Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de cistită cronică evidențiată”

Foto: SHutterstock

Stimată redacție, mă numesc Augustin Rus și am 79 de ani. În luna martie 2019 am suferit o intervenție chirurgicală la vezica urinară, pentru înlăturarea unei tumori. Rezultatul histopatologic a fost cistită cronică evidențiată. Am făcut tratamente cu diverse medicamente, dar degeaba. Dacă cineva s-a confruntat cu o situație asemănătoare, l-aș ruga să mă aju­te cu un tratament ca să mă pot vindeca. Menționez că la uri­nare am unele dureri care se ame­liorează cu supozitor Diclo­fenac Sintofarm 100 mg (diclo­fenac sodic). Cu mulțumiri,

Augustin Rus – Hunedoara

„Caut un tratament pentru sindrom vertiginos”

Stimată redacție, am vârsta de 89 de ani și de ceva timp am probleme la mers (amețeli, mers nesigur, cu tendința de pierdere a echilibrului, din care cauza folosesc un baston pentru sprijin). Ca antecedente medicale mai importante, în 2013 am făcut angioplastie cu stent BMSCD2, iar în 2016 am avut tromboză venoasă stângă în remisie. La examinarea CT cranian cu substanță de contrast, din iunie 2020, concluzia a fost: „aspect CT cranio cerebral în limitele vârstei”.

Ca tratament iau Detralex, Pradaxa 75 mg, Cebrium, Cerebrolizin și vitaminele B1 și B6, injectabile. Am mai folosit și terapia cu Bioptron și mi-am masat picioarele cu diverse unguente, dar fără rezultate satisfăcătoare. Apelez la citi­torii și specialiștii revistei, în speranța că voi pri­mi un ajutor în tratarea afecțiunii / simpto­melor descrise. Cu multumiri anticipate,

Roman – Brăila

„Sufăr de psihoză maniacală bipolară”

Dragă redacție, vă rog să mă ajutați și pe mine. Sufăr de psihoză maniacală bipolară. Îmi vine să-mi smulg părul din cap, mănânc foarte mult, de mai multe ori pe zi și, pe deasupra, sufăr de constipație cronică. Aștept sfaturile dvs., poa­te îmi găsesc și eu liniștea. Vă mulțumesc.

ANA

„Am spasme musculare în tot corpul, ce să fac?”

Am nişte spasme musculare în tot corpul, de câteva luni încoace. Senzaţia este similară cu aceea a pleoapei care se zbate, ca semn al obo­selii. Am consultat doc­torul de familie, care m-a redirecţionat spre câţiva me­dici neurologi, dar niciunul nu a reuşit să-mi pună un diagnostic foarte clar. Mi s-a spus că ar fi nişte fasci­culaţii musculare, dar n-am primit niciun trata­ment. Analizele sunt bune. Țin să pre­cizez că aceste fasciculaţii ale muşchilor nu dor, dar persistă pe toată suprafaţa corpului (inclusiv pe scalp şi pe faţă, cel mai adesea însă apar în talpă) şi tind să devină deranjante uneori. Nu am găsit niciun remediu până acum, nu îmi dau seama din ce cauză apar, dar nu sunt foarte convins că este o reacţie de la oboseală. Mă pu­teţi ajuta cu un sfat?

GEORGE M. – București

„Îmi amorțesc degetele de la mâini, până la durere”

Bună ziua. Am și eu o rugăminte la cititorii revistei, și anume: este cineva care știe un trata­ment îm­potriva amorțelii degetelor de la mâini? Menționez că îmi amor­țesc al doilea, al treilea și al patru­lea deget de la fiecare mână, noap­tea, uneori până la du­rere. În pre­zent iau doar magneziu și vita­mina B complex. În acest mo­ment, amor­țelile și durerile s-au mai amelio­rat, nu mai sunt insu­por­tabile, dar persistă. Mulțu­mesc anticipat pen­t­ru eventualele răs­punsuri.

Sanda I. – Braşov

„Am stafilococ auriu în prostată”

Stimată redacție, apelez la dvs. cu o problemă de sănătate căreia nu i-am găsit rezolvarea. Am sta­fi­lococ auriu stabilit în pros­tată. Am făcut fel de fel de ana­lize, masaje prostatice, am urmat tratamentele prescrise de doctori, dar fără niciun rezultat. Din ce am în­țeles de la un medic urolog problema ar fi că nu am cum să scap de acest stafilococ auriu, indi­ferent de ce tratament aș urma. Nu vreau să mă resem­nez și sper ca de la dvs. să primesc spe­ranțe noi și să găsesc un tra­tament care să dea rezultate sau să mă în­drumați la un specialist. Vă mulțumesc!

Andrei T. – Vaslui

„La doar 12 ani, băieţelul meu suferă de vitiligo”

Sunt mama unui băiețel de 12 ani, care a fost diag­nosticat cu vitiligo. De aceea, vă rog să mă ajutați cu un tratament. Prima pată de vitiligo i-a apărut la vârsta de 5 ani, apoi nu a mai avut probleme, până în primăvara aceasta, când i-au apărut 2 pete sub ambii ochi și o pată pe picior, apoi şi una pe mână. Doc­torul i-a prescris Pro­topic 0,03% și factor de protecție solar 50. Co­pilul nu are alte probleme de sănătate, este vioi, învață bine, nu are probleme de acomodare și inte­grare în societate. Vă rog, dacă cunoașteți un tratament naturist, să mă sfătuiți cum să-l procur. Vă rămân înda­torată. Cu mulțumiri,

Ioana G. – Galaţi

(Apelați la d-na dr. Lucica Sima de la ROMVAC – tel. 0799/31.33.32, 021/350.31.09.)

„Am hemoragii puternice din cauza unor fibroame uterine”

Stimată redacție, stimați cititori și specialiști ai re­vistei, vă rog să mă aju­tați să-mi regăsesc sănătatea. Am 45 de ani și anul trecut, în august, am avut o hemo­ragie mare din cauza unui fibrom uterin. Cu toate tra­ta­mentele, hemoragia nu s-a oprit până nu mi s-a făcut chiuretaj. Medicul a constatat că această hemoragie a fost provocată de două fibroame. În decembrie, situația s-a repetat, urmată din nou de chiu­retaj. Mi s-a fă­cut și biop­sie, iar rezul­tatul a ieșit bine. Mă simt slăbită și sunt foarte sensibilă la frig, în­deo­sebi la picioare. Nu aş vrea să ajung din nou la operație, mai ales că am și hi­per­tensiune arte­rială. Vă rog, dacă știți vreun trata­ment naturist pen­­tru dispari­ția fibroamelor fără ope­ra­ție, să mă ajutați și pe mine. Vă mulțumesc.

Adriana M. – Săcele

„Ajutați-mă cu un sfat pentru ulcer varicos”

Am mare nevoie de un sfat. Cu câteva luni în urmă, au început să-mi iasă niște bășici pe gam­bă și am fost tratată de către medici cu diferite produse, care însă nu au dat niciun rezultat. Până la urmă s-a dovedit a fi vorba despre un ulcer varicos. Din răni curge un lichid albi­cios. Acum mi s-a dat o cremă pe bază de nitrați de argint, dar situaţia nu s-a schimbat. Mai rău e că au apărut mai multe bășici și una dintre ele pare a fi o gaură. Picioarele îmi sunt umflate și abia mai pot merge, în plus mi s-a umflat și burta, care mă împiedică să dorm, având o sen­zație de sufocare. Menționez că am 70 de ani și sufăr de diabet za­harat. Dacă cineva cu­noaște un tratament sau un medic care tratează cu succes această boală, îl rog să mă ajute. Vă mulțumesc din suflet!

Jana F. – Arad

„Mi s-a pus diagnosticul de sindrom de coadă de cal”

Vă rog să mă ajutați să scap de necazul în care mă aflu. Acum doi ani, am fost nevoit să mă operez de hemoroizi. La rahi­anes­tezie, mi-a fost atins un nerv de la coloana vertebrală, ceea ce a dus la paralizia părții posterioare (cu mare greutate controlez scaunul). Fesele îmi sunt amor­țite, picioarele – slăbite și am semipareză la picio­rul stâng. Mi s-a pus diagnosticul de sin­drom de coadă de cal. Am luat toate medi­ca­men­tele pre­scrise, vitamine, dar fără rezultat. Vă rog să mă ajutați cu un trata­ment naturist.

Aureliu S. – Iaşi

„Diagnosticul meu este vasculită de hipersensibilitate”

Dragă redacție, citesc cu mare interes fiecare număr al revistei și acum am ajuns în situația să vă cer un sfat de sănătate. Am fost diagnosticată cu vasculită de hipersensi­bilitate. Fac tratament cu Prednison, dar acesta îmi creează mari pro­bleme, una dintre ele fiind căderea masivă a pă­rului. Știe cineva un tratament naturist pentru sufe­rința mea? Vă mulțumesc anticipat!

Ana Silvia T. – Gorj

„Sufăr de eczemă dishidrotică”

În urmă cu 2 ani, pe de­getele mâinilor mi-au apărut câteva bă­șicuțe care, în contact cu apa caldă, îmi dădeau stări groaz­nice de mâncă­rime. Testele au do­vedit că sufăr de eczemă dis­hi­drotică. Am urmat multe tra­tamente, dar, după câteva luni, eczema rea­pare. Vă rog să îmi re­co­mandați și mie un leac efici­ent. Vă mulțu­mesc din suflet.

Oana D. – Călăraşi

„Se poate vindeca un chist ovarian?”

Am 25 de ani şi mi s-a găsit un chist ova­rian de mari dimen­siuni pe ova­rul stâng. Mi-a fost recomandată ope­rația. Există vreun tratament naturist? Se poate amâna ope­rația un timp? Nu știu ce să fac, mă puteți aju­ta? Cu mulțumiri,

Anca D. – Bucureşti

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian