Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de endocervicită hemoragică” (Răspuns pentru IOANA – Râmnicu Sărat, F. AS nr. 941)

Foto: Shutterstock

De trei ori pe zi, înaintea meselor principale, luați câte 2 lingurițe de miere cu apilarnil și beți un amestec din 30 de picături de tinctură de pro­polis și 30-40 de pi­cături de apă.

* Beți zilnic trei căni cu infuzie de găl­benele.

* Faceți irigații cu 250 ml infuzie de gălbenele călduță, în care adăugați o linguriță de miere cu apilar­nil și 10 picături de tinctură de propolis.

* Împotriva gazelor, de trei ori pe zi (timp de cel mult 3 zile), înainte de fiecare masă, beți 50 ml apă, în care amestecați o linguriță cu vârf de pul­bere de cărbune de lemn ars. Cu certitudine, boala dvs. va dispărea în scurt timp.

VASILE A.

„La doar 10 luni, fetița mea a fost diagnosticată cu displazie coxofemurală” (Răspuns pentru SIMONA R., F. AS nr. 1056)

Vreau să vă asigur că fetița dvs. se poate face bine, deci nu trebuie să fiți dispe­ra­tă. M-am născut și eu cu luxație coxofemurală dreapta. Acum sunt bine. Am fost pusă în aparat gipsat șase luni de zile. Din câte știu eu, am fost unul dintre primele cazuri din țară rezolvate fără intervenție chirurgicală. Acum sunt un om normal. Vă sfătuiesc să vă adre­sați cu toată încrederea medicilor ortopezi de la Spitalul „Grigore Alexan­drescu” din București. Aveți încredere că fetița se va face bine. Cu deo­sebită stimă,

CAMELIA – București

„Am talpa amorțită după o biopsie” (Răspuns pentru AURORA R., F. AS nr. 1083)

Vă scriu această scrisoare din dorința de a împărtăși din experiența mea. Am trecut și eu prin calvarul acestei biopsii (cu dureri mari, când se caută nervul). Amorțeala, umfla­rea glez­nei (care pot rămâne per­manent) și durerea în călcâi, mai ales seara, le-am îndurat timp de doi ani, până în vara anului trecut. Dure­rea a scăzut treptat din inten­sitate și a dispărut total după con­cediul de câteva zile petrecut la mare și la munte. Amorțeala mai există și în prezent, dar nu mai este atât de puternică. Pur și sim­plu o ignor. Nu am o rețetă sigură de vindecare, dar ceva din expe­riența mea poate va fi de folos. În fie­care zi, luptând cu neuro­patia de care sufăr, fac gimnastică minimum 10 minute și re­flexoterapie – 3 minute, cu ajutorul unui rulou din lemn cu șanțuri circulare, cum­părat de la o tarabă cu obiec­te artizanale. În loc de celebra „coadă de mătură”, pășesc rotind acest rulou. Din când în când, fac cure cu băi de plante și masaje cu ulei de plante. Dieta mea este naturistă. Am făcut 10 ședințe de acupunctură cu moxe pe picioare (pentru neuropatie). Poate că nu numai trecerea timpului, ci și aceste trata­mente mi-au fost de ajutor în diminuarea suferinței. În orice caz, nu disperați, ci căutați să vă întăriți organismul prin vita­minizare naturală și mișcare.

Mulțumesc revistei „Formula AS” pen­tru posi­bili­tatea pe care ne-o oferă nouă, celor aflați în suferință, de a ne da mâna unii altora în semn de ajutor.

S. A. – București

„Mama are pionefrită” (Răspuns pentru CARMEN T. – Piatra Neamț, F. AS nr. 1107)

1. La vârsta de 14 ani am avut pionefrită și am stat mai multe săptămâni în spital, eram infectată cu puroi în ultimul hal. Am făcut tratament cu anti­biotice, dar fără rezultat. Mi-am curățat rinichii cu ceai de rădăcină de pătrunjel. Acum am 47 de ani și de atunci nu am mai avut nici o problemă cu rinichii. Ceaiul se prepa­ră astfel: se spală mai multe rădă­cini de pătrunjel și se taie felii pe lungime, după care se usucă. Într-un litru de apă se pun 4-5 felii și se fierb circa 5 minute. Acest ceai se bea în loc de apă – rece sau cald, după preferințe. Rece este mai plăcut la gust. Apă nu se va mai bea deloc. Să vă ajute Dumnezeu să vă faceți bine!

MARIA P.

2. Eu am folosit cu succes cea­iul de drăgaică (sân­ziene gal­bene) pentru răceli sau nisip la rinichi, timp de 3-4 zile, după care jena a dispărut. Totodată, am simțit drenarea ficatului și a intestinelor, o diu­reză crescută și o stare de bine și de ușurare. Ceaiul se face dintr-o linguriță cu vârf de plantă la 1/4 l de apă – se opărește scurt și se lasă la infuzat 10 mi­nute. Se consu­mă neîndulcit sau în­dul­cit cu miere de albine. Cura nu trebuie să depă­șeas­că 14 zile, deoarece drăgaica „dizolvă” calciul din organism. Tra­tamentul se poate repeta după 30 de zile. Perso­nal, sunt încântată de virtuțile acestei plante și de aceea o re­co­mand cu încredere celor suferinzi. Dacă nu gă­siți plan­ta la Plafar sau în farmacii, vă pot oferi dră­gai­că uscată pentru o cură. Îi doresc mamei dvs. multă să­nă­tate și însănătoșire grabnică, cu ajutorul lui Dumne­zeu.

OANA D. – București

„Băiețelul meu suferă de migrenă de creștere” (Răspuns pentru ILINCA – Sibiu, F. AS nr. 1279)

Stimată doamnă, băiețelul dvs. are probabil și o sen­sibilitate la ficat și la vezica biliară, așa cum are și băie­țelul meu, care a pățit la fel. Avea aceleași migrene teri­bile, fără a depista nici o cauză. Noi singuri am observat că mi­grenele apăreau dacă se obosea prea tare, dacă o mân­care nu-i plăcea, dacă stătea în soare etc. Absolut în­tâm­plător, am observat că medicamentul Rovachol – pică­turi îi face bine. Consultați un medic referitor la oportu­ni­tatea unui tratament cu acest produs. De asemenea, pu­neți-i comprese cu o cârpă înmuiată în apă rece, în care adăugați câteva picături de ulei de mentă, ulei de pin, ulei de ienupăr. Îndepărtând sursele de rău, migre­nele s-au rărit. Îl ferim de oboseală și mâncăruri grele, seara mă­nâncă ușor, niciodată carne (de altfel, carnea a fost aproa­pe exclusă din alimentație). Vă recomand să ur­mă­riți cu atenție alimentația copilului și să vedeți ce anume îi provoacă migrenele. Îndepărtați sursa răului. Fiți pro­priii dvs. medici. Sănătate!

ALEXANDRA R.

„Cum pot scăpa de herpesul genital?” (Răspuns pentru F. D. – București, F. AS nr. 1370)

Am suferit și eu aproape 10 ani de această boa­lă, dar de un an de zile m-am vindecat cu ur­mătorul proce­deu:

* Cură de 10-15 zile lunar cu ceai de coada-șori­ce­lului, coada-calului și flori de gălbenele (o linguriță din fiecare plantă – se beau 2 căni pe zi, dimineața și seara).

* Spălături vaginale cu ceai de pelin (seara), du­pă care se introduce în vagin câte o bucățică (cât un bob de mazăre) de drojdie de bere proaspătă – foarte eficace pentru candida;

* Consumați cât mai multe fructe proaspete, miere de albine, ceai din cătină albă (foarte bun pentru herpes).

ELENA P. – București

„Am prurit generalizat” (Răspuns pentru DUMITRU F. – Adjud, F. AS nr. 1383)

1. Pentru boala de care suferiți, vă recomand cu căl­dură soluția analgezică pentru uz extern, numită Antiven. O puteți procura de la magazinele api­cole. Pro­dusul este realizat pe bază de acetat de calciu, anes­tezină, fentramină, glicerină, miere și alcool. Se folo­sește în cazul înțepăturilor de insecte, în urticarie acută și prurit, fiind un foarte bun antiinflamator. Se tam­ponează pielea timp de 1-2 minute. Se repetă zilnic, până la dispariția neplăcerilor. De ase­menea, și crema de gălbenele are efecte benefice în boala dvs.

ADELA R. – Botoșani

2. Și eu m-am confruntat cu o problemă simi­lară o lungă perioadă de timp. Singurul remediu a fost infuzia de trei-frați-pătați – o plantă puternic depurativă. In­fu­zia se prepară dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă; se beau 2-3 căni pe zi. Se mai poate prepara și din 4 linguri de plantă la o cană cu apă, în acest caz luân­du-se doar câte o lingură la 3 ore. De asemenea, se mai pot folosi:

* Rădăcină de brusture – infuzie dintr-o lin­gură de rădăcini la o cană de apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

* Pă­pă­die (frunze, partea aeriană și rădăcină) – care acțio­nează indirect, prin mărirea diurezei, la elimina­rea to­xinelor. Se prepară o infuzie din 1-2 lingurițe la o cană cu apă; se beau 2-3 căni pe zi.

* Flori de mușețel (40 g), flori de soc (30 g), flori de tei (30 g) – se face o infuzie dintr-o lin­gură de amestec la o cană de apă; se beau 2-3 căni pe zi.

DANIELA P. – Ploiești

„Sufăr de o inflamație a epididimului” (Răspuns pentru ALEXANDRU – București, F. AS nr. 1385)

Reflexoterapia poate fi de real folos în cazul dvs. Am întâlnit cazuri de tumefiere și inflamație a tes­ti­culelor la pacienții noștri. De obicei, se infla­mea­ză doar unul și, la palparea tălpilor, prezintă durere doar cea din zona testicului în cau­ză, zona reflexă din cealaltă talpă fiind ne­du­reroa­să. Există puncte clare corespunzătoare tes­ti­­cu­lelor, va­selor aferente, prostatei etc., care prin ma­sare își nor­malizează funcțiile. După 3-4 săptămâni de ma­saj reflexogen, testiculul își recapătă mărimea nor­mală și nu mai doare.

CARMEN S. – București

„Ce pot face împotriva crizelor migrenoase?” (Răspuns pentru LAVINIA D. – Buzău, F. AS nr. 1423)

Și eu am avut dureri mari de cap. Credeam că mor și nu voi scăpa de acest coșmar. Cineva mi-a recoman­dat să iau ceai de busuioc, fără zahăr. Am băut ceai de busuioc în loc de apă și m-am simțit foarte bine. Încer­cați și dvs. această metodă. Vă doresc multă sănătate!

GHEORGHE M. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian