Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soțul meu are artroză coxo-femurală”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, soțul meu a fost operat de artroză coxo-femurală la piciorul drept și acum, la aproape un an de la intervenția chirurgicală, tot mai are dureri, i se umflă piciorul și se de­plasează cu mare greutate. În plus, a început să aibă dureri mari și la cealaltă articulație, de la piciorul stâng. Nici nu vrea să audă de doctor, mai ales că prima operație nu i-a folosit cu nimic. Dacă știe cineva un tratament care să-l ajute, îl rog să-mi răspundă în paginile revistei. Vă mul­țumesc!

SONIA F.

„Am suferit o histerectomie la doar 34 de ani și acum am mari probleme”

Dragă redacție, la 34 de ani am fost diag­nosticată cu cancer de endometru și am suferit o histerectomie totală (mi s-au înlăturat uterul, ovarele și trom­pele uterine). Acum, la aproape doi ani de la operație, sunt tot timpul extenuată, am dureri mari de oase și insomnie. Am refuzat terapia de substituție hormonală și am luat lăptișor de matcă, extract de mlădițe de zmeur și Menosan. Cu toate acestea nu mă simt mai bine. Vă mulțumesc anticipat pen­tru orice sfat.

MELANIA

„Am un chist pe glanda parotidă”

Dragă redacție, vă cer ajutorul într-o problemă de sănătate care îmi dă mari bătăi de cap. Acum doi ani am descoperit că între urechea stângă și maxilar mi-a apărut o umflătură cât o măslină. Nu mă durea, dar am fost totuși la medic, care mi-a pus diagnosticul chist al glandei parotide. Mi-a spus că dacă nu mă deranjează din punct de vedere estetic, ar fi bine să nu-l operez, ceea ce am și făcut. Dar acum a crescut, e de trei ori mai mare, iar eu nu mai am curaj să merg la operație, mai ales că sunt diabetic, hipertensiv și am și probleme cardiace. Există vreo metodă naturistă pen­tru a evita intervenția chirurgicală? Cu mulțumiri,

PARASCHIV T. – București

„Caut un leac pentru tinea manuum hiperkeratozică”

Acum aproxi­mativ doi ani, am fost diag­nosticată cu tinea manuum hiper­kera­to­zică, o infecţie fungică localizată la nivelul mâinii. Pal­mele mele au zone de piele uscată, fisurată, de culoare roşie, cu scua­­me groase şi care îmi dau mâncărimi inten­se. Tratamentul pe care l-am fă­cut și îl fac în con­tinuare, nu dă niciun rezultat. Medicul der­matolog mi-a spus să îl con­tinui, dar fisu­rile sunt mai dese și pliurile pal­mare mai ac­centuate. Vă rog din suflet să-mi reco­mandați un tratament natu­rist. Vă mulțu­mesc și aștept răs­puns în paginile revistei. Vă do­resc multă să­nă­tate!

LUCICA B. – Vaslui

„Cum să scap de psoriazis?”

Bună ziua! Vă scriu acest apel pentru că sufăr de psoriazis și, după ce ani de zile am făcut tra­tamentul pre­scris de me­dic cu diferite creme, cum ar fi Advantan sau Dermo­vate, mi-am dat seama că că nu așa îmi voi găsi vindecarea. Menționez că psoriazisul este localizat pe spate, la coate și în zona intimă. Vă rog să mă ajutați cu un tra­tament naturist sau să-mi recomandați un terapeut cu rezultate eficiente în această boală. Vă mulțu­mesc!

PAVEL S.

„Caut un tratament naturist pentru ulcer”

Bună ziua. Numele meu este Șerban, am 43 de ani și de aproape trei ani sufăr de ulcer. Am urmat toate tratamentele prescrise de medici, dar fără a obține vreun rezultat. Durerile s-au ame­liorat o perioadă, după care au revenit și mai sâcâi­toa­re. Vă rog să mă ajutați, nu știu ce să mai fac! Cu mulțumiri,

ȘERBAN – Reșița

„Am o bătătură foarte dureroasă”

Stimată redacție, am o bătă­tură situată în vârful degetului mare de la picior. Pe lângă du­rerea insuportabilă, mă deran­jează și la mers. Vine toamna și mi-e teamă că va trebui să port tot sandale, pentru că mi-e im­posibil să mă încalț cu un pan­tof închis. Îi rog pe citi­torii care s-au con­fruntat cu această si­tuație să-mi recomande un leac sau un medic. Vă mulțumesc.

IVONA – București

„Îmi sângerează gingiile de aproape șase ani”

Stimată redacție, sunt într-o situație care pare fără ieșire: de aproape șase ani îmi sângerează gingiile. În fiecare noapte mă trezesc cu cheaguri de sânge în gură, gingia este roșie și umflată. Stomatologul mi-a spus prima dată că e din cauza tartrului și mi-a făcut detartraj, dar situația nu s-a îmbunătățit. De cinci ani mi-am făcut detartraj la fiecare 6 luni, mai puțin în ultimul timp, de când cu pandemia, dar cu toate acestea sângerările au continuat. Mă spăl pe dinți doar cu Sensodyne și Parodontax, fac spălături cu Listerin, conform recomandărilor, dar degeaba. Am căutat remedii pe internet și am făcut gar­gară cu apă sărată, cu bicar­bonat de so­diu – fără rezultat.

Vă rog să publicați acest apel, poate a suferit cineva de acest chin și a reușit să-i găsească leacul. Menționez că am 80 de ani și am un stil de viață foarte sănătos. În afară de neajunsurile vârstei nu su­făr de o boală anume. Vă mul­țumesc și aștept un sfat.

JANA S. – Brăila

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian