Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cinci greșeli fatale

Cine nu știe că fumatul dău­nea­ză tenului? Există, însă, și alte „pă­cate” care atentează la frumu­sețea noas­tră, fără, măcar, să băgăm de seamă.

Telefonul mobil

Foto: Dreamstime

Vorbim ce vorbim la telefon, îl bă­­găm în geantă lângă cheile de la casă, batistă și portmoneu, după care servim un burger, mai trans­mitem un mesaj și mai sunăm o dată la bi­rou. Totul e cât se poate de normal. Mai puțin normal este însă faptul că tele­fonul mobil ne afectea­ză pielea dintre obraz și ure­che, care cu tim­pul începe să prezinte iritații. „Coșurile din zona urechii au devenit o problemă ex­trem de frec­ventă, care în urmă cu câți­va ani nu exista. Necurățate, tele­foanele mobile pot fi o adevărată sur­să de infecție, producând iritarea piel­ii și provocând apariția co­șu­rilor”, spun dermatologii. De aceea, „fa­nii” mo­bilului ar trebui să-și curețe zil­nic aparatul și să-și aplice pe zona afec­tată loțiuni sau creme care reduc dez­voltarea bacteriilor.

Dormitul pe burtă

Cosmeticienele experimentate își dau seama imediat dacă persoana din fața lor doarme sau nu pe burtă. Per­nele – oricât de pufoase ori bine aran­jate ar fi – produc, exact pe par­tea pe care se doarme, riduri, în spe­cial la ochi și pe decolteu. So­luția? Dormitul fă­ră pernă, care fa­ci­li­tează în plus și circulația sângelui.

Poziția picior peste picior

Psihologii apreciază pozitiv a­ceas­­tă poziție, considerând că vârful piciorului de deasupra, îndreptat spre interlo­cu­tor, ar fi un semn de sim­patie. Medicii însă nu sunt de acord, căci din punct de ve­dere strict me­dical, această mani­fes­tare de simpatie provoacă vergeturi și va­­rice. Sângele nu mai poate curge li­ber, se acumu­lează în vene și își caută alte căi. Co­loana vertebrală are și ea o poziție strâmbă de sus și până jos, ceea ce, pe durată lungă, poate produce du­reri de spate. Sindromul se agravează la femeile care stau mult pe scaun, în fața calculatorului. Pentru a scăpa de acest automatism dăunător, țineți pe ge­­nunchi, atunci când ședeți, geanta, hai­­na sau o carte. Iar în călătoriile lungi – cu avionul ori cu trenul – faceți, din când în când, câteva exer­ciții de gim­nastică pentru picioare.

Excesul de dulciuri

Este clar că zahărul dăunează si­lue­tei, dar faptul că în cantități mari el ne poate afecta și pielea a fost des­co­pe­rit recent. Organismul are nevoie doar de o cantitate mică de zahăr, pen­tru a-l transforma în energie. Sur­plusul se acumulează și intră în reac­ție cu așa-numita „rețea proteinică fi­broasă”, structură responsabilă pen­tru elas­ti­ci­ta­tea pielii. Pe durată lun­gă, excesul de za­hăr slăbește țesutul. Între 6 și 10 lin­gurițe pe zi sunt sufi­ciente. Pentru ori­en­tarea dvs.: o ta­bletă de ciocolată (60 g) conține 7 lingurițe cu zahăr, iar o cu­tie de Cola (0,33 l) 10 lingu­rițe. În plus, za­hărul nu este nici sănătos. So­luția? Op­tați pentru mie­re și siropuri de ce­rea­le.

Fardul neșters

Obosite după o zi grea de muncă sau după o petrecere prelungită, mul­te fe­mei amână demachiatul pentru a doua zi dimineață și se culcă cu far­dul pe față. Adevărul „nefardat” e însă destul de trist: dacă nu vă dema­chiați seara, ris­cați să faceți coșuri, riduri, roșeți, să vă alegeți cu ochi în­roșiți, gene rupte etc. De­machiatul este obligatoriu și tre­buie făcut temeinic. Du­pă spălare, nu trebuie să rămâ­nă nici urmă de fard.

O altă greșeală comisă de unele fe­mei: nu se demachiază până la ră­dă­cina părului, ca să nu-și strice coa­fura. În felul acesta, sus, la limita frun­ții, se strâng resturi de fard care astupă porii, producând puncte negre. Pen­tru un demachiaj total și eficient, le­gați-vă părul cu o cor­deluță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian