Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Ajutați-mă să trăiesc decent”

Bună ziua, stimată doamnă Sânziana Pop și dragă redacție,

Mă numesc Bologa Ana, sunt din localitatea Greci, sat Greci, jud. Mehedinți, și sunt imobi­li­zată la pat de la vârsta de 9 ani, în urma unui acci­dent. Acum am vârsta de 66 ani și sunt diag­nosticată cu distrofie musculară progresivă. Am fost în îngrijirea mamei mele, tatăl fiind decedat. Acum un an și 6 luni a decedat și mama, și eu am rămas cu o nepoată, cu care locuiesc în casă și care mă îngrijește.

Mă adresez dumneavoastră cu speranță în suflet că mă veți sprijini cu un ajutor bănesc, așa cum ați mai făcut-o, ca să pot construi o bucătărie și o baie, unde să fiu dusă cu scaunul cu rotile. De ani de zile sunt dependentă de oliță și e tare greu! Aș mai vrea să-mi pot lua o canapea, ca să pot fi spălată și îngrijită, și o sobă în cameră, că cele pe care le am sunt vechi și defecte.

Nu vreau să cerșesc milă, dar sper că poate mai există oameni cu milă în suflet, care să mă ajute să-mi pot duce zilele care mi-au mai rămas cât de cât decent. E tot ce-mi mai doresc pe această lume și dumneavoastră sunteți singura mea speranță.

Vă pun la dispoziție documentele necesare, care atestă handicapul de care sufăr.

Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate! Cu respect,

BOLOGA ANA – sat Greci, com. Greci, nr. 208, jud. Mehedinți, cod 227225, tel. 0754/80.61.03

„Soacra mea mi-a luat copiii”

Bună ziua, doamna directoare Sânziana Pop,

Mă numesc Rață Ionela și sunt din comuna Dealul Morii, județul Bacău. Vă scriu această scrisoare în speranța că mă veți ajuta și pe mine, așa cum faceți cu atâția nefericiți. Sunt mamă a patru copii, Denisia, în vârstă de 12 ani, Dariu, de 6 ani, Roxana, de 2 ani și jumătate și Emanuel, în vârstă de 11 luni. În anul 2019, în luna februarie, so­țul meu, Rață An­drei, a hotărât să își pună capăt zi­lelor. Menționez că atunci când s-a întâmplat, eu nu eram în țară, iar când m-am întors, soacra mea nu a vrut să mă lase nici măcar să îmi văd copiii (cu cel de-al patrulea eram însărcinată). Am apelat și la poliție, și la asistența socială, dar tot nu am reușit. Între timp, soacra mea a deschis proces ca să îmi ia copiii. De un an de zile ne judecăm. A trebuit să îmi caut casă cu chirie, ca să pot dovedi în instanță, dacă va decide în favoarea mea, că am unde să-i duc. Am căutat și am găsit un om cu suflet mare, care mi-a oferit o căsuță, să stau în ea cu copiii. Acum traversez o perioadă foarte grea. Am nevoie de sprijin financiar. Am angajat un avocat, în speranța că îmi voi câștiga copiii. Nu mai am bani nici pentru laptele praf necesar celui mic, pe care l-am născut după întoarcerea în țară. Nu pot să-i cumpăr un biscuit, o banană, am terminat toate resursele, plâng cu băiețelul în brațe și îi zic „Lasă, mamă, poate mâine va fi mai bine”, dar e din ce în ce mai greu. Poate dacă aveam și eu o mamă, aveam și eu un sprijin, dar mama mea a murit călcată de tren, când eu aveam o lună, și m-a crescut o mătușă, așa cum a putut. Tatăl meu s-a îngrijit, și el, cât a putut de mine, dar de când a murit mama, el și-a înecat amarul în băutură. Am nevoie de ajutor! Vă rog cu lacrimi în ochi să îmi publicați scrisoarea, poate că cititorii dvs., oameni cu suflet așa de mare, mă vor sprijini. Ajutați-mă cu ce puteți, bani, mâncare, orice. Un bănuț cât de mic face mult pentru mine.

Am cont în RON, deschis pe numele meu, la Banca BRD, Agenția Adjud,

RO55BRDE400SV16277434000

Vă mulțumesc! Cu respect,

RAȚĂ IONELA – sat Dealu Morii, com. Dealu Morii, jud. Bacău, tel. 0759/65.48.54

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian