în 5 litri de apă rece. A doua zi se încălzește conținutul cât se suportă și se fac băi de brațe timp de 20 de minute. Decoctul se poate reîn­călzi de 2 ori.

* Dacă ați ținut un regim restrictiv de protei­ne o perioadă îndelungată, introduceți în meniu mai mul­te proteine vegetale – de preferință soia, nuci, măceșe, pătrunjel, supă de ceapă.

* Folosiți și următoarele decocturi: leuștean (20 g la 1 l de apă) – se fierbe 5 minute, se infu­zează 5 minute (se beau 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni); urzică (30 g rădăcină la 1 l de apă) – se fierbe 10 minute, se infuzează 10 mi­nute (se beau 2-3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni); hrean (15 g rădăcină la 1 l de apă) – se fierbe 10 minute, se infuzează 10 minute, se filtrează după 12 ore (se beau 2-3 căni pe zi). Ceaiurile se alternează.

ADRIANA – București

„Am o rană la buză și nu mai trece” (Răspuns pentru VASILE T. – jud. Neamț, F. AS nr. 1073)

1. Am 59 de ani, iar în urmă cu 5-6 ani, la buza in­ferioară, spre bărbie, mi-a apărut o crustă care se rupea mereu și rămânea un fel de rană de culoa­re roșiatică, iar se făcea crustă și tot așa. Îmi aduc aminte că în acel timp eram abonată la revista „Magazin” și în paginile ei mi-am găsit leac pen­tru suferința mea. Am folosit ros­topască, o plantă care crește prin toate locurile – pe lângă garduri, printre bolovani – și nu este greu de găsit. De câte ori îmi aduceam aminte, storceam suc de rosto­pască pe crustă. După un timp scurt, am observat că îmi dispăruse crusta, ca și micuța rană, locul rămânând foarte fin. Încercați și dvs. acest leac, poate durează mai mult dacă este așa de veche, dar sunt sigură că vi se va închide rana și veți scăpa de suferințe.

MARIA – Craiova

2. În dorința de a vă ajuta, vă voi oferi rețeta unei alifii ce poate fi făcută de ori­cine foarte ușor. Această rețetă o am de la un coleg de serviciu, al cărui tată a sufe­rit de un cancer bucal, nerezolvat pe cale alopată. Folo­sind această alifie, acest om trăiește și astăzi. Se culeg mlădițe de soc de 2-3 cm diametru, de pe care se desprin­de coaja. Se pun într-o oală, se adaugă 4 l de apă, astfel încât cojile de soc să fie puțin acoperite, și se fierb pe foc potrivit până ră­mâne 1 l de lichid. Se lasă la răcit cu coajă cu tot, după care se strecoară. Se pune din nou la fiert cu 250 ml ulei rafinat de floarea-soarelui, 3 linguri de miere și ceară curată cât un ou. Se fierbe din nou până totul scade la ju­mătate, apoi se răcește, se strecoară prin tifon și alifia astfel obținută se păstrează în cutii de plastic, la frigider.

PAULA – Târgu-Jiu

„N-am deloc miros” (Răspuns pentru MARIA Ş. – Bistriţa, F. AS nr. 1103)

1. Și eu am fost în urmă cu câțiva ani într-o situație similară. O bună prietenă, farmacistă, m-a sfătuit să fac badijonări cu vitamina A – soluție. Răsuciți tifon steril îmbibat în soluție și badijonați fiecare nară de 2-3 ori pe zi. Procedând astfel, mie mi-a revenit mirosul în câteva zile. Vă doresc din tot sufletul să obțineți rezultatul dorit.

MARIA C. – București

2. Eu însămi am fost lipsită de miros timp de 7 ani de zile. În urma unei gripe, am făcut o sinu­zită frontală care mi-a adus multe neplăceri: dureri frontale, pierderea completă a mirosului și a gustu­lui. Eram într-o situație disperată. La indicațiile medicului am urmat ședințe de aerosoli, tratamen­te cu antibiotice, dar nu au avut nici un efect. După 7 ani de la debu­tul bolii, am plecat cu copiii la mare, în concediu. Aco­lo n-am urmat nici un trata­ment, în afara faptului că am făcut plajă timp de 20 de zile, benefi­ciind în aceas­tă perioa­dă de timp foarte frumos. Cam după 10 zile de con­cediu, am fost plăcut im­presio­nată când am simțit sa­voa­rea ali­men­telor și mirosul mă­rii. Aceas­ta a fost soluția salva­toare pentru mine. Ar fi bine să puteți mer­ge la mare și să vă plimbați pe faleză. Cura helio­marină vă va readuce mirosul.

EMILIA – Timișoara

„Vă rog să-mi recomandați un tratament pentru acrocianoză” (Răspuns pentru SILVIA S. – București, F. AS nr. 1162)

Și eu aveam mai tot timpul picioarele învinețite și asta datorită faptului că în familia mea aproape toți am avut grave probleme circulatorii. Va trebui să renunțați măcar pentru o perioadă de câteva luni la consumul de carne, zahăr, tutun, alcool. Con­sumați cât mai multe le­gume și fructe proaspete. Beți ceai de soc. De câte ori aveți ocazia, odihniți-vă picioarele, ridicându-le pe o pă­tură făcută sul. Purtați prin casă ciorapi de bumbac sau lână; nu renunțați la ei nici când dormiți, și veți scăpa de spasmele dureroase.

* Adunați scoarță de soc de pe crengi și tulpină. O linguriță rasă de scoarță se pune într-o cană cu apă și se lasă la macerat peste noapte, dimi­­neața se adaugă jumătate de ceașcă de apă și se încălzește ușor. Se strecoară și se bea câte o jumătate de ceaș­că după fie­care dintre cele 3 mese princi­pale. Veți observa că picioarele vor arăta tot mai bine și pielea își va recăpăta culoarea nor­mală. Multă sănă­tate,

MARIA M. – București

„Caut un tratament naturist pentru ulcer corneean” (Răspuns pentru ALEXANDRA – Bacău, F. AS nr. 1181)

Folosiți o soluție preparată din 30% miere de albine în apă distilată. Se pun câte 3 picături în fiecare ochi. După 12 zile de tratament, durerile și celelalte fenomene ne­plăcute dispar.

ANA-MARIA V.

„Fetiţa mea are bronşită astmatiformă” (Răspuns pentru T. – București, F. AS nr. 1214)

Nepoțelul nostru, în vârstă de doi anișori, mai tot timpul era răcit. Își revenea după tratamentele cu antibiotice, dar rezultatul era de scurtă durată. Tratamentul cu BRON­CHO-VAXOM a fost foarte eficient. Acest medicament crește rezistența la infecțiile căilor respiratorii și în spe­cial reduce incidența acestora, durata, intensitatea și ris­cul recidivelor. Este un bun adjuvant în tratamentul tutu­ror infecțiilor sistemului respirator și din sfera ORL. Este recomandat în special ca adjuvant imu­nologic în: bron­șite acute și cronice, angină, amig­dalite, faringite, la­ringite, rinite, sinuzite, otite, infecții rezistente la anti­bio­terapia curentă, com­plicații bacteriene ale in­fecțiilor virale ale siste­mului respirator – îndeosebi la copii și la persoanele în vârstă. Tra­tamen­tul se face cu o capsu­lă pe zi pe stomacul gol, timp de 10 zile con­secutiv pe lună, pe durata a trei luni. Nu are con­traindicații, iar rezultatele sunt uimitoare.

RADU F. – Arad

„Bunicii mele îi sângerează tălpile” (Răspuns pentru ANDREEA – Bacău, F. AS nr. 1261)

Pentru vindecarea tălpilor sân­ge­rânde ale bunicii dvs. vă recomand sucul proaspăt de rostopască. Pro­cedați astfel: spălați rănile cu infuzie căl­duță de coada-calului, mușețel și nalbă, în părți egale. Apoi rupeți rostopasca, iar sucul galben-porto­caliu care iese din tulpina ei apli­cați-l pe răni de mai multe ori pe zi. După ce sucul intră în piele, se ung rănile cu alifie de gălbenele sau cu o cremă cu vitamina A.

* Intern, dați-i bunicii dvs. să bea zilnic 4 cești cu ceai de urzică, găl­be­nele, ventrilică și coada-șo­ricelului în părți egale. Se folosește o linguriță cu vârf de ames­tec pentru 1/4 l de apă. Plantele se opăresc și se lasă puțin la infuzat. Rănile se vor vindeca foarte repede.

S. T. – Galați

„În urma unei bronşite, am secreţii nazale abundente” (Răspuns pentru GAVRIL T. – Satu Mare, F. AS nr. 1357)

În aceeași situație a fost și nepoata mea. Pă­rinții au dus-o la mulți medici ORL-iști, dar boala avansa. Eu lo­cuiesc în Ploiești, iar un medic ORL în vârstă m-a în­vă­țat să-i fac următorul tratament. Se pun în fiecare nară câte 5-6 picături miere de mai (care este fluidă),diluate cu 2-3 picături de ser fiziologic. Să stați culcat când vă puneți pică­turile, apoi mișcați-vă capul în stânga și-n dreapta, ca să ajungă și la sinusuri. Trata­mentul se face timp de 10 zile. Nepoata mea s-a însănătoșit, acum are 28 de ani și boala nu a recidivat. Am mai reco­mandat acest tratament și altor persoane, care s-au făcut bine. Dumnezeu să vă ajute!

MIOARA – Ploiești

„Am pemfigus vulgar în gură şi în gât” (Răspuns pentru VICTOR C. – Galaţi, F. AS nr. 1370)

Într-o sticlă de 1/2 l puneți ulei de floarea-soarelui, după ce ați umplut-o cu flori de sună­toare. Astupați sticla și fierbeți-o pe baie de aburi timp de ju­mă­tate de oră. După ce se ră­cește, se ține la frigider. Dimineața și sea­ra, cu jumă­tate de oră înainte de masă, con­sumați câte o lingură de ulei. Se ține în gură circa un minut, după care se înghite ușor. De asemenea, procurați de la farma­cie bitter suedez original și consumați după prospectul de pe etichetă.

CONSTANTIN N. – Pitești

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian