Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament pentru tumoră hepatică benignă” (Răspuns pentru MIRELA R. – Cluj, F. AS nr. 1186)

Foto: Shutterstock

Într-o sticlă de 1,5 l (să nu fie din plastic) de cu­loare închisă, se pun: 350 g rădăcină de leuștean (bine curățată și spălată înainte) dată pe răzătoarea mare, 350 g miere de albine cu­rată, 350 ml vin de țară – fără pic de zahăr sau alt amestec. Toate se pun în sticlă la macerat timp de 7-8 zile, la întuneric, agitându-se sticla de câteva ori pe zi. După 8 zile, se ia câte o lingură, de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele prin­cipale, cu tot cu leuștean. Între timp, se pre­gătește o altă porție din ames­tecul de mai sus, astfel încât cura se va întrerupe numai după vin­decare.

* Concomitent, se ur­mărește ecografic evoluția bolii. Trata­mentul se va completa cu ceai de tătăneasă, care trebuie băut zil­nic, iar pe regiunea cu pricina se vor aplica com­prese căl­duțe cu terciul rămas de la fiertura plantei sau chiar rădăcină de tătăneasă crudă, dată pe răzătoare și încăl­zită pe baie de aburi. Se aplică seara, la culcare, timp de 2-3 ore. Multă sănă­tate, voință și credință în Dumnezeu!

VASILE R. – București

„Fetița mea are bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru T. – București, F. AS nr. 1214)

1. Utilizați cu încredere următorul tratament: 1 kg morcovi (rași pe răzătoa­rea mare), 1 kg zahăr, drojdie de bere cât o cireașă și 3 litri de apă se pun într-un borcan de 5 l, se amestecă până se to­pește zahărul și se lasă la macerat lângă o sursă de căl­dură. Se ține borca­nul aco­perit cu hârtie la gură, ca să nu intre praful, timp de 3 săptămâni. În acest interval, compoziția nu se mai amestecă. În timpul macerării, morcovii se mișcă în sus și-n jos, iar când preparatul este gata, se așază la fundul bor­canului. Lichidul se limpezește, se stre­coară cu grijă (prin tifon) și se trage în sticle închise la cu­loare. Se consumă de 3 ori pe zi câte un păhă­rel, înain­tea meselor principale. Du­pă terminare, trata­mentul se poate relua la 2-3 săptămâni. Încercați și ceaiul și inha­lațiile cu ienupăr. Multă sănătate!

PAVEL M. – Baia-Mare

2. Orice formă de bronșită tratată incorect, mai ales cu antibiotice, creează complicații și duce la cro­nici­za­rea bolii în diverse forme, deci renunțați la tratamentul medica­mentos. În schimb, puteți să încercați remediile naturiste de mai jos.

* Cumpărați de la Plafar tinctură de echinacea, din care administrați fetiței câte 30 de picături de 3 ori pe zi, înainte de mese. Această plantă are rolul de a întări sistemul imunitar al orga­nis­mului, care va lupta mai bine cu boala.

* Faceți un sirop din 2 cepe mari (200 g) curățate și tăiate mărunt, fierte în 300 ml apă, până când întreaga cantitate scade la jumă­tate. Se stre­coară și se îndulcește lichidul călduț cu 100 g miere de albine. Îi dați fetiței câte 5 linguri pe zi. Trata­mentul durează circa două săptămâni, timp în care se bea și următorul ceai: 2 lingurițe muguri de plop + 2 lingurițe pătlagină se adaugă la 1 litru de apă fier­binte, luată atunci de pe foc. Se lasă 10 minute, apoi se îndulcește cu miere. Cantitatea ajunge pentru o zi (câte 2 căni băute în mai multe reprize cu înghițituri mici). Plantele le găsiți la Plafar sau la orice magazin naturist. Pentru copilul cu bronșită astma­tiformă, tratamentul trebuie reluat câțiva ani la rând, primăvara și toamna, când schimbarea de ano­timp face să recidiveze această boală. Multă sănătate!

ELENA S. – București

„Doresc un tratament pentru colită colagenoasă” (Răspuns pentru LUCICA P. – Galați, F. AS nr. 1262)

Din copilărie am suferit de o colită cronică cu dia­ree. Am făcut tot felul de trata­mente, dar fără rezultat. În urmă cu doi ani, am citit niște reviste de apicultură și am aflat că polenul luat dimineața, cu jumătate de oră îna­inte de masă, vindecă cele mai grele boli de intestine. Mai mult din cu­riozitate, am început și eu acest tra­ta­ment. În prima lună, am luat câte 3 lingu­ri­țe, apoi, după ce tranzitul intestinal s-a reglat, am re­dus doza la 2 lingurițe. La o oră după fiecare masă princi­pală, am luat câte 2 lin­gurițe de miere de albine. De la 45 de kg – cât cântăream înainte de tratament, am ajuns la 66 de kg. Acum pot să mănânc orice, fruc­tele însă le consum cu jumătate de oră înainte de masă (am citit că-i mai sănătos așa). Medicii susțin că mierea face diaree. Nimic ade­vărat! Luată cu o oră după masă, re­duce fermen­tația, elimină balonările și reglează tranzi­tul intes­tinal. Dumnezeu să vă ajute să vă vinde­cați!

VICTORIA – Bacău

„Am candidoză vaginală și rană pe col” (Răspuns pentru S.T. – Deva, F. AS nr. 1396)

Și eu am avut o rană pe colul uterin, pe care am tra­tat-o cu ceai de flori de gălbenele (o linguriță de plantă la o cană de apă în clocot) – se fac spălături vaginale în fiecare seară cu acest ceai și, după aceea, se unge vagi­nul cu alifie de gălbenele (pre­ferabil să fie făcută cu un­tură de porc). Tratamentul se face în fiecare seară, timp de două săptămâni. Veți vedea singură rezultatul!

E. P. – București

„Caut un tratament naturist pentru stafilococ alb” (Răspuns pentru ALEXANDRU, F. AS nr. 1414)

Anul trecut, am suferit o operație de fibrom și, probabil, am luat și eu acest stafilococ din spital. Operația nu se mai închidea și supura mereu. După două luni, o doctoriță – alta decât me­dicul care m-a operat – mi-a găsit sta­filococ alb, care era sensibil la Cipro­floxacin. Am luat 10 tablete, și local am făcut spă­lături cu ceai din gălbe­nele și coada-șoricelului. În timpul zilei, am con­sumat același ceai, infu­zie, din aceleași plan­te, câte două căni pe zi, băute cu înghițituri mici, și, după ce am terminat tratamentul, operația s-a închis și nu a mai supurat. Vă rog să aveți încredere în ceea ce v-am scris și să vă faceți o anti­bio­gramă. (Mențio­nez că eu am luat Aug­mentin și nu a avut nici un efect. Ci­pro­flo­xacinul este și mai ieftin și e și mai eficient.) În cazul dvs., faceți gar­gară cu ceaiul indicat, câte două lingurițe de plan­­te amestecate la o ceașcă de apă clocotită, lăsați câteva minute la infuzat, apoi beți cu în­ghițituri mici. Vă doresc sănătate!

MARIA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian