Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de endocervicită hemoragică” (Răspuns pentru IOANA – Râmnicu Sărat, F. AS nr. 941)

Foto: Shutterstock

Doamnă Ioana, vă recomand următorul trata­ment naturist, foarte eficient în tulburările de me­nopauză și endocervicită.

* Uz intern: se prepară o in­fu­zie dintr-un ames­tec de coada-șorice­lu­lui, gălbe­nele, sunătoare și urzică în părți egale (2 lin­gurițe de plantă la o cană cu apă se fierb 10 minute, apoi se stre­coară). Se beau trei căni pe zi, neîn­dul­cit, timp de 14-21 de zile.

* Consumați vitamina K du­pă pros­pect și câte 3 lin­gu­rițe de bitter sue­dez zilnic.

* Uz extern: în 5 litri de apă se face o fier­tură din coa­da-calului și coada-șoricelului (10-12 plan­te întregi din fiecare). Se adaugă so­lu­ția la apa de baie, în cadă. Se stă 20-30 de minute la o tem­peratură de 30-35°C. Apa trebuie să cuprindă jumă­tatea inferioară a cor­pu­lui, de la buric în jos. Faceți spălături vaginale (cu iriga­torul) cu ceai de coada-șoricelului sau mușețel, apoi ungeți vaginul, cât mai adânc, cu alifie de gălbenele. Faceți băi de aburi sau puneți-vă comprese cu ceai de coada-ca­lu­lui în zona abdominală, în dreptul ovarelor.

GHEORGHE B. – jud. Argeș

„Am o infecţie cu coci gram pozitivi în cavitatea bucală” (Răspuns pentru DUMITRU T., F. AS nr. 1086)

Pentru afecțiunea dvs. vă recomand să faceți de mai multe ori pe zi gargară cu infuzie de șovârf (o linguriță de plantă la 200 ml apă clocotită) neîn­dulcită.

* La fel de eficientă este gargara cu infuzie din următorul amestec de plante: 20 g iarbă de turiță-mare, 10 g frunze de salvie, 10 g cimbrișor, 30 g mușețel, 15 g rizomi de ce­ren­țel, 15 g capsule de mac. Se folosește o lingură de ames­tec la o cană cu apă clocotită.

* De mare ajutor este și apiterapia: de 6 ori pe zi, de dimineață până seara, luați câte 10 g de miere albă cristalizată (zaharisită) și țineți-o în gură până se topește.

* Faceți gargară cu 40-50 picături tinctură de propolis într-un pahar cu 100 ml apă. Se face gargară de 3 ori pe zi și apoi se înghite.

* Zil­nic, 2 tablete de propolis sau 5 g propolis natural se sug după mese. După 7-10 zile, efectul începe să fie vizibil, iar după 20 de zile, boala dis­pare total. Puteți folosi tinctura de propolis și pentru aerosoli (2-5 cm3 pe șe­dință) – o ședință zilnic, timp de 5-10 zile. Vă doresc să­nătate!

EMILIAN D.

„Caut un remediu pentru silicoză” (Răspuns pentru ION F. – Petroşani, F. AS nr. 1244)

În cartea „Sănătatea Carpaților”, d-l dr. ing. Emil Păun recomandă un tratament eficient pentru silicoză, pe care o cunoștință de-a mea l-a urmat cu bune rezul­tate. Se face un amestec din 20 g flori de podbal, 30 g frunze de podbal, 20 g frunze de pătlagină, 20 g frunze de mentă și 10 g rădăcină de lemn-dulce. Se face o infuzie dintr-o lingură cu amestec la o cană cu apă. Se beau zilnic 2 căni, di­mineața și seara. Ceaiul poate fi în­dulcit cu mie­re de albine. Tratamentul durează 3-6 luni.

* Este reco­man­dat ca în timpul tratamentului să se consume de 3 ori pe săp­tămână câte 2 lin­gurițe cu hrean ras, ames­tecat în părți egale cu miere polifloră. De asemenea, se recomandă con­sumul usturoiului sub orice formă.

Multă sănătate!

MARIA V. – București

„Am o piatră la glandele salivare” (Răspuns pentru TINCA – Vaslui, F. AS nr. 1292)

Și eu am suferit de aceeași boală acum 10 ani și medicii mi-au prezentat ca unică alternativă ope­rația. Mi se forma o gâlmă de mărimea unei nuci sub maxilar și veșnic eram cu gura uscată, deoarece saliva nu putea ajunge în gură (mai ales când mâncam ceva apetisant, despre care nu degeaba se spune că „îți lasă gura apă”). După un timp, când simțeam că se acumulează salivă, căscam gura, ridicam limba și cu două degete apăsam sub maxilarul inferior, de o parte și de alta, cam unde te pal­pezi pentru amig­dale. În acel moment se declanșează un jet puter­nic de salivă (aten­ție, stropește la 2 m distan­ță!). De atunci au trecut zece ani, și în fiecare dimineață sau chiar de câ­teva ori pe zi îmi eliberez în acest mod saliva, care – datorită pre­siunii – elimină și calculii nou formați. Așa am scăpat eu de operație. Succes!

SONIA – București

„Cum pot scăpa de durerile lombare?” (Răspuns pentru TINCUŢA – Bârlad, F. AS nr. 1383)

Pentru afecțiunea de care suferiți vă propun să faceți următoarele tratamente naturiste:

* Macerat de ardei iute uscat: se pun într-o sticlă 15 g ardei tăiat mărunt cu foarfeca, peste care se toarnă 100 ml alcool de 70° și timp de 7 zile se ține soluția la soa­re (sau după sobă) și se agită zilnic. Cu acest macerat se fac frecții pe locul dureros de trei ori pe zi. Să vă spălați bine pe mâini după ce folosiți acest macerat.

* Decoct de coajă de salcie: 2 linguri coa­jă la o cană de apă. Se iau 3-4 lin­guri/zi sau pulbere – 2-3 vârfuri de cuțit pe zi.

* Este indicată o ali­mentație bo­ga­tă în legume și fructe proaspete, care să asigure substanțele nu­tritive indispensabile sănă­tății articulațiilor.

Vă doresc multă sănătate!

DORU M. – Alexandria

„Mă ustură pleoapele şi am ochii uscaţi” (Răspuns pentru MAGDALENA – Roman, F. AS nr. 1385)

1. Regimul recomandat de d-l Va­leriu Popa pen­tru bolile de ochi constă în:

* Două-trei gălbenușuri de ouă de țară înghițite crude, săptămânal.

* În 1,5 l apă fiartă se pune o lin­guriță cu silur măcinat, se fierbe 5 mi­nute, se lasă să se răcească, se stre­coară, iar ceaiul se bea o ceșcuță dimi­neața și o ceșcuță seara, astfel încât toată cantitatea (1,5 l) să ajungă pentru trei zile.

* Sea­ra, la culcare, se pune câte o picătură din același ceai în fiecare ochi. Nu se supradozează!

FLORENTINA – jud. Teleorman

2. Vă recomand următorul tratament, bun pentru orice necazuri la ochi.

* Puneți-vă picături din sevă de viță-de-vie, care se recoltează tot timpul vegetației viei. Din vițele verzi tăiate va ieși o sevă, pe care trebuie să v-o administrați imediat, cu ajutorul unei pipete, câte 2-3 picături în fiecare ochi. Se repetă de mai multe ori pe zi.

* Faceți băi de aburi cu infuzie din semințe de mărar. O mână cu semințe de mărar se fierb 5 minute, se acoperă oala cu capac și se lasă la infu­zat alte 5 mi­nute, apoi vă acoperiți capul cu un pro­sop și stați deasu­pra aburilor la temperatură supor­tabilă, clipind des.

* De mare ajutor sunt și produsele stupului: ungeți-vă pleoapele cu miere polifloră sau picurați-vă în canalul lacrimal câte o picătură de lăptișor de matcă. Eu cu aceste produse mă simt foarte bine, căci tratamentele medica­men­toase n-au avut niciun efect.

CRINA B. – Buzău

„Am fost diagnosticată cu conjunctivită alergică” (Răspuns pentru PETRONELA – Iaşi, F. AS nr. 1385)

Și eu am suferit mult timp de alergie la ochi. Aveam mân­cărimi, pleoapele mă usturau, tot tim­pul lăcrimam. Am um­blat pe la tot felul de doctori și nu mai știam ce să fac. Culmea e că un medic de la Spitalul Fundeni mi-a recomandat o rețetă na­turistă, care s-a do­vedit a fi sal­va­toare: circa trei luni de zile am luat dimineața, pe sto­macul gol, 4 linguri de tărâțe înmuiate în lapte. Con­co­mitent, am urmat și un tratament alopat. Nu știu dacă este valabil în cazul dvs. Cert este că m-am vindecat defi­nitiv. Vă do­resc sănătate!

GINA R. – București

„Cum pot scăpa de crizele de tahicardie paroxistică?” (Răspuns pentru ALIN R. – Brăila, F. AS nr. 1422)

Încercați cu medica­men­tul Flecainidă, bine­înțeles după acceptul medicului car­diolog. Sotalolul pe mine nu m-a ajutat deloc; Fle­cai­nida o iau de mai mulți ani, cu rezultate foarte bune. Din păcate, acest medicament nu este importat, eu îl procur din Italia, denumirea comer­cială este Flecainide San­doz 100 mg și costă 14 euro cutia cu 20 pastile (eu iau 2 pastile pe zi).

EMIL – București

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

Vă recomand să faceți cu cea mai mare încre­dere următorul tratament: se iau zece căpățâni de usturoi necurățat se zdrobesc și se pun la fiert cu tot cu rădăcini, în 600 ml apă, timp de 15-20 mi­nute. Se iau de pe foc, se lasă să se răcească foarte puțin, se strecoară și se pune apa într-un lighean suficient de mare, în care faceți o baie de șezut, până când apa se răcește. Apa se poate reîncălzi de două ori și baia se poate relua, cât se suportă de fierbinte. După baie, în zilele următoare, locul se unge cu alifie de gălbenele și cu ulei de ricin, alter­nativ. În câteva zile, o săptămână, durerile trebuie să înceteze.

Numai dacă este cazul, se face tratamentul încă o dată.

Succesul depinde de modul în care suntem convinși că tratamentul așteptat este vindecător. Vă dorim sănătate,

NICULAE BICA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian