Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am o tumoră în vezica urinară”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, mă numesc Ștefan, am 43 de ani și în octombrie, în urma unei eco­grafii, mi s-a depistat o tumoră în vezica urinară (de 5×2,5 cm) și mi s-a indicat operația. Nu m-am operat atunci, apoi a venit nenorocita asta de pandemie și nu m-am mai dus la spital. Vă rog să-mi recomandați un tratament cu care pot evita ope­rația. Menționez că urinez cu sânge destul de des. Cu mulțumiri,

ȘTEFAN G. – Botoșani

„Mă doare laba piciorului amputat”

Dragă redacție, am vârsta de 83 de ani, iar în anul 2017 mi s-a amputat 3/4 din piciorul drept. În momentul de față mă simt bine. Opt ore pe zi stau în cărucior, iar restul în pat. Sunt perioade când mă doare laba piciorului amputat, până la gleznă. Câteodată durerile sunt insuportabile. Ce sfaturi îmi dați? Cum voi putea scăpa de durerile piciorului-fantomă? Vă mulțumesc anticipat,

I.G.B. – Galați

„Caut un tratament pentru miastenie oculară”

Dragă redacție, vă rog să mă ajutați cu un tratament alternativ pentru miastenie oculară. Medicii mi-au prescris Mestireon și Pred­nison. Cu toate că am urmat acest tratament, mă simt din ce în ce mai rău și nu-mi mai pot ridica pleoa­pele. Dacă știe cineva un tratament naturist care mă poate ajuta, să-mi scrie pe adresa redac­ției. Vă mul­țumesc.

CĂTĂLINA – București

„Zona Zoster îmi face viața un calvar”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Silvia, am 79 de ani și vă rog să-mi publicați scrisoarea în revista dvs., pentru că sunteți ultima mea speranță de a-mi găsi alina­rea. Acum sunt la fiul meu, în Franța, căci în Româ­nia e tare greu să fii bătrân, bolnav și sin­gur. În 2008 am făcut Zona Zoster, în partea stân­gă, sub piept, care s-a întins până la coloana ver­tebrală, pe o porțiune lată de vreo 14 cm, unde au apărut bășici de mărimea unei monede de 50 de bani. Am fost internată, și după trei săptămâni rănile au dispărut, dar am rămas cu înțepături, zona mă arde, mă ustură, de nici nu pot să ating pielea. Cu trecerea timpului, mă simt tot mai rău, de parcă boala asta îmi afectează tot organismul. Simt o durere în coloană, sunt epuizată fizic și psihic, nu mai am putere, am o frică, neliniște, mă doare vena de la gât din partea stângă, iar de sub piept, unde a ieșit prima pată roșie, simt că pornește ca un curent fierbinte care se urcă în sus, la gât. Nu am aer, mă sufoc și simt nevoia să ies din casă. Am fost la urgențe și mi-au dat ta­blete pentru durere, Orozamudol 50 mg (clor­hidrat de trama­dol). Am și capsule Skenan, dar degeaba, nu-mi trece cu nimic. Am fost și la endocrinolog, care mi-a spus că glanda tiroidă e de opt ori mai mică decât ar trebui să fie, dar nu mi s-a dat niciun tratament.

* Am probleme şi cu ficatul, de la 15 ani. La analize, rezultatele sunt bune, dar pe mine mă doare ficatul și simt gust amar în gură (am vezica biliară scoasă). Se poate să am de la ficat toate aceste probleme sau de la tiroidă? De 12 ani de când am făcut Zona Zoster, am făcut operație de cataractă la ambii ochi, în 2018, iar aici în Fran­ța, pe 31 martie a.c., am făcut operație la inimă, mi s-au pus două stenturi (mai am vreo 3 ope­rații). Oare Zona Zoster afectează tot organis­mul? Sunt pesimistă și plâng în fiecare zi de durere și de necazurile pe care le avem.

* Sufăr şi de insomnii. Noap­tea dorm 3-4 ore cu tablete Rivotril, când nu iau, dorm doar 1-2 ore.

* Îmi apar vânătăi pe corp și cred că de la ta­bleta pe care o iau pentru inimă în fiecare zi, Clo­pidogrel Milan 75 mg, 1 tabletă dimineața, prin­tre alte medica­mente. Oare nu există un înlo­cui­tor care să nu aibă așa multe efecte negative?

* De la operația de cataractă am rămas cu ve­dere dublă, mă doare între sprâncene și mi-e greață, nu am poftă de mâncare, amețesc și noap­tea când mă întorc în pat și când mă ridic din pat. Oare care să fie cauza atâtor boli? Oare chiar sunt bolnavă cu nervii? Se spune că trebuie tra­tată cauza, nu efec­tele.

Vă mulțumesc și doresc sănătate tuturor românilor, oriunde s-ar afla!

SILVIA – Franța, tel. 033983561924, 040765030088, e-mail: [email protected]

„Soția mea are senzația că trebuie să aibă scaun de 30 de ori pe zi”

Stimați cititori ai acestei prestigioase reviste,

Soția mea are 85 de ani și a fost diagnosticată cu demență Alzheimer, pentru care are un trata­ment de la neurolog și se menține în limite ac­ceptabile. Dar alta este suferința căreia nu i-am găsit leac. Are senzații de scaun, pentru care se duce la toaletă de circa 30 de ori pe zi, deși se duce degeaba. Are scaun normal, la două zile, dar și după acesta, senzațiile se țin lanț, și în foarte multe cazuri, sunt foarte puternice. Am con­sultat mai mulţi medici, de toate specia­litățile, dar niciunul nu ne-a putut spu­ne care-i cauza.

Dacă în decursul timpului v-ați întâlnit cu vreun asemenea caz, vă rog, dați-mi un sfat. Vă mulțumesc anticipat!

VICTOR B. – Ghimbav

„Fetița mea suferă de constipație”

Am o fetiță în vârstă de 2 ani și jumătate. Încă din prima lună de viață a început să se constipe. Am crezut că este ceva trecător, am sperat că, odată cu diversifi­carea alimentației, scaunul se va regla. Am început să-i dau su­curi naturale de fructe. Apoi ciorbițe, iaurturi, fulgi de porumb și pâine neagră, mai nou – fructe și aproape tot ce am auzit că ar fi bun. La sfatul pe­diatrului i-am dat picături de Meto­clopramid, lactoză (un pliculeț pe zi), ceai de ci­coare, mușețel și crușin îndulcit cu miere, dar degea­ba. Pri­mele fecale sunt ca nucile și are dureri mari, plânge și câte o jumă­tate de oră. Are scaun la două-trei zile, dar acest lucru se întâmplă foarte rar de la sine, aproape mereu trebuie să îi pun un supo­zitor cu glicerină. Am citit multe leacuri pentru constipație în „Formula AS”, dar pentru un copil așa de mic nu prea sunt aplicabile, având în vedere că nu pot să o conving să ia miere dimi­neața sau să bea apă pe sto­ma­cul gol. De aceea, îi rog din suflet pe cei care s-au con­fruntat cu această problemă și cred că soluția se poate po­trivi și fetiței mele, să-mi dea și mie un răspuns. Mulțu­mesc din suflet!

MIRELA – Galați

„Am făcut micoză intestinală după o investigație endoscopică”

În urma unei investigații endoscopice, m-am ales cu o micoză intestinală. În ciuda tentativelor de vindecare, atât pe cale naturistă, cât și pe cale medicamentoasă, simptomele persistă (mai ales mâncărimi puternice ale pielii). Apelez la citi­torii și specialiștii revistei, în speranța că voi primi ajutorul lor. Cu mulțumiri,

TATIANA – Buzău

„Caut un tratament pentru hipertrofie parotidiană”

Vă scriu cu speranța că prin intermediul dvs., mă voi vindeca fără a fi nevoie de o intervenție chirurgicală. Aș dori să aflu dacă există un re­mediu în cazul afec­țiunii de care sufăr: hiper­trofie paro­tidiană bi­laterală, fără tumoră. Medi­cii mi-au recomandat operația, dar eu sper că există un tratament alter­nativ. Vă mulțumesc.

OVIDIU T. – Satu Mare

„La 26 de ani, sufăr de hipertensiune arterială esențială”

Dragă redacție, am 26 de ani și sunt diag­nosticată cu hipertensiune arterială esențială (pentru care fac trata­men­t). Am făcut și trata­ment naturist cu păducel, vâsc, talpa-gâștii, în urma căruia tensiunea scade, dar după o perioadă crește iar. Cele mai mari valori ale tensiunii le-am avut în timpul sarcinii – 24 cu 17. Am pier­dut sarcina și medicul ginecolog mi-a spus să nu mai rămân însărcinată până nu-mi tratez tensiunea. De atunci am fost la o mulțime de medici, dar ni­meni nu-mi dă nicio speranță. Știe cineva cum îmi pot regla ten­siunea pe termen lung? Îmi do­resc foarte mult un copil. Vă mul­țumesc!

DARIA – Iași

„Cum îmi pot curăța plămânii?”

Aș dori să aflu dacă există o cale mai rapidă de curățare a plămânilor, după lăsarea de fu­mat. Am citit că abia după 10 ani de zile plă­mânii unui fu­mător sunt dez­in­toxicați total. Este un subiect de interes gene­ral, având în ve­dere numărul tot mai mare de per­soane care doresc să se lase de fumat. În plus, vă rog să re­ve­niți cu sfaturi care să ne ajute efectiv să aban­donăm fu­ma­tul. Vă mulțu­mesc anticipat.

SERGIU A.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian