Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Îmi crește tensiunea la cel mai mic efort”

Foto: Shutterstock

Dragi cititori, vă cer sfatul într-o problemă de sănătate. Sufăr de mulți ani de ten­siune oscilantă. Necazul meu este că la cel mai mic efort (dacă ridic, de exemplu, o găleată cu apă), ten­siunea îmi crește brusc, la 18-19. Dacă stau liniștit, tensiunea este bună (11-12). Soția mea îmi tot spune să nu mai pun mâna pe nimic, că o să cad la un moment dat din picioare, dar nu poți să stai când ai o gospodărie în care sunt atâtea de făcut. Trebuie să vă mai spun că am 61 de ani și nu am nicio altă pro­bleme de sănătate, doar ceva necazuri cu prostata, dar nu prea supărătoare. Vă rog să-mi re­co­man­dați și mie un leac natural, care să-mi țină tensiunea în limite normale. Cu mulțumiri,

SILE D. – jud. Olt

„Caut un remediu pentru torticolis”

Am vârsta de 36 de ani și acum doi ani am fost diagnosticată cu torticolis. Mușchii gâtului se contractă, devin foarte dureroși și nu mai pot mișca deloc capul. La un interval de aproximativ șase luni, ajung la urgențe, cu dureri insuporta­bile, și acolo mi se fac in­jecții cu Diprophos, care mă liniștesc. Anul acesta, pe fondul pandemiei, nu am mai fost la spital. Mi-am cumpărat Dipro­phos din farmacie și am mers la ambulator, dar nu a vrut nimeni să-mi facă injecția (doar cu recomandare de la specialist). Unguentele antiin­flamatoare nu au niciun efect și pe mine mă chi­nuie durerile. Îmi puteți recomanda un trata­ment mai efi­cient? Vă mulțumesc.

ANDREEA T.

„Nu pot scăpa de candidoza vaginală”

Din cauza abuzului de antibiotice, am dezvol­tat o candidoză vaginală de care nu mai pot scă­pa. Trata­men­tele recomandate de medic nu au niciun efect. Am încercat toată gama de ovule, sub observație medi­cală, dar de­geaba. Am făcut și spălături vagina­le cu ceai de pelin, beau infu­zie de coada-șori­ce­lului, dar si­tua­ția se ame­lio­rează doar în timpul tratamentului. Dacă a mai trecut cineva prin­tr-o situație asemănătoare și mă poate ajuta, îi rămân recunoscătoare. Nu pot să fac spălături vaginale seară de seară, pentru tot restul vieții. Vă mulțumesc!

LIDIA S. – Iași

„De când am intrat la menopauză, am insomnie”

Stimată redacție, vă adre­sez acest apel în speranța că îmi voi rezolva o problemă cu care mă confrunt de aproape doi ani. Am 54 de ani și, de când am intrat la meno­pauză, nu reușesc să dorm mai mult de 3 ore pe noapte. De aceea sunt tot tim­pul obosită, nu mă pot concentra și am dureri de cap. La recomandarea medicului de familie, am făcut un set de analize și toate au ieșit în limite nor­male. Am luat melatonină, am băut seara ceai de tei, dar degeaba. Adorm ușor, dar după trei ore mă trezesc și stau cu ochii pe pereți, până se lu­mi­nează de ziuă. Dacă s-a mai confruntat ci­neva cu această problemă, îl rog să mă ajute. Vă mul­țu­mesc și vă doresc sănătate!

MIRELA R. – Alexandria

„Am fost diagnosticat cu eritem inelar”

Acum doi-trei ani, mi-au apărut pe mâini niște iritații. De la farmacie mi-au recomandat Elocom. Iritațiile dispăreau după câteva zile de tratament, dar dacă nu mai foloseam unguentul, reapăreau. Când au înce­put să se extindă, am mers la dermato­log, care m-a diagnos­ticat cu eritem ine­lar și mi-a spus că nu se vindecă. Dar eu refuz să cred că nu există un leac. Vă rog, aju­tați-mă cu sfa­turi și un tratament natu­rist. Cu stimă,

DORU A.

„Fetița mea are blefarită și nu se vindecă cu nimic”

Dragă redacție, fetița mea are doi anișori și de aproape un an au început să-i apară urcioare – când la pleoapa de sus, când la cea de jos, când la ochiul stâng, când la cel drept. Medicul a spus că are blefarită. Am epuizat tratamentele exis­ten­te pentru copii, bineînțeles, prescrise de me­dic, dar tot nu se vindecă. Nu știm ce să mai facem. Menționez că, atunci când îi apare urcio­rul, ochiul nu puroiază, nu lăcrimează, doar se umflă mult și este foarte roșu. Vă rog să mă în­drumați ce să fac. Vă mulțumesc și aștept cu ne­răbdare sfaturile dvs.

SOFIA B.

„Sufăr de micoză la nivelul tălpilor”

Stimată redacție, sufăr de micoză localizată la nivelul tălpilor, de aproape trei ani. M-am dat cu Lamisil, Clo­trimazol, Canesten, dar fără niciun rezultat. Am apelat și la o clinică privată, mi s-au prescris aceleași unguente, dar în plus, am luat și tablete. Tot degeaba. Vreau să men­ționez că port doar șosete de bumbac, îmi dezinfectez încălțămintea (cu spray-uri de la farmacie), fac băi cu oțet, după ce fac duș îmi usuc picioarele cu feonul, ca să nu stea umede… Nu știu ce să mai fac. Necazul cel mai mare îl reprezintă mân­cărimile, care mă apucă când mi-e lumea mai dragă – la serviciu, pe stradă, când sunt încălțat și nu mă pot scărpina. Vă rog din suflet să mă ajutați să mă vindec definitiv de boala asta păcătoasă. Cu mulțumiri,

SERGIU T. – Timișoara

„Am o arsură la nivelul limbii, dar nu găsesc cauza”

Bună ziua. Am 28 de ani și problema mea este că simt mai tot timpul o arsură la nivelul limbii, deși ca aspect limba este normală. Exudatul farin­gian a ieșit bine, iar sto­ma­tologul a spus că nu am nimic. Nu știu ce poa­te fi și unde să mă adre­sez. Vă rog să mă ajutați!

MIHAELA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian