Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LUMINIȚA – Cluj, F. AS 1376: „Cum pot scăpa de niște veruci periunghiale?”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected]

Stimată doamnă, verucile periunghiale sunt o tul­burare cutanată, cauzată de o in­fec­ție cu un virus numit virusul pa­piloma uman. Există mai multe tul­pini (peste 100) ale acestui virus, cred că descrierea dvs. se potrivește cu verucile vulgare, care nu ridică probleme speciale din punct de ve­dere clinic, fiindcă, în foarte multe cazuri, se remit (se vindecă) spontan, timp de circa doi ani. Nu există o predilecție pe sexe și par să fie mai frec­vente la rasa albă decât la cea neagră. Virusul papiloma uman poate fi răspândit prin con­tact direct, indirect sau chiar prin autoinoculare. El se manifestă, adesea, prin le­ziuni de tip papule, au cu­loarea pielii, sunt aspre la suprafaţă, dure la atingere). Dimensiu­nile obișnuite sunt între 1 mm şi 1 cm. Leziunile mai mari ridică suspiciunea de leziuni cance­roase. La nivelul picioa­relor, dincolo de aspectul ines­tetic, verucile pot fi dureroase și chiar pot îm­piedica mersul.

Iată câteva recomandări utile:

* Nu folosiți articole inti­me cu nimeni (pro­soape, pa­puci, pijamale etc.), evitați să umblați desculți în locuri publice – băi, bazine de înot.

* Hipertermia – imersia locului bolnav în apă caldă sau aplicarea directă de căldură (45°C), timp de 30-45 minute, ar putea fi de folos.

* Eliminarea fumatului și alcoolului în exces.

* Plante medicinale: aplicarea locală de tea tree (ulei de arbore de ceai) sau de usturoi crud, și sucul de rostopască.

* Tinctură de propolis aplicată local și con­sumată intern.

* Lipirea simplă de scotch pe neg. Elimină prin dezlipire treptată mecanismul de funcționare. Se aplică o lună, pentru a avea efect semnificativ.

* Cantharidin – distruge verucile.

* Homeopatia este un tratament excelent pen­tru verucile vulgare. Unele medicamente, cum ar fi Argentum nitricum, Causticum, Silicea sau Thuja sunt consacrate homeopatic pentru veruci. Însă tratamentele individualizate sunt cele mai eficace, după cum se dovedește și în practica mea de medic dermatolog.

Fiindcă există și carcinom verucos, care sea­mănă cu verucile vulgare, vă sfătuiesc să vă adre­sați medicului specialist.

Vă urez succes!

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

„Tata are anus contra naturii. Cum îl pot ajuta?” (Răspuns pentru SILVIU, F. AS nr. 1419)

Cancerul de colon este tot mai frecvent întâlnit în secțiile de chirurgie și oncologie ale spitalelor. Cauzele apariției tumorilor neoplazice (canceroase) sunt multiple, dar pe primul loc se situează stresul și alimentația. Odată operat, cance­rul de colon poa­te recidiva, dacă persoana ope­rată nu se împacă cu situația sa din punct de vedere psihic și nu eli­mi­nă stresul și alimentația nesănă­toasă.

Ajutorul meu constă în a în­cerca să vă reco­mand alimente și suplimente ali­men­tare cu acțiune anticancerigenă: broccoli, conopidă, varză albă și roșie, roșii, usturoi și ceapă, soia (beți zilnic lapte de soia preparat în casă, cu ajutorul cănii Hapax (relații la tel. 0357/42.22.50), ardei gras, ceai ver­de, fructe viu colorate, sucul proaspăt de legume crude sau salate din sfeclă roșie, țelină, morcov, varză (cel puțin 200 g salată de varză albă/zi, de două ori/ săptămână). Sunt permise și recomandate peștele și carnea de pui/găină (de casă) în ciorbe și mân­căruri gătite, cu multe legume. Plantele aroma­tice pentru condimentarea mâncărurilor: busuioc, cim­bru, oregano, rozmarin, mărar și pătrunjel, tur­meric etc.

Mesele trebuie să fie dese (4-5), alimentele în cantități mici, mestecate bine.

Pentru prevenirea recidivelor cancerului de co­lon sau metastazelor (hepatice, pulmonare, prostată etc.), vă recomand:

* Essiac cu opt plante (Swanson) – 2×1/zi, timp de 6 luni; pu­teți comanda la telefon 0751/20.98.20; 0751/82.96.59.

* Onconovical sau Onco­logy Stem – 3×1/zi.

* B17 – 2×1/zi.

* Inflanat Curcumin 95 – 3×1/zi; încercați să procurați flacoane cu 120 de capsule; sunt mai rentabile financiar. După 6 luni, refaceți CT-ul și analizați rezultatele.

* Ceai de peliniță, trei căni pe zi.

* 1/2 litru apă alcalină, pre­parată din: 1/2 litru apă, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 2-3 linguri de miere de albine și zeama de la o lămâie. Ce­lu­lele canceroase se hrănesc cu sânge acid, sângele alcalin determinând moartea lor programată.

Referitor la stome (pungi), acestea le primiți gratuit, de la farmacia pe care v-a ales-o medicul chirurg, pe când erați încă în spital. Important este să cereți pungile mari. Ca să nu apară neplăceri cu desprinsul, am să vă spun cum să procedați:

* Discul pungii are câteva cercuri, la anumite distanțe. Decupați cu foarfeca până la cercul care indică 40 mm.

* Așezați discul pe o suprafață plană și moale (o păturică sau un prosop), cu gaura în jos.

* Clocotiți un ibric de apă și deșertați-l într-un vas care se așază peste punga. În felul acesta discul se înmoaie și se poate lipi pe piele. Lăsați în această poziție 10-15 minute.

* Dacă pe pielea din jurul colonului se mai găsesc urme de lipici de la punga anterioară, șter­geți cu un ulei pentru copii (Baby Johnson), apoi spălați cu apă și săpun și lăsați să se usuce.

* De la farmacia care vă livrează pungile cereți un flacon de pudră Stomahesive. Pudrați colonul și în jurul lui, pe o suprafață egală cu diametrul dis­cului.

* Scoateți punga de la căldură, dezlipiți hârtia care acoperă partea lipicioasă și lipiți discul pe ab­domen, având grijă că acea bucată de colon să intre bine în gaura discului. Se apasă bine să se lipească și se închide punga cu agrafa.

* Ca să fiți siguri că punga nu se dezlipește (punga se dezlipește, nu se sparge), trebuie lipită pe marginea discului maron cu bucățele de leuco­plast de mătase, cu lățime de 2,5 mm.

Dacă aveți grijă să mâncați puțin și des și să goliți punga la timp, aceasta poate rămâne lipită și 4-5 zile. De menționat că, după fiecare golire, pun­ga se spală în interior cu apă, cu ajutorul unei sticle cu apă sau cu furtunul de la duș, apoi se prinde agrafa.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am o piatră la rinichi și nu reușesc s-o elimin” (Răspuns pentru CLAUDIU D., F. AS nr. 1412)

D-le Claudiu, în privința calculilor, indiferent de localizare, primul pas pentru eliminarea lor este să faceți tot posibilul să nu se mai mărească! Acest lucru îl puteți realiza printr-o alimentație prepon­derent vegetariană, din care carnea roșie, în special cea de porc și derivatele, trebuie scoase cu desă­vârșire din meniu. De asemenea, se restricționează consumul de lactate la maximum două mese pe săptămână, cu lactate degresate. În rest, hrană ve­getariană, în care să intre zilnic cât mai multă ceapă crudă, preferabil cea roșie. Un factor esențial este consumul de apă plată cât de multă, cel puțin 12 pahare zilnic. În unele dintre acestea se poate adăuga suc de lămâie, iar în altele 1-2 lingurițe cu oțet de mere și miere. Un pahar cu suc de țelină zilnic ajută mult la micșorarea și/sau fragmentarea calculilor, ușurând astfel eliminarea lor. De ase­menea, tinctura de ienupăr, administrată – o lingu­riță, de două-trei ori pe zi, este un adjuvant util pen­tru prevenirea și eliminarea pietrelor de la rinichi. Dacă aceste metode simple nu duc la rezultatele dorite, contactați-mă zilnic între orele 16-22 pentru a institui o schemă de tratament mai energică.

„Mamei i-a ieşit un nodul pe sân, după o lovitură” (Răspuns pentru MIRELA – jud. Brăila, F. AS nr. 1417)

Într-un borcan de sticlă de aprox. 2 litri puneţi: rădăcină de ghimbir ras de aprox. 3 degete gro­sime; lemn-dulce – plantă (ceai-vrac de la Plafar), 2 cutii; busu­ioc – plantă (ceai-vrac de la Plafar), 2 cutii; frunze de pin sau brad (ceai-vrac de la Plafar), 2 cutii; frunze de rozmarin (ceai-vrac de la Plafar), 2 cu­tii; flori de arnică (ceai-vrac de la Plafar), 2 cutii. Peste această compoziţie turnaţi alcool etilic de 70 grade, de uz alimentar, până se acoperă cu o palmă deasupra limitei superioare a masei de plante. Se lasă la macerat 12 zile, agitând zilnic vasul. După 12 zile, se strecoară. O parte din extras se ţine la frigider şi se aplică rece sub formă de comprese, pe zona inflamată, de 3-5 ori pe zi.

Acest extras de plante se poate administra şi intern, câte 2 linguriţe de 2-3 ori pe zi, diluat într-o jumătate de pahar (cană) cu ceai de muşe­ţel, mentă sau gălbenele (la alegere).

După retragerea inflamaţiei, dacă mai rămâne extras, se poate folosi în mod asemănător, pentru tratarea a varii inflamaţii de natură reumatismală, articulară sau musculară.

În perioada celor 12 zile, cât are loc extracţia, se poate folosi aceeaşi compoziţie, dar cantităţi mult mai mici, din care se face un decoct zilnic, ce se aplică rece (de la frigider) de 3-5 ori pe zi, pe zona inflamată. Dacă nu sunt rezultate cu această metodă, contactaţi-mă, şi vă voi prepara un produs fito-farmaceutic mai eficient.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Sufăr de colopatie cronică de foarte mult timp” (Răspuns pentru ALEXANDRU – București, F. AS nr. 1417)

Dacă ați fi citit cu atenție „Pagina specialiștilor” din Formula AS, cu siguranță erați complet vindecat în prezent. Trebuie doar să folosiți 200 g de argilă ALGO zilnic, timp de 2-3 luni. Nici acum nu-i târziu, vindecarea este garantată! Pentru detalii despre cură sunați-mă la tel. 0788/23.38.73. Puteți comanda argilă ALGO la preț de producător la tel. 0258/86.56.77.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian