Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Scleroza multiplă îmi provoacă mari dureri”

Foto: Shutterstock

Am vârsta de 54 de ani și anul trecut am fost diag­nosticat cu scleroză multiplă. De la ge­nunchi în jos, picioarele sunt aproape înțepenite, la nivelul labelor am du­reri foarte mari, respectiv furnicături, arsuri, zvâcnituri, senzație de înghe­țare, dureri musculare și articulare la nivelul ge­nunchilor, slăbiciune musculară, merg sacadat, mă împiedic de propriile picioare, plus tremor, oboseală, transpirație și înroșirea feței, vertij, pierdere de echilibru. În con­cluzie, nu mai pot ieși din casă fără să fiu însoțit. Fac tra­tament cu Thio­gam­ma, Gabaran, Lyrica, Cymbalta, per­fuzii cu Solumedrol, Driptane, Carbamazepină și multe altele. Vă rog din suflet să-mi spuneți ce aș mai putea face și ce suplimente alimentare sau remedii homeopate pot lua pentru a-mi ame­liora durerile. Vă mulțumesc mult!

LIVIU – București

„Am pinteni calcanei și mi-e teamă să mă operez”

De aproape un an sufăr de dureri la picioare din cauza pintenilor cal­canei bilaterali. Am consultat mai mulți medici. Unii mi-au spus că trebuie să mă operez, iar alții – să mă obișnuiesc cu suferința, că ori­cum, nu se poate face nimic. Vă rog din suflet să-mi recomandați câteva rețete naturiste pentru boala mea, pentru că am și uitat ce în­seam­nă o viață fără dureri. Vă mul­țumesc și aștept cu nerăbdare răs­punsurile dvs. Îi rog și pe specia­liștii revistei să-mi dea un sfat!

SOFIA T. – Suceava

„După un AVC ischemic, mama e paralizată pe partea dreaptă”

În urmă cu șase luni, mama a suferit un AVC ischemic. În prezent este hemiplegică și afazică (e paralizată pe dreaptă, și vorbește cu mare greutate). A urmat medicația stabilită de medici și, în paralel, îi dau propolis, lăptișor de mat­că, ulei de cătină, Omega 3. Vă rog să-mi spuneți ce alte trata­mente mai poate face pentru recuperare, care știu că este grea și lentă. Men­ționez că mama are 81 de ani și este diabetică. Vă mul­țumesc din suflet și vă felicit pentru re­vista dum­neavoastră.

FELICIA – Râmnicu Sărat

„După mastectomie și citostatice, am steatoză hepatică”

Dragă redacție, ape­lez și eu la ajutorul cola­boratorilor și cititorilor dvs. Anul trecut am fost diagnosticată cu cancer de sân și mi s-a făcut mastectomie totală. Am făcut apoi șase șe­dințe de cito­sta­tice, cu Tamoxifen și Faslodex. Anul acesta, am început să mă simt tot mai obosită și să am dureri în partea dreaptă a abdomenului. Am fost la control și – la tomograf și la eco­gra­fie – s-a evidențiat steatoză hepatică, ficat cu multiple forma­țiuni nodu­lare hipodense, cu con­tur neregulat. Men­țio­nez că am vârsta de 54 de ani, iar în prezent țin un regim alimentar vegetarian și iau protectoare hepati­ce. Medicii nu mi-au spus, dar se poate ca citostaticele să-mi fi afectat ficatul? Poate a trecut ci­neva prin aceeași sufe­rință și are bunăvoința să mă ajute cu un sfat. Vă mulțumesc și doresc revistei cât mai mulți cititori.

GINA S. – Craiova

„Există vreun leac naturist pentru otoscleroză bilaterală?”

Stimată redacție, am 68 de ani și acum aproa­pe 20 de ani am fost diagnosticat cu oto­scleroză bilaterală. Am fost operat și rezultatele au fost mulțumitoare, dar de câțiva ani, scăderea auzului s-a accentuat. Mi-am cumpărat și un aparat au­ditiv, dar degeaba. Specialiștii pe care i-am con­sultat au spus că este un proces degenerativ și voi ajunge la surzenie totală, pentru că scade capacitatea nervului auditiv. Poate există un tra­tament naturist care să întârzie acest proces. Vă mulțumesc anticipat și doresc tuturor sănătate, în timpurile grele prin care trecem.

TIBERIU S. – București

„Am hematoame care nu trec”

Mă confrunt cu o situație mai deosebită. De câte ori mă lovesc, îmi rămâne un hematom care nu mai dispare, se transformă într-un mic nodul, tare, nedureros. Medicul mi-a spus că aceste hematoame nu dispar din cauza unui exces de cal­ciu din organism și singura soluție este să le operez. Știe cineva un re­me­diu naturist pentru problema mea? Vă mulțumesc!

CORNELIA A.

„Sufăr de extrasistole, deși inima este sănătoasă”

Dragă redacție, îi rog pe specialiștii cu care colaborați să-mi spună cărei specialități medi­ca­le să mă adresez, referitor la problema mea: ex­tra­sistolele. Am fost la mai mulți medici car­dio­logi, am făcut electrocardiograme și ecografii la inimă, și toți mi-au confirmat că nu am nicio su­ferință cardiacă. Mi-au spus că probabil sunt mai emotivă și trăiesc mai intens unele eve­ni­mente. Dar eu nu cred așa ceva. Sunt momente când ini­ma o ia razna, bate de am impresia că-mi sare din piept, fără o cauză anume. Am fost atentă, să găsesc o legătură între apariția extra­sistolelor și stările mele emoționale, dar de­gea­ba. Menționez că am 31 de ani, sunt singură și mi-e teamă să nu fac un infarct în casă și să nu am cum să pri­mesc ajutor. Mă gândesc mereu la asta și cred că mai mult îmi agravez starea. Unde să merg, la ce medic? Îmi pun speranța în dvs. Vă urez sănătate!

LAURA

(Înfrățiți-vă cu tinctura de pă­du­cel. Suferința dvs. va deveni amintire. [Din expe­riența redacției])

„Am infecție cu Aspergillus”

Am o infecție cu Asper­gillus, lo­calizată în sinusuri. Am făcut două serii de antibiotice, dar nu am scăpat de fungi. Știți vreun remediu naturist? Mulțumesc anticipat!

IRINA C.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian