Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Băiețelul meu a fost diagnosticat cu sindrom distonic piramidal” (Răspuns pentru R. T. – București, F. AS nr. 1106)

Foto: Shutterstock

Pentru distrofia care a afectat mâna și piciorul co­pi­lului dvs., vă recomand să-i faceți 21 de băi cu urmă­toa­rele plante: cimbrișor, coada-calului, coa­da-șorice­lu­lui, levănțică, salvie, sulfină, sunătoare, obligeană, tal­pa-gâștii, traista-ciobanului. Din toate plantele se pun câte 2-3 linguri într-un săculeț de bumbac. O oală de 8-10 litri se umple pe jumă­tate cu apă, se fierb și se infuzează plan­tele 10 mi­nute în prima seară, 20 de mi­nute a doua seară și 30 de minute a treia seară, după care se schimbă plantele pentru următoarele 3 băi. Tot ceaiul rezul­tat se toarnă în cădița de baie a copilului, ames­tecându-se cu o cantitate dublă de apă, astfel încât picioarele și mâna să fie bine acoperite. Primele 10 băi vor dura 10 minute, iar următoarele – 15 mi­nute. Apa de baie nu va depăși tem­peratura de 38°C. Copilul nu va trebui să transpire după baie. Scoateți-l din baie într-un prosop mare, fără să-l șter­geți. La o oră după baie, ungeți mâna și piciorul afec­tate cu tinctură de traista-ciobanului. Aceeași operațiune o veți repeta și dimineața. Pentru seche­lele operației de polipi, puneți copilului în nas, seara și dimineața, câte 2-3 picături de ulei de cătină. Să-i fie de leac!

SERGIU – București

„Nepotul meu suferă de epilepsie focală idiopatică” (Răspuns pentru PARASCHIVA I. – Zărneşti, F. AS nr. 1373)

Pentru boala nepotului dvs., recomand urmă­toarele: să bea zilnic câte 3 linguri de sirop de brad sau de pin. Zilnic, să ia câte 3 linguri de bitter sue­dez, în ceai. Concomitent, Vitamina B1 și Vitamina C. Ceaiuri: – păducel – o linguriță de flori la o cană cu apă fiartă, se lasă la infuzat 15 minute și se bea câte o cană pe zi, timp de 14 zile; – țin­taură – infu­zie dintr-o lingură de floare la o cană cu apă fiartă – se beau 2 cești pe zi. Nu disperați! Aveți încredere în puterea bunului Dum­ne­zeu! Cu ajutorul Lui, nepotul dvs. se va face bine.

SILVIA D. – București

„Sufăr de otită purulentă și antibioticele nu au efect” (Răspuns pentru ANA A., F.AS. nr. 1390)

Pentru afecțiunea pe care o aveți, vă recomand un tratament naturist care, în câ­teva cazuri, a dat rezultate foarte bune. Pregătiți o infuzie dintr-o lingură de flori de mușețel la o cană de apă clocotită și faceți cu acest ceai spălături calde în ure­che, de trei ori pe zi. După 10 minu­te de la fiecare spălătură, puneți în ureche câte 3 pică­turi din următorul amestec: 3 picături ulei de mușețel, 3 picături ulei de cimbru și 10 picături tinctură de propo­lis. Rezul­ta­tele nu vor întârzia să apară. Să­nătate!

VASILE N.

„Am endometrioză și vreau să fac un copil” (Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1416)

Endometrioza este o boală gravă, din cauza faptului că poate produce sterilitate. Apite­rapia vă poate ajuta.

* De trei ori pe zi, beți un ames­tec din 30 de picături de tinc­tură de propolis și 40 de picături de apă.

* Înainte de fiecare masă, luați câte o linguriță de miere cu lăptișor de matcă și o linguriță de miere cu apilarnil.

* Zilnic, beți un litru de infuzie din gălbenele, urzici și coada-calului.

* Faceți irigații astfel: în 250 ml infuzie de gălbenele căl­duță adăugați o linguriță de miere cu lăptișor de matcă, o linguriță de miere cu apilarnil și 10 picături de tinc­tură de propolis.

* După fiecare masă, luați câte 2 lingurițe de miere cu suc de orz verde.

Vă doresc sănătate!

VASILE A. – Târgu-Jiu

„Vă rog, ajutați-mă să mă vindec de sindromul ovarelor polichistice” (Răspuns pentru S.R., F. AS nr. 1424)

1. Amenoreea este o tulburare care are diferite cauze: fiziologice (vârstă, dar nu este cazul dvs.) sau patologice (disfuncții hormonale, trauma­tisme psihice etc.). În cazul în care afecțiunea este datorată altor cauze patologice, pot fi utilizate ca adjuvante câteva plante, în ur­mătoarea formulă: coajă de crușin (30 g), țintaură (10 g), coada-șoricelului (20 g), sună­toare (10 g), cimbru (20 g), fructe de fenicul (10 g). Se face infuzie dintr-o lingură de amestec de plante la o cană de apă; se beau 2-3 ceaiuri calde pe zi. Tratamentul nu trebuie prelungit mai mult de o săptămână pe lună (tratament luat din cartea „Plantele me­dicinale de la A la Z”, de dr. farm. Ovidiu Bojor și dr. biolog Mircea Alexan, Editura „Ulpia Traiana”).

Pentru chisturile ovariene puteți folosi Carpicon – su­po­zi­toare. Se folosesc două supozitoare pe zi (unul dimi­nea­ța și unul seara), din a 5-a zi până în a 19-a zi de ciclu, ma­xi­mum șase luni consecutiv pe an. Carpiconul se gă­sește mai ales în farmaciile naturiste. O altă recoman­dare: feriți-vă de stres, atât cât se poate în zilele noas­tre, și de frig. Vă doresc multă sănătate!

MIHAELA – Sibiu

2. Eu am re­zol­vat această problemă cu urmă­torul tratament naturist:

* Timp de patru luni am consumat numai cru­dități (salate) și pâine inte­grală, renunțând la alcool, cafea, ciocolată, tutun și pre­pa­rate din carne.

* În fiecare seară îmi intro­duceam în vagin ovule din argilă, pe care mi le pre­gă­team singură, iar dimineața, când mergeam la toaletă, le eliminam.

* Intern, luam dimineața, cu 1/2 oră înainte de micul dejun, și seara, cu 1/2 oră înainte de cină, câte o ceașcă cu ceai de coada-calului, iar pe parcursul zilei – 2 litri de ceai dintr-un amestec de filimică (300 g), coada-șori­celului (100 g) și ur­zică (100 g). Din acest amestec de plante se face o infuzie (8 lingurițe cu vârf de plante la 2 litri de apă), care se consumă pe par­cursul zilei. Trata­mentul se face până la absorb­ția chisturilor.

MARIA – Cluj

3. Stimată domnișoară, sper că recomandările mele vă vor fi de fo­los, pentru că au fost urmate în afec­țiuni asemănătoare și de alte persoa­ne, care s-au făcut bine. În cura internă, folosiți următoarele ceaiuri:

* Păducel – infuzie dintr-o lin­gură de flori la o cană cu apă fiartă. Lăsați vasul acoperit 10-15 minute. Beți câte o cană pe zi, timp de 14 zile.

* Vâsc – macerat la rece, din 2 lin­guri de plantă la 500 ml apă. Se lasă la macerat peste noapte, a doua zi se strecoară și se consumă în cursul zilei. Repetați tratamentul timp de 18 zile.

* Cură exter­nă: pregătiți o infuzie din 2 linguri cu flori de coada-șoricelului la 500 ml apă. Faceți spălături intravaginale cu pompița sau cu irigato­rul, apoi vă ungeți cu alifie de gălbenele. Pregătiți un decoct din 3 linguri de coada-calului la 500 ml apă. Cu acest ceai se pun comprese pe abdomen, în dreptul ovarelor. Multă sănătate!

GHEORGHE B. – jud. Argeș

„Mi s-a pus diagnosticul migrenă în ciorchine” (Răspuns pentru ANTONIA V., F. AS nr. 1431)

1. Procurați-vă 15-20 fructe de castan săl­batic, cu­ră­țați-le de coaja maro și treceți miezul printr-o ma­șină de tocat carne. Puneți-le într-o sticlă mai largă la gură și turnați peste ele 1/2 l alcool dublu rafi­nat de 90-95°. Se lasă la macerat timp de 15 zile, la loc întunecos, agitând bine sticla din când în când. Se lasă la limpezit, apoi, timp de 10 zile, în fiecare seară vă frecționați par­tea dureroasă a capului cu câte 50 ml de soluție, după care vă puneți un fes de lână pe cap. Vă doresc sănătate!

VASILE S. – Brașov

2. Pentru durerile puternice de cap, vă recomand câteva pro­ceduri naturiste:

* Mâncați zilnic 2-3 feli­oare de usturoi.

* Așezați pe locul dureros foi proaspete de varză, crestate și strivite în prealabil cu suci­torul.

* Puneți frunze de liliac pe tâmple sau pe frunte.

* Zilnic, faceți de trei ori dușuri reci pe abdomen.

* Introduceți în urechi sau în nas tampoane de vată îmbi­bate cu suc de sfeclă roșie.

* Timp de 10-15 minute, puneți palma mâinii stângi pe ceafă și palma mâinii drepte pe plexul celiac.

* Ceaiuri medicinale: Ceai de mentă – câte o cană, de trei ori pe zi. Ceai de frunze de melisă și mărar – câte o cană de trei ori pe zi. Ceai din 2 lingurițe de mușețel și 2 lingurițe tei (se infuzează timp de 20 de minute) – câte o cană de trei ori pe zi. Vă doresc multă sănătate!

ADELA R. – Botoșani

„Am un chist la glanda parotidă” (Răspuns pentru PARASCHIV T. – București, F. AS nr. 1432)

Remediul este unul foarte simplu, și anume: gargară cu ceai de sânziene cât de des, și apoi îl și înghițiţi, până ce chistul se va dizolva complet. Eu am aflat de acest tratament tot din „Formula AS”, cu mulți ani în urmă. Am făcut de patru ori aceste chisturi, prima dată nu am știut și m-am operat, dar după aproximativ doi ani, s-a format altul și trebuia să mă operez din nou, dar atunci, cu ajutorul bunului Dumnezeu, am aflat de ceaiul de sânziene.

BIANCA – Iași

„Ajutați-mă cu un sfat pentru ulcer varicos” (Răspuns pentru JANA F. – Arad, F. AS nr. 1427)

Stimată doamnă, pentru ulcerul varicos de care suferiți trebuie să vă adresați unui medic angiolog, specialist în probleme de circulație. Tatăl meu a avut ulcer varicos, cauzat de o proastă circulație la nivelul sistemului venos. După ani de chin, cu in­ter­nări repetate la dermatologie, unde rănile se ame­liorau puțin, problema s-a rezolvat datorită unui medic excepțional, dr. Puskas Attila, de la cli­nica Angiocenter din Târgu Mureș. A durat 3 luni închiderea ulcerelor, timp în care a fost la pansat de două ori pe săptămână. De asemenea, purtarea ciorapilor compresivi este obligatorie. Sper să gă­siți și în Arad un specialist angiolog care să vă ajute în rezolvarea problemei. Ulcerul varicos nu este o boală de piele, deci nu trece cu creme, trebuie re­zolvată problema cauzatoare. Vă doresc sănătate!

CLAUDIA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian