Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am niște noduli tari pe mâini” (Răspuns pentru LILIANA, F. AS nr. 1067)

Foto: Shutterstock

O colegă de serviciu își trata acești noduli tari în felul următor: rădea o sfeclă roșie mare cât pumnul și o călea în puțin untdelemn sau grăsime de porc proaspătă. După ce se răcorea puțin, o apli­ca așa, caldă, pe nodulii de pe mâini și degete. Repetând operația, nodulii s-au topit și au dispărut definitiv. Vă doresc mult noroc!

TEODORA – Focșani

„Cum se pot desfunda capilarele sangvine oculare?” (Răspuns pentru Georgiana – București, F. AS nr. 1073)

Rezultate imediate veți obține folosind picături cu Pro­­culin, de trei ori pe zi, și picături cu Vita­mina A ule­ioasă (soluție), de trei ori pe zi, alter­nativ. Atenție la peri­oada friguroasă – folosiți ochelari de soare cu lentile de culoare deschisă, pentru protecție. De asemenea, puteți lua drajeuri de Vitamina A+D2, de patru ori pe zi câte una, după masă. Toate aceste metode le-am folosit perso­nal, cu rezultate foarte bune. Este bine totuși să con­sul­tați un medic de specialitate, ca să vă spună dacă acest tratament este indicat în cazul dvs. În perioada trata­men­tului solicitați ochii cât mai puțin (citit, televizor etc.).

ELIZA T.

„Am vreo șansă să-mi dispară petele roșii din naștere?” (Răspuns pentru ANA, F. AS nr. 1131)

1. Petele roșii se tratează cel mai bine cu aju­torul sân­zienelor. Faceți spălături cu infuzie pre­pa­rată astfel: 2 lingurițe cu vârf de plantă se opă­resc cu 500 ml apă, se lasă să stea o jumătate de minut la infu­zat, se strecoară, iar cu lichidul obți­nut se spală zilnic porțiunea afectată. Se lasă nea­co­perită ca să se usuce. Când locul este uscat, se aplică alifie de sânziene. Este foarte bine dacă ați putea s-o preparați în casă, astfel: într-o tigaie se încălzesc 500 g untură de porc curată (osânză fără sare) și se adaugă patru mâini pline de plantă. Se lasă pe foc mic până face spumă, se ames­tecă bine și se dă deoparte. Se lasă tigaia acoperită să se răcească peste noapte. A doua zi se încălzește din nou, până când un­tura devine suficient de li­chidă pen­tru a putea fi stre­curată prin tifon. Plan­tele rămase se presează pu­ter­nic și alifia astfel obținută se pune în cutii cu capac, care se păstrează la fri­gi­der. Dacă nu puteți folosi aceas­tă me­todă, utilizați sucul de gălbe­nele: doi pumni de tulpini proaspete de găl­be­nele se trec prin storcător, iar cu su­cul obținut ungeți pata de mai multe ori pe zi. Multă sănătate!

MIRELA P. – Ploiești

2. Vă propun un tratament deosebit de eficient care a avut efect asupra multor prieteni de-ai mei care se confruntau cu aceeași problemă. De la o roșie bine coaptă (să fie proas­păt culeasă din gră­dină), rupe codița verde, tai-o în două și freacă bine locul afectat. Efectul este garan­tat și nu rămâne nici un semn.

CEZAR T. – București

„Vreau un remediu împotriva bătăturilor dureroase” (Răspuns pentru ANA C., F. AS nr. 1270)

Pentru bătături în talpă (precum și pentru pana­rițiu, abcese, furuncule, chisturi, mastoze) se poate folosi cu rezultate excepționale slănina de porc. Se taie o felie subțire de slănină de porc de țară (nu din comerț!), cu o suprafață cât să acopere locul afectat, și se aplică timp de 7 zile încontinuu. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Pentru cră­pături (la mâini și picioare) se folosește alifie de gălbenele, în care se adaugă o ceapă rasă pe răză­toa­rea mică. Se unge în fiecare seară mâna sau pi­ciorul și se stă peste noapte cu mănuși, respectiv ciorapi. Se aplică tratamentul până la vindecare.

ILEANA D. – București „Urinez foarte des şi pierd urină” (Răspuns pentru MARIA – Târgovişte, F. AS nr. 1337)

Pentru urinatul des se pun într-un pahar cu apă cal­dă o linguriță cu ulei de măsline și o linguriță cu suc de ustu­roi. Se beau 3 pahare pe zi, înainte de mese. Efect ga­rantat! Pentru orice tip de infecție urinară vă reco­mand trata­mentul cu argilă, ale cărui rezultate în această boală sunt uimitoare.

Pentru mai multe amă­nunte, con­tac­tați-l pe d-l ing. chimist Mircea Bocan, ini­țiatorul acestui trata­ment, la tel. 0788/23.38.73.

IOANA P.

„Cum pot scăpa de o leziune micotică în vezica urinară?” (Răspuns pentru ALEXANDRA F., F. AS nr. 1359)

Și soțul meu a suferit din pricina unor infecții uri­nare chinuitoare, până când medicul nostru de familie i-a recomandat URO-VAXOM, un produs care se găsește și în farmaciile din Româ­nia. De atunci, soțul meu se simte foarte bine. Medica­mentul se administrează 10 zile consecutiv, lunar, timp de trei luni.

Adela – București

„Mi s-a pus diagnosticul metroragie în climax” (Răspuns pentru D. R. – Câmpulung Muscel, F. AS nr. 1383)

Răspunsul ni-l oferă Kneipp în car­tea „Farmacia ver­de – miracolul tra­tării bolilor”. Este indicat ceaiul de coada-calului, care se administrează din două în două ore, câte 4 linguri. O altă soluție pentru o însănătoșire rapidă este și pulberea de coada-calului (plan­ta uscată, luată de la Plafar, se dă prin râșnița de cafea, până se face pulbere), administrată de trei ori pe zi, câte un vârf de cuțit, care se dizolvă în puțină apă. Această pulbere este mineralizantă și înlesnește procesul de asimilare a cal­ciului în organism. Durata tra­ta­mentului este de mini­mum o lună de zile și se repetă ori de câte ori este nevoie. Efectul este aproape imediat. Rețeta a fost ex­peri­men­tată cu succes de numeroase cunoștințe ale mele, aflate în situația dvs. Ea previne și osteoporoza, care este des­tul de frec­ventă la anumite vârste. În cartea Ma­riei Tre­ben, „Sănătate din farmacia Domnului”, este re­comandat ceaiul de coada-calului, în cazul metro­ra­giilor, și mace­ratul de vâsc, în cazul meno­ragiilor. Vă do­resc însănăto­șire grab­nică!

VIRGINIA R.

„Tatăl meu are granulomatoză suprapubiană” (Răspuns pentru MARIA S., F. AS nr. 1388)

Eu am obținut rezul­tate pozitive în închiderea unor operații cu colecții puru­lente, folosind cata­plasmele cu argilă. Un pumn de argilă se amestecă cu puțină apă într-un vas de sticlă sau porțelan, până la obținerea unei paste consistente. Se va începe cu cataplasme mai subțiri (0,5 cm), cu suprafaţă mai mică, aplicate timp de 1-2 ore. Pro­gresiv, se vor uti­liza cataplasme de 1-2 cm grosi­me, mai mari, aplicate chiar și o noapte întreagă. În cazul în care cataplasma se usucă prea repede, va fi înlocuită cu una proaspătă. După folosire, este obligatoriu ca aceasta să se arunce, fiindcă se impregnează cu toxine. În lucrarea „Trata­men­tul bolilor prin legume, fructe și cereale”, dr. Jean Val­net re­co­manda ca tratamentul ex­tern să fie prece­dat sau înso­țit de o detoxifiere internă cu argilă. O dată începută, cura de argilă nu trebuie între­ruptă. Ea de­clan­șează un ansamblu de procese de dre­naj și revita­lizare, a căror oprire ar putea fi nefastă pen­tru orga­nism. Multă sănă­tate!

CRISTIANA R.

„Am un chist Baker la genunchi” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1414)

La fel ca și dvs., am avut umflături dure­roa­se la ge­nunchi, care mă împiedicau mai ales la urca­tul și coborâtul scărilor. Am scăpat de umflături în mai puțin de două săptămâni, masându-mă ușor, seara, cu ulei de cimbru, apoi aplicându-mi comprese cu bitter sue­dez. Totodată, am băut ceaiuri depurative (coada-ca­lului, coada-șoricelului, păpădie, ur­zică – la dis­cre­ție).

NICOLETA – București

„Caut un tratament naturist pentru stafilococ alb” (Răspuns pentru ALEXANDRU, F. AS nr. 1414)

* Faceți badijonări cu Betadină, seara, timp de 10 zile, cu pauză alte 10 zile.

* Consumați de două ori pe zi drojdie de bere proaspătă, cât o nucă, Apilarnil Prop (de la ma­gazinele Apicola), după prospect, și cât mai mult usturoi.

* De asemenea, este foarte indicat să urmați cura cu argilă (procurați-o de la d-l Mircea Bocan din Alba-Iulia – are efecte deosebite în tratament).

MARGARETA – Brăila

„Zona Zoster îmi face viața un calvar”(Răspuns pentru SILVIA – Franța, F. AS nr. 1425)

Zona Zoster este o afecțiune localizată de-a lungul unui nerv și este foarte dureroasă. Pentru calmarea durerilor, se pun comprese locale cu apă foarte rece sau suc de morcovi.

* De real folos sunt și cataplasmele locale cu făină de in, băile cu amidon sau cu tărâțe (2-3 kg tărâțe la o cadă de apă– se stă 5-10 minute), băile călduțe cu decoct de flori de tei (50-100 g la 2 l de apă – se stă 5-10 minute).

* De asemenea, foarte bune sunt și cata­plas­mele cu frunze de varză. Se spală varza, se taie nervurile, se presează cu un făcăleț. Se pun 2-3 straturi de varză, care se vor schimba de 3-4 ori în 24 de ore. Înainte de aplicații, se unge locul afectat cu ulei de sunătoare.

* Mai puteți folosi și ure­chelniță (Sempervi­vum tecto­rum) în stare proas­pătă, storcând sucul direct pe locul afectat.

* Este indicat un re­gim ali­mentar de cruțare, fără grăsimi, prăjeli și conservanți. Cu acest tra­tament m-am vindecat de Zona Zoster în mai puțin de o săptămână.

ANA C. – Sibiu

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian