Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mai pot spera să aud vocea nepoțelului meu?”

Foto: Shutterstock

Bună ziua. Mă numesc Daniel, am 62 de ani și sufăr de surditate totală bilaterală nepro­te­za­bilă. Boala s-a instalat brusc, după un trata­ment greșit pentru oreion, în urmă cu 25 de ani. Am făcut tratamentele recomandate de medici, acu­punc­tură, dar fără niciun rezultat. Am un nepoțel de doi ani, e la vârsta când a început să vor­bească vrute și nevrute și mi se rupe inima că nu-l pot auzi. Mă puteți ajuta cu un tratament naturist? Vă mulțumesc și sper să „aud” vești bune de la dvs.

DANIEL R. – Pitești

„Am două hemangioame pe ficat”

Dragă redacție, acum trei ani am fost operată pentru că aveam un hemangiom în zona sacrală. În luna noiem­brie am făcut un RMN și mi s-au descoperit pe ficat încă două hemangioame. De atunci nu mai am liniște, mi-e teamă să ajung la o nouă operație. Cu pandemia asta, am evitat să mai merg prin spitale (am 63 de ani). Îi rog pe spe­cialiștii cu care colaborați să-mi spună ce sunt aceste hemangioame și dacă trebuie nea­părat operate sau există și alternative naturiste. Cu mulțu­miri,

CRISTINA – Timișoara

„Sufăr de gastrită și Helicobacter pylori”

De câțiva ani sufăr de gastrită și Helicobacter pylori și nu mai știu ce să fac. Dacă cineva știe un tratament, îl rog să mi-l comunice prin inter­mediul revistei, la rubrica „Cititorii răspund”. Cu mulțumiri anticipate,

PETRU

„În urma unei lovituri, am rămas cu dureri de cap”

Acum patru ani, m-am lovit la cap pe partea dreaptă (am căzut de pe scară când culegeam mere). Pentru că mă resimțeam, aveam dureri de cap și, câteodată, ame­țeam, am fost la medic și am făcut un RMN. Rezultatul a fost bun și mi s-au prescris doar anal­gezice. Durerile mă lăsau pe moment, dar reveneau întotdeauna. Nu cred că am legat vreodată mai mult de trei zile de liniște. Pentru că nu mai suportam pastilele, am fost iar la medic acum doi ani, mi s-a făcut din nou RMN – același rezultat bun, dar durerile au continuat. Nu mai știu ce să fac, de aceea rog persoanele care au trecut prin această durere insupor­tabilă și au scăpat de ea să-mi transmită tra­tamentul folosit. Vă mulțumesc anticipat!

GEORGE T.

„Cum să tratez constipația cronică?”

Dragă redacție, de ani de zile citesc „Formula AS”, o revistă foarte bine scrisă (d-na Sânziana Pop și colectivul ei redacțional să trăiască!). Am 83 de ani și duc o viață aproape exemplară: fac zil­nic două ore de plim­bare în pas vioi, beau doi litri de apă plată adusă de la Dorna, în sticle de sticlă, mănânc din abundență legume și fructe, pește, urdă de capră, piept de curcan, produse apicole – lăp­tișor de matcă, păstură, polen, miere de salcâm etc. Seara nu mănânc și, totuși, de ani și ani, sufăr de constipație cronică. Am încercat să o combat cu tărâțe de psyllium, a mers un timp, acum nu mai „merge”… Ce să fac? Vă rog să-mi dați un sfat! Cu stimă,

MIHAI C.

„După operația de cancer uterin, am o fistulă recto-vaginală”

Dragă redacție, vă scriu cu rugămintea să mă ajutați să scap de suferința care-mi face viața insuportabilă. Acum trei ani am trecut printr-o operație de cancer uterin și am rămas cu o fistulă între vagin și rect. Din această cau­ză, când am scaun, curge pe ambele părți. Medicul mi-a spus să fac spălături vaginale zilnic. I-am urmat sfa­tul, dar tot am usturimi și mâncă­rimi în­grozitoare. Vă rog să-mi dați un sfat. Vă mulțu­mesc!

M. S. – București

„Ajutați-mi fiul să scape de halenă!”

Vă rog, ajutați-mi fiul să sca­pe de mirosul insuportabil al res­pi­rației! Stăm într-un sătuc și nu avem acces ușor la medici. Nici nu am ști la ce medic să mergem. Vă rog din suflet să ne recoman­dați câteva leacuri na­turiste. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

NASTASIA H. – jud. Mureș

(Pentru această problemă, fiul dvs. trebuie să consulte un stomatolog și un gastroente­ro­log.)

„Știe cineva vreun ceai care vindecă impotența?”

Stimată redacție, mă numesc Toader, am 70 de ani și sufăr de impotență. Știe cineva vreun ceai care vindecă această problemă? Am încercat să iau pastile, dar au efecte adverse periculoase, care-mi afectează ca­pacitatea de muncă (sunt electri­cian și încă lucrez). Vă mulțumesc.

TOADER V. – Buhuși, jud. Bacău

„Caut un neurolog bun în Alba-Iulia sau Cluj-Napoca”

Bună ziua! Vreau să consult un neurolog, deoa­rece amețesc pentru câteva mi­nu­te, apoi îmi trece. Dar ultima dată amețeala a durat vreo două zile, timp în care nu m-am putut ridica din pat. Nu puteam să stau decât pe par­tea dreaptă, în orice altă pozi­ție se învârtea casa cu mine. Am pus amețelile pe seama spon­dilozei sau a crizelor de fiere, dar aș dori să consult și un neurolog. Vă rog să-mi recomandați un neu­rolog bun în Alba-Iulia sau Cluj-Napoca. Vă mulțumesc.

Maria – e-mail: [email protected]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian